Kod tebe bas stresno Ivana?

Kao prvo, opusti se, nisi jos predala tako da jos imas vremena da zeznes stvari
Po mom misljenju imas dosta dokaza ali nisu organizovani kako treba. Vracam se na onaj booklet (znam, papagaj, booklet pa booklet), znaci, osim papirologije koja nije nista komplikovana (odes u opstinu, vadis na internacionalnom obrascu, predas zahtev u policiji i sl ), imas i 4 stavke kojima dokazujes vasu vezu:
• financial aspects;
• the nature of the household;
• social context of the relationship; and
• the nature of your commitment to each other
Redom:
U finansije idu ti dokazi o zajednickim kreditnim karticama, transferima novca, kupovinama kada je on bio tu, racunima za ivf, i slicno. Napravi jedan papir koji ce ti biti za to i tu upisuj sve tako da ti bude lakse online.
Priroda domacinstva- nisi napisala koliko ste ziveli zajedno, a to je vrlo bitno za partner vizu.
Socijalna strana veze- slike, pozivnice, izjave od "prijatelji braco kumovi', vencani list, putovanja, zezanje, ovo ono....
Obavezivanje-ovde idu telefonski izvodi u toku perioda razdvojenosti, mejlovi, fejsbuk prepiske, izjave o poznavanju licnih detalja, namera zajednickog zivota i slicno.
E sad, ono sto meni upada u oci je period razdvojenosti nakon vencanja, ako sam dobro gore ispratio radnju. Ja bih te prvi pitao kako to da nisi ostala u AU nakon vencanja, zasto si se vracala ako ste se obavezali na zajednicki zivot. Meni naravno ne odgovaras, al spremi odgovor za njih. Takodje, posto ides na partner vizu, fali ti dokaza o zajednickom zivotu/prirodi domacinstva. Ne znam kakve su vam licne obaveze, al mozda bi zbog ovog bilo bolje da apliciras onshore tj iz Australije. Naravno zavisno od one stavke 'no further stay' koju imas/nemas na vizi. Jer bi u tom slucaju onda ziveli zajedno, opisala bi svoje i njegove obaveze, zajednicke racune, obaveze...Dobila bi i bridging vizu pa bi odluku o partner vizi cekala u AU a ne ovde (a veruj mi to je mnogo stresnije od pripreme aplikacije)
Moj predlog bi ti takodje bio i da skines papirnu prijavu, odstampas i popunis, pa na osnovu nje popunjavas online. Tako ide brze.
I naravno, manje stresa, nista nije vredno nerviranja, pogotovo tamo neki papir...