Parada je odrzana u cast velikog praznika, Oslobodjenja Beograda. Bilo je lepo videti nasu vojsku kako paradira. Medjutim, sve je ovo bila dnevno politicka igra. Raznorazne internet diskusije, svedoce u prilog cinjenici da je glavni cilj postignut. Svi se osecaju ponosno, Srbija ima vojsku kojom se dici, rusi ce da nam daju pare i mi cemo 2016.godine da zivimo bolje.
Parada povodom 70-te godisnjice oslobodjenja se ne organizuje na brzinu nedelju, dve dana pred paradu, jos pocetkom godine se znalo da je 20-tog oktobra 70 godina od oslobodjenja Beograda, da je veiki jubilej u pitanju pa se mesecima pre parade ista nije ni pominjala, sto dokazuje da je organizovana zbog nekih politickih ciljeva. Narod se zamajavao i jos zamajava, paradom, prvo najavom iste, pa potom analizom iste. U drugi plan su vesti o katastrofalnom stanju u pravosudju, o najavljanom strajku prosvetara, o smanjenju penzija i plata, o ukidanju socijalne pomoci. Koliko je igranka kostala, verovatno necemo da saznamo, jer ako bilo ko to pitanje pokrene bice osudjen kao defetista, lepice mu etikete da se nije raspitivao koliko je GAY parada kostala jer mu je odgovarala, a vojna parada mu smeta jer je sluga zapada. Naposletku, i poseta Putina nije dala rezultate koji su najavljivani, nema kredita, nema investicija u poljoprivrednu, energetski sektor, nikakvi ugovori nisu potpisani, vec protokoli i memorandumi o saradnji, nikakva konkretna podrska Rusije nije iskazana, sem postojecih parola o bratstvu dveju naroda, prijateljstvu i sl. Naposletku, sama poseta Putina je obilovala diplomatskim gafovima. Sta vise, nije ni izazvala ostru reakciju tkz. zapada, kojima smo eto mi "pokazali" nasu suverenost, i kako mi ne slusamo naloge sa zapada, koji nam je navodno zamerao paradu.