Verenička i Partner viza - Australija

Ovde imas sve sto je potrebno za predavanje http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/309-100.aspx
Ja ti savetujem da sve lepo prikupis i onda predas, da se ne bi cimala dodatno tj. da im ne dajes prostora da te zovu za nesto ako fali :) a falice vec njima svakako nesto.
Uplatis pre nego sto predas i sa tim papirom i gomiletinom u Ambasadu ili posaljes postom. Ja sam recimo poslala postom, dobila odgovor od njih da su primili sve, i sada cekam :)))) kao i svi ovde prisutni koji su na ceki :)
Ako ti treba nesto oko onih pisama i sl slobodno mi pusti privatnu poruku.
Ja sam skoro predala pa mi je jos uvek sve sveze
Pozdrav svima, i ja imam isti problem kao vecina vas.
Upoznala sam na leto 2012. godine decka koji je Srbin ali zivi u Australiji. Proveli smo zajedno par meseci, i on je u oktobru 2012. godine otisao nazad u Melburn. Ja sam trebal da idem za Novu Godinu kod njega ali su me odbili za turisticku vizu pa smo se nasli na Tajlandu i tamo proveli zajedno mesec dana. Posle par meseci on je opet dosao u Srbiju, i jos uvek je ovde. Vencali smo se 26.12.2013. i sada treba da apliciramo za partner vizu ali ne znamo odakle da pocnemo. Svaka pomoc bi dobro dosla. Hvala unapred.

Naravno racunaju ti datum od predaje u bgdu ali moras uci u zemlju , poceti zajednicki zivot , i samo nastaviti svoju vizu jer ta u beogradu koja se preda je i jedna i druga samo sad traze jos novih dokaza o tom zajednickom zivotu. Ja sam krenula sa aplikacihom za permanent i to online , toliko su olaksali sad odusevljena sam, jedino sve papire dodatne sto traze moracu da prikacim i naravno od mene zavisi , od dana kad zavrsim aplikaciju do resavnja je od 8 do 10 meseci. Imacemo intervju ovde , mozda lekarski traze mi da nisam osudjivana ovde ni ja ni muz jer sam dovela decu. Inace napokon t tax no. Je stigao. Pozdrav za sve....jako mi je zao ljudi iz bosne ali sad znam zbog cega je to. Odredjeni ljudi koji su dosli ovde 90 pa nadalje prilagali su lazne informacije o rodjenju i identitetu jer su mnogi dosli sa laznim pasosima na humanitarnu vizu i sada sunarodnici koji cekaju vize moraju da prodju kroz provere jer oni sad neveruju nikom. Pozdrav svima ...

Naravno racunaju ti datum od predaje u bgdu ali moras uci u zemlju , poceti zajednicki zivot , i samo nastaviti svoju vizu jer ta u beogradu koja se preda je i jedna i druga samo sad traze jos novih dokaza o tom zajednickom zivotu. Ja sam krenula sa aplikacihom za permanent i to online , toliko su olaksali sad odusevljena sam, jedino sve papire dodatne sto traze moracu da prikacim i naravno od mene zavisi , od dana kad zavrsim aplikaciju do resavnja je od 8 do 10 meseci. Imacemo intervju ovde , mozda lekarski traze mi da nisam osudjivana ovde ni ja ni muz jer sam dovela decu. Inace napokon t tax no. Je stigao. Pozdrav za sve....jako mi je zao ljudi iz bosne ali sad znam zbog cega je to. Odredjeni ljudi koji su dosli ovde 90 pa nadalje prilagali su lazne informacije o rodjenju i identitetu jer su mnogi dosli sa laznim pasosima na humanitarnu vizu i sada sunarodnici koji cekaju vize moraju da prodju kroz provere jer oni sad neveruju nikom. Pozdrav svima ...

Hvala na ovim informacijama.
Ja cekam vise od 13 meseci. Za vreme boravka u Australiji dobila sam email od ORIMA i Immigration Survey da ispunim upitnik o radu ambasade i procesu uopste. U emailu je navedeno da taj upitnik popunjavaju oni kojima je viza odobrena u 12 meseci. Kada sam izasla iz Australije obavestila sam ambasadu da sam napustila zemlju i od tada mi je jedini odgovor da je moja slucaj jos u procesu. I de sada budi pametan. Da li su ove dve agencije pogresile (sto mi je mala verovatnoca) ili ambasada ima neke prioritete.. Suprug cak predlaze da uskoro pokrenemo i postupak tuzbe, ako se jos malo taj proces razvuce

Pozdrav

Hvala na ovim informacijama.
Ja cekam vise od 13 meseci. Za vreme boravka u Australiji dobila sam email od ORIMA i Immigration Survey da ispunim upitnik o radu ambasade i procesu uopste. U emailu je navedeno da taj upitnik popunjavaju oni kojima je viza odobrena u 12 meseci. Kada sam izasla iz Australije obavestila sam ambasadu da sam napustila zemlju i od tada mi je jedini odgovor da je moja slucaj jos u procesu. I de sada budi pametan. Da li su ove dve agencije pogresile (sto mi je mala verovatnoca) ili ambasada ima neke prioritete.. Suprug cak predlaze da uskoro pokrenemo i postupak tuzbe, ako se jos malo taj proces razvuce

Pozdrav

I ja sam dobila taj mejl... ni meni to nije bilo jasno ali vjerovatno se mejl salje nasumicno da i ne provjeravaju da li je proces zavrsen ili ne.. evo ja vec 4 ipo mjeseca kako sam se vratila i jos uvijek dobijam isti mejl... da su moji papiri jos u procesu obrade

stvarno mi nije jasno sta imaju toliko da nas provjeravaju.ja cu uskoro u 14 mjesec da udjem i ne znam ima li neka gornja granica cekanja,neko je gore pomenuo tuzbu ne znam na osnovu cega moze neko od nas da ih tuzi kad jednostavno zavisimo od njihove dobre volje.

Pa nemam pojma na osnovu cega. Ja samo znam da moj muz sizi i vise nego ja jer ga sve ovo koci u mnogim stvarima. I onda uvek upoznaje neke parove koji nisu ni priblizno imali ovoliko komplikacija koliko mi, pa pocne da pominje tuzbe i slicne stvari :)

I koalica sa nama jos baksuznija :)
Srecno nam! Kada bude prvi vatromet, brzo ce i drugi i treci za njim :)

hvala hvala na baksuznom komplimentu :D hehehe nekad kontam da stavim taj vatromet cist da vidim kako izgleda;))
ja tacno ne mogu da vjerujem, to svaki dan sebi ponavljam, da jos nema papira!! ne razumijem... zar i februar da docekam. jedna od nas kada je zvala dobila je odgovor 'ako vam je za utjehu ima i onih koji cekaju vec 16 mjeseci' :D pa tako ako nam je za utjehu...

Pa nemam pojma na osnovu cega. Ja samo znam da moj muz sizi i vise nego ja jer ga sve ovo koci u mnogim stvarima. I onda uvek upoznaje neke parove koji nisu ni priblizno imali ovoliko komplikacija koliko mi, pa pocne da pominje tuzbe i slicne stvari :)

Pa nema tu puno na osnovu cega da ih tuzis. Oni su ti lepo rekli da ce da pregledaju sva dokumenta i slucaj i dali su ti period u kome ce da odluce da li je to genuine i prihavljivo i da ce da ti jave odluku. Oni se automatski i ograde i jasno ti kazu kako stoje stvari, da postoji time frame/ vremenski period i da nije zagarantovano nego se ceka odluka.

S'tim na umu tuzba nema osnova. Prilicno je to to...

Pa nema tu puno na osnovu cega da ih tuzis. Oni su ti lepo rekli da ce da pregledaju sva dokumenta i slucaj i dali su ti period u kome ce da odluce da li je to genuine i prihavljivo i da ce da ti jave odluku. Oni se automatski i ograde i jasno ti kazu kako stoje stvari, da postoji time frame/ vremenski period i da nije zagarantovano nego se ceka odluka.

S'tim na umu tuzba nema osnova. Prilicno je to to...

Razumem o cemu pricas, ali ccoveka sve to jednostavno dovodi do ludila. Taj famozni form 80 je prosledjen na proveru tek na dan mog intervjua, sto je 2,5 meseca posle dana kada sam im ga dostavila. Receno je da ta provera traje od 6-9 meseci, sto je naravno vec proslo. Onda u Australiji upoznam toliko parova gde je jedan od supruznika dosao na vizu koju mi cekamo. Iz Srbije i Makedonije najvise su cekali 8 meseci cak i neki iz Bosne (koji nisu ispunjavali form 80), ali ima i onih koji jesu ali su zbog trudnoce dobili mnogo pre vizu. Znaci ta provera i moze da se ubrza. I ako vec postoji nesto sumljivo vezano za mene, zasto su mi bez problema dali da izvadim Photo Card (verujem da i oni nesto moraju proveriti, nisam je na pijaci vadila). I kako je moguce da i Immigration Survey pogresi i ORIMA? Ne znam, ali ja ne verujem da nije do ambasade

Pozdrav i svaka pohvala za ucesce, jos uvek, na ovom forumu

Razumem o cemu pricas, ali ccoveka sve to jednostavno dovodi do ludila. Taj famozni form 80 je prosledjen na proveru tek na dan mog intervjua, sto je 2,5 meseca posle dana kada sam im ga dostavila. Receno je da ta provera traje od 6-9 meseci, sto je naravno vec proslo. Onda u Australiji upoznam toliko parova gde je jedan od supruznika dosao na vizu koju mi cekamo. Iz Srbije i Makedonije najvise su cekali 8 meseci cak i neki iz Bosne (koji nisu ispunjavali form 80), ali ima i onih koji jesu ali su zbog trudnoce dobili mnogo pre vizu. Znaci ta provera i moze da se ubrza. I ako vec postoji nesto sumljivo vezano za mene, zasto su mi bez problema dali da izvadim Photo Card (verujem da i oni nesto moraju proveriti, nisam je na pijaci vadila). I kako je moguce da i Immigration Survey pogresi i ORIMA? Ne znam, ali ja ne verujem da nije do ambasade

Pozdrav i svaka pohvala za ucesce, jos uvek, na ovom forumu

Da, zato je kod uporedjivanja nezgodno jer maltene svaki slucaj je za sebe. Ako su dobili pre godinu dana na primer, moze da bude totalno druga prica od onoga kako se dobija danas. Na primer pre 5 godina je sasvim drugacije. Te stvari su relativne, bas zbog toga sto se radi sa jedne strane o drzavnom pitanju, a sa druge o vrlo licnim stvarima, pa onda balans nije uvek isti... Cekanje je nezgodan deo svakako, mada tu jedino razum i stalozenost pomaze. Sve drugo je protiv tvog interesa.

Bitno je da je u onom roku do kad su ti rekli da ce da ti obrade aplikaciju. To je na kraju krajeva ono sto je najbitnije.

A za ovo, nema na cemu. Tako svratim da vidim sta ima i mozda nekom pomognem necim sto znam, mozda koristi i tako to.

Back