Вјештаци и вјештице

Него, стално истичете проблем са родном равноправношћу жена код назива занимања. А како би, рецимо, требало звати мушкарца који ради посао бабице (а има их, додуше далеко мање од жена, али ипак довољно да се постави ово питање) ?

Него, стално истичете проблем са родном равноправношћу жена код назива занимања. А како би, рецимо, требало звати мушкарца који ради посао бабице (а има их, додуше далеко мање од жена, али ипак довољно да се постави ово питање) ?
babun.

Ne bi trebalo, nego se zove ovako:
Screenshot_20241121-215733~3.png

Pa jel treba da ti sanu izmišlja kolokvijalne izraze, šta nije u redu sa tobom?
Што бесниш, разговарамо, око ове теме нема консензуса ни код обичних људи, али ни код ”струке”. Чисто онако, малопре док сам навлачио тренерку (напомена: није у питању женска особа која обавља посао тренера, већ део спортске гардеробе ;) ) размишљам: океј, тај мушкарац који се школује за бабицу је тај гин-ак техничар, и то је у реду у званичној установи. Али бабица подразумева особу која помаже жени код порођаја. Шта ако се жена порађа ван породилишта, и помоћ јој пружи мушка особа која није школована за тај посао, али је рецимо од неког научио, или је једноставно природно вешт. Шта је он био у тој ситуацији?

Али бабица подразумева особу која помаже жени код порођаја. Шта ако се жена порађа ван породилишта, и помоћ јој пружи мушка особа која није школована за тај посао, али је рецимо од неког научио, или је једноставно природно вешт. Шта је он био у тој ситуацији?
Babica je istorijski termin koji se zadržao u govoru. Ne znam kako bi nazvao muškarca koji to radi, profesionalno svakako ne bi smeo ako nema školu za to, a ako slučajno padne meteor na zemlju, pa jbg, izginućemo.

Kako to misliš kad si ti taj koji reaguje onim patetičnim cerekalo smajlijem?
Ја ни најмање не бесним, само ми је смешно твоје бежање од изјашњавања на просто питање ;) Мораћу исто да реагујем и на ово последње питање, јер не умем метеор да доведем у везу са бабицом :mrgreen:

Ја ни најмање не бесним, само ми је смешно твоје бежање од изјашњавања на просто питање ;) Мораћу исто да реагујем и на ово последње питање, јер не умем метеор да доведем у везу са бабицом :mrgreen:
Odgovorila sam onako kako se jedino računa, zvaničnim nazivom zanimanja.

Back