Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Indoktrinaciju. Čistu indoktrinaciju. I strah od odbacivanja od strane grupe. Jehovini svjedoci i adventisti polažu jako puno pažnje i doktrine na to da su oni "remnant church", mali ostatak istinske crkve koju će zle sile proganjati. Pa zamisli koliki je strah u njihovim članovima da ne otpadnu od tog ostatka.
Svi kultovi su takvi, na ovaj ili onaj nacin sledi reperkusija ako napustis, i uvek su neka veoma bitna grupa za svoje clanove. Cista psihologija.

Nekada davno u JNA u Makedoniji, kapetan viče na postrojene vojnike:
- "MIRNO!!", oni svi stadose mirno.
- "MASKATA NA FACATA", i oni svi stavise maske.
- "MASKATA SA FACATA", oni svi skidose maske.
Pridje kapetan Makedoncu i strogim glasom prodera se :
- "REKAO SAM MASKATA SA FACATA!!!"
- "Pa skino sam drug kapetan!"
- "PU... BEM TI BRE FACATA!"
Ha,ha,ha...
...kurtoazni osmeh,da ne bude da sam ti ignorisao vica...
...vazno tebi ovo smesno i zabavlja te i ako je za mira u kuci evo i ja se smejem... :D

Indoktrinaciju. Čistu indoktrinaciju. I strah od odbacivanja od strane grupe. Jehovini svjedoci i adventisti polažu jako puno pažnje i doktrine na to da su oni "remnant church", mali ostatak istinske crkve koju će zle sile proganjati.

Pa zamisli koliki je strah u njihovim članovima da ne otpadnu od tog ostatka.
Iskreno ovo oko straha prvi put cujem ali ako ti kazes da je tako... :kafa:

Indoktrinaciju. Čistu indoktrinaciju. I strah od odbacivanja od strane grupe. Jehovini svjedoci i adventisti polažu jako puno pažnje i doktrine na to da su oni "remnant church", mali ostatak istinske crkve koju će zle sile proganjati. Pa zamisli koliki je strah u njihovim članovima da ne otpadnu od tog ostatka.
e al nisi ti bio ovde kad su nagrnuli jehovci. uglavnom svi su bili ili pravoslavci ili papokatolici i svi bili probisveti, a onda im pokucali na vrata bogobojažljivi j. svedoci i od tad više nisu probisveti :D

Субота је 6.дан седмице, твоја светковина па боље прошетај. 500 корака до ћвећаре купиш букета па 500 назад да га донесеш... тако да нећеш кршити 6.дан.
Ma znaaaaaaao sam da si me pomesao s nekim a sad sam skontao da su to fariseji.
Pa ne svetkuje se tako subota prijatelju,to su izmislili vasi preteci,fariseji i knjizevnici pa su izmislili koliko sed navodno koraka smeju iskoracati subotom, cak su smatreali da se bolesni ljudi ne smeju leciti subotom,da se ne sme ubrati malo plodova da bi se gladni najeli u toku subote i t.d. stoga su sasvim pogresno i neosnovano optuzili Isusa da krsi subotu.
Oni tada Njega a ti evo potpuno isto mene danas !
...neke stvari se nazalost ne menjaju.

Jel ostaju Makedonci ili se asimiliraju ko Srbi?
Iskreno vise ne znam kako stvari stoje,kod nas se pojam asimilacija redefinisao pa to nam sad ide na dnevno-politickopj osnovi.
Trenutno bi neko vise sa srbima pa cak toliko da bi bio spreman menjati prezime u licnim dokumentima,,neko sa grcima a nazalost neki sa one nase komsije na zapadu dok vec sutra se te pozicije drasticno menjaju !!! :sad2:

Razgovaraju Amerikanac, Nemac i Makedonac ko od njih koliku platu prima, pa ce na to Amerikanac:
– Ja primam 2. 500 dolara, 1. 500 trosim, a 1. 000 mi ostaju i stedim ih,
Nemac kaze:
– Ja primam 2. 000 eura, 1. 500 trosim, a 500 mi ostaju i stedim ih.
Makedonac ce na sve to:
– Ja primam platu 15. 000 denara, a trosim 30. 000 denara, a odakle mi onih 15. 000 pojma nemam.

Inače ne znam jeste li znali ali i JW i adventisti vjeruju da Bog živi u svemiru.
Hmmm,svemir jeste prostor gde vlada i gde "stanuje"Bog.
Čak su odredili i mjesta. Svjedoci kažu da Džehova živi na Plejadama, a adventisti na Orionu.
A jel ti to opet nesto pokupio na bunistu pljuvaca...!?
...ili je to navodno istina ali ja opet necu da priznam ???
Jel moze nekog konkretnog dokaza da vidimo kako ti kontas tu materiju ?

Hmmm,svemir jeste prostor gde vlada i gde "stanuje"Bog.

A jel ti to opet nesto pokupio na bunistu pljuvaca...!?
...ili je to navodno istina ali ja opet necu da priznam ???
Jel moze nekog konkretnog dokaza da vidimo kako ti kontas tu materiju ?
Gle gle kako skače kad se napadne adventizam.
"Atmosfera se razdvojila i smotala; tako smo kroz taj otvoreni prostor mogli da vidimo Orion, odakle je dolazio Božji glas. Kroz taj otvoreni prostor će se spustiti i Sveti Grad." (Ellen Gould White, Early Writings)
"The atmosphere parted and rolled back; then we could look up through the open space in Orion, whence came the voice of God. The Holy City will come down through that open space."
https://www.religija.me/ellen_white/EGW--Rani_spisi.pdf
Na kraju 35. strane.

Gle gle kako skače kad se napadne adventizam.
"Atmosfera se razdvojila i smotala; tako smo kroz taj otvoreni prostor mogli da vidimo Orion, odakle je dolazio Božji glas. Kroz taj otvoreni prostor će se spustiti i Sveti Grad." (Ellen Gould White, Early Writings)

"The atmosphere parted and rolled back; then we could look up through the open space in Orion, whence came the voice of God. The Holy City will come down through that open space."
https://www.religija.me/ellen_white/EGW--Rani_spisi.pdf
Na kraju 35. strane.
Jeli Maki,tebi dakle formulacija odakle je dolazio Bozji glas jeste dokaz da je bilo mesto gde stanuje Bog ?
...po istoj logici,bice da nam je Mojsije hteo reci da je Bog ziveo u onoj kupini koja je gorela ?
Evo tog teksta:

2 Mojs.3,2-5:
"...I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagorijeva.
I Mojsije reče: idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagorijeva kupina.
A Gospod kad ga vidje gdje ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: evo me.
A Bog reče: ne idi ovamo. Izuj obuću svoju s nogu svojih, jer je mjesto gdje stojiš sveta zemlja..."

Postovani forumasi,bio je to nas Maki,cuveni ekspert tumacenja sa visokorangiranom percepcijom - procitao pomenutog teksta i skontao da Bog zivi u kupini i poceo se sprdatri na racun Mojsija jer se osudio napisati takvu "neistinu"... :D :mazi:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back