Verenička i Partner viza - Australija

Ja kada sam se prijavljivala za visitor subclass 600 navodila sam kada planiram da idem, tako da mislim da mozes prijaviti se kad god hoces. Ali najbolje da nazoves ambasadu u Beogradu i pitas.

Zvala ja ambasadu, javi mi se tip iz Hrvatske mislim, i rasprica se on o partner vizi, a ja zinula i nikako da stignem da kazem sta mi treba :D Na kraju uspeh nekako da ga prekinem i pitam jel postoji rok za ulazak kod turisticke a on opet od kulina bana krenuo da prica sta se desava kad apliciramo :D Na kraju mi rece da je viza vazeca godinu dana od kad se odobri. Kazem ja hvala prijatno, a on ce "gospodjo, samo jos nesto da vam kazem!" hahahaha Ulepsa mi tip dan :))

Pitanje za ove koji su dobili bracnu vizu,,, ja sam stigao vec par dana u australiju, i sad me zanima dal ja trebam negde da se javim , ok znAm za medicer, a za ucenje engleskog jezika jel treba da se javim u emigration ili negde drugo? Hvala puno, i pozdrav za sve!

- - - - - - - - - -

Tj, jel mi imamo pravo na besplatne casove u okviru partner vize?
Imas PRAVO na 510 besplatnih casove, nadji na netu NAVITAS ENGLISH AMEP PROGRAM... Pa u zavisnosti od grada u kome se nalazis nadji br I neka ti supruga pozove...:))) Oni te imaju u sistemu, mene su imali...:))))

Pozdrav
Toliko smo ocajni da bih platio ako treba za pomoc...

Prvo da kazem da sam novi na krstarici i ako bilo koga interesuje bilo sta sto se tice Melburna, neka slobodno pise s obzirom da tu zivim vec 13 godina..
Treba mi pomoc oko Prospective Marriage Visa. Naime, moja verenica i ja smo poceli da ispunjavamo zahtev preko immiAccount i ne znamo kako da popunimo zadnjih 5 pitanja na strani 17/26. Stvarno nam nije jasno u kojoj formi treba to da se pise posto ima 5 pitanja a svaki od njih treba pisati do 2000 reci.
Pitanja su:
Give details of the financial aspects of the r/s?
Give details of the nature of the household?
Give details of the social aspects of the r/s?
Give details of the nature of the commitment the applicant and the sponsor have to each other?

Svaka pomoc je dobro dosla

Pozdrav Melburn!

Kako nam jedan rece ovdje za dokaze o Vjerenickoj treba ti samo namjera da ces zivjeti I vjencati se, pa ti posalji dokaz o zakazanom vjencanju a zanemari sve ovo sto ti traze.
I vjerovatno ces dobiti odbijenicu.

Na stranu sala, ja nisam slala on line nasu PMV aplikaciju, nego postom (papiri).
Ali imas na ovoj temi, postova oko online aplikacije, samo potrazi malo.

>>>Na prvo pitanje napises Izjavu I potpises, da ces se brinuti o svojoj vjerenici finansijski i emotivno , ako ces? Pa taj document zakacis I posaljes na to pitanje.
Ako imas ustedjevinu ili dokaz o primanjima, pa I to ne bi bilo lose skenirati I da posaljes. Ako imate zajednicki racun u banci, I taj dokaz iz banke posalji.
Ukratko na svako pitanje upload dokumenta,( pdf ili jjpg.)
>>>Drugo pitanje, da li ste zivjeli zajedno ikada? Ako jeste onda ako imate dokaze o zajednickim racunima, struja, voda, internet, kirija, zajednicku nekretninu, itd, sve sto imate posalji., ako nemate, nista. Napisi opet Izjavu da trenutno niste zajedno I nemate zajednickih racuna. Ako si joj slao novac,banka ili western, ne bi bilo lose da te dokaze posaljes, ili si joj nesto kupio posalji dokaz ili racun..itd..
Kasnije kad dodje vjerenica prebacj sve racune da ti dolaze I na tvoje I njeno ime, trebat ce ti za sljedeci korak u vizi, ako se ne vjencate u toku procesa. Ako se to I desi nove dokaze mozes kad zelis dopuniti, sa slikama ili dokaze o putovanju ili vjencanju...
>>>Trece pitanje: slike sa druzenja, ako ste zajedno bili sa nekim prijateljima, familijom, izjave ljudi koji vas poznaju..itd..karte avionske ili sa ljetovanja ako ste putovali, slike.koncerti, izlozbe gdje god da ste bili, ako ste bili.
>>>Zadnje pitanje, moze tvoja oporuka, il da je prikljucis na osiguranje svoje, ili ona prva izjava, ne znam mozda I vase izjave o vezi, kako ste se upoznali...itd.
Sve posalji sto mislis da ce ucvrstiti dokaze o vasoj vezi.

Sretno.

Auh kakav predlog, na pitanje o prirodi domacinstva odgovarati finansijskim dokazima...

@N&L, Forma 1127, izguglaj, takozvani 'partner migration booklet' daje odgovore o cemu treba da pises i koje dokaze da uvrstis na ova pitanja.

One dokaze koje imas prilazes, koje nemas onda kazes svoje planove. Pitanja jesu ista i za verenicku i za partner, al su odgovori razliciti. Partneri daju dokaze o zajednickom zivotu, verenici planove o zajednickom zivotu.

Onda npr na pitanje o prirodi domacinstva kazes 'planiramo da iznajmimo stan kada dodje u australiju, cena je tolika i tolika u mom naselju, autobus je na 15 minuta a voz na 30. Komunalije su otprilike tolike i tolike, Ja cu da perem sudje a ona da menja ulje u autu...' da se vidi da ste razmisljali o tome.' Takodje, kada smo se upoznali ziveli smo zajedno na toj i toj adresi, jeli smo picu iz te i te picerije, kapricoza je bila 350dindzi. Ja platio picu, ona prala sudje'. Dobro, ne moras bas o kapricozi al vole oni detalje a ne 'ja cu da brinem o njoj, ona o meni, zivecemo srecno do kraja zivota. '

Znaci prelistaj onaj booklet, imas tamo pojasnjeno sta da pises, nas mozes da konsultujes dal da stavis neki dokaz ili ne ali posto niko sa foruma nije migracioni agent niti je CO nase odgovore uzmi sa rezervom, cak i moj.

Ja nisam nista komplikovano pisala tu , da li se znamo, 270 slika zajednichih i sa prijateljima , rodbinom , i 888 obrasci od 2 osobe s australijskim drzavljanstvom , neke zajednicke racune s ljetovanja , i prijava boravka za mog vejenika kad je u Srbiji na mojoj adresi ,2 izjave ( jedna moja i jedna njegova ) u kratkim crtama,ja sam popunavala i form 80 i naravno zakazano vjencanje . Nisu imali nikakva pitanja dodatna u vezi toga na razgovoru .

Ja malo opet da se javim, ovaj put da pohvalim forum prvo, sigurno bez citanja ovog foruma nista zivo ne bih skontala u praksi, booklet jest super i detaljan i sve, i jeste da ti navede sta moras navesti, ipak ljudi sa foruma mnogo to vise kazu u praksi, meni je vise sad pomoglo ovo sto je Tratincica gore napisala nego famozna 40 page bookleta zaista..Hvala puno ljudi!
Tratincice samo mozes li mi reci da li ste vase izjave pisali na nasem ili engleskom, (prevod, ovjera tih izjava nisam jos skontala?)

Lijep pozdrav i svaka cast ko je sve uspio zavrsiti, sto rekao gore Gdja Jankovic nekad mi dodje da platim nekome da sve ovo skonta, bojim se da ne omanemo u nekom detalju preskupa je ovo stvar :-)

Ps usput, mi smo vjencani od decembra 2014, u vezi od septembra 2013, jednom bila turisticki, sad ponovo idem u decembru, priej toga zelimo predati za partner..daj boze da stignemo!

Cao svima ! Ja danas pravim 11 meseca Od aplikacije upravo prvo aplicirali pmv Tek on da kraj avgustu smenili u partner, I onda sredinu oktomvri aplicirali turistickoj, sve uradzeno medicinskoj , e sada strplenja cekam da me zovu, Ja nadam Se da necu cekati mnogo, pratim forumu I zelim sva srecu na onu koju cekaju da dobiju vizu.

Cao ljudi evo i ja da vam se prodruzim, procitala sam sve sto se pise ovde i drago mi je sto mogu da se obratim vama ovde jer nekako samo vi razumete :) Moj muz i ja smo poslali partner vizu pre dva meseca i poslali smo za turisticku koja je odbijena zato sto sam ja nezaposlena,a u objasnjenju kao da uopste nisu uzeli u obzir nasu partner vizu,a ovde sam videla da ima i onih koji nisu zaposleni,a odobrena im je viza. Pa me zanimaju vasa iskustva sta je njima najvaznije od papira posto hocemo da pokusamo ponovo? :)

Ja malo opet da se javim, ovaj put da pohvalim forum prvo, sigurno bez citanja ovog foruma nista zivo ne bih skontala u praksi, booklet jest super i detaljan i sve, i jeste da ti navede sta moras navesti, ipak ljudi sa foruma mnogo to vise kazu u praksi, meni je vise sad pomoglo ovo sto je Tratincica gore napisala nego famozna 40 page bookleta zaista..Hvala puno ljudi!
Tratincice samo mozes li mi reci da li ste vase izjave pisali na nasem ili engleskom, (prevod, ovjera tih izjava nisam jos skontala?)

Lijep pozdrav i svaka cast ko je sve uspio zavrsiti, sto rekao gore Gdja Jankovic nekad mi dodje da platim nekome da sve ovo skonta, bojim se da ne omanemo u nekom detalju preskupa je ovo stvar :-)

Ps usput, mi smo vjencani od decembra 2014, u vezi od septembra 2013, jednom bila turisticki, sad ponovo idem u decembru, priej toga zelimo predati za partner..daj boze da stignemo!

Izjave su nam bile na engleskom sve , predala originale , sebi iskopirala cisto da imam .

- - - - - - - - - -

Ljudi hvala vam puno, pomogli ste dosta.

Tatrinice, sve mi je jasno ali kakve izjave si pisala ti i tvoj verenik? Ozbiljni smo, planiramo buducnost zajedno i to ili sta vec?
Vlado nasmejao si me za kapricosu :D

Ali bukvalno , kad smo se upoznali , gdje , koliko smo se cesto vidjali , da li smo upoznali porodicu , prijatelje itd , i kakvi su nam planovi za budućnost .Ja sam moju ispisala rukom na bjelom papiru , jedna strana , a vjerenik je kucao na komp.u , oko pola strane .

Ja sam se mislila sta li ljudi tu pisu , a nisam bas strucnjak za pisanje na dugi o na široko .

Na razgovoru su me bas to opet i pitali .

@N&L Ukratko,poslusaj Vladu. I uvek pitaj ovde kad nesto nije jasno,ima ljudi koji hoce da pomognu sa svojim iskustvima.

@vlado80 Sesire kupili ali ih nosamo po Perthu ,daleko Melbourne :D Sto se odbijenice tice,ne secam se svakog detalja (niti zelim),ali sve u svemu klasican odgovor da sumnjaju da su namere genuine ( demantovali smo ih najbrze sto smo mogli samim vencanjem) ,bla bla something,etc... :)

Pusti ti sad razloge iz odbijenice,itd.. :D ,nego jesi se spakovao ti ili si vec ovde?

@Lana011 Hvala :)

Ja sam bas skoro popunjavala online aplikaciju za partner vizu i sto se tice one rubrike gde pisete o nature of household i ostalim stvarima sam bukvalno pisala iste stvari kao i u svojoj izjavi sa malim izmenama da ne bude bas copy-paste.
Kao sto je Vlada vec rekao, oni obozavaju detalje pa je nature of household idealno da se pomene koje su vam "duznosti" bile, ko je kuvao, prao, peglao, isao u kupovinu nairnica itd. Ako ste ziveli zajedno ukratko gde i kako, da li ste ziveli sami itd. Naravno dokazi o svemu tome sto tvrdite. Ja recimo imam izjavu iz policijske stanice da je ziveo na mojoj adresi godinu ipo dana, izjave roditelja koji su ziveli sa nama u kojima potvrdjuju sve ono sto sam rekla itd. Dokaze kopate kako znate i umete. Ja sam se za financijski deo akala 3 dana sa bank listinzima gde sam podvlacila stvari i pisala pored sta su: poklon sa rodjendan, supermarket, putovanje u Budimpestu, booking za hostel itd itd.
Sto se izjava tice (applicant/sponsor) potvrdila sam na vise mesta da je sasvim dovoljno da se stavi mesto, datum i potpis.

Jao draga ramonaAstone sta napisa, sad me baci u down totalni, ja ne mogu vjerovati da to sve zaista treba!!! Ja evo vec ne znam koliko vremena pokusavam zavrsiti ovu partner vizu da predamo, taman kad mislim da sam ko i nesto pri kraju, ovde procitam nesto novo i pitam se da li vrijedi predavati i placati skoro 7000 dolara ako nemam to sve ko vi, uvijek me baci na dno kad vidim kako ste vi imali materijala tonu i bojim se da nas ne odbiju !
Molim vas ako mozete mi reci, da li je zaista potrebno ovo sve (ok, jasno mi je sto vise to bolje!) ali da li bi aplicirali uopste tj smijem li rizikovati da apliciramo ako npr imamo ovo zasad od dokaza:
1. dosta slika, rasporedjenih u 4 dokumenta (ljeto2014,zima2014/2015, ljeto 2015, posebno vjencanje Perth) sve je i sa prijateljima rodbinom koncerti ljetovanja i sl
2. summary mailovi - listing 2013,2014,2015 (znaci print screen listinga radila sam - ima oko 3300 nekih mailova cini mi se, nisam jos zavrsila, pitala sam jednog clana foruma za neki brzi nacin.)
3 print screen korespodencije preko Skype (svakih par mjeseci tako nesto)
4. posebna dva fila skeniranih cestitki za vjencanje ili Valentinovo ili NG i poseban file cestitki preko FB (objave nase, komentari, cestitanja..)
5. 3-4 listinga telefonska moja, gdje se vidi koliko sms imam na njegovo ime (ali cijeli listing za taj mjesec neki, ne mogu izdvojiti samo za muza)
6. poseban file nasih nalaza i placenih racuna za IVF postupke (bili smo i 2014 i 2015 u tome,bez uspjeha nazalost,to nam je oduzelo i vrijeme za partner vizu pa nismo prije aplicirali)
7 imamo zajednicke kreditne kartice, koju smo koristili uglavnom za IVF, mislila sam samo skenirati ih obje i on uzeti potvrdu od banke da je vlasnik ja suvlasnik kartice - stvarno ne znam sta bi drugo
7 oko sms i vibera tek radim i kontam kako cu

Izjava moja je oko 5 stranica, sve sam tacno napisala kako je, njegova ce biti na 2 tako smo se dogovorili da ne duzimo i sa njegovom
Imacemo izjave i od njegovih roditelja i prijatelja iz AU, a i od moje mame odavde, i jednog prijatelja ovde. Imam odobrenu 2 puta turisticku vizu inace..

LJudi molim vas po vasem misljenju samo znam da to nije zvanicno ni misljenje CO, ali sta vi mislite je li rizicno samo sa ovim predavati, da li bi svakako ganjali i sve ostalo npr listinzi kupovina pa tek onda predavali, jos dokaza nekih (mada ja uopste nemam pojma sta da trazim muz se nije prijavljivao kad je dolazio kod mene, najduze bio 2 mjeseca..) ne znam iskreno smijemo li predati ista, muz je optimistican i kaze naravno, nista ne lazemo, imamo godina itd,njemu se zuri da predamo prije mog odlaska turisticki sad pocetkom decembra, ali mene je strah i odbijenice i para, kad procitam ovde sta sve predajete totalno se blokiram al zaista...pa sve kontam da mozda sacekamo 2016 godinu da predamo ako jos dokaza treba da skupljamo...(jer valjda ne mozemo aplicirati dok sam tamo mjesec)

Jesam udavila? Ali eto cisto morala sam jos nekoga pitati sta bi neko uradio - je li suvise rizicno samo sa ovim aplicirati nikako da skontam..

Veliki pozdrav svima i sretno u svakom slucaju!

@ivanaaav Veruj mi imate dokaza vise nego neki ljudi koji su dobili vizu :D Svaki slucaj je poseban, i svaki pokusava prikupiti sto vise dokaza, ne moze odmoci.
Niko vam ovde ne moze strucno reci da li vam je slucaj dobar ili los. Dobra stvar kod online apliciranja jeste ta sto se dokazi mogu i naknadno stavljati, pa kad dobijete jos nesto novo mozete i to uploadovati.
Jako vazna stvar je da imate IVF nalaze sto je po mom misljenju ogroman pokazatelj posvecenosti jedno drugom i planiranja buducnosti. Sledece godine ce jos vise povecati taksu pa ces se jos vise misliti da li da predas :D Salim se malo, samo polako i pribrano, ne lazete nista.
Srecno!

Draga RamnaAstone popravi mi noc, vec sam bila odustala zaista poslije onog tvog posta o listinzima i prijavi tvog muza! Taman sam sjela da trazim po netu spakovanje vibera i slicnih stvari, i onda vidjela tvoj post, napisala onu poruku na forum i skontala ma nemamo sanse, ovo je izgubljena bitka, ali sad me tvoj post malo okurazio, vjerujem da je realan i iskren, ovde svakako niko nikome ne daju laznu nadu. Ja znam da su nasi IVF postupci nam dokaz o planiranju biuducnosti, nazalost ne volim ih se sjetiti, poslije zadnjeg muz je morao poslije 7 dana vratiti se na posao u Au, sve to tesko pada i da ne davim, to sam stavila kao jedan file u dokazima, ostalo me sve blokiralo jer kako smo oko IVF stalno zadeverani nismo obracali paznju na tipa prijave njegovog boravka kod mene sto si ti uradila i kad vidim da ste vi zivili godinu ipo, a mi najvise po 2 mjeseca odmah me strah blokira da nismo jos spremni za apliciranje. Ne znam eto, radicu dalje oko vibera, sms, mailova, a smijem li se usuditi aplicirati joj e mati mila moracemo prelomiti do 10 decembra kad idem kod njega...Hvala ti, stvarno si me povratila malo da mozda imamo sanse! Puno ti hvala!

Kod tebe bas stresno Ivana? :)
Kao prvo, opusti se, nisi jos predala tako da jos imas vremena da zeznes stvari :p

Po mom misljenju imas dosta dokaza ali nisu organizovani kako treba. Vracam se na onaj booklet (znam, papagaj, booklet pa booklet), znaci, osim papirologije koja nije nista komplikovana (odes u opstinu, vadis na internacionalnom obrascu, predas zahtev u policiji i sl ), imas i 4 stavke kojima dokazujes vasu vezu:
• financial aspects;
• the nature of the household;
• social context of the relationship; and
• the nature of your commitment to each other

Redom:
U finansije idu ti dokazi o zajednickim kreditnim karticama, transferima novca, kupovinama kada je on bio tu, racunima za ivf, i slicno. Napravi jedan papir koji ce ti biti za to i tu upisuj sve tako da ti bude lakse online.
Priroda domacinstva- nisi napisala koliko ste ziveli zajedno, a to je vrlo bitno za partner vizu.
Socijalna strana veze- slike, pozivnice, izjave od "prijatelji braco kumovi', vencani list, putovanja, zezanje, ovo ono....
Obavezivanje-ovde idu telefonski izvodi u toku perioda razdvojenosti, mejlovi, fejsbuk prepiske, izjave o poznavanju licnih detalja, namera zajednickog zivota i slicno.

E sad, ono sto meni upada u oci je period razdvojenosti nakon vencanja, ako sam dobro gore ispratio radnju. Ja bih te prvi pitao kako to da nisi ostala u AU nakon vencanja, zasto si se vracala ako ste se obavezali na zajednicki zivot. Meni naravno ne odgovaras, al spremi odgovor za njih. Takodje, posto ides na partner vizu, fali ti dokaza o zajednickom zivotu/prirodi domacinstva. Ne znam kakve su vam licne obaveze, al mozda bi zbog ovog bilo bolje da apliciras onshore tj iz Australije. Naravno zavisno od one stavke 'no further stay' koju imas/nemas na vizi. Jer bi u tom slucaju onda ziveli zajedno, opisala bi svoje i njegove obaveze, zajednicke racune, obaveze...Dobila bi i bridging vizu pa bi odluku o partner vizi cekala u AU a ne ovde (a veruj mi to je mnogo stresnije od pripreme aplikacije)

Moj predlog bi ti takodje bio i da skines papirnu prijavu, odstampas i popunis, pa na osnovu nje popunjavas online. Tako ide brze.

I naravno, manje stresa, nista nije vredno nerviranja, pogotovo tamo neki papir...

Hvala puno Vlado i tebi sto si obratio paznju na moj post i ovako detaljno mi odgovorio!!!! (ps i inace mnogo volim kad vidim tvoje postove uopste, jer vidim da se odlicno razumijes u tematiku, redovno pratim sve!)

da da mnogo stresno priznajem da mi je, sve mi je sad oko ovoga totalno, visim po netu, forumu i sl., poslije foruma vise ne mogu ni zaspati, pritisak da zavrsimo do decembra da ne cekamo 2016-u sad poceo uzimati danak! da ne davim ....
Vlado, vidim da mi predstoji jos istrazivanja, poslije tvog posta palo mi je na um da muz prilozi i izvod sa kreditne kartice kad je bio kod mene isto.. Ostalo sto kazes "priroda domacinstva"pa to je rupa koje se bojijm najvise, mi nismo zivili jos zajedno kontinuirano, samo 2 mjeseca najvise sad kad je bio, prosle godine mjesec, ja kod njega mjesec, i tako redom..godisnji odmori koliko uspjevamo dobiti od posla dodjemo jedno kod drugog zasad..kako cu ostati poslije vjencanja kad imam samo turisticku tada na najvise 3 mjeseca, a moram se vratiti posliej mjesec i radi "no futher stay" i radi posla, dok ne odobre moj legitimni boravak tamo ne mogu ni ostati, molim te je li to problem po tvom misljenju zaista??
Stvarno idemo sve po zakonu kako dozvoljava, ako se zelimo vidjati jer nam je puno po 4-5 mjeseci razdvojenosti i ganjamo moje boravke tamo i njegove ovamo, njihov zakon nam i ne dozvoljava da duze mogu ostati osim onog perioda turisticke vize, a oboje imamo posao koji bi propao da odemo duze (on je imao prosle godine long servise leave pa je zato mogao 2 mjeseca u kontinuitetu), ja sad mjesec, partner viza traje dugo cekanje ne smijemo se zezati sa poslovima, kako cu ako ne vratiti se, ja sam i sad pobornik toga da moram ovde egzistirati dok ne dobijem normalan ulazak tamo...ne znam zbunih se sad, ovo je bas prekomplikovano zaista, hvala ti za ovo sto si me isto posavjetovao, kopiracu mom opstimisticnom muzu koji misli da godine da nismo balavci i sto se volimo je sasvim dovoljno :-) :;-)

Ako uspijemo do decembra ista, javim naravno, a redovno nastavljam pratiti vas, iskreno mi je neprijatno ako sam udavila sa svojim duzim postovima, ali stvarno vise oko ove aplikacije dodje covjeku da brak odrzava samo turisticki vizom nju ko sa pjesmom dobijem oba puta --.salim se naravno za ovo odrzavanje braka, nije nam to cilj ni pod razno nego da smo skupa i dogovor je kod njega u Au, jer smatramo da on u 50oj godini bi teze nasao posao nego ja tamo mladja 6 godina, i sto su njegovi roditelji tamo to je sve..
Vlado svakako cu te poslusati, isprintacu svakako aplikaciju i stalno je gledam inace, ovi dokazi ubijaju samo......idem opet procitati tvoj post, ovo je na prvu samo...

Veliki pozdrav i hvala ti!

Pazi, ako im sve objasnis ovako kao meni, "imam no further stay na svakoj vizi inace bih ostala", "on zbog prirode posla ne moze duze..", "postujuci zakone australije" i sve ono gore, onda neces imati problema sa tim pitanjem. Znaci 'u sitna crevca' opisi situaciju.Takodje tih dva meseca sto ste bili zajedno opisi sta ste radili, kako ste funkcionisali, znas vec. I taj mesec u AU i kod tebe. Jednostavno, ako se zapitaju dal cete funkcionisati zajedno, da imate dokaze da hocete. Idi u detalje, "ziveli smo tu i tu, hranili se tako i tako, on je radio to i to, ja to i to..." Znam da je tesko pisati o ivf-u al spomeni i to. Ja bih to stavio u dokaze o 'obavezivanju'.
Naravno da je njegov izvod sa kreditne kada je bio ovde dobra ideja. Bilo koje transakcije sa njegovog na tvoj racun ili obrnuto. Racune koje imas za zajednicko trosenje.
Bukvalno sve iz tvog prethodnog posta bih stavio u prijavu. Cak i onu salu o braku na turistickoj vizi. :) Napisi i da bi predali ranije ali ste skupljali dovoljno dokaza jer nema puno informacija koliko je dovoljno.

Ako nemas onu prijavu boravka za njega, onda neka prijatelji koji vas poznaju a koji ce dati one izjave, u njoj napisu i da je boravio kod tebe kada je bio tu. I za tebe kod njega.

Sto se tice printskrinova, ja cu ti reci kako bih ja uradio. Oni specificno traze dokaze o kontaktu tokom perioda razdvojenosti. Napravi jednu tabelu od datuma vencanja, za svaki period razdvojenosti. I onda stavi za svaki period email dokaze, telefonske, skype, sta vec koristite. Stavi neki print screen od pre vencanja, al skoncentrisi se na periode razdvojenosti. Npr, otvoris mejl i tamo sa strane pisu datumi sa naslovima mejla, pronadjes za koji period ti treba i uradis printscreen (na tastaturi fn+print screen) i zalepis u neki word file. Stavis komentar "email 21/04/2015-21/05/2016", na skajpu isto tako printscreen, na viberu home+volumeup (napravi sliku pa je kasnije prebacis u onaj word file). Negde ima informacija koliki je limit word fajla da bi ga kasnije mogla uploadovati, cini mi se 5mb. Sliku svaku smanjis u wordu, ja sam stavljao 2,3 il 4 slike po stranici, da bude citko i pregledno ali i da stane na stranicu.

Ovo nista nije komplikovano, ali ako unapred pomislis da jeste onda ce i biti. Opusti se, polako sistemski spremi prijavu, odvoji svaki dan sat dva da radis na njoj i bice sve ok. Niko ti ne moze reci dal ce ili nece biti uspesna, al po mom misljenju ako napravis dobru aplikaciju, zaspes ih dokazima, onda neces ni intervju imati. E da, napravi kopiju aplikacije, jer ce te u slucaju intervjua pitati o stvarima iz nje. Vreme cekanja u beckoj ambasadi je standardnih 10 meseci, nema puno varijacija kao u beogradskoj, a i sudeci po forumu malo su komunikativniji.

Ajd pa srecno, pozdravi muza i reci mu da prenese malo tog 'lako cemo' stava na tebe,a ti ces mu uzvratiti sa 'ne znas ti moje muke'... :)

Mi smo poslali obicnu subclass 600. Mnogo se manje ceka na odgovor,a viza koju si ti poslala se duze ceka kazu da moze i do mesec dana,a vidim da ti bas dugo cekas na odgovor ja sam dobila odgovor za sest dana

Trebali ste s emozda prijaviti za Subclass 600 ali Sponsored, mi smo to uradili jer sam nezaposlena, a i prijavili smo se za turisticku na godinu dana, tako da nisam mogla da im pokazes sredstva da cu se moci sama izdrzavat godinu dana, tako da pokusajte opet tu... Moj suprug kada je zvao imigraciono u Australiji rekli su mu da se sada trenutno ceka i do 8 sedmica na odgovor zbog praznika :/ mi smo evo u petoj sedmici...ali se nadam da bi mogao stici odgovor svaki dan.

LJudi hvala vam svima i izvinite sto juceh uzeh pola stranice foruma, zato samo kratko-Vlado imas pozdrave od muza, kaze da te nastavim pratiti, zahvaljujemo ti se oboje, otprintala sam sto si napisao evo ispred mene upravo! Takodje hvala clanovima Ja011 i Seka1988 koji su mi isto private message poslali sa svojim uputama za mail i viber, nemam rijeci kako svi pomazete!! A mi idemo dalje, dali ste nam vjetar u ledja tj meni vise, muz je rekao kad jednom dobijemo partner vizu da isto uzvracam naravno da i hocu! Idem raditi dalje, javim se opet sa update info nadam se dobrim...Sretno i svima ostalim od mene puno, bas vas volim!!

Back