Verenička i Partner viza - Australija

Onshore bracna viza odobrena nakon 13 mjeseci. Poslali mail iz Immigration, i informaciju da ce mi javiti kada bude vrijeme za permanent. Nigdje se ne navodi da moram izaci iz Au da se aktivira (pise da je vec aktivna). Ako kome treba savjet, neka mi se slobodno obrati. Sretno ljudi!

Super, čestitam :D
Mi smo danas bili u Medikeru, odmah su mami napravili privremenu karticu dok joj ne stigne plastična. Konačno ne plaćamo više privatno zdravstveno osiguranje :)

Tabela.jpg

Evo i tabela :) ne znam koliko su sve informacije tacne, ne zamjerite mi. Na brzinu sam presla preko svih poruka..ali trenutno otprilike izgleda ovako. Ne znam za ove iz 2016, vjerovatno im je odobrena, bilo bi fino da se jave.

Super sto te nije mrzelo da prolazis kroz postove i ubacujes nove podatke u tabelu :)
Inace ,meni je Marija bila CO. Ja bih samo da napomenem ,posto sam citala neke postove gde su se ljudi zalili na nju,da je moje iskustvo sa njom vrlo dobro.
Zaista,par puta nam je izasla u susret a i telefonski intervju sa njom je bio prijatan i pre svega profesionalan.

p.s. Da li neko moze da mi potvrdi da U Qatar-u izdaju izdaju besplatne tranzitne vise na aerodromu?

p.s2. Pitanje za ljude sa decom :)

Sta bi po vama bila bolja varijanta za put: 2 presedanja uz minimalno cekanje na aerodromima (konekcija BG-Cirih; Cirih- Singapur; Singapur-Pert (najduze cekanje je 2.5 h u Cirihu, 1;45 min u Singapuru ) ili jedna konekcija u Dohi ali cekanje od 8 h ?

Poslednja izmena:
Sva pitanja su bila iskljucivo u vezi mog deteta iz prethodne veze. Intervju je trajao 15 min.
Jedino sto je bilo vezano za nas kao porodicu i mog supruga je bilo pitanje gde zivimo i koja nam je adresa,posto nismo (osim adresa u LK i police clearance ) imali dokaz da smo na istoj adresi.
Zbog toga smo im poslali propratno pismo u kom smo objasnili zasto je to tako ( vecina racuna nam je ukljucena u rentu posto smo podstanari a ostalo placamo online ).
Takodje da napomenem da suprug i ja nemamo zajednicki racun (prosto to nije praksa u Srbiji ) a takodje ja nemam ovlascenje nad njegovim racunima.I to smo objasnili u propratnom pismu i niko nam oko toga nije pravio problem .

Mislim da je glavni razlog mog brzinskog dobijanja vize (zapravo odmah sam dobila permanent residence ) to sto smo muz i ja 4 god u braku,zivimo zajedno i imamo dete.
Marija je meni odmah rekla,cim smo se cule,da je tu sve cisto i da nemaju nedoumica bas zbog ovog gore navedenog.

Svakako smo i mi morali da saljemo dokaze kao i svi ostali sto apliciraju,da ne bude zabune :)

Super sto te nije mrzelo da prolazis kroz postove i ubacujes nove podatke u tabelu :)
Inace ,meni je Marija bila CO. Ja bih samo da napomenem ,posto sam citala neke postove gde su se ljudi zalili na nju,da je moje iskustvo sa njom vrlo dobro.
Zaista,par puta nam je izasla u susret a i telefonski intervju sa njom je bio prijatan i pre svega profesionalan.

p.s. Da li neko moze da mi potvrdi da U Qatar-u izdaju izdaju besplatne tranzitne vise na aerodromu?

p.s2. Pitanje za ljude sa decom :)

Sta bi po vama bila bolja varijanta za put: 2 presedanja uz minimalno cekanje na aerodromima (konekcija BG-Cirih; Cirih- Singapur; Singapur-Pert (najduze cekanje je 2.5 h u Cirihu, 1;45 min u Singapuru ) ili jedna konekcija u Dohi ali cekanje od 8 h ?

Uzmi Singapur, iako je skuplji, mnogo je bolji kvalitet aviona. Osim na kratkom letu do Ciriha, na oba naredna leta ćeš imati dobre avione, sa više prostora. Problem i sa Kataraom, i sa Etihadom je da na letu od 6 sati dobiješ onaj manji avion, koje koristi Wizzair, ok za razdaljine od sat-dva, ali 6 sati teško. Mislim, putovala sam sa njima, i sve može da se pretrpi, ali šta ćeš na malom aerodromu u Dohi 8 sati ?

Ako verujes Singapur nije skuplji, zapravo je jeftiniji 150-200€.

Isli smo pre par godina preko Dohe,sad da me ubijes,znam da je bio mali avion do tamo al izdrzali smo medjutim tada nismo toliko cekali u Dohi.
I sad razmisljam..8 h na aerodromu pa jos 11 u avionu,mala ce da poludi:)
I meni se cini varijanta sa Singapurom kao bolja.

Pozdrav drugari , da se i ja javim . Vidim da ima tabela ... ja sam trenutno u Australiji kod muza :))))) dobili smo turisticku vizu :)))) zatrazen je i ljekarski i to smo uradili .Tek dva mjeseca je proslo od apliciranja , i znamo da je rano al mi smo se vec poceli nadati da ce biti uskoro .... :)
Svima koji cekaju zelim puno srece .

Angie,

ne radi mi mama u nekoj firmi, taman posla da radi sa 70 godina. Naradila se ona u životu. Kuva, pomaže oko dece, mali ne ide u vrtić tako da radi u kući.
Super je iskoristiti časove, ali najviši nivo je Certificate 3, tako da ako na testiranju pokažeš visoki nivo znanja, ne ideš na časove.
Za roditelje sa decom je plaćen vrtić dok su na engleskom. Problem je što je to blok od 4 sata, i to svaki dan ako je full-time. Ne stignu informacije da se slože. Kao profesor engleskog, tvrdim da niko tu nije naučio engleski, to je više prva pomoć, socijalne situacije, životne, i jezik za to.
Zatvorili su centar u Lidervilu, tako da je ostao u Pertu i u Balgi, ali Balga baš nije naselje na glasu, pa smo se odlučili za centar Perta, jer ima dobru voznu liniju. Jedino u Nortbridžu (centru Perta) nude opciju časova subotom, a to mami odgovara. S obzirom na njene godine, mnogo bi joj bilo da ide 3 puta nedeljno po 4 sata, tj. ne bi imalo efekta.

Prilično su strogi , ne smeš da izostaješ bez opravdanja od lekara, moraš se javiti nastavnici ako ne možeš da dođeš, inače te brišu sa programa. Što je u principu vrhunski bezobrazluk, jer ljudi koji idu na Skilled migraciju, ako nemaju funkcionalni engleski, plate skoro 5000 $ za časove, koje kada dođu ne mogu da pohađaju jer rade, a i kada bi mogli, TAFE nije dovoljno fleksibilan oko termina koji nude. Ja znam nekoliko parova koji su došli na 190 vizu, žena je bila nosilac, muževi su platili engleski, ali kada su došli morali su da rade, i nisu uspeli da idu na časove. Osobama koje su na partner vizi je to besplatno, tako da smo mi zahvalni na tome, ali da moramo da platimo 5000 $, i da nas onda neko uslovljava , ne bi baš bilo prijatno.

Svi moji klijenti za koje prevodim su migranti koji su krenuli na časove, ali su zbog posla/dece morali da napuste. Ako čas počinje u 8:30, kako će odvesti dete u školu, i stići na čas ? Jedino da plate boravak pre škole, koji košta $$$. Ili, ako je čas od pola dva do pola 5, kako će dete iz škole ? Da ne pričam o činjenici da nemaju udžbenike, nego se dobijaju kopije sa raznih mesta, nit kraja nit početka nit sistematičnosti. Ja svima savetujem da uče engleski dok su u Srbiji, a sva sreća u modernu tehnologiju, preko Skajpa se može stupiti u kontakt sa nekom našom školom.
Bilo bi super da neko ko ima iskustva sa pohađanjem časova podeli svoje utiske/savete.
Pert engleski.jpg

Pokušala sam da priložim fotografiju sa terminima za Pert, nadam se da sam uspela, da možeš da planiraš unapred :)
Ranije je bilo da na singapurskom aerodromu dobiješ 40 Sin $ po osobi, za trošenje. Ja sam iskoristila naše 3 karte kada smo prvi put dolazili ( mali je tada bio beba ), i kupila parfem :D Proveri da li je to i dalje aktuelno. Nama se dopada što Singapur ima sjajno predstavništvo u Bg-u, ljudi su im sjajni. Počeli smo saradnju sa Nikolom još pre 7 godina, a poslednje dve godine smo sa Jovanom u kontaktu, ona je baš fina. 2011.-te sam imala pauzu od 19 sati na aerodromu, uzela sam tranzit hotel za neku siću, izašla u grad, obišla atrakcije, mogla bih ponoviti :D

Hvala ti puno za ovaj raspored!
Posto cemo prvih mesec, dva biti sigurno kod suprugovog brata a on je blizu Joondalup-a.dobro je znati da mogu tamo to da zavrsim,da ne gubim vreme :)

Sto se leta tice,sumnjam da cemo stici ista da uradimo na Cangiju,imamo 1;45 min fore do leta za Pert,taman malo da opruzimo noge i malo se osvezimo (daj boze i to hahah ) :)))...mada ne bih se zalila da mi daju neku kintu da se pocastim parfemom :D

Mi smo karte nasli preko SkyScanner-a (mozda nekom bude korisna info pa da podelim ). Mogu da se nadju dosta jeftinije u odnosu na ono sto nude aviokompanije u datom momentu.
Nas su karte izasle 1950Eura s tim da sam tu uracunala i 40aus$ koje su nam uzeli jer smo placali Visom i 90aus$ smo platili uslugu da mozemo da biramo obrok i mesta za sedenje. Dakle,same karte su jeftinije .
Savetujem da prilikom odabira agencije preko koje cete kupovati proverite reviews..naravno,iskustva ima razlicitih za svaku od njih ali vredi procitati.

Nema na čemu :) Trebaće ti bar mesec i po da dođeš na red, tako da ne gledaj njegovu blizinu, nego ono što tebi odgovara blizu mesta vaše buduće kuće. Zakazivanje testiranja je na nekih 2-3 nedelje, a početak nastave mesec dana kasnije. 510 časova je puno , ako ideš 1 nedeljno, nešto više od 3 godine je potrebno da se završi.
Nama je karta bila 650 evra preko Singapurovog predstavništva, prvi let ti je Air Serbia, tako da ponesi nešto keša za svaki slučaj, sad naplaćuju taksu. Mama nije platila, to je u njeno ime platio ArsiCo ( zastupnik Singapura), ali ostali putnici su sami snosili taj trošak. Ta taksa je uvedena jula 2017.-te, da se dodatno pljačka narod.
Kada budeš išla ka gejtu za Pert, sa leve strane se dobijaju ti vaučeri, negde oko Costa Coffee kafića. Šteta što imate tako malo vremena, aerodrom je prelep, puno igrališta za decu, vrtova, sadržaja.

Zdravo društvo. Nisam se dugo javljala. U Australiji sam vec dvije godine i super mi je,pitala bih vas ako neko zna da mi odgovori.
Dosla sam na partner vizu.
Moja kćerka iz prvog braka je u Bosni, tad 2016 nije dosla samnom u Au. a imala je vizu i mogla je da ide,urađen i ljekarski pregled,samo je nedostajalo da njen otac odobri da i ona putuje.
Medjutim ona bih sad dosla i otac joj dozvoljava.
Ima novi pasos (stari istekao).
Sta sad treba da uradim da bih i ona došla u AU. Pokušala sam da pišem email mom CO ali mi stigla povratna inf. ne mogu da mu pišem email nego da idem na neku web. Str. Ali ni tu nisam našla odgovor koji me zanima. Da li je neko i od vas imao sličnu situaciju. ????

Zdravo društvo. Nisam se dugo javljala. U Australiji sam vec dvije godine i super mi je,pitala bih vas ako neko zna da mi odgovori.
Dosla sam na partner vizu.
Moja kćerka iz prvog braka je u Bosni, tad 2016 nije dosla samnom u Au. a imala je vizu i mogla je da ide,urađen i ljekarski pregled,samo je nedostajalo da njen otac odobri da i ona putuje.
Medjutim ona bih sad dosla i otac joj dozvoljava.
Ima novi pasos (stari istekao).
Sta sad treba da uradim da bih i ona došla u AU. Pokušala sam da pišem email mom CO ali mi stigla povratna inf. ne mogu da mu pišem email nego da idem na neku web. Str. Ali ni tu nisam našla odgovor koji me zanima. Da li je neko i od vas imao sličnu situaciju. ????

Mikice, proverite to, teško da je imala vizu bez očevog odobrenja . Koliko ja znam mislim da morate da aplicirate za Child Visa, ali to se čeka.

Dragi čekači i čekačice, pozdrav od jedne nove na forumu :) Pratim vas već neko vrijeme i lijepo je što razmjenjujete međusobno iskustva i savjete... Ja sam jedna od onih od onih kojoj bi dobro došao savjet. :D Zaručnik, koji je u Australiji, i ja predali smo zahtjev za vizu prije mjesec i pol. Već sam obavila i liječnički, a nakon toga mi je stigla poruka od CO-a da dostavim Form 40SP, što smo i učinili. Uglavnom, većina dokumenata je predana, među njima i dvije izjave australskih državljana, Form 888. Videći da neki predaju i izjave svjedoka s naših prostora, zamolila sam članicu familije koja je upoznala mog dragog da napiše izjavu. Kako ona ne zna dobro engleski, a ja imam potrebno znanje, namjeravala sam sama prevesti, imajući u vidu informaciju sa službene stranice, nešto u stilu da prevoditelji izvan Australije ne moraju biti akreditirani, ali' they must endorse the translation with their full name, address, telephone number, and details of their qualifications and experience in the language being translated.' Što mislite o toj ideji i kako ste shvatili tu uputu? Hvala unaprijed!

Back