Verenička i Partner viza - Australija

U redu hvala na odgovoru. Planiramo da zovemo London da vidimo kako napreduje. Koji broj bi trebalo da zovemo?

Videla sam na prethodnoj strani da ste aplicirali pre 4 meseca,mislis da ima potrebe da zovete ? Cini mi se da sam videla br na nekim od prethodnih strana,nisam sigurna,ja ga ne znam,mozda neko drugi zna :)...Nego,meni se sve cini da cete dobiti onaj standardni odgovor "ceka se izmedju 10 i 14 m bla bla bla ".
Da li ste ti i tvoj suprug zajedno ili ste trenutno razdvojeni?

Evo ,nasla sam ovaj broj na ESC..ovo je broj ukoliko zelis da razgovaras na srpskom jeziku i to mozes samo od 9-12 h UK time
+44 (0) 2074203699
Pretpostavljam da je to taj broj.

Poslednja izmena:
Videla sam na prethodnoj strani da ste aplicirali pre 4 meseca,mislis da ima potrebe da zovete ? Cini mi se da sam videla br na nekim od prethodnih strana,nisam sigurna,ja ga ne znam,mozda neko drugi zna :)...Nego,meni se sve cini da cete dobiti onaj standardni odgovor "ceka se izmedju 10 i 14 m bla bla bla ".
Da li ste ti i tvoj suprug zajedno ili ste trenutno razdvojeni?

Evo ,nasla sam ovaj broj na ESC..ovo je broj ukoliko zelis da razgovaras na srpskom jeziku i to mozes samo od 9-12 h UK time
+44 (0) 2074203699
Pretpostavljam da je to taj broj.

Mi smo zajedno u Srbiji, ja sam pre 10tak godina se vratila iz Australije ovde I sada se ponovo vracam, ali sa njim. Hvala na odgovoruu Angie.

Hej ljudi, imam pitanje koje nije bas vezano za temu ove grupe, ali ostale grupe nisu bas aktivne pa sam se zato odlucila da postavim pitanje ovde.
Naime, gledala sam poslove i videla sam da traze radnike za Early Childhood Education and Care Certificate III. Jedan od uslova je da se nastava na fakultetu pohadjala najmanje jednu godinu, dve godine iskustva i da se sve to sertifikuje preko AITSL-a ili VETASSESS-a. Ima li neko iskustva sa ovim i da li je moguce da se ostvari zaposlenje i viza na ovaj nacin? Hvalaaaa unapred.

Ćao imam pitanje..žena i ja živimo u Srbiji ona je AUS državljanin.formular sp40 popunjava sponzor,da li to ona popunjava iako ne živi tamo ili treba neko ko mi je garant odande.i da li je neko prilozio i formular sp47?ambasada nam je nakon apliciranju poslala koje dokumente još da prilozimo a taj nisu spominjali.

Ćao,
ona popunjava sp40 s tim da na kraju formulara gde ima mesta za tekst i dodatne informacije, ona piše o tome kako će da te izdržava dve godine, kako namerava da iznajmi kuću, i gde namerava da se zaposli. Njima je cilj samo da vide da dve godine ona može da te sponzoriše, i da nećeš biti na Centrelinku, na koji ni nemaš pravo. Ako imate neke pare , bilo bi super da se i to spomene.
Moja mama se udala isto za državljanina koji je bio u Srbiji, sada su u gostima kod nas u Australiji. Priložili su izvod sa zajedničkog računa gde se vidi nekih 20000 $, tako da znaju da imaju odakle da krenu, da kupe nameštaj, daju depozit za stan. Kada sponzor nije u Aus, to je malo nezgodno, jer oni smatraju da krećete od nule, kao i ostali migranti. Meni je preporuka za dolazak u Zapadnu Australiju bila 30000 $ zaporodicu sa dvoje dece, ili 20000 $ za par. Potvrda o novcu ti nije potrebna ali pomaže. Ako imate neku nekretninu koju možete da prodate, može da napiše da će imati i ta sredstva pre nego što dođe u Australiju.

Danas sam zvao london da pitam sta je sa mojom aplikacijom dobio sam posle 15 minuta cekanja rekli su mi da je sve u redu I ako im nesto treba da ce oni traziti pitao sam jer sam zabrinut jer prosli su 11 meseci od apliciranja za lekarski rekli su mi da preporucuju da cekam da oni potraze.U zadnje vreme forum je slabo aktivan .Sta je sa onim clanovima foruma sa tabele koji cekaju od kraja 2016 I prve polovine 2017 ima li kod vas nesto novo?

Zdravo svima. Novi sam ovde na forumu i zeleo bih svima da se zahvalim jer ste mi dosta pomogli sa informacijama i savetima.

Moja supruga i ja smo podneli online zahtev za partner vizu 13.11.2017
Prvi poziv od CO sam dobio odmah posle nedelju dana da im sto pre dostavim postom Police check dokument.
Sledece nedelje u cetvrtak imam zakazan lekarski pregled u Beogradu. :)
Da li je potrebno da se radi Biometrics, i gde se to radi i kako? :)

Zdravo svima. Novi sam ovde na forumu i zeleo bih svima da se zahvalim jer ste mi dosta pomogli sa informacijama i savetima.

Moja supruga i ja smo podneli online zahtev za partner vizu 13.11.2017
Prvi poziv od CO sam dobio odmah posle nedelju dana da im sto pre dostavim postom Police check dokument.
Sledece nedelje u cetvrtak imam zakazan lekarski pregled u Beogradu. :)
Da li je potrebno da se radi Biometrics, i gde se to radi i kako? :)

Ako imaš srpski paoš, ne radiš biometriju.

Drugari, ima li nekoga ko je prosao proces za Permanent? Da li je obavezan Form 80 u procesu za Permanent, posto stoji medju trazenim Attachments kao Reccomended?

Zdravo PinkCupcake:)Da treba da odradis taj form.Ja sam prosle godine dobila Permanent.Verovatno si dobila od njih mejl sa informacijama sta ti sve treba.Samo prati to i bice sve ok.Samo ima, koliko se secam ,male razlike da li apliciras koristeci papirnu formu ili online.Sve najbolje ti zelim na putu do permanent statusa:)

Hvala Veccika, kao i uvek :) Nisam dobila mail, vec sam ja njima poslala i odgovorili su mi da samo pratim aplikaciju i sta se u njoj trazi. Hvala sto si mi razjasnila nedoumicu za form. Hvala za lepe zelje vezane za Permanent status. Ima li jos nesto sto smatras da bi bilo preporucljivo ili vazno?
Drago mi je da mogu da pomognem:D A ja sam imala isti nedoumicu oko tog form 888 dok sam se pripremala za Partner..Medjutim tada nije trebalo.Ne znam sta bih posebno dodala u vezi Permanent aplikacije :think: Mozda to kada budes radila na opisivanju onih aspekata budes sto jasnija i preciznija i ne rasplines se .Bilo bih dobro da posasljes dosta slika(ja sam poslala 140 i na poledjini dala kratki opis na eng.i sve su mi ih vratili) i imala sam 7 svedoka.Jedan od svedoka mi je bio ucitelj eng. i mislim da je to bilo znacajno.U jednom momentu sam bila pomislila da sam malo preterala sa brojem slika a i svedoka,medjutim sve bilo ok i niko mi nije ni nacemu zamerio:) Kada budes zavrsila sa aplikacijom kopiraj sve i cuvaj u svojoj evidenciji.Eto PinkCupcake za sada toliko od mene pa ako zapne negde slobodno mi se javi :):bye:

Drago mi je da mogu da pomognem:D A ja sam imala isti nedoumicu oko tog form 888 dok sam se pripremala za Partner..Medjutim tada nije trebalo.Ne znam sta bih posebno dodala u vezi Permanent aplikacije :think: Mozda to kada budes radila na opisivanju onih aspekata budes sto jasnija i preciznija i ne rasplines se .Bilo bih dobro da posasljes dosta slika(ja sam poslala 140 i na poledjini dala kratki opis na eng.i sve su mi ih vratili) i imala sam 7 svedoka.Jedan od svedoka mi je bio ucitelj eng. i mislim da je to bilo znacajno.U jednom momentu sam bila pomislila da sam malo preterala sa brojem slika a i svedoka,medjutim sve bilo ok i niko mi nije ni nacemu zamerio:) Kada budes zavrsila sa aplikacijom kopiraj sve i cuvaj u svojoj evidenciji.Eto PinkCupcake za sada toliko od mene pa ako zapne negde slobodno mi se javi :):bye:

Nama su tražili slike, jer ih nismo postavili, i rekli su ne više od 15 slika na kojima su i sami i sa rodbinom/prijateljima, tako da sam podelila pola-pola, i imala muke koje da izaberem. :)

Nama su tražili slike, jer ih nismo postavili, i rekli su ne više od 15 slika na kojima su i sami i sa rodbinom/prijateljima, tako da sam podelila pola-pola, i imala muke koje da izaberem. :)

I ja nisam bila sigurna u to koliko im je zaista slika trebalo pa sam poslala za svaki slucaj vise:) Cula sam da bez obzira na dobijenu Partner vizu mogu da te odbiju za Permanent .Malo sam brinula o tome pa resila da dupliram dokaze pa sta bude.To je bilo vise nego dobro jer Permanent viza mi je stigla za samo 10 dana...jos uvek ne mogu da verujem da se to zaista dogodilo, jer kazu na Au forumu da je uobicajeno vreme cekanja 10 mes....

Poslednja izmena:

Back