Vojislav Seselj

Kome smeta presuda

• Ukupno glasova
    67
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma naravno, mi smo po otvorenosti trzista tu negde u rangu Amerike. Puna BG berza stranih investitora, uvek je i bila.

Ok, i zasto se onda bunis protiv sankcija, zasto bi ti svoju robu prodavao takvim prljavim kapitalistickim sistemima? Zivi sam sa sobom, tako moralan i samodovoljan, i toliko.

Ja ne znam o cemu ti pricas, da li si ti uopste normalan? Zaista, nije mi jasno. Pa niko nema otvorenije trziste od nas, zato i propadosmo. Hrvati sve pokupovase, Siptari, i ko sve ne, a mi kod njih ne mozemo nista. Sankcije su bile, kao sto je Sloba objasnio u prilozenom video, politicki motivisane, i imale su za cilj genocid nad Srpskim narodom. Sto se tice Amerike i EU, to su verovatno dva najzatvorenija trzista na svetu, sto je normalno, u suprotnom Kinezi i Japanci bi ih vec sve (ekonomski) okupirali, jer prave sve i kvalitetnije i jeftinije. Znas li da je carina na uvoz Tojote u EU preko 100%? Cak i sa toliko carinom, Tojota ladno parira svim evropskim auto-industrijama. Pa mi za izvoz malog kontigenta Fijata u Ameriku morali smo da trazimo 100 kojekakvih dozvola, i to samo jedna mala kolicina. A oni ovde izvoze sta stignu, niko i ne pita sta, a ponajvise kokain i heroin koji distribuju preko Avganistana, Turske i Albanije.

Ja ne znam o cemu ti pricas, da li si ti uopste normalan? Zaista, nije mi jasno. Pa niko nema otvorenije trziste od nas, zato i propadosmo. Hrvati sve pokupovase, Siptari, i ko sve ne, a mi kod njih ne mozemo nista. Sankcije su bile, kao sto je Sloba objasnio u prilozenom video, politicki motivisane, i imale su za cilj genocid nad Srpskim narodom. Sto se tice Amerike i EU, to su verovatno dva najzatvorenija trzista na svetu, sto je normalno, u suprotnom Kinezi i Japanci bi ih vec sve (ekonomski) okupirali, jer prave sve i kvalitetnije i jeftinije. Znas li da je carina na uvoz Tojote u EU preko 100%? Cak i sa toliko carinom, Tojota ladno parira svim evropskim auto-industrijama. Pa mi za izvoz malog kontigenta Fijata u Ameriku morali smo da trazimo 100 kojekakvih dozvola, i to samo jedna mala kolicina. A oni ovde izvoze sta stignu, niko i ne pita sta, a ponajvise kokain i heroin koji distribuju preko Avganistana, Turske i Albanije.

Aha, skroz nam je otvoreno trziste. Evo sada odoh da ukljucim fen u struju koju kupujem na slobodnom trzistu, pa cu da jedem hleb sa isto tako slobodnog trzista, i na kraju cu da malo potrosim benzin koji se proizvodi na isto tako slobodnom trzistu.

Naravno da su sankcije bile politicki motivisane, sve sankcije su politicki motivisane. Ne mozes ti da se krcis i glumis diktatora i autokratu, a da hoces da kupujes i prodajes na stranim trzistima. Mislim mozes, ako imas mnogo vrednu robu za prodaju, ili velike pare za kupovinu, ali to su vec dvostruki standardi, a sam princip kao princip je skroz ok. Ako je Amerika najzatvorenije trziste na svetu, onda je Rusija najzatvorenije trziste u jednoj i jedinoj istinitoj metafizickoj prvoj supstanciji. Sto se tice Srbije, ovde vlada slobodno trziste jedino ako si se napusio sa nekakvim drogama, pa ti se stvarnost cini malo iskrivljenom.

Вучићев страх од Шешељевог повратка!

vucic-620x330.jpg

Александра Вучића чека тешка јесен. Све његове пропагандне галаме о ликвидацији организованог криминала, показали су се као превара, као начин да се сакрије истински криминал у државном врху, тамо где он седи и одакле одлично сарађује са бившим министрима из Демократске странке, од којих ниједан није позван на кривичну одговорност. Истовремено, реално је за очекивати да ће Војислав Шешељ, политички праотац Александра Вучића, доћи у октобру у Србију, а његов први посао ће бити да демаскира Александра Вучића и Томислава Николића, да у јавности изнесе све познате и непознате гадости у којима су њих двојица учествовали током деведесетих година. Страх од Шешељевог повратка је реалан. Хашки трибунал као продужена рука евроамеричке политике, урадиће оно што је одавно морао да уради. Пустиће Шешеља али у тренутку кад то буде за Српску напредну странку најпогубније. Биће то крај ове једногодишње биљке која је имала своју сврху само да обави прљави посао предаје Косова.

Из круга људи око Томислава Николића, почетком лета је почело „емитовање“ информације о разлозима због којих је поставио свога сина Радомира да буде Вучићев „супервизор“ у странци. Све говори да се Николић оправдано плаши нестабилног Вучићевог карактера, који би сутра могао да „заплаче на рамену“ Шешељу и моли га за опроштај. Уосталом, Вучић је, исто као и Николић, „у божјој кући“, пред свештеником, протонамесником Ђорђем Поповићем (из храма Светог оца Николаја, 26. јануара 2004. године), једном заувек положио заклетву Шешељу на вечну верност. А то не застарева.
Свађе Вучића и Николића су све чешће, а нервоза је све присутнија. Осим страха од Шешеља, ту је и страх од избора, јер ни стари повериоци, који су дали паре за прошле изборе, нису исплаћени. Вучић, очито, ништа није научио из политичког суноврата некада великих странака попут СПО и ДС, које су се суновратиле у најкраћем року, управо због пљачке и лидерства.
Извор: Текст је у целини преузет из магазина Таблоид, бр. 290. и првобитно је објављен у октобру 2011. године.

http://prvasrbija.com/vucicev-strah-od-seseljevog-povratka/
Inace taj magazin Tabloid daje potpuno netacne informacije, gotovo uvredljive, i cinjenica je da neko placa da se to tako pise...

Aha, skroz nam je otvoreno trziste. Evo sada odoh da ukljucim fen u struju koju kupujem na slobodnom trzistu, pa cu da jedem hleb sa isto tako slobodnog trzista, i na kraju cu da malo potrosim benzin koji se proizvodi na isto tako slobodnom trzistu.

Naravno da su sankcije bile politicki motivisane, sve sankcije su politicki motivisane. Ne mozes ti da se krcis i glumis diktatora i autokratu, a da hoces da kupujes i prodajes na stranim trzistima. Mislim mozes, ako imas mnogo vrednu robu za prodaju, ili velike pare za kupovinu, ali to su vec dvostruki standardi, a sam princip kao princip je skroz ok. Ako je Amerika najzatvorenije trziste na svetu, onda je Rusija najzatvorenije trziste u jednoj i jedinoj istinitoj metafizickoj prvoj supstanciji. Sto se tice Srbije, ovde vlada slobodno trziste jedino ako si se napusio sa nekakvim drogama, pa ti se stvarnost cini malo iskrivljenom.

Svi smo mi izlozeni kojekakvim drogama, nema nam druge, jer samo to nam izvoze zapadni prijatelji. Umesto IBM i Microsoft tehnologije, oni nam uvaljuju gadzu preko Afganistana, a tehnologiju cuvaju za sebe. No nije sad to tema, to se inace zove ubijanje trzista kroz manipulativni odnos sa proizvodnim tehnologijama. Nego, to o cemu ti pricas, vidim da nemas blage o pojmu slobodnog trzista. Slobodno trziste samo ime kaze, postoji sloboda i vrlo su mala ogranicenja. Ako ti moras da trazis 100 dozvola, ili se postavljaju nenormalne carine koje treba da uguse strani proizvod i zastite svoj, to je sve ali nije slobodno trziste. Da ne pricam u carinama na kinesku robu, one u pojedinim oblastima dostizu i 300% u zemljama EU. Znas li ti sta je carina? To je mera oporezivanja na inostran proizvod koja ima za cilj da odnos kvaliteta i cene izjednaci sa domacim trzistem. Ako je 300%, znaci da je odnos kvalitet-cena kineske robe 300% bolji nego robe iz EU, itd. Ali ti to po defaultu, mislis jaka ekonomija, odma znaci otvoreno trziste. Ne znam ko te to tako ucio. Ako bi se gledale carinske stope, video bi da su najotvorenija trzista upravo najsiromasnije zemlje. Otvorenost trzista je ono sto ubija domacu proizvodnju, to znaju studenti na prvoj godini ekonomskog fakulteta. No, ti ovde polemises o necemu sto nemas pojma. Otvorenost trzista je samo znak da imas dibiduse i ekonomske neznalice na vlasti. Jer onaj ko nesto zna, on stiti domacu proizvodnju, time cuva radna mesta, pospesuje sopstveni izvoz, itd.

Inace taj magazin Tabloid daje potpuno netacne informacije, gotovo uvredljive, i cinjenica je da neko placa da se to tako pise...

То је екстра бизнис. Клијенти дају лову, кажу шта им је потребно а новинар само иштанцује текст. Реално, за овакав текст је довољно 2 сата у вр' главе. Једна страница а нит' је потребно истраживање нит' било шта друго што одузима време а информације које су дате је немогуће проверити (мсм..не можеш да уђеш у вуЋкову или ТоНијеву главу). Два сата посла а лова само капље. Овакав чланак вреди пуно пара.

Taj nas je plan skupo koštao, a i nije Srbski interes, niti je bio ni jeste prihvatljiv ni od koga, a ujedno je antisrbski. Kosi se Pravoslavljem, koje je jedino i priznato u svetu...

Svetosavska Srbija sa svojom teritorijom je merodavna, a ne Šešeljev plan. Da smo to znali onda, kad su nas lagali, ne bi bilo Srbske tragedije. :)

To govori da je Šešelj prevarant i strani plačenik...

Ili nezna kolika je Svetosavska Srbija, što govori da je lažni Vojvoda...

Cela ta epizoda sa Seseljem je bila jedna nocna mora, koja nas je strahovito kostala. On je samo umeo da lupa kako ce da kolje Hrvate, ta mapa, pa to je bilo idiotski da trazi prakticno celu Hrvatsku u velikoj Srbiji. Ta linija karlobag Karlovac Virovitica nija bila etnicka linija. Prakticno je dao zapadu dobar povod da nas prikaze kao fasiste, tim pre sto rezim nije vrsio represiju njegove partije, vec drugih, umerenijih.

Cela ta epizoda sa Seseljem je bila jedna nocna mora, koja nas je strahovito kostala. On je samo umeo da lupa kako ce da kolje Hrvate, ta mapa, pa to je bilo idiotski da trazi prakticno celu Hrvatsku u velikoj Srbiji. Ta linija karlobag Karlovac Virovitica nija bila etnicka linija. Prakticno je dao zapadu dobar povod da nas prikaze kao fasiste, tim pre sto rezim nije vrsio represiju njegove partije, vec drugih, umerenijih.

sta fali liniji karlovac - karlobag - ogulin - virovitica (osim sto se seki zabaguje na r) ?

То је екстра бизнис. Клијенти дају лову, кажу шта им је потребно а новинар само иштанцује текст. Реално, за овакав текст је довољно 2 сата у вр' главе. Једна страница а нит' је потребно истраживање нит' било шта друго што одузима време а информације које су дате је немогуће проверити (мсм..не можеш да уђеш у вуЋкову или ТоНијеву главу). Два сата посла а лова само капље. Овакав чланак вреди пуно пара.
Pa, vidi se da je ovo radjeno po necijoj direktivi, zar ne?

Svi smo mi izlozeni kojekakvim drogama, nema nam druge, jer samo to nam izvoze zapadni prijatelji. Umesto IBM i Microsoft tehnologije, oni nam uvaljuju gadzu preko Afganistana, a tehnologiju cuvaju za sebe. No nije sad to tema, to se inace zove ubijanje trzista kroz manipulativni odnos sa proizvodnim tehnologijama. Nego, to o cemu ti pricas, vidim da nemas blage o pojmu slobodnog trzista. Slobodno trziste samo ime kaze, postoji sloboda i vrlo su mala ogranicenja. Ako ti moras da trazis 100 dozvola, ili se postavljaju nenormalne carine koje treba da uguse strani proizvod i zastite svoj, to je sve ali nije slobodno trziste. Da ne pricam u carinama na kinesku robu, one u pojedinim oblastima dostizu i 300% u zemljama EU. Znas li ti sta je carina? To je mera oporezivanja na inostran proizvod koja ima za cilj da odnos kvaliteta i cene izjednaci sa domacim trzistem. Ako je 300%, znaci da je odnos kvalitet-cena kineske robe 300% bolji nego robe iz EU, itd. Ali ti to po defaultu, mislis jaka ekonomija, odma znaci otvoreno trziste. Ne znam ko te to tako ucio. Ako bi se gledale carinske stope, video bi da su najotvorenija trzista upravo najsiromasnije zemlje. Otvorenost trzista je ono sto ubija domacu proizvodnju, to znaju studenti na prvoj godini ekonomskog fakulteta. No, ti ovde polemises o necemu sto nemas pojma. Otvorenost trzista je samo znak da imas dibiduse i ekonomske neznalice na vlasti. Jer onaj ko nesto zna, on stiti domacu proizvodnju, time cuva radna mesta, pospesuje sopstveni izvoz, itd.

Prvo, monopol je itekako stvar koja je vezana za stepen slobode trzista, i samo budala ne moze da vidi povezanost toga kada ti kazem da ovde ne mozes da biras od koga zelis da kupis struju, nego moras da je kupis od jednog proizvodjaca. I naravno da se stepen slobode trzista ne ogleda samo u carinama, nego i u unutrasnjoj ponudi.

Drugo, ceo post ti je besmislica, jer pretpostavlja da sam ja negde napisao da je, konkretno EU, apsolutno slobodno trziste. Nadji takav moj post na forumu.

Trece, to o najvecim carinama za najsiromasnije zemlje si pomesao sa porezima genijalac. To o cemu ti pricas vazi za poreze, najjace drzave na svetu generalno imaju najvece poreze, a ne najvece carine; a Srbija i narocito Rusija su zatvorenija trzista od drzava zapada, mada sada i mi i oni moramo da postujemo neka pravila, pa moramo malo da se otvaramo. Mi, zato sto hocemo benefite od EU, da bi mogli da tamo izvozimo svoju shit robu bez carine, a Rusi zato sto su grebali noktima da udju u WTO, a kada si deo WTO, ne mozes da budes hermeticki zatvoren kao Severna Koreja.

Sto se tice toga sta ubija domocu proizvodnju- ne to nije otvorenost trzista, i svaki profesor koji uci takvu glupost na prvoj godini ekonomije, komunjarski je bolid. Otvorenost trzista ubija jedino i samo parazitizam. Domacu proizvodnju ubija nesposobnost domacih proizvodjaca.

Ja sam glasao da je covek, jer danas je malo ljudi, pa je to veca vrednost nego ikoja nacionalnost. Inace je Srbin, i to ona prava Srbenda, jedna od najvecih u istorijji. On i Sloba bili su nasi velikani koji su nas odbranili, a po mnogim strucnim misljenjima i ponizili NATO pakt, koji je za preko 100 dana vojnih dejstava protiv malene Srbije, uspeo da nam od vojnog naoruzanja unisti samo 11 tenkova. Uglavnom su gadjali civile i civilne objekte, jer to nije bilo branjeno pa im je bilo lakse. Otuda i toliki broj mrtvih u NATO agresiji, po mnogih strucnjacima i blizu 100 hiljada.

Охо, Ками се слаже са Шешељем? Шта ће то да буде? То је добар напредак за тебе Ками, још мало па ћеш прихватити све позитивне вреддности за које се Шешељ залаже (између осталог и идеологију српског национализма).

ovde da se pise tri danan o voji pa se opet ne moze prikriti jad i beda dos rezima, u pogledu uspesnosti vodjenja drzave i privrede

pa voja je usred eu na robiji skoro 10 godina bez presude!? kakve on ima veze sa ekonomijom dos-a

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back