Вјештаци и вјештице

poenta jezika je da se ljudi razumeju, u slucaju pusaca, kao sto i sama primecujes, potrebno je pravim objektom dodatno precizirati znacenje.
Поставио сам ти сасвим одређено питање, али ајде да прецизирам јер се позиваш на двосмисленост израза.
Код лекара си на прегледу и он ти пише налаз: ”... особа средњих година, пушач, повишен притисак...”, да ли би смарала да је то родна неравноправност?

jbt, on ne zna ni nazive objekata na srpskom, umrecu :lol:
Бина чисто српска ријеч, срБскије нема на васцијелу свијету. :lol:
Успут, описао сам говорницу баш као повишено мјесто с ког се говори, баш као бину. Није говорница само пулт у скупштини.
А те за скупштинским пултовима стварно су посланице, нема ниједна која би ми била посластица. :mrgreen:

Бина чисто српска ријеч, срБскије нема на васцијелу свијету. :lol:
Успут, описао сам говорницу баш као повишено мјесто с ког се говори, баш као бину. Није говорница само пулт у скупштини.
А те за скупштинским пултовима стварно су посланице, нема ниједна која би ми била посластица. :mrgreen:
Nisam ja kriva sto ti recima volis da dajes drugacije znacenje. Zna se sta je bina, sta je pozornica, sta je govornica, itd. Bina je germanizam.

Поставио сам ти сасвим одређено питање, али ајде да прецизирам јер се позиваш на двосмисленост израза.
Код лекара си на прегледу и он ти пише налаз: ”... особа средњих година, пушач, повишен притисак...”, да ли би смарала да је то родна неравноправност?
Nalaz pocinje sa neutralnim "osoba", dakle u nastavku se primenjuje neutralan rod, jer se lekarski izvestaji pisu na taj nacin, pol zaokruze samo.

Nisam ja kriva sto ti recima volis da dajes drugacije znacenje. Zna se sta je bina, sta je pozornica, sta je govornica, itd. Bina je germanizam.
Кад се већ зна, ајде објасни и мени шта је овдје говорница, ово с црвеним ноктима или ово с бројем 7? :mrgreen:
1732213781980.png

Да ли је овдје говорница за говорницом или је говорница испред говорнице? :lol:

Poslednja izmena:
Кад се већ зна, ајде објасни и мени шта је овдје говорница, ово с црвеним ноктима или ово с бројем 7? :mrgreen:
Pogledajte prilog 1645699
Да ли је овдје говорница за говорницом или је говорница испред говорнице? :lol:
Obe su govornice, jedno je osoba, drugo je predmet. Ima srpski jezik brdo homonima takodje. No, upotreba predloga sluzi, kao u slucaju engleskog - u frazalnim glagolima - ili u nemackom sa predlozima, da odredi znacenje. Zato se, kao govornica, penjes za govornicu i apsolutno ce svako razumeti sta se time reklo.

Back