Verenička i Partner viza - Australija

Pozdrav , dugo citam ovaj forum a prvi put pisem sad . Moj suprug je iz Australije i a ja iz Banja Luke. Vjencali smo se prije mjesec dana . Apliciramo za PARNER vizu , a posle toga planiramo i turisticku . Vidjeli smo da ima vise razlicitih turistickih viza , ne znamo koju da apliciramo.Oboje smo zaposleni ali ja sa posla ne mogu da dobijem slobodno 3mj, znamo da to traze da se prilozi . Ima li ko iskustva sa tim , da nam pomogne?

Ja sam juce imala telefonski intervju.
Pitanja su se ticala iskljucivo mog deteta iz prethodne veze koje nije ukljuceno u aplikaciju jer ,nazalost,njegov otac ne zeli da mi ,jos uvek,da saglasnost da ga vodim sa sobom .
Pitali su me koji su mi planovi sto se njega tice za ubuduce i naravno da sam im rekla da zelim da i on u nekom momentu dodje i prikljuci nam se.
Nasa CO je rekla da je sto se ostalih detalja tice sve prilicno jasno i cisto s obzirom da smo suprug i ja vec 6 god zajedno a od toga 3.5 u braku i imamo dete.
Jasno mi je da ih je ovo zanimalo i drago mi je sto su me pozvali da razjasnimo tu situaciju...da li mislite da to moze na neki nacin da utice na dobijanje vize?

Ja sam juce imala telefonski intervju.
Pitanja su se ticala iskljucivo mog deteta iz prethodne veze koje nije ukljuceno u aplikaciju jer ,nazalost,njegov otac ne zeli da mi ,jos uvek,da saglasnost da ga vodim sa sobom .
Pitali su me koji su mi planovi sto se njega tice za ubuduce i naravno da sam im rekla da zelim da i on u nekom momentu dodje i prikljuci nam se.
Nasa CO je rekla da je sto se ostalih detalja tice sve prilicno jasno i cisto s obzirom da smo suprug i ja vec 6 god zajedno a od toga 3.5 u braku i imamo dete.
Jasno mi je da ih je ovo zanimalo i drago mi je sto su me pozvali da razjasnimo tu situaciju...da li mislite da to moze na neki nacin da utice na dobijanje vize?

Neće ti uticati. Bivšeg možeš da tužiš da mu se oduzme roditeljsko pravo u pravu odlučivanja o putovanju deteta.

Ah,to je posebna prica..mi nikad nismo ni isli u socijalno posto nismo bili ni vencani ,tako da imamo ,da kazem po dogovoru zajednicko starateljstvo.
Dete je vezano za njega a I on za dete pa nisam htela da pravim neke probleme u tom smislu. Nije da necd uopste da ga pusti samo smatra da treba ovde da zavrsi osnovnu skolu..moj sin sad puni 9 god I u sept krece u 4-ti razred..Imala sam ja par pokusaja da mi zakonski regulisemo to starateljstvo ali to nije dobro proslo,imala sam velikih problema pa sam negde resila da promenim taktiku..svakako je zeznuta situacija,ja evo gutam knedlu samo sto pisem ovo ali videcemo. Svakako je dobijanje vize proces koji traje pa mislim da cu I tu dobiti na vremenu.

Ah,to je posebna prica..mi nikad nismo ni isli u socijalno posto nismo bili ni vencani ,tako da imamo ,da kazem po dogovoru zajednicko starateljstvo.
Dete je vezano za njega a I on za dete pa nisam htela da pravim neke probleme u tom smislu. Nije da necd uopste da ga pusti samo smatra da treba ovde da zavrsi osnovnu skolu..moj sin sad puni 9 god I u sept krece u 4-ti razred..Imala sam ja par pokusaja da mi zakonski regulisemo to starateljstvo ali to nije dobro proslo,imala sam velikih problema pa sam negde resila da promenim taktiku..svakako je zeznuta situacija,ja evo gutam knedlu samo sto pisem ovo ali videcemo. Svakako je dobijanje vize proces koji traje pa mislim da cu I tu dobiti na vremenu.

Proces dobijanja vize i ne traje dugo. Ako ne stavite dete na aplikaciju sada, posle može samo na aplikaciju kao child visa, i to košta, plus traje više od godinu dana. Ali, da bi se uopšte apliciralo detetu za vizu, potrebno je da roditelj bude Permanent, što znači još čekanja...Uz ovako povoljne karte, 1000$ je povratna Pert-Bg, dete može svake godine da ide i posećuje oca. Srećno u svakom slučaju !

Sve se slazem ali trenutno je tako kako je. Sve sam ja to predocila I rekla u razgovoru sa njim ali sam naisla na zid. Inace,Australijanci su stvarno ozbiljni po pitanju takvih stvari. Kada smo sin I ja vadili turisticke vize,oni su njegovog oca telefonski kontaktirali da potvrde da je dao saglasnost(bez obzira sto sam ja imala papir koji sam im poslala ) I limitirali su mu vizu na samo tih 6 ned koliko smo bili tamo.
Enivejs, da se vratim na temu vize..cini mi se da smo u onom bookletu procitali da je moguce dobiti permanent odmah ako si vise od 2 god u braku I imas dete tako da postoji sansa da preskocim temporary visu. Videcemo . Za sada, ja se samo nadam da ce mi je odobriti:)

Proces dobijanja vize i ne traje dugo. Ako ne stavite dete na aplikaciju sada, posle može samo na aplikaciju kao child visa, i to košta, plus traje više od godinu dana. Ali, da bi se uopšte apliciralo detetu za vizu, potrebno je da roditelj bude Permanent, što znači još čekanja...Uz ovako povoljne karte, 1000$ je povratna Pert-Bg, dete može svake godine da ide i posećuje oca. Srećno u svakom slučaju !

NATII, gdje ima takva karta od 1000$ koji je link? Hvala unaprijed ti !

Ljudi,meni su danas odobrili permanent vizu! Jos sam u šoku,nisam ocekivala da ce biti ovako brzo..proslo je 4.5 meseca od aplikacije I vec je sve gotovo :)
Imamo fore do sept da udjemo u Au. Pitala sam I na drugoj temi ali I ovde cu: da li neko ima iskusva sa slanjem vecih stvari u Au ( tipa namestaj I sl.) I da li je to uopste isplativo?
Zelim da se zahvalim svima koji su mi pomogli sa informacijama ovde,specijalno NAATI :)
Takodje,svima koji cekaju svoje vize zelim uspesno I brzo resenje :)
Živeli :)

Ljudi,meni su danas odobrili permanent vizu! Jos sam u šoku,nisam ocekivala da ce biti ovako brzo..proslo je 4.5 meseca od aplikacije I vec je sve gotovo :)
Imamo fore do sept da udjemo u Au. Pitala sam I na drugoj temi ali I ovde cu: da li neko ima iskusva sa slanjem vecih stvari u Au ( tipa namestaj I sl.) I da li je to uopste isplativo?
Zelim da se zahvalim svima koji su mi pomogli sa informacijama ovde,specijalno NAATI :)
Takodje,svima koji cekaju svoje vize zelim uspesno I brzo resenje :)
Živeli :)
Čestitam ! :vatromet::vatromet:
Nameštaj se ne isplati nositi, sve možeš da kupiš polovno na Gamtri (ja nisam pobornik toga), ili novo na rate. Mi smo uzeli sve novo , 5 godina odloženo plaćanje bez kamate, bitno je da redovno plaćaš rate svaki mesec. Uvek ima neki popust, neka akcija, sve pogledaj na netu. Muž je već bio u Pertu, ja sam mu slala linkove i govorila šta da kupi :) Harvi Norman i Amart su nama bili super, u Amartu smo uzeli nameštaj, a u Harviju tehniku. Nismo štedeli, jer nisam htela da kupujem za prvo vreme, pa onda nakon par meseci kad se raspadne, opet. Najbolja investicija su dušeci, suprug se bunio što sam uzela neke koji su i na 50% popusta bili skupi, ali nije imao izbora. Ako imaš tepihe, dobar usisivač je imperativ, skuplji je i od mašine za veš, a i od sušare :) Mi smo uzeli Dajson, i prezadovoljni smo.
Iz Srbije smo dosta toga doneli, tipa Metalac Inoks šerpe , ovde su takve mnogo skuplje. Ja sam donela i komplete posuđa od arkopala, jer volim. Naravno, par puta smo išli u Aus pre nego što smo se preselili, pa smo vukli kao hrčci. Najviše smo poneli garderobe, ovde nemaju neke naše brendove, i mnogo je jeftinije kod nas. Naravno, pričam o malo kvalitetnijim prodavnicama, ne Kmart ili Target. Za malog sam ponela unapred za 2 godine uglavnom OVS i HM, Ciciban od obuće, jer je ovde Ciciban preskup (130$) i nemaju taj izbor modela. Meni sam uzela skoro celu Legend kolekciju :D Jedan ceo poštanski paket je bio moja obuća, 20 kg ! Ovde nemaju kožu, obuća im i nije nešto. Mada, ni ne prate modu, tako da i ja nosim dva para od 30 koje sam ponela.
Lično volim pokrivače Tekstil Jagodina, tako da sam kupila sve novo i poslala poštom za Aus, nisam se pokajala. Čak i da je ista cena, oni ovde nemaju taj kvalitet. Iznenadila sam se da ovde zbog nekog propisa kreme za lice nemaju SPF, a meni je to komplikovano da stavljam običnu kremu pa onda za sunčanje, tako da sam iz Srbije donela zalihe. Nemaju ni neke naše lekove, tako da i to planiraj da poneseš. Vremenom ćeš i sama videti šta ti odgovara od australijskih proizvoda, a šta ne, i šta je povoljno doneti iz Srbije. Mi idemo bar 1 godišnje, dolazi stalno neko , tako da i kad nam nešto zafali, dobijemo iz Srbije. Dobra stvar je da ovde često imaju popuste 50 % na sve, pa i na kozmetiku, što kod nas nije slučaj, pa je nešto povoljnije nego kod nas.
Ja sam veliki konformista, mislim da to dolazi sa godinama. Neki ljudi kažu, nije mi bitno gde živim, kako, bitno samo da odem, e pa ja nisam od tih. Mi smo i u Srbiji živeli dobro, a ovde smo došli da nam bude još bolje. Još jednom čestitam i sve najbolje u Australiji !

I kod mene su se desile puno stvari pratim forum svaki dan ali nisam hteo da pisem na forum zato sto neki ljudi su iskoristili pomoc od starijih clanova I nisu rekli kako se zavrsila njihova prica nadam se da se kod svima sve dobro zavrsilo ali mislim da su bili duzni bar da se zahvale .ja bih hteo da pozdravim sve koji cekaju vize I sto pre da vam odobre I da pozdravim I da se zahvalim starijih clanova iz 2015 I 2016.

Ilce idemo u Pert:)
Jesi li ti dobio vizu ili si jos uvek u procesu?

NAATI ,ja sam takodje konformista al kod mene to nije doslo sa godinama,oduvek sam takva hahah :D
Ok,dakle mislis da nije isplativo.
Secam se da je muz,kad je dolazio ovamo slao neke stvari brodom ali ni on ni ja ne mozemo da se setimo koja je bila cena. Msm,taj neki kontejner nam ne gine definitvno ali bih volela da bude nesto povoljno I po preporuci.
Hvala na lepim zeljama :)

Back