S
Sadasnji sektas
Gost
Ja pak imam sasvim suprotno iskustvo. Clan sam jedne hinduisticke religije oko 15 godina. Mene niti iko tera da radim nesto sto ne zelim, niti mi neko ispira mozak, i sve sto radim donosi mi zadovoljstvo. Njihova filozofija mi se jako svidja. Ja sam poslovno uspesan, i zasigurno joga, meditacija, koju paktikujem, mi mnogo pomazu da ostanem fokusiran na ono sto radim. Mozete reci da to i nije toliko potrebno, ali meni to dosta znaci, i znajte da radim na zapadu gde se na te stvari gleda potpuno drugacije. Nedavno je Time Magazine (www.time.com/time) pisao o yoga u sasvim drugom pozitivnom svetlu nego sto nas narod obicno misli o tome, a to je da je to kontrola uma. Vrlo je ocigledno da vecina na ovoj diskusiji koji napadaju sekte zive u Srbiji, i bez uvrede, nasa Srbija je toliko mala, u rasulu, i konzervativna, gde ljudi uopste nemaju osecaj za razliku. Malo se razlikujes po necemu od vecine odmah si neki otpadnik. Bar je tako u pomoravlju odakle sam ja. Svi ti lepe neku etiketu, dok te na zapadu svi prihvataju onakvog kakav jesi. Sigurno postoje ljudi koji imaju losa iskustva sa sektama, ja verujem u to, i sigurno da se i sekte mogu lako baviti raznoraznim kriminalnim radnjama. Covek mora danas dobro da se pazi skim i scim dolazi u kontakt. Ali toliko napadanje njih u Srbiji ja ne razumem, i definitivno da je i to jedan od razloga zasto se u Srbiju necu vracati. Voleo bih da u Srbiji bude dobro, i ekonomski, i u svakom drugom pogledu, ali ne razumem kako to moze da se desi ako narod prihvata sasvim druge nacin razmisljanja (standarde) od ovih na zapadu. Pozdrav svima na diskusiji.

Имам ту пријатеља