Verenička i Partner viza - Australija

A o cemu se radi ako smem da pitam? O kojoj vizi/statusu mi ovde pricamo? Jel to mozda za PR neki uslov? Jer tako mi deluje. Ovako kako je nije bas jasno o cemu se radi.

On je Australac, ja sam Srpkinja, vencali smo ovde u Srbiji i sada hocemo da apliciramo za partner vizu. Trenutno zivimo zajedno u Srbiji ali nemamo dokaze da delimo racune i da placamo zajedno telefon, internet, kablovsku itd.

- - - - - - - - - -

To znaci ukoliko zivite zajedno pa imate zajednicke racune i sl
Ne opterecuj se time ako ste u Srbiji to je uglavnom ako si u Australiji.
Mozes ti u pismu da naglasis da vi zivite zajedno tu gde zivite i da ovjasnite kako sve delite

Hvala Milenaja

Poslednja izmena:
On je Australac, ja sam Srpkinja, vencali smo ovde u Srbiji i sada hocemo da apliciramo za partner vizu. Trenutno zivimo zajedno u Srbiji ali nemamo dokaze da delimo racune i da placamo zajedno telefon, internet, kablovsku itd.

- - - - - - - - - -

Hvala Milenaja

Pa to mi vise lici kao nesto sto ima veze sa Australijom nego tamo u Srbiji. Uglavnom vi mozete da im objasnite situaciju sve jedno kao sto rece milenaja. Mislio sam da pricamo o nekom uslovu za PR u okviru tog programa 309.

Da li neko moze da mi odgovori koliko vremena daju da se udje u Au od odobrenja vize, da li se moze taj rok pomerit i u kojim slucajevima? Pozdrav svimaaaa

Ja koliko sam upucena daju... kada te kontaktiraju preko tel o dobijanju vize pitaju te jel ti rok odgovara... i koliko znam jako su fleksibilni po tom pitanju. Da li zavisi od slucaja do slucaja ne znam... ja sam npr dobila 3 mjeseca, sto se mene tice i previse ;-)))

Cestitam svima koji su dobili vize...
A evo da ja sas informisem oko ove papirologije :)
Sutra ce biti 2 sedmice otkad sam usla u Aus.. Muz je svoj racun u banci zatvorio i otvorili smo novi,zajednicki..karticu sam dobila vec prosle sedmice..a evo danas je stigao TFN i medicare card... Znaci neke 2 sedmice od ulaska moze poceti i posao :)

Cestitam svima koji su dobili vize...
A evo da ja sas informisem oko ove papirologije :)
Sutra ce biti 2 sedmice otkad sam usla u Aus.. Muz je svoj racun u banci zatvorio i otvorili smo novi,zajednicki..karticu sam dobila vec prosle sedmice..a evo danas je stigao TFN i medicare card... Znaci neke 2 sedmice od ulaska moze poceti i posao :)

Samo da kazem da nije bilo potrebno da zatvara postojeci da bi otvorili zaseban zajednicki. Cisto kao info nekome ubuduce, u slucaju da se dvoumi i da nije siguran.

Predas za tax file number-za temporary
i permanent treba samo pasos,ja sam to online uradila,otvoris racun u banci ili zajednicki-kako zelite (tu isto pasos),predas za medicare card-treba ti odstampana viza i pasos..dobices papiric sa svojim brojem s kojim mozes ici doktoru dok ne dobijes karticu..i onda vidis za vozacku...mi iz Bosne ne moramo da polazemo,nakon 6 mjeseci dobijamo njihovu,samo ispunis form,tamo ti vid provjere,platis i slikas se i et..do tada moze da se vozi s bosanskom vozackom ali mora da se prevede zbog kategorija,,a za ove izvan Bosne,sto moraju da polazu ne znam mnogo,al odete u RTA,sve ce da objasne...
Ja mislim da je to to,,ako ko sta ima da doda neka izvoli :)

Predas za tax file number-za temporary
i permanent treba samo pasos,ja sam to online uradila,otvoris racun u banci ili zajednicki-kako zelite (tu isto pasos),predas za medicare card-treba ti odstampana viza i pasos..dobices papiric sa svojim brojem s kojim mozes ici doktoru dok ne dobijes karticu..i onda vidis za vozacku...mi iz Bosne ne moramo da polazemo,nakon 6 mjeseci dobijamo njihovu,samo ispunis form,tamo ti vid provjere,platis i slikas se i et..do tada moze da se vozi s bosanskom vozackom ali mora da se prevede zbog kategorija,,a za ove izvan Bosne,sto moraju da polazu ne znam mnogo,al odete u RTA,sve ce da objasne...
Ja mislim da je to to,,ako ko sta ima da doda neka izvoli :)

Hej B. Jesi li ovdje vadila medjunarodnu dozvoli ili mislis na to da se tamo moze prevesti vozacka?

Pozdrav svima. Vidim da nas ima mnogo sa istim problemom. Moj momak i ja planiramo u maju da se vencamo,kada on dodje,pa tek onda da predam za partner vizu. On cijeli zivot tamo zivi, a ja nikada nisam isla kod njega. Zanima me sta mi sve od papira treba, da pocnem to da prikupljam? Kada zvati ambasadu? Da li se licno predaju papiri? Sve me zanima? Ako moze neka informacija bila bi vam zahvalna?

Back