Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 34.431
Još dan danas?Aha pandur
Mislio sam da je to davno ukinuto i u Srbiji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Još dan danas?Aha pandur
Ne postoji zvanični dres kod prilikom polaganja praktičnog dela vozačkog ispita, ali ono što stoji u zakonu i u preporukama jeste da i kandidati i sami ispitivači moraju biti pristojno obučeni. Šta to podrazumeva?
Pa evo šta kaže zakon: da kandidati i ispitivači budu obučeni u odeću koja nije providna, ne sadrži slike, simbole koji mogu da vređaju javni moral ili budu nekog uvredljivog sadržaja.
Između ostalog nisu dozvoljene majice na bretele, odnosno odevni predmeti koji ne pokrivaju ramena, stomak i leđa.
Takođe, na samom polaganju vozačkog ispita nije dozvoljeno nošenje dubokih dekoltea, naočara za sunce, kapa, kačketa i slično.
Ko je u komisiji na polaganju za vozački ispit?
Pre samog polaganja upoznaćete se sa pripadnikom Ministarstva unutrašnjih poslova, a osim njega član komisije biće i lice ispred auto škole u kojoj ste i završili svoju obuku.
Kao što znate prvi deo ispita jeste pokazivanje uspešnog savladavanja poligonskih radnji. Vi ćete u tom trenutku biti sami u vozilu, dok će uspešnost pokazane vežbe beležiti saobraćajni policajac i zaposleni u auto školi na svojim papirima.
O tome koje vežbe imate pravo da pogrešite, a koje ne, verovatno ste pričali na časovima vožnje tako da nećemo o tome i mi sada govoriti.
U trenutku kada budete završili sve pokazne vežbe na poligonu, i saobraćajni policajac kaže da možete preći i na gradsku vožnju smatrajte da ste već pola “posla” uradili s obzirom na to da su članovi komisije zadovoljni pokazanim znanjem.
Saobraćajni policajac će tokom gradske vožnje sedeti na zadnjem sedištu i beležiti svoj utisak o vama, kako vozite, koliko vešto upravljate automobilom, ali i beležiti sve prekršaje koje ste tokom vožnje napravili.
Takozvani negativni poeni se sabiraju i na kraju ispita ćete saznati da li su oni dovoljni za prolaz ili ćete morati opet na polaganje vozačkog ispita.
Mi smo ozbiljna državaVidim ništa dopičnjak i dekolte.
Malo mi je čudno to s policajcem.Mi smo ozbiljna država
Saćemo da guglamoMalo mi je čudno to s policajcem.
Baš me zanima kako je u DE.
Ja ne verujem da postoji neka kvota da moraju da sruše neke kandidate.. koji bi bio motiv za to?Tako je.
Ne treba da se obeshrabri onaj ko padne.
Postoji kvota i jednostavno moraju da sruše neke kandidate.
Kad su mi deca polagala instruktor mi je to tako objasnio

Nema, samo instruktor i ispitivač.Saćemo da guglamo
Priznaj da ne vežbaš?Kakvi kasno, moja kolegica položila sa 47 i super vozi.
Ja sa 18 i užas vozim![]()
nove uplate za ponovno polaganje ispita , kod mene u SK , samo retki polože iz prve , a sve ostalo tek posle trećeg pokušaja , i da želiš da ih platiš otvoreno kažu , posle trećeg ispita to možeJa ne verujem da postoji neka kvota da moraju da sruše neke kandidate.. koji bi bio motiv za to?
Moguće kod mene gde ja živim vozački da ti budem iskren ne znam tačno koliko ali znam da nije skupo nešto.. mislim da sve zajedno izađe negde oko recimo preračunato u dinare 7.000 RSDnove uplate za ponovno polaganje ispita , kod mene u SK , samo retki polože iz prve , a sve ostalo tek posle trećeg pokušaja , i da želiš da ih platiš otvoreno kažu , posle trećeg ispita to može
Ma zezam se, to što nikada do sada nisam imala ozbiljniji udes (jes me jednom tramvaj udario) hvala Bogu, a vozim bukvalno od kad imam vozačku me čini ok vozačicom. Vozim po svim uvjetima, vozila na razne udaljene destinacije, vozim po Vratniku, Bistriku (ti znaš šta to znači haha). Prvih godina mi jeste bio problem parkiranje, sad sam ok a i senzori su od velike pomoći.Priznaj da ne vežbaš?
Daj molim te, sve i da jeste tako taman posla da bi ti priznao-objasnioTako je.
Ne treba da se obeshrabri onaj ko padne.
Postoji kvota i jednostavno moraju da sruše neke kandidate.
Kad su mi deca polagala instruktor mi je to tako objasnio
baksisJa ne verujem da postoji neka kvota da moraju da sruše neke kandidate.. koji bi bio motiv za to?
pa to mu dođe nešto više od 50€ , puta koliko kandidata, puta tri i izađe poprilično kao suma za ispitne komisijeMoguće kod mene gde ja živim vozački da ti budem iskren ne znam tačno koliko ali znam da nije skupo nešto.. mislim da sve zajedno izađe negde oko recimo preračunato u dinare 7.000 RSD
Dok ne voziš uzbrdo, nizbrdo kroz uske ulice, dok ne upadneš u kolaps, po snegu i kiši - ne znaš šta je vožnja.Ma zezam se, to što nikada do sada nisam imala ozbiljniji udes (jes me jednom tramvaj udario) hvala Bogu, a vozim bukvalno od kad imam vozačku me čini ok vozačicom. Vozim po svim uvjetima, vozila na razne udaljene destinacije, vozim po Vratniku, Bistriku (ti znaš šta to znači haha). Prvih godina mi jeste bio problem parkiranje, sad sam ok a i senzori su od velike pomoći.
Koliko je ovo genijalno, hvala tiHteo lik sa 65 godina da uči da svira klavir. Pitali ga "pa koliko ćeš godina imati kad naučiš?". Kaže: "isto koliko bi imao i da nisam učio"
Sve može da se uči bilo kada.
Није касно.Da li je kasno polagati sa 35? Kolko puta ću da okinem vožnju, da se spremim? Ne znam da vozim uopšte, ne samo da nemam dozvolu.
Iskustvo je to , starije dame bolje voze..polako, naučit ćeš i ti ..potrebna ti je samo praksa..Kakvi kasno, moja kolegica položila sa 47 i super vozi.
Ja sa 18 i užas vozim
Nike kasno. Polaže se dok se ne položi, samo napred!Da li je kasno polagati sa 35? Kolko puta ću da okinem vožnju, da se spremim? Ne znam da vozim uopšte, ne samo da nemam dozvolu.
Nije ja Sam polago sa 40....doduse za kamionaDa li je kasno polagati sa 35? Kolko puta ću da okinem vožnju, da se spremim? Ne znam da vozim uopšte, ne samo da nemam dozvolu.
Vrijeme je da obogatis dozvolu s nove kategorijeKakvi kasno, moja kolegica položila sa 47 i super vozi.
Ja sa 18 i užas vozim![]()
Mogu te angazirati za dvojnu posadu vidimMa zezam se, to što nikada do sada nisam imala ozbiljniji udes (jes me jednom tramvaj udario) hvala Bogu, a vozim bukvalno od kad imam vozačku me čini ok vozačicom. Vozim po svim uvjetima, vozila na razne udaljene destinacije, vozim po Vratniku, Bistriku (ti znaš šta to znači haha). Prvih godina mi jeste bio problem parkiranje, sad sam ok a i senzori su od velike pomoći.
Nikad nije kasno. Stavise, u prednosti si.Da li je kasno polagati sa 35? Kolko puta ću da okinem vožnju, da se spremim? Ne znam da vozim uopšte, ne samo da nemam dozvolu.