NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Шта?Нешто овде опет не штима.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Шта?Нешто овде опет не штима.
Око те романизације.
Откуд код Руса (Украјинаца, Белоруса) коледа?Neverovatno je koliko se to ignoriše: na primer, moja baba po ocu (Lužnica) je pre Drugog svetskog rata kao devojčica išla i u Kraljice, a u dodole i u koledare već nema ko nije, odmah posle rata su Kraljice najstrože zabranjene jer su postale ideološki opasne za Broza kao “rojalističko sujeverje” - nosile su se vrpce i zastave Kraljevine i pevale se “ženske” pesme o Kralju Aleksandru i Kraljici Mariji, a dodole su ukinute “uzgred”, uz crkvu kao obično sujeverje.
Isto se preskakala i vatra - Kraljice i preskakivanje vatre su definitivno slovenski običaji, a dodole i koledari su preuzete od starosedelaca.
Sloveni su dolazili u dodir sa Rimljanima bitno pre seobe.Око те романизације.
Откуд код Руса (Украјинаца, Белоруса) коледа?
Око те романизације.
Мислиш, тамо у Русији били у контакту с Римљанима?Sloveni su dolazili u dodir sa Rimljanima bitno pre seobe.
Дакле, питање је и периодизације тј. када се десила та романизација.Po DAI, romanizacija u danasnjoj Rumuniji pocinje pocetkom 10. vijeka tek kada romejski Car tamo salje Caslava i zemlja je prazna, i onda mu salje stanovnistvo iz Vizantije. Rumunija je dakle kolonizovana kao vizantijska kolonija ali originalno od 10. vijeka pod srpskim Kraljem Caslavom.
Добро мислиш да су Дачани били ромофони или шта?Око те романизације.
Откуд код Руса (Украјинаца, Белоруса) коледа?
Хмм иако сам необожаватељ Курте теорија о пореклу Словена са тих територија је само лингвистичке природе никаквих доказа не постоји других.Мислиш, тамо у Русији били у контакту с Римљанима?
Дакле, питање је и периодизације тј. када се десила та романизација.
Наравно да не. Мислим да ми не знамо баш ко су били ти Дачани, а на основу овог снимка питање је колико их је и остало.Добро мислиш да су Дачани били ромофони или шта?
С којих територија?Хмм иако сам необожаватељ Курте теорија о пореклу Словена са тих територија је само лингвистичке природе никаквих доказа не постоји других.
Дакле опште прихваћена Хипотеза о словенском пореклу нема доказа.
Дакле, питање је и периодизације тј. када се десила та романизација.
Припјат или Украјна Русија коју си поменуо.Наравно да не. Мислим да ми не знамо баш ко су били ти Дачани, а на основу овог снимка питање је колико их је и остало.
С којих територија?
Ако је тако, онда Дачани нису могли бити романизовани.Pa od 10. vijeka na ovamo pod Vizantijom.
U 9. vijeku su Franci i Madjari srusili srpsku drzavu tamo i narod, a i Bugari. Zemlja je bila pusta, tako pise u DAI. I onda je romejski Car, nije objarsnjeno kako je On imao taj uticaj i kako mu je to pripalo nakon ratova u 9. vijeku protiv takozvanih Avara, ali je postavio tamo Caslava, srpskog princa, i regija je kolonizovana narodom iz Vizantije. I taj proces je trajao dovoljno kvalitetno i dugo da je zadrzan i po Turcima, tamo su fanarioti vrsljali.
Ниси разумео. Питање је било, ако су коледа обичај који су Словени примили од староседелаца (мисли се на Балкан), откуд коледа код Руса?Припјат или Украјна Русија коју си поменуо.
Ако је тако, онда Дачани нису могли бити романизовани.
Ma Dacani su zivjeli milenijum prije toga, to su bile sezonska slavenska stanista, Dace. DAI kaze stanista u vrijeme Dioklecijana u smislu lovista, dakle sezonska naselja. Sve do 10. vijeka je bilo slavensko zivlje, srpsko, vecinsko. Ali je zemlja u 9. vijeku opustosena, i onda je romejski Car preuzeo teritoriju i pocela je kolonizacija iz Vizantije, raznim romejima. Dacani s tim nemaju veze. Slaveni su u tom djelu bili pokretni u drevnim vremenima, to se spominje i od Herodota, zvali su ih Skiti. Slaveni su se sezonski pomjerali zbog klime, to pise i u DAI na primjer za Ukrajinske predjele.
Он и прича у наставку (то је у оном другом снимку) да су убили и поробили све у Дакији и да су је практично избрисали из историје.@Mrkalj
@Slavan @Casual Observer @Scott Isle
Помешао сам са овим!
Мислим да се са Дачанима слично десило само још суровије због Декабала који је први наметнуо данак Риму њему су одсекли главу Римљани и поставили на копље да стоји у Риму. Те сам ово о Дакији помешао са овим.
Само ја нисам баш буквално схватио али свакако осакатили популацију до тога да регија више не постоји.Он и прича у наставку (то је у оном другом снимку) да су убили и поробили све у Дакији и да су је практично избрисали из историје.
Он и прича у наставку (то је у оном другом снимку) да су убили и поробили све у Дакији и да су је практично избрисали из историје.
Ипак је killed and slaved everybody!
Дакле нису поубијани већ и поробљени то је веровстно у рату са Декабалом јер то је последњи владар Дачана.
Када је успостављена прекодунавска Дакија?Zanimljive stvari priča čovek, ali pošto se pretpostavlja da priča da potpunim neznalicama koji valjda ni Pariz ne bi znali da navedu gde je, pojednostavljuje do toliko krupnih razmera da se graniči sa pogrešnim.
Primera radi, neko bi mogao na osnovu ovoga pomisliti da su Rimljani obrisali ime Dakije i da još od antičke istorije nosi ime Rumunija, a istina je daleko od toga.
Припјат или Украјна Русија коју си поменуо.
И Дукљана.Prapostojbina Srbalja
Ustvari, Dukljani su iz DDR-a; dukljaša Rotković je ubicirao svako ovdašnje pleme gde se nalazilo u DDR-u.И Дукљана.