Verenička i Partner viza - Australija

Aplicirao 08.01.2017,uverenije za nekaznjavan 26.01.2018 staro mi je isteklo,lekarski 25.01.2018 viza 309 odobrena juce. Angie ja idem za Melbourne prva polovina mart ,karta za melburna direktno da se kupi od catar airways iz skoplja kosta oko 1350Aud naj jevtinija varijanta mi je preko beograda sa etihad ali u bg se ceka 19 sati. Dali nekoand zna neku dobru I jevtinu varijantu. Pozdrav

Ilce idemo u Pert:)
Jesi li ti dobio vizu ili si jos uvek u procesu?

NAATI ,ja sam takodje konformista al kod mene to nije doslo sa godinama,oduvek sam takva hahah :D
Ok,dakle mislis da nije isplativo.
Secam se da je muz,kad je dolazio ovamo slao neke stvari brodom ali ni on ni ja ne mozemo da se setimo koja je bila cena. Msm,taj neki kontejner nam ne gine definitvno ali bih volela da bude nesto povoljno I po preporuci.
Hvala na lepim zeljama :)

Koliko ja znam, sve je skuplje kada se šalje iz Srbije, pa i avionska karta :) Pošte Srbije nude uslugu paket do 20 kg, oko 200$ je, stiže za 2 nedelje, Vrednost do 1000 $ po osobi je neoporeziva. Etihad ima opciju da za nekih 200+$ dodaš kofer od 23kg, to je nekih 19 kg kada oduzmeš težinu kofera. S druge strane Etihad i nudi samo 23 kg po osobi, umesto 30, tako da ako troje putuje, izgubi 21 kg. Ja sam zvala nekoliko brojeva telefona, firmi, međutim to mi je ličilo na muljanje, pa sam se opredelila za poštu.

Pozdrav. Ponovo ja nakon duže vremena. Nakon odobrene vjereničke vize koju sam čekala 10 mjeseci, ušla u Au u novembru 2016. U januaru 2017. se vjenčali i online predali za bračnu. Sve vrijeme nakon toga sam na bridging vizi. Nakon više od godinu dana su me nazvali da mi kažu kako ne mogu da nađu upload vjenčanog lista i da pošaljemo poštom, uz form 80 i form za potvrdu sponzora, iako smo sve ispunili odmah po apliciranju i postavili na immi. Čak je muž dobio i mail sa potvrdom da je 'pogodan' za sponzora.Dali su mi 28 dana roka. Ima li iko od veterana slično iskustvo ili savjet?

Pozdrav. Ponovo ja nakon duže vremena. Nakon odobrene vjereničke vize koju sam čekala 10 mjeseci, ušla u Au u novembru 2016. U januaru 2017. se vjenčali i online predali za bračnu. Sve vrijeme nakon toga sam na bridging vizi. Nakon više od godinu dana su me nazvali da mi kažu kako ne mogu da nađu upload vjenčanog lista i da pošaljemo poštom, uz form 80 i form za potvrdu sponzora, iako smo sve ispunili odmah po apliciranju i postavili na immi. Čak je muž dobio i mail sa potvrdom da je 'pogodan' za sponzora.Dali su mi 28 dana roka. Ima li iko od veterana slično iskustvo ili savjet?

Dešava se. Ja sam priložila mamin izvod iz MKV sa prevodom, i nakon par meseci mi stiže zahtev za dodatne informacije , da im priložim prevod venčanog lista. Ne vide ga, iako je na Immi Account-u i to u jednom dokumentu sa originalom.
Takođe smo kada je mama ušla u Australiju, poslali preko Update us novu adresu, da je u Australiji, i dokle će ostati. Nakon tri meseca, zove neko na mamin srpski broj, nije se javila, u romingu je. Odmah nakon toga zovu mene na australijski, da kažu da ne mogu da stupe u kontakt s njom, ja kažem pa evo je tu pored mene, nije htela da se javi, u romingu je, a i dostavili smo njen australijski broj. Zamisli moje iznenađenje, kada mi je službenica iz ambasade rekla da oni ne znaju da su mama i njen suprug u Australiji, i da je trebalo da njima pošaljemo i-mejl i da njih obavestimo, a ne immi account.
Ja bih na tvom mestu poslala poštom, i priložila i i-mejlom to isto, s tim da bih napomenula da ste dobili mejl koji potvrđuje da je to priloženo. Ni jedan sistem nije savršen, i oni su svesni toga. Koliko se ja razumem u proceduru, Form 47 o sponzorstvu se razmatra u prvom krugu gledanja aplikacije, i ako to nije u redu, ili osoba ne zadovoljava uslove, ne razmatra se dalje. Vi ste verovartno u finalnim fazama aplikacije, i pošto su videli da su im obrasci negde odlutali, ili ne mogu više da im pristupe, traže vam da ih pošaljete kako bi imali to u vašem dosijeu.

Ljudi ... da li je neko cekao turisticku vizu duze od mjesec dana. Meni je tacno pet nedelja kako cekam i pocela sam da se brinem jel sve u redu . Treba mi savjet sta da radim , treba li da zovem ili... Inace suprug i ja smo u procesu za partner vizu i sad dok cekamo tu , u planu nam je da ja odem na tri mjeseca.
Hvala unaprijed na odgovoru.

http://uk.embassy.gov.au/lhlh/IMMI_contact.html
Service Hours and Contact Numbers for Europe Service Centre
Service Hours for the Europe Service Centre

The ESC provides non-English language services from 9am to 12pm (UK time) and English language services from 1pm to 4pm (UK time), Monday to Friday. If you want to speak in English, you must call between 1 pm and 4pm UK time. We do not provide an English language service outside those hours.

Occasionally, as a result of exceptionally high volume, it may not be possible to connect with the ESC (you will receive an engaged signal).

We encourage you, where possible, either to call back later, or to visit our website for comprehensive information on all visa options for Australia.

The following table provides local telephone numbers for contacting the ESC. If you are calling from a country not listed in the table, you may contact the ESC directly on +44 (0) 20 7420 3690. For further information, please click here.

Note: International and domestic call charges may vary. You should confirm the cost with your telephone provider before calling.

Once you have been connected to the ESC, you can choose to speak with an operator in one of the languages listed above. Please note the client service hours for non-English and English language services.

Number Language
+44 (0) 2074203690 English
+44 (0) 2074204832 German
+44 (0) 2074204834 Spanish
+44 (0) 2074204835 French
+44 (0) 2074203698 Italian
+44 (0) 2074203693 Greek
+44 (0) 2074203692 Croatian
+44 (0) 2074203699 Serbian
+44 (0) 2074203691 Russian

http://uk.embassy.gov.au/lhlh/IMMI_contact.html
Service Hours and Contact Numbers for Europe Service Centre
Service Hours for the Europe Service Centre

The ESC provides non-English language services from 9am to 12pm (UK time) and English language services from 1pm to 4pm (UK time), Monday to Friday. If you want to speak in English, you must call between 1 pm and 4pm UK time. We do not provide an English language service outside those hours.

Occasionally, as a result of exceptionally high volume, it may not be possible to connect with the ESC (you will receive an engaged signal).

We encourage you, where possible, either to call back later, or to visit our website for comprehensive information on all visa options for Australia.

The following table provides local telephone numbers for contacting the ESC. If you are calling from a country not listed in the table, you may contact the ESC directly on +44 (0) 20 7420 3690. For further information, please click here.

Note: International and domestic call charges may vary. You should confirm the cost with your telephone provider before calling.

Once you have been connected to the ESC, you can choose to speak with an operator in one of the languages listed above. Please note the client service hours for non-English and English language services.

Number Language
+44 (0) 2074203690 English
+44 (0) 2074204832 German
+44 (0) 2074204834 Spanish
+44 (0) 2074204835 French
+44 (0) 2074203698 Italian
+44 (0) 2074203693 Greek
+44 (0) 2074203692 Croatian
+44 (0) 2074203699 Serbian
+44 (0) 2074203691 Russian

Hvala na odgovoru . Zvala sam , sa aplikacijom je sve uredu, sve smo dostavili, ostaje nam da cekamo .

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

Mama je dobila vizu ! Iako smo to i očekivali, ipak je postojala doza neizvesnosti, šta ako... Aplicirala je 25.07.2017.-te, istog dana kada i još neko sa foruma, mislim Milica. Tog dana kada je Milica dobila obaveštenje da je viza odobrena, mi smo dobili obaveštenje da je viza spremna da bude finalizovana i da mama planira da napusti Australiju i da im javi kada to učini. Takođe su napomenuli da planira da ostane bar 5 radnih dana van Australije. Mislim da je to bio 13.01.2018. Izašla je iz Australije u nedelju 25.02., obavestili smo ambasadu, i danas joj je odobrena viza. Presrećni smo, jedva čekamo da se vrati u Pert ! Ona je živela sa suprugom, nisu bili razdvojeni, tako da mislim da je to uticalo na veoma brzo odobrenje.
Mama ima 69 godina, znači, nikad nije kasno !

Hvala Angie,

mama je bila u Australiji nekih 10 meseci, oduševljena je prirodom, lepotom, uređenjem. Kada mi kukamo za Srbijom, ona kaže da se nikad ne bi vratila u Srbiju, čak je rekla i da bi volela da bude sahranjena u Australiji . Obožava da živi ovde, čuje se preko mesindžera sa drugaricama i rodbinom, presrećna je.

Pozdrav svima. :)
Proslo je 4 meseca kako smo moja supruga i ja aplicirali za partner vizu, ona je iz Australije a vencali smo se ovde u Srbiji. Na immi sajtu mi se pre nedelju dana promenio status u "Initial assesment|" .
Da li neko zna sta im to znaci?
Isto tako sam hteo da Vas pitam, posto zelim ja po prvi put da odem kod nje turisticki u Australiju dok ne bude odobrena partner viza, sta mi je sve potrebno.Da li je opet potrebna ona silna dokumentacija i da li je potreban neki novac da ja imam na racunu? :confused:

Mišo, to znači da konzul u ambasadi gleda između ostalog Form 47, da vidi da li je sve u redu sa sponzorstvom. Takođe se gleda i da li ste priložili venčani list itd. Kada se prođe ta faza, gledaju se papiri dalje, to je preliminarno. Za turističku vizu se prilaže potvrda da si u radnom odnosu, da ćeš koristiti godišnji i sl. Možete u pozivnom pismu napisati da želiš da budeš sa suprugom i da provedeš u Aus neko vreme dok čekaš da se obradi aplikacija.

Mišo, to znači da konzul u ambasadi gleda između ostalog Form 47, da vidi da li je sve u redu sa sponzorstvom. Takođe se gleda i da li ste priložili venčani list itd. Kada se prođe ta faza, gledaju se papiri dalje, to je preliminarno. Za turističku vizu se prilaže potvrda da si u radnom odnosu, da ćeš koristiti godišnji i sl. Možete u pozivnom pismu napisati da želiš da budeš sa suprugom i da provedeš u Aus neko vreme dok čekaš da se obradi aplikacija.

Hvala ti puno NAATI T&I ,nadam se da nece da traje ovo jos toliko dugo. Umorni smo od silnog cekanja i razdvojenosti. Inace su nas kontakirali pre nekih nedelju dana i trazili jos dva dodatna dokaza za koje smo im odmah dostavili. :neutral:

Hvala ti puno NAATI T&I ,nadam se da nece da traje ovo jos toliko dugo. Umorni smo od silnog cekanja i razdvojenosti. Inace su nas kontakirali pre nekih nedelju dana i trazili jos dva dodatna dokaza za koje smo im odmah dostavili. :neutral:

Mogu misliti koliko je to teško :( Najgore je što na sajtu piše da se vize dugo obrađuju, njima je krajnji rok 21 mesec. U praksi, odobre i za 6 meseci, ali neizvesnost i čekanje je gadno. Nadam se da će vam brzo saopštiti lepe vesti :)

Back