VERSKE SEKTE.....???

Ja pak imam sasvim suprotno iskustvo. Clan sam jedne hinduisticke religije oko 15 godina. Mene niti iko tera da radim nesto sto ne zelim, niti mi neko ispira mozak, i sve sto radim donosi mi zadovoljstvo. Njihova filozofija mi se jako svidja. Ja sam poslovno uspesan, i zasigurno joga, meditacija, koju paktikujem, mi mnogo pomazu da ostanem fokusiran na ono sto radim. Mozete reci da to i nije toliko potrebno, ali meni to dosta znaci, i znajte da radim na zapadu gde se na te stvari gleda potpuno drugacije. Nedavno je Time Magazine (www.time.com/time) pisao o yoga u sasvim drugom pozitivnom svetlu nego sto nas narod obicno misli o tome, a to je da je to kontrola uma. Vrlo je ocigledno da vecina na ovoj diskusiji koji napadaju sekte zive u Srbiji, i bez uvrede, nasa Srbija je toliko mala, u rasulu, i konzervativna, gde ljudi uopste nemaju osecaj za razliku. Malo se razlikujes po necemu od vecine odmah si neki otpadnik. Bar je tako u pomoravlju odakle sam ja. Svi ti lepe neku etiketu, dok te na zapadu svi prihvataju onakvog kakav jesi. Sigurno postoje ljudi koji imaju losa iskustva sa sektama, ja verujem u to, i sigurno da se i sekte mogu lako baviti raznoraznim kriminalnim radnjama. Covek mora danas dobro da se pazi skim i scim dolazi u kontakt. Ali toliko napadanje njih u Srbiji ja ne razumem, i definitivno da je i to jedan od razloga zasto se u Srbiju necu vracati. Voleo bih da u Srbiji bude dobro, i ekonomski, i u svakom drugom pogledu, ali ne razumem kako to moze da se desi ako narod prihvata sasvim druge nacin razmisljanja (standarde) od ovih na zapadu. Pozdrav svima na diskusiji.

Kada o nečemu nešto ne znaš ili ga se plašiš najlakše ti je da ga pljuneš-to je srpska praksa.Isto kao što ćeš za osobu koja u nekom pogledu iskače iz klišea(na primer hipi oblačenje,pankeri,metalci i slično)na svakom ćošku čuti da je drogeraš,za nekog nabildovanog da je mafijaš,tako će ti svako reći da je onaj ko se interesuje za jogu,kabalu ili već šta drugo-sektaš.
To što se jogom bavi veći broj svetskih slavnih ličnosti o kojima svaki dan čita po omiljenoj mu žutoj štampi,prosečnog Srbina uopšte neće dotaći i podstaći na razmišljanje.On se drži istina svog sveta,pa makar sekire padale s nebesa i tu se ništa ne može.Jedino vam ostaje da postupite po onoj izreci-Ako ne možeš da ih pobediš ti im se pridruži ili da kao Sadašnji sektaš pobegnete iz ove ludnice glavom bez obzira.

Vidi se da nisi bila clan bilo koje sekte cim tako liberalno razmisljas i hvala Bogu styo nisi...Ja sam upao u sektu preko devojke u koju sam bio zaljubljen..i ostao tamo skoro 4 godine, a posle mi je trebalo skoro 7 godina da po izlasku iz sekte povratim svoj mir, optimizam, da pocnem normalno da spavam, normalno da se ponasam i normalno da mislim. Sekta u kojoj sam ja bio je jedna od buducih tzv.new age religija, sarenis od svega po malo, ali najvise istocnjackih bogova i istocnjackih tehnika i sa veoma dobro razradjenim sistemom uticaja na ljudski um- preciznim instrumentima rusenja licnosti, oslabljivanja volje, potcinjavanja vodji (neprikosnovenom autoritetu)itd.itd. tako da na kraju postanes u potpunosti rob sekte i njenog vodje. Sve sto ste slusali ili gledali u filmovima je tacno. Na celu sekti su uglavnom lazni ucitelji koji vam rasture um i uniste zivot. Moj nisu uspeli, hvala Bogu.
Prema tome, lepo je biti liberalan i dozvoljavati ljudima da veruju u sta hoce i da rade sta hoce, ali prijatelji ja vam preporucujem da ako vas ikad neko od njih startuje- da pobegnete na drugu stranu ulice. Pozdrav, bivsi sektas[/quote]

Bivsi sektasu,
ne mogu da te ostavim u zabludi.I sama sam bila clan jedne verske zajednice, ali onoga trenutka kada sam resila da to vise ne budem,oni su to postovali i ni na koji nacin mi nisu pricinjavali neugodnosti.I dalje su to za mene veoma dragi ljudi, ali jednostavno, ja dalje nastavljam solo iz nekih svojih razloga.Tamo sam upoznala ljude zaista odane Bogu,i ono sto uvek naglasavam je cinjenica da ne mozemo sve trpati u isti kos.Zaista ima organizacija sa vrlo mracnim namerama, ali nisu bas sve takve.Ta razlika je veoma vazna i treba je uociti.Pozdrav.

Upravo o tome i govorim-treba odvojiti prave sekte,čije postojanje ne osporavam, koje vas unište i pshički i fizički,od nekih drugih stvari.Generalizacija je u samom vrhu spiska osobina
koje me kod ljudi izluđuju.

Sadasnji sektas:
Ja pak imam sasvim suprotno iskustvo. Clan sam jedne hinduisticke religije oko 15 godina. Mene niti iko tera da radim nesto sto ne zelim, niti mi neko ispira mozak, i sve sto radim donosi mi zadovoljstvo. Njihova filozofija mi se jako svidja. Ja sam poslovno uspesan, i zasigurno joga, meditacija, koju paktikujem, mi mnogo pomazu da ostanem fokusiran na ono sto radim. Mozete reci da to i nije toliko potrebno, ali meni to dosta znaci, i znajte da radim na zapadu gde se na te stvari gleda potpuno drugacije. Nedavno je Time Magazine (www.time.com/time) pisao o yoga u sasvim drugom pozitivnom svetlu nego sto nas narod obicno misli o tome, a to je da je to kontrola uma. Vrlo je ocigledno da vecina na ovoj diskusiji koji napadaju sekte zive u Srbiji, i bez uvrede, nasa Srbija je toliko mala, u rasulu, i konzervativna, gde ljudi uopste nemaju osecaj za razliku. Malo se razlikujes po necemu od vecine odmah si neki otpadnik. Bar je tako u pomoravlju odakle sam ja. Svi ti lepe neku etiketu, dok te na zapadu svi prihvataju onakvog kakav jesi. Sigurno postoje ljudi koji imaju losa iskustva sa sektama, ja verujem u to, i sigurno da se i sekte mogu lako baviti raznoraznim kriminalnim radnjama. Covek mora danas dobro da se pazi skim i scim dolazi u kontakt. Ali toliko napadanje njih u Srbiji ja ne razumem, i definitivno da je i to jedan od razloga zasto se u Srbiju necu vracati. Voleo bih da u Srbiji bude dobro, i ekonomski, i u svakom drugom pogledu, ali ne razumem kako to moze da se desi ako narod prihvata sasvim druge nacin razmisljanja (standarde) od ovih na zapadu. Pozdrav svima na diskusiji.

Поштоване, молим, кажи...
1) шта је са тобом кад ти у јоге или медитацији?
2) одакле је енергија, коју ти добијеш од ових радов?
3) како ти сада осећијеш себе-србин или хиндус?

Само мисао, поштоване, поштоване...да шта бих казали срби-предаки кад бих они видели свога сина...као хиндуса...Па добро, ако ти хочеш ево је твој избор.

Поздрав.

U predanjima tibetanskih starih ucitelja koja su konacno zapisana od savremenih sledbenika stoji, medju uputstvima ucenicima :
NE VERUJ UCITELJU KOJI UZIMA NOVAC
... kad razmisljam o tome setim se nekih likova iz istorije civilizacije o kojima sam citala i njihove spremnosti da pomognu svima ... i sta su oni smatrali svojom platom ili nagradom...
Uopste mi nije bitno kako se ko zove .... vazno je da se prenosenje znanja radi iz ljubavi a ne...
Osim toga, ko je toliko mudar da moze da osmisli ceo zivot drugom bicu?

Sadasnji sektas:

Prijatelju, budi ti srecan na zapadu. Svako ima pravo izbora. Ja ipak ne bih dao ovu moju Srbiju ni za kakav liberalan zivot zapada.
Zasto su sekte napadane. Pa evo prati samo rezultat sekte u kojoj sam ja bio: tri devojke su zaglavile psihijatriju, ko god je bio tamo prekinuo je skolovanje i manje, vise niko ne radi nesto trajnije, vecina kada je izasla lutala je Beogradom potpuno izgubljeno i onda se dobar deo "preselio"u drugu sektu (bili su vec onesposobljeni da zive sami, a toliko im je bio vec usadjen otpor prema crkvi da se nisu prikljucili ni pravoslavlju, na zalost), vecina ne spava dobro i konstantno ima stalna iracionalna iskustva (pa dokle izdrzi nervni sistem)itd.itd. Jedan deo je uspeo nekako da se uklopi u svakodnevni zivot, ali nisu srecni ljudi...itd.itd.Da li treba proganjati sekte? Moje iskustvo kaze-DA.. Ako budem imao decu, svakako cu dobro paziti s kim se druze i kakve knjige citaju- za njihovo dobro. Ja sam svoj istinski mir, duhovno zdravlje, tihu srecu - nasao u Pravoslavnoj crkvi i vaspitavacu svoju decu u veri svojih pradedova.

Virgo:
Kada o nečemu nešto ne znaš ili ga se plašiš najlakše ti je da ga pljuneš-to je srpska praksa.Isto kao što ćeš za osobu koja u nekom pogledu iskače iz klišea(na primer hipi oblačenje,pankeri,metalci i slično)na svakom ćošku čuti da je drogeraš,za nekog nabildovanog da je mafijaš,tako će ti svako reći da je onaj ko se interesuje za jogu,kabalu ili već šta drugo-sektaš.
To što se jogom bavi veći broj svetskih slavnih ličnosti o kojima svaki dan čita po omiljenoj mu žutoj štampi,prosečnog Srbina uopšte neće dotaći i podstaći na razmišljanje.On se drži istina svog sveta,pa makar sekire padale s nebesa i tu se ništa ne može.Jedino vam ostaje da postupite po onoj izreci-Ako ne možeš da ih pobediš ti im se pridruži ili da kao Sadašnji sektaš pobegnete iz ove ludnice glavom bez obzira.
Dragi prijatelji,
Ispricacu Vam jednu pricu za koju mi prijatelji tvrde da je istinita, jer znaju osobu. Dakle, pocinjem...pre par godina momak iz Begrada u potrazi za smislom zivota precesljao je sve moguce sekte i duhovne grupe po Beogradu i nezadovoljan krenuo na dugacak put i obreo se u jednom najcuvenijoem Indijskom yoga asramu. Kada se predstvio Yoga ucitelju, ovaj ga je pitao odakle dolazi i momak mu je odgovorio - Beograd, Jugoslavia. Yoga ucitelj mu je odgovorio- Srb i ovaj je pottvrdio. Ucitelj ga je pitao -zasto si dosao? Momak mu je odgovorio -pa. znate samorealizacija, potraga za Apsolutom...Yoga ucitelj ga je prekinuo- Pa si ovde dosao da trazis Boga. Kad se tvoj Patrijarh moli za svoj narod ja ovde vidim ognjeni stub kako se uzdize ka nebu, nego vrati se u Srbiju i uclani se u njegovu crkvu-
Tako je i bilo- momak se vratio i vrlo cesto boravi po manastirima...Da li je taj ucitelj prepoznao koji je najpogodniji duhovni put za tog momka?!
Zelim reci, ako si se rodio kao jabuka, zasto skaces na krusku? Ne fali nista ni jabuci ni kruski, ali su razlicite i to je sve.
Sv. Vladika Nikolaj je savrseno poznavao i Yogu i Budizam i Hinduizam i Islam i postovao je sve pravce i stazice, ali ostao cvrsto na hriscanskom putu jer to je njegovo- taj put je njega odabrao samim rodjenjem u Valjevu.
Da li mozete zamisliti Zlatiborskog pastira kako radi Yoga vezbe na livadi sa sajkacom na glavi. Pozdravljam Vas,

Uopste mi nije bitno kako se ko zove .... vazno je da se prenosenje znanja radi iz ljubavi a ne...
Osim toga, ko je toliko mudar da moze da osmisli ceo zivot drugom bicu?[/quote]

Lepo receno.

Poenta je da do nekih saznanja moramo da dodjemo sami, a ne da ih prihvatimo samo zato sto to neko drugi kaze da je ispravno i zato sto tako treba.Neko ce do neke vazne istine doci lakse, neko mnogo teze.Svako ima SVOJ put i mislim da mnogi uprkos tim razlicitim putevima mogu stici na isti cilj.

Dragi prijatelji,
Ispricacu Vam jednu pricu za koju mi prijatelji tvrde da je istinita, jer znaju osobu. Dakle, pocinjem...pre par godina momak iz Begrada u potrazi za smislom zivota precesljao je sve moguce sekte i duhovne grupe po Beogradu i nezadovoljan krenuo na dugacak put i obreo se u jednom najcuvenijoem Indijskom yoga asramu. Kada se predstvio Yoga ucitelju, ovaj ga je pitao odakle dolazi i momak mu je odgovorio - Beograd, Jugoslavia. Yoga ucitelj mu je odgovorio- Srb i ovaj je pottvrdio. Ucitelj ga je pitao -zasto si dosao? Momak mu je odgovorio -pa. znate samorealizacija, potraga za Apsolutom...Yoga ucitelj ga je prekinuo- Pa si ovde dosao da trazis Boga. Kad se tvoj Patrijarh moli za svoj narod ja ovde vidim ognjeni stub kako se uzdize ka nebu, nego vrati se u Srbiju i uclani se u njegovu crkvu-
Tako je i bilo- momak se vratio i vrlo cesto boravi po manastirima...Da li je taj ucitelj prepoznao koji je najpogodniji duhovni put za tog momka?!
Zelim reci, ako si se rodio kao jabuka, zasto skaces na krusku? Ne fali nista ni jabuci ni kruski, ali su razlicite i to je sve.
Sv. Vladika Nikolaj je savrseno poznavao i Yogu i Budizam i Hinduizam i Islam i postovao je sve pravce i stazice, ali ostao cvrsto na hriscanskom putu jer to je njegovo- taj put je njega odabrao samim rodjenjem u Valjevu.
Da li mozete zamisliti Zlatiborskog pastira kako radi Yoga vezbe na livadi sa sajkacom na glavi. Pozdravljam Vas,[/quote]

Ovo je najverovatnije debela laz. Prica koju sam cula od prijatelja da je istina jer oni tamo znaju nekoga kome se desilo, a pre ce biti da su i oni culi od tamo nekoga koji su opet.... Ako je nas pravoslavni put na srpski nacin ispravan sto nas snalaze sve ove nedace, sve nas je manje i manje, srbija sve manja i manja, nas narod beda nema kuche za sta da ga ujede, ali je zato tu pregrst filozofa raznoraznih kalibara koji znaju SVE. Sve sami hriscani koje kad kritikujes odma pozivaju " A ko smo mi da sudimo, to nije hriscanki, nije dobro, auu samo nas napadaju i to agresivno" a kad druge religije treba napasti, tu smo najbolje sudije i zaboravimo da to nije hriscanski. Jako lepo jos samo Isus da nas vidi.Prosto divota. Zasto nas bog kaznjava kad je nas put ispravan? Zasto nas ne nagradi? Zasto nismo srecni individualno i kolektivno? zasto nas je sve manje i manje, ljudi, ako smo mi na istinitome putu? Trebalo bi da nas bude sve vise i vise. Zasto drugi narodi ne prelaze u nase stado pa svi zajedno u vecni zivot. Zasto svi mladi oce da odu iz srbije ako je ona kolevka pravog blazenstva. Koja li je sreca roditi se u Valjevu, i to genetska sreca. Jer sve drugo to se moze samo na noz docekati. Sta ti meni pominjes nekoga vladiku (cast izuzecima) kad popovi sa kojima sam ja pricao za sve drugo kazu pagani pagani i ponavljaju to kao papagaji. I samo to, a oni u stvari nemaju pojma, jer nikada druge religije nisu ni proucavali, ali to su sve pagani jer je tako najlakse,stavis etiketu i to ti je to. Zar nije iskrenije reci "Ne znam, nisam nikada to proucavao, nisam upucen u te stvari" al znas kako, svaki clan vise para za mene i drustvo. Bolje mi je da eiminisem sve potencijalne konkurente. I kad budete odgovarali nemoj da pricate kako treba patiti u ovom zivotu da bi se tamo negde uzivalo. Kao sreca je tamo negde a ti ovde pati i moli se a u isto vreme ostani na mome putu. Hvala bogu svima treba kongregacija da te izdrzava a ja bih da filozofiram i radim sto je moguce manje. pa ajmo onda svi na krstove, ako nas posle ceka vecno blazenstvo. Ako si na ispravnome putu bices srecan i na ovoj zemlji i posle smrti. Ako Bog koji te voli, a zasto te ne bi voleo ako si na ispravnome putu, ucinice te srecnim uvek. Ne moras ti biti bogat da bi bio srecan. Svako moze dostici unutasnji mr i spokoj. a gde je tu mir i spokoj kada se na sve grakne. Tu se neki covek bavi jogom a vi kao na noz. Sta ja imam od prici o zlatiborskim pastirima sa sajkacama. ona tamo pominje nase pretke, pa ljudi ta crkvena filozofija samo utupljuje narod. To je kao car lazar je nesto reko za kosovo i mi svi moramo da izginemo u boju za kosovo. Sve nesto staro je najvisi ideal a to nema veze sa zivotom. Doskora je crkva trubila na sva zvona svetom kosovu pa zasto nas onda ubijaju kao zeceve na tome kosovu. I to decu. Gde je greska u nama srbima? Vi odani crkveni hriscani zatupili ste nas srbe tako da niko nema osecaj za ono sto se desava na terenu, u realnosti, u ljudskome zivotu. Ne moramo mi da menjamo religiju ali tolika netolerancija, i to sve sa nekim opravdanjima, to nema smisla. Dosli smo do tacke da kao najbolji i najtolerantniji hriscani napadamo sve imalo razlicito. I uvek pod nekim izgovorom kao nasi preci su rekli, pastiri na zlatibotu, miris zavicaja, pa kako divno i dirljivo. Prosto da se istopis.

Dragi prijatelji,
Da li mozete zamisliti Zlatiborskog pastira kako radi Yoga vezbe na livadi sa sajkacom na glavi. Pozdravljam Vas,[/quote]

Ovo je najverovatnije debela laz. Prica koju sam cula od prijatelja da je istina jer oni tamo znaju nekoga kome se desilo, a pre ce biti da su i oni culi od tamo nekoga koji su opet.... Ako je nas pravoslavni put na srpski nacin ispravan sto nas snalaze sve ove nedace, sve nas je manje i manje, srbija sve manja i manja, nas narod beda nema kuche za sta da ga ujede, ali je zato tu pregrst filozofa raznoraznih kalibara koji znaju SVE. Sve sami hriscani koje kad kritikujes odma pozivaju " A ko smo mi da sudimo, to nije hriscanki, nije dobro, auu samo nas napadaju i to agresivno" a kad druge religije treba napasti, tu smo najbolje sudije i zaboravimo da to nije hriscanski. Jako lepo jos samo Isus da nas vidi.Prosto divota. Zasto nas bog kaznjava kad je nas put ispravan? Zasto nas ne nagradi? Zasto nismo srecni individualno i kolektivno? zasto nas je sve manje i manje, ljudi, ako smo mi na istinitome putu? Trebalo bi da nas bude sve vise i vise. Zasto drugi narodi ne prelaze u nase stado pa svi zajedno u vecni zivot. Zasto svi mladi oce da odu iz srbije ako je ona kolevka pravog blazenstva. Koja li je sreca roditi se u Valjevu, i to genetska sreca. Jer sve drugo to se moze samo na noz docekati. Sta ti meni pominjes nekoga vladiku (cast izuzecima) kad popovi sa kojima sam ja pricao za sve drugo kazu pagani pagani i ponavljaju to kao papagaji. I samo to, a oni u stvari nemaju pojma, jer nikada druge religije nisu ni proucavali, ali to su sve pagani jer je tako najlakse,stavis etiketu i to ti je to. Zar nije iskrenije reci "Ne znam, nisam nikada to proucavao, nisam upucen u te stvari" al znas kako, svaki clan vise para za mene i drustvo. Bolje mi je da eiminisem sve potencijalne konkurente. I kad budete odgovarali nemoj da pricate kako treba patiti u ovom zivotu da bi se tamo negde uzivalo. Kao sreca je tamo negde a ti ovde pati i moli se a u isto vreme ostani na mome putu. Hvala bogu svima treba kongregacija da te izdrzava a ja bih da filozofiram i radim sto je moguce manje. pa ajmo onda svi na krstove, ako nas posle ceka vecno blazenstvo. Ako si na ispravnome putu bices srecan i na ovoj zemlji i posle smrti. Ako Bog koji te voli, a zasto te ne bi voleo ako si na ispravnome putu, ucinice te srecnim uvek. Ne moras ti biti bogat da bi bio srecan. Svako moze dostici unutasnji mr i spokoj. a gde je tu mir i spokoj kada se na sve grakne. Tu se neki covek bavi jogom a vi kao na noz. Sta ja imam od prici o zlatiborskim pastirima sa sajkacama. ona tamo pominje nase pretke, pa ljudi ta crkvena filozofija samo utupljuje narod. To je kao car lazar je nesto reko za kosovo i mi svi moramo da izginemo u boju za kosovo. Sve nesto staro je najvisi ideal a to nema veze sa zivotom. Doskora je crkva trubila na sva zvona svetom kosovu pa zasto nas onda ubijaju kao zeceve na tome kosovu. I to decu. Gde je greska u nama srbima? Vi odani crkveni hriscani zatupili ste nas srbe tako da niko nema osecaj za ono sto se desava na terenu, u realnosti, u ljudskome zivotu. Ne moramo mi da menjamo religiju ali tolika netolerancija, i to sve sa nekim opravdanjima, to nema smisla. Dosli smo do tacke da kao najbolji i najtolerantniji hriscani napadamo sve imalo razlicito. I uvek pod nekim izgovorom kao nasi preci su rekli, pastiri na zlatibotu, miris zavicaja, pa kako divno i dirljivo. Prosto da se istopis.

Ok ,prvo malo istorije,jer znate da je Nemanjic jos pre 13-14 vekova proterivao sekte iz Srbije.
Kakve sekte bre,zbog njih mi se drugar ubio.U Vrscu terorise ta CRNA RUZA.
Je8ale vas sekte....
Ti sto su u sektama,idu tako po kucama,prodaju neke knjige,samo da bi pricali sa malisanima.
Kakve crne sekte bre,NAPOLJE IZ SRBIJE.
Pravoslavlje najlepsa religija,a oni koji su protiv toga,mars iz Srbije..... :!:

SZlatko i Sadasnji Sektas ljudi serete jako mnogo.Pisi manji tekst.
CARICE TI SI MOJ IDOL,SVAKA TI CAST.
JE8ES OVE SEKTE.

Pravoslavlje dolazi sa juga,Pravoslavlje ispunjava zelje,Pravoslavlje NARODNO veselje,...--Galija

Cije veselje?
-----NARODNO----Znaci Srpsko,sekte dovidjenja....

VS-decko:
JE8ES OVE SEKTE.

Pravoslavlje dolazi sa juga,Pravoslavlje ispunjava zelje,Pravoslavlje NARODNO veselje,...--Galija

Cije veselje?

:D :D :D Лепи рећи.

Ако видим, поштоване, да ти си из Вршаца :) Имам ту пријатеља :D и била сам у Вршацу у 2002г.
Јако Вршац је леп :D

Поздрав ти.

SZlatko:
Dragi prijatelji,
Da li mozete zamisliti Zlatiborskog pastira kako radi Yoga vezbe na livadi sa sajkacom na glavi. Pozdravljam Vas,

Ovo je najverovatnije debela laz. Prica koju sam cula od prijatelja da je istina jer oni tamo znaju nekoga kome se desilo, a pre ce biti da su i oni culi od tamo nekoga koji su opet.... Ako je nas pravoslavni put na srpski nacin ispravan sto nas snalaze sve ove nedace, sve nas je manje i manje, srbija sve manja i manja, nas narod beda nema kuche za sta da ga ujede, ali je zato tu pregrst filozofa raznoraznih kalibara koji znaju SVE. Sve sami hriscani koje kad kritikujes odma pozivaju " A ko smo mi da sudimo, to nije hriscanki, nije dobro, auu samo nas napadaju i to agresivno" a kad druge religije treba napasti, tu smo najbolje sudije i zaboravimo da to nije hriscanski. Jako lepo jos samo Isus da nas vidi.Prosto divota. Zasto nas bog kaznjava kad je nas put ispravan? Zasto nas ne nagradi? Zasto nismo srecni individualno i kolektivno? zasto nas je sve manje i manje, ljudi, ako smo mi na istinitome putu? Trebalo bi da nas bude sve vise i vise. Zasto drugi narodi ne prelaze u nase stado pa svi zajedno u vecni zivot. Zasto svi mladi oce da odu iz srbije ako je ona kolevka pravog blazenstva. Koja li je sreca roditi se u Valjevu, i to genetska sreca. Jer sve drugo to se moze samo na noz docekati. Sta ti meni pominjes nekoga vladiku (cast izuzecima) kad popovi sa kojima sam ja pricao za sve drugo kazu pagani pagani i ponavljaju to kao papagaji. I samo to, a oni u stvari nemaju pojma, jer nikada druge religije nisu ni proucavali, ali to su sve pagani jer je tako najlakse,stavis etiketu i to ti je to. Zar nije iskrenije reci "Ne znam, nisam nikada to proucavao, nisam upucen u te stvari" al znas kako, svaki clan vise para za mene i drustvo. Bolje mi je da eiminisem sve potencijalne konkurente. I kad budete odgovarali nemoj da pricate kako treba patiti u ovom zivotu da bi se tamo negde uzivalo. Kao sreca je tamo negde a ti ovde pati i moli se a u isto vreme ostani na mome putu. Hvala bogu svima treba kongregacija da te izdrzava a ja bih da filozofiram i radim sto je moguce manje. pa ajmo onda svi na krstove, ako nas posle ceka vecno blazenstvo. Ako si na ispravnome putu bices srecan i na ovoj zemlji i posle smrti. Ako Bog koji te voli, a zasto te ne bi voleo ako si na ispravnome putu, ucinice te srecnim uvek. Ne moras ti biti bogat da bi bio srecan. Svako moze dostici unutasnji mr i spokoj. a gde je tu mir i spokoj kada se na sve grakne. Tu se neki covek bavi jogom a vi kao na noz. Sta ja imam od prici o zlatiborskim pastirima sa sajkacama. ona tamo pominje nase pretke, pa ljudi ta crkvena filozofija samo utupljuje narod. To je kao car lazar je nesto reko za kosovo i mi svi moramo da izginemo u boju za kosovo. Sve nesto staro je najvisi ideal a to nema veze sa zivotom. Doskora je crkva trubila na sva zvona svetom kosovu pa zasto nas onda ubijaju kao zeceve na tome kosovu. I to decu. Gde je greska u nama srbima? Vi odani crkveni hriscani zatupili ste nas srbe tako da niko nema osecaj za ono sto se desava na terenu, u realnosti, u ljudskome zivotu. Ne moramo mi da menjamo religiju ali tolika netolerancija, i to sve sa nekim opravdanjima, to nema smisla. Dosli smo do tacke da kao najbolji i najtolerantniji hriscani napadamo sve imalo razlicito. I uvek pod nekim izgovorom kao nasi preci su rekli, pastiri na zlatibotu, miris zavicaja, pa kako divno i dirljivo. Prosto da se istopis.[/quote]
Dragi Brate,
Da li je ta prica istinita ili ne- ne znam...ali je lepa i poucna. Letimicno sam pregledala tvoju dugacku kanonadu ljutnje i odgovorit cu ti samo kratko. Pa bas ti i takvi ko ti su ocigledan primer gde se nas rod nalazi. Takvi kao ti ne postuju prvo svoje, pa onda tudje, takvi kao ti ne znaju za svoju veru i ne razumeju je, takvi kao ti su besni i agresivni i sire oko sebe svadju i ljutnju, a ne ljubav i jedinstvo...itd.itd. Tema verskih sekti je veoma ozbiljna i dozvolit ces nam da razmenjujemo svoja iskustva bez zuci. Hvala i mir Brate.

Puno pozdrava za Aljonu,hvala ti na svemu.Mozda ako opet dodjes u Vrsac,odemo zajedno negde na kafu:)))

Sto se Sestre tice,u JE8TE,ubi ga sa tekstom.
Ali dobro,nisam sve procitao mrzelo me,ali zadnjih par recenica mi se svidjaju.
Ma kakvi sektasi,teraj ih bre u ku.....

Алjона:
VS-decko:
JE8ES OVE SEKTE.

Cije veselje?

:D :D :D Лепи рећи.

Ако видим, поштоване, да ти си из Вршаца :) Имам ту пријатеља :D и била сам у Вршацу у 2002г.
Јако Вршац је леп :D

Поздрав ти.

"Lepe reči" :!: :?:

[Dragi Brate,
Da li je ta prica istinita ili ne- ne znam...ali je lepa i poucna. Letimicno sam pregledala tvoju dugacku kanonadu ljutnje i odgovorit cu ti samo kratko. Pa bas ti i takvi ko ti su ocigledan primer gde se nas rod nalazi. Takvi kao ti ne postuju prvo svoje, pa onda tudje, takvi kao ti ne znaju za svoju veru i ne razumeju je, takvi kao ti su besni i agresivni i sire oko sebe svadju i ljutnju, a ne ljubav i jedinstvo...itd.itd. Tema verskih sekti je veoma ozbiljna i dozvolit ces nam da razmenjujemo svoja iskustva bez zuci. Hvala i mir Brate.[/quote]

Da li izbegavas odgovoriti na moja pitanja? Najlakse je reci ti si takav i takav a precutati sustinu. Ili izvaditi nesto iz konteksta i to napasti, ili zalepiti etiketu "sektas". A tu ste se zeznutli, jer ja to nisam.
vidis ni neznas je li prica istinita a verujes jer tako zelis, tako je najlakse imati neki dokaz za svoje verovanje. Tako je i crkva zatupila nas narod da niko nista ne razmislja, niko ne postavlja pitanja, samo se veruje bez ikakvih dokaza. molim vas odgovorite bar na nesto
Zasto ste jedina istocno evropska crkva koja je bila uz komuniste? Zasto mi toliko patimo kad je bog na nasoj strani? Ako smo ispravni vernici zasto nas je sve manje i manje? Da nece mozda sudnji dan? Zasto ne skacete na krstove onda? Dajte i jedno razumno objasnjenje za nedace koje i slep vidi. za nedace naseg naroda. Zasto je kod nas toliko svadje pocevsi od politicara pa do obicnih ljudi kada smo svi bogom odabrani pravoslavni srbi? Zar smo zaboravili da ljubimo bliznjeg svoga kao samoga sebe? Zasto ovolika beda? To nas narod ne zeli a Bog nam samo salje i salje. Vi crkvenjaci i ostali sto su pod vasim uticajem, zdusno ste prvo napadali hrvate, zatim muslimane, a sada sektase. A kada zatreba vi pricate o ljubavi i milosrdju. Pa zar to nije u suprotnosti. Vi samo sirite mrznju zaklanjajuci se iza djedovske tradicije, pozivajuci se na pretke jer nema te ni jedan razuman argument. Da imate bar bi neko odgovorio. onaj pametni pominje srednji vek. Pa to je zaista argument vratiti se u srednji vek.
Zasto ne ispitate vasu ulogu u nedavnim ratovima kada su nasi ginuli za dzabe, za komuniste i lude nacionaliste koje ste vi podrzavali. Mene briga za bivsu bracu, nego zasto moj narod pati. Je li to nagrada za nasu ispravnu ljubav prema Gospodu? Je li to samo privremeno a posle ce biti super? Pa zasto onda patimo i samo patimo kroz istoriju? Tome kao da kraja nema. I za sve je najlakse okriviti nekog drugog, danas su u modi sektasi sutra ko zna. Molim vas dajte i jedan odgovor, ili bar pokusajte odgovoriti jer to su stvari tako ocigledne to je prisutno u svakodnevnom nasem zivotu. Molim vas ne izvlacite reci iz konteksta i odgovorite na gore navedena pitanja. Bar pokusajte.

Hvala puno KISSKO,sve najlepse,legenda si keve mi....

I opet "gost" ne znam ko je,jede govna sa tim tekstom.Alo bre pa niko ne cita sve to.Svi procitaju samo zadnjih par recenica,je8ali te komunisti,i nacionalisti,nema to veze sa ovim.Smanji tekst...
SRBIJA I CRNA GORA==PRAVOSLAVLJE
Sekte napolje iz SRBIJE

Алjона:
VS-decko:
Puno pozdrava za Aljonu,hvala ti na svemu.Mozda ako opet dodjes u Vrsac,odemo zajedno negde na kafu:)))

Надам се, надам се, поштоване :D
Ок, договорили се, са великим задовољством :D

Super onda!!!! Kada budes dosla,obecavam da ces se osecati kao kraljica.Sve najlepse i nadam se skorom dolasku:))

VS-decko:
Алjона:
VS-decko:

Надам се, надам се, поштоване :D
Ок, договорили се, са великим задовољством :D

Super onda!!!! Kada budes dosla,obecavam da ces se osecati kao kraljica.Sve najlepse i nadam se skorom dolasku:))

Као краљица...онда добро :D :D :D

Back