Vesti za migrantske čekalice

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nego, pomsinoz je prokuvao, cat2 se vade iz gomile ekspresnom brzinom, i to aplikanti iz 2009, 2010, ovaj narod koji će sad opet da visi je već poludeo...
A ja moram da pošaljem change of circumstances ili kakosevećbešezove, jer mi u firmi našli sad da menjaju telefonsku centralu, pola telefona uopšte ne radi, plus menjaju sve brojeve, ako budu hteli da zovu na posao, eto novog problema.
A ona stara nije ni 60 godina napunila...
To je zato što sam pozitivan, pa mi se nikad ne desi nešto bezveze ako ne mora. :mazi:

Drz' se kume, bre, ja ludo volim te
znaj da uz tebe, bicu sve do pobede.
I ako treba ja i zivot cu da dam
ceo svet nek zna, za mog kuma navijam.

I kao da smo svi, iz Laze pobegli
sada kuma mog, samo da bi bodrili.
I nema vise tu, ni trunke pameti
al za drugo sve, bas nas ku..c zaboli !!!

Pre svega hvala puuuno na informacijama.

Zamalo me strefi infarkt :besna: kada sam proracunala da mi suprug ima 60-70poena. Tek sam kasnije videla deo:

The pass mark is the number of points required to be eligible for skilled migration. The pass mark
is a tool that allows for management of the skilled migration program and is always subject to
change. It is expected that the pass mark will be set at 65 points.

Cisto da vas pripremim da se ne stresirate kao ja :eek:

Jedino sto me nervira je da su pomerili starosnu granicu sa 35 na 33, jer smo mi ove godine napunili 33.

Ipak ima izmena:

Points will no longer be awarded on the basis of an applicant’s occupation - izgleda da nema vise poena na osnovu zanimanja iako ce traziti da zanimanje bude na SOL listi. Koristice se nova tabela a ne postojeca koja je na sajtu. Pretpostavljam da ce nova pravila krenuti jula 2011.

Isto tako, i za IELTS je podignut kriterijum jer koliko vidim sa prosecnom ocenom 6 ne dobijamo poene. Konkretno primer za 176 - http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/176/eligibility-english.htm Tu se do sada sa ocenom 6 dobijalo 15 poena.

Zna li neko razliku izmedju:
Sponsorship by state or territory government - 5 poena
Sponsorship by family or state or territory government to regional Australia - 10 poena?

Sada mozete dobiti 15 poena za radno iskustvo - do sada je moglo 5 ili 10 sto je dobra vest. Koliko sam shvatio najbitnije im je da imate puno radnog iskustva...

Pozdrav svima koji dolaze ovde i daju savete nama pocetnicima :)

Nesto sam gledao ovaj novi sistem bodovanja pa mi ovo zapalo za oko a nisam siguran pa mozda vi mozete da mi pomognete. (razumem da je i za vas ovo novo).

Tamo u dokumentu: Frequently Asked Questions - New Points Test pise sledece:

1.
Overseas work experience
Points Description of overseas work experience
15 Eight years overseas work experience in the ten years before lodging an application.
10 Five years overseas work experience in the seven years before lodging an application.
5 Three years overseas work experience in the past five years.

2.
Will points still be awarded under the new points test for the completion of a Professional Year?
Yes. Under the new points test, five points will be awarded to applicants who complete an approved Professional Year in their nominated occupation or a closely related skilled occupation.

Evo konacno mog pitanja: da li neko ko ima, na primer, dve godine radnog iskustva dobija 0 bodova zbog pod 1. ili dobija 10 bodova zbog pod 2.? Ili se ti poeni sabiraju pa ce onaj ko ima 3 godine radnog iskustva imati 5 poena zbog pod 1. + 15 poena zbog pod 2. pa sve ukupno za radno iskustvo ima 20 poena?
To me zbunjuje a isto i to sta oni smatraju za Professional year. Ostalo mi jasno xD

Pozdrav svima..
Samo jedno pitanje ukoliko znate odgovor...
Drzim radnju vec skoro 6 godina . Ukoliko mi za koji dan priznaju zanimanje( sto mislim da ce se desiti ) da li to znaci da ispunjavam uslove za professional year po novom sistemu bodovanja od 01.07.2011. ?
Unapred hvala svima

Pozdrav svima..
Samo jedno pitanje ukoliko znate odgovor...
Drzim radnju vec skoro 6 godina . Ukoliko mi za koji dan priznaju zanimanje( sto mislim da ce se desiti ) da li to znaci da ispunjavam uslove za professional year po novom sistemu bodovanja od 01.07.2011. ?
Unapred hvala svima

Ne! Pogledaj ovaj link i dobro ga procitaj. A procitaj i komentar broj 196 na ovoj strani...

Back