Verenička i Partner viza - Australija

Ciao seka1988, ne znam da li ti mogu pomoci sa odgovorom, ja sam iz BIH, prosli put sam cekala oko 20-30 dana na odobrenje turisticke, sad sam predala ponovo 15 oktobra, odmah me zvali sutradan nenajvljeno, malo pitalo o planovima (jer smo se prosli put kad sam bila tamo vjencali) i nisu nista rekli, izuzev da cekamo da meni novi pasos na novo prezime se izda.Status aplikacije mi je "application received" da li je isto kod tebe ili pise "in progress"?

I ja sam isto iz bih, prosli put sam za 651 cekala dvije sedmice i isto smo se tamo vjencali hehe :) a sad smo predali za vizu na godinu dana, pa pretpostavljam da cu malo duze da cekam..oavila sam i ljekarski i sve, s tim da sam skoro im poslala nove informacije o pasosu jer sam isto promijenial prezime.... na aplikaciji pise application received jos uvijek... nikada do sad nisam vijela ''in progress'' :/

Da otisla sam tamo turisticki na dva mjeseca i vjencali smo se i vratila sam se kuci, pa smo sad aplicirali za turisticku na godinu dana dok cekamo odluku za partner vizu...za sve vize do sad samo aplicirali dok sam ja bila u BiH..online.... procitala sam dosta komentara da je dobro sto smo se tamo vjencali, ali ne znam koja je prednost :)

Zdravo svima na forumu. Želim vam saopštiti da danas nakon skoro godinu dana imao sam intervju sa mojim CO. Prošlom je dobro, barem sam takav dojam dobio, pitali su me kako sam upoznao moju verenicu, date dali pamtim, šta smo radili kada smo bili zajedno, o moje radno iskustvo, sadašnja situacija, i tako to. Jedino su tražili novi policijski, jer je taj istekao. Ja pitao dal da pustim DHL-om, ona je rekla običnom poštom i tako to. Kazala mi nje da standardno vreme je od 10-14 mjeseca, al jednom kad dobiju ovaj dokumenat gledat če završiti brže. Hvala bogu krenuli je i za nas

Pitanje za ove koji su dobili bracnu vizu,,, ja sam stigao vec par dana u australiju, i sad me zanima dal ja trebam negde da se javim , ok znAm za medicer, a za ucenje engleskog jezika jel treba da se javim u emigration ili negde drugo? Hvala puno, i pozdrav za sve!

- - - - - - - - - -

Tj, jel mi imamo pravo na besplatne casove u okviru partner vize?

Super kas&sal , bogami znam
Kako Je to cekati I svi koju Se na ovoj forum znaju, Ali Ko ceka doceka :) puno srece vam
Zelim ! A recimi koliko Si tacno cekao do Dana intervju?

Tačno 360 dana od aplikacije za PMV. Ona mi je ponudila prevodioca al pošto govorim engleski ko moj maternji jezik nije bilo potrebe. Ipak smo se dogovorili ako ima potrebe da iskoristimo i tu opciju. Bila je veoma korektna sa pitanjima pa se može reči da se više osjetilo ko opšti razgovor nego intervju. Ipak ima i posle ovoga čekanja, dok stigne uverenje u Beograd, pa da srigne do njih, pa da otvore aplikaciju opet itd. Ja pomislio i da se odvezem do tamo autom hehehe. Kako i da je hvala Bogu sad kad otvorim online aplikaciju da ima smjena statusa.

Ah puno lakše brate. Više sam došao to tog stadiuma da mi je bilo svejedno. A i verenica počela je očajavati a ja probam je okuražiti.... ah bio si u moje cipele. Samo reči ovo je došlo kad je najviše trebalo. Ko što rekoh hvala Bogu

Brzo ce to da prodje , meni je stigla viza 3 nedjelje od razgovora , i uvijek sam dokumente slala i na mail od CO , i original poštom s povratnicom , i napišem u mailu da sam original poslala poštom , čisto da ne gube vrijeme

Pitanje za one koji imaju iskustva sa turistickim vizama, jel postoji neki rok za ulazak u zemlju, nesto kao date of entry must be before bla bla? Planiram da putujem u februaru na dva meseca pa razmisljam da li mi je rano da apliciram sad?

Nije rano ... ti možeš da navedeš kad planiraš da putuješ ...
Ja sam još u septembru aplicirala online za eVisitor 651, a planiram da putujem u januaru.
Kad sam dobila vizu naglašeno je i koliko dugo ona važi i koliko vremena mogu provesti u Australiji.

Nije rano ... ti možeš da navedeš kad planiraš da putuješ ...
Ja sam još u septembru aplicirala online za eVisitor 651, a planiram da putujem u januaru.
Kad sam dobila vizu naglašeno je i koliko dugo ona važi i koliko vremena mogu provesti u Australiji.

eVisitor je mislim drugacija jer vazi godinu dana i mozes da ulazis i izlazis koliko god zelis ali mozes da ostanes najvise 3 meseca svaki put kad udjes. Na zalost srpski pasos mi onemogucava tu vizu. Samo me brine da li za Vistor subclass 600 stoji rok za ulazak, na primer imas 3 meseca da udjes :)

Pitanje za ove koji su dobili bracnu vizu,,, ja sam stigao vec par dana u australiju, i sad me zanima dal ja trebam negde da se javim , ok znAm za medicer, a za ucenje engleskog jezika jel treba da se javim u emigration ili negde drugo? Hvala puno, i pozdrav za sve!

- - - - - - - - - -

Tj, jel mi imamo pravo na besplatne casove u okviru partner vize?

Casove engleskog imas besplatno...zavisi u kojem si gradu, otidji u AMEP, ponesi vizu jer ti treba za registraciju u AMEP. Onda ces morati da otvoris svoj "studentski" broj (zaboravila sam skracenicu), od AMEP ces dobiti upute kako, ave ide on line, ne sekiraj se. Ja sam na pocetak kursa cekala vise od 2 mjeseca jer sam htjela da idem u skolu u dijelu grada gdje zivim, a kako je tu guzva morala sam dugo cekati.
Isla sam u imigracijsko, rekli su mi da popunim form 929 zbog promjene adrese i dostavim im. To jos nisam uradila, valjda cu naredne sedmice.
Kad odes u AMEP tamo ce ti zakazati termin za intervju da provjere koji je nivo znanja t og engleskog i na osnovu toga ce odrediti i grupu kojoj pripadas.
Putem AMEPa imas kasnije mogucnost na dodatnih 200 casova specijalizovanih kurseva, i to ce ti objasniti i ponuditi kad za to dodje vrijeme.
Ako si iz BiH mozes odmah napraviti konverziju vozacke dozvole u za 15 min. imas pravo da vozis auto bez nekih dodatnih casova. Za druge drzave ne znam kako ide.
Poslije Medicare karta, racun u banci i sl.
Uglavnom nema papirologije i hodanja od saltera do saltera kao kod nas. Sve zavrsis u rekordnom roku. Za pocetak nosi vizu i pasos jer ce ti to na svakom od pomenutih mjesta traziti. Poslije kad dobijes vozacku vise ti viza i pasos ne trebaju.

Pozdrav
Toliko smo ocajni da bih platio ako treba za pomoc...

Prvo da kazem da sam novi na krstarici i ako bilo koga interesuje bilo sta sto se tice Melburna, neka slobodno pise s obzirom da tu zivim vec 13 godina..
Treba mi pomoc oko Prospective Marriage Visa. Naime, moja verenica i ja smo poceli da ispunjavamo zahtev preko immiAccount i ne znamo kako da popunimo zadnjih 5 pitanja na strani 17/26. Stvarno nam nije jasno u kojoj formi treba to da se pise posto ima 5 pitanja a svaki od njih treba pisati do 2000 reci.
Pitanja su:
Give details of the financial aspects of the r/s?
Give details of the nature of the household?
Give details of the social aspects of the r/s?
Give details of the nature of the commitment the applicant and the sponsor have to each other?

Svaka pomoc je dobro dosla

Back