- Poruka
- 6.426
То како се ви осећате, чега вам је пун, чега није нема апсолутно никакве везе ни са нама ни са овом темом. Ваше вирење преко плота је стварно прешло у болест.
izribaj proku on je postavio pitanje

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То како се ви осећате, чега вам је пун, чега није нема апсолутно никакве везе ни са нама ни са овом темом. Ваше вирење преко плота је стварно прешло у болест.
Skandalozna je činjenica da Hrvatska namerava da organizuje vojnu paradu u kojoj će se slaviti najveće etničko čišćenje koje se desilo posle Drugog svetskog rata u Evropi - kazao je Linta, a navodi se u saopštenju.[/COLOR]
On kaže i da, ako su tačne izjave hrvatskih zvaničnika da su temelji hrvatske države stvoreni u antifašističkoj borbi, onda bi Hrvatska trebalo da organizuje vojnu paradu sledećeg 9. maja, kada će biti obeležena 70. godišnjica pobede nad fašizmom, a ne 5. avgusta, na dan proterivanja Srba.
pozivajući se na izvor u MORH-u Jutarnji navodi da se na proslavi neće štedeti.
izribaj proku on je postavio pitanjea i ti se malo smiri čemu služi plot nego da se gleda preko njega.
Два пиштоља са по једним метком, леђа у леђа, десет корако свако, окрет и пуцањ.Човиче, па гледајте, али не бацајте камење!
Што се тиче Проке, то ће мо ми да решавамо између себе.![]()
То напиши *Проки* а не мени, ја сам Добро дошли!Проко, колико пута овде треба да доказујеш да ти је још увек до " звекетања" јер си у у ваше време закаснио за њега?![]()
То напиши *Проки* а не мени, ја сам Добро дошли!
Нешто се губиш после Војне параде и Свечаних академија. Бес или нешто друго.
Ниси!Извини Добро Дошли, омашка, али сте ми некако сви исти.
Нисам баш много промашио, зар не?![]()
Два пиштоља са по једним метком, леђа у леђа, десет корако свако, окрет и пуцањ.
Па ко остане жив!?
ПС: *vučji čopor * води рачуна о ћорцима јер их на форуму стално испаљујеш. Немој и сада, оде глава!
Да, српске јединице су, уласком у Загреб, их ОСЛОБОДИЛЕ одговорности за оно што су радили током рата. Чега се паметан стиди, тим се будала поноси.
Ја за то имам разлог.Просто је невероватно колико ти, поред толиких непријатеља Срба и Србије, констатно пљујеш по четницима, сејеш злу крв међу Србима и не жрлиш да дозволиш да се коначно залече старе ране из Другог светског рата...
Ја за то имам разлог.
Петоро у мојој широј фамилији четници су смакли само зато што су посумњали да су крили неког ,,важног'' партизана-комунисту. О томе сам пре пар месеци писао.
Зато четнике никако не могу да смислим а вама нео-четничићима по нешто и опраштам јер су вас завели као наивну ,,француску собарицу''. Али не све. Има где трућате ноторне глупости, вређате, износите неке податке које сте измислили, лажете, ...... Има доста тога.
Па ево, зар не увиђаш колико вас цене, када вас не позивају на прославу Ослобођења Београда. А позване су ветеранске организације из Првог св. рата.Брука четничка.
Ја за то имам разлог.
Петоро у мојој широј фамилији четници су смакли само зато што су посумњали да су крили неког ,,важног'' партизана-комунисту. О томе сам пре пар месеци писао.
Зато четнике никако не могу да смислим а вама нео-четничићима по нешто и опраштам јер су вас завели као наивну ,,француску собарицу''. Али не све. Има где трућате ноторне глупости, вређате, износите неке податке које сте измислили, лажете, ...... Има доста тога.
Па ево, зар не увиђаш колико вас цене, када вас не позивају на прославу Ослобођења Београда. А позване су ветеранске организације из Првог св. рата.Брука четничка.
Partizani su 1945. dobili bitku ali ne i rat. Partizani su danas gubitnici a dokaz za to je cinjenica da je cetnicki vojvoda predsednik Srbije.,,Е, луд ли си Краљевићу Марко'', каже наш народ када неко трабуња као ти. Смири се једном.
А сад' да те питам:
Колико је четника или припадника ЈВуО, како ти је драго, дало живот у ослобођењу Београда?
Tocno, ali on je rekao da su partizani i Rusi oslobodili Beograd, cetnike nije ni jednim slovom spomenuo.
Sve vrijeme parade ni jedna cetnicka pjesma, sve partizanske, "Po sumama i gorama" i sl.
U prvom redu na tribini skupa sa Putinom i Nikolicem narodni heroj NOB-a Stevo Opacic.
Onda se stidis i oslobodjenja Beograda i pobjede nad fasizmom.
Bilo bi posteno da cetnici dobiju mjesto u povijesti koje im pripada, ali kako vidimo nista od toga. Bulevar je dobio ime po partizanskom komunistickom generalu, a ne po Drazi Mihailovicu ili nekom drugom rojalisti.
Ето видиш, ти и не знаш шта је то СУБНОР па о њему пежоративно исказујеш став. СУБНОР је Савез удружења ратника Балканских ратова,Првог св. рата и бораца Другог св. рата. Ратника из Првог.св.рата више нема а последњи ратник Јово Рдадовановић из Медвеђе је умро пре 10-так година.Али зато постоје Секција потомака који негују традицију њихових дедова и чланови су СУБНОР-а.Добро Дошли , теби лично нема шта да се замери, свако има своју причу и разлоге за симпатије и антипатије, али не треба пројектовати тај свој став као неку неприкосновену истину.
Ти кажеш " зар не увиђаш колико вас цене". Ко, Добро Дошли? СУБНОР?
Зар не мислиш да није у реду према старим четницима из времена ратова за ослобођење Србије и Балканских ратова и Првог рата што је једино председик у своме говоре споменуо једнога од њих војводу Косту Војиновића ?
Ја мисли да је то брука.
Не знам чему толика патетика?А зар мислиш да у другим фамилијама комунисти нису никог убили? Зар мислиш да неком коме је отац или брат или било ко био у четницима нису убили? Е па грдно се вараш. У мојој фамилији рецимо, било је и једних и других. Али, било је таквих случаја у скоро свим српским породицама. Нажалост, избио је брато-убилачки рат који је најкрвавији.
Злочина је било на обе стране, то је једина истина, сваки злочин осуђујем, али сматрам да данас треба објективно, и у складу са истином, видети ко је био ко,и ићи ка томе да се и једни и други коначно помире.
А ширити злу крв међу Србима и недозвољавати им да коначно залече те ране- то је велико штета, пре свега за Србију и Србе. Поготово што је историјска истина да су оба покрета била атифашистичка и имала су заједничког непријатеља, али је међу њима, нажалост, избио крвави братоубилачки рат.
Знаш, ја вас нео-четнике и монархисте не разликујем много. И зато не могу поименице рећи ко то каже, али сигурно знам да је из вашег табора.А не ја не називам партизане комуњарама (опет подмећеш) напротив, врло јасно раздвајам партизане од комуниста...
Знаш, ја вас нео-четнике и монархисте не разликујем много. И зато не могу поименице рећи ко то каже, али сигурно знам да је из вашег табора.
Колико пута сам ја био комуниста, па комуњара (а никад члан СКЈ нисам био), па Хрват, па муслиман, па Шиптар, ..... и јеб****ли га шта све. Људи своје фрустрације празне и на овај начин.
А шта си мислио.? Да се позивају четници и ,,класни непријатељи'' на игранку!Na današnji dan: 20. oktobar 1944. – U oslobođenom Beogradu i drugim gradovima u Srbiji započet proces uspostavljanja nove vlasti; počeo rad prekih vojnih sudova i razračunavanje sa „klasnim neprijateljima“. U čistkama nestale hiljade ljudi.
Na sl:
- Naredba br. 1 građanima Beograda, 18. oktobar 1944. godine, IAB
- Prvi javni zbor u Beogradu, govori komandant grada general-
major Ljubodrag Đurić
Ali on nije rekao da cetnici nisu bili antifasisti.
Parada je pocela i zavrsila intoniranjem koracnice "Mars na Drinu" a to nije partizanska pesma. Uopste, tokom parade je bilo daleko vise pesama iz Prvog sveskog rata nego partizanskih pesama.
Da, ali Opacic nije bio odmah pored Putina za razliku od Nikolica.
To nije nesto o cemu se moze diskutirati, to je bila antifasisticka borba, tako to vide Putin i Nikolic, tako to vidi najveci dio ruskog i srpskog naroda, tako to vidi povijest.Antifasizam podrazumeva borbu protiv totalitarizma a partizanski pokret borio se za uspostavljanje totalitararnog sistema u Jugoslaviji. Ako se neko borio protiv Hitlera to ne znaci da je bio antifasista (kao u mafijaskom obracunu, ako je mafijas A ubio mafijasa B to ne znaci da je mafijas A borac protiv kriminala).
Ceka se zvanicna rehabilitacija Draza (koja ce se neminovno desiti). A onda ce doci na red i imonavanje ulica.
А шта си мислио.? Да се позивају четници и ,,класни непријатељи'' на игранку!
То ти је бато, успостављање власти да неби завладала анархија као у четничким хордама током целог рата.
А сада и теби просто питање: колико је четника погинуло у Београду приликом ослобођења?
А сада иди лепо кући (на Пдф Историја) па тамо им трабуњај ,,истину'' из четничких читанки.
А шта си мислио.? Да се позивају четници и ,,класни непријатељи'' на игранку!
То ти је бато, успостављање власти да неби завладала анархија као у четничким хордама током целог рата.
А сада и теби просто питање: колико је четника погинуло у Београду приликом ослобођења?
А сада иди лепо кући (на Пдф Историја) па тамо им трабуњај ,,истину'' из четничких читанки.
inace i sam si lepo rekao, ''uspostavljanje vlasti", hehehe....bas tako....''uspostavljanje vlasti", nova okupacija, a ne oslobodjenje...ili mislis da ''oslobodioci'' uvode policijski cas???ali to je samo dokaz koliku podrsku Beogradjana su imali komunisti...prema Stojanu Pribicevicu, u trenutku kada su partizani usli u grad 80% stanovnistva bilo je protiv Tita, i to je naravno razlog ovakvih naredbi, da bi nekako kontrolisali situaciju, sto nije primenjivano ni za vreme nemacke okupacije...to su cinjenice, mani se bajki...naravno da nam je ova parada bila potrebna iz dnevno politickih razloga, ali istina se mora znati...