Trebao sam da stanem posle prvih 10 epizoda.
Prednosti koju imamo mi sto nemamo tv (pa gledamo sve epizode tek kad izadju na dvd) je da mozemo da sagledamo tok serije geldajuci po 5 epizoda u nizu. Ja gledao prvih 10, sedam dana kasnije drugih 10 i par dana kasnije poslednjih 5.
Plus:
* Nova vrsta snimanja (uglovi kamere), nije revolucionarna, vec vidjeno ali ne na nasim prostorima.
* Podela uloga je izvanredna u odnosu likovi serije prema karakteru glumaca
* prvih 10 epizoda ima logican tok, ritam, pricu
Minus:
* Prica: drugih 10 epizoda (prica se seli u Barandu) je kao avion koji sa svim crknutim motorima jos uvek leti - jedri ali na sred Tihog Okeana... piste nigde
* Prica: poslednjih 5 epizoda je kao poslednjih pet minuta pada aviona i svi putnici ginu.
* svetlo je katastrofalno (senke postoje ali su osenceni delovi neprirodno osvetljeni - obratiti paznju na lica)
* nedorecenost, polovicnost u razgovoru tamo gde je bitna, preskakanje bitnih stvari i razvlacenje nebitnih stvari u drugih 10 a pogotovo u poslednjih 5 epizoda.
* naslov poslednje epozode = "1 ili SAD": dozvoljava nastavak... ceo serijal je poput necega sta je "nekada bilo" i onda se u poslednjoj epizodi (to ce tek da se vidi) ukljucujemo u sadasnjost.
* logicko-psiholoske nepojmljivosti kojih nigde u toku prvih 10 epizoda su preterane u ostatku serijala cak i za kriterijum filmova kao Hari Poter (npr. kriminalac sa BG kaldrme - Pacov - radi na poljoprivredi...

)
Sve u svemu: Trebalo je da prestanem gledanje serije posle prvih 10 epizoda iako je cela serija, sveobuhvatno, znatno iznad icega do sada vidjenog u SRB prozvodnji sapunica.