Verenička i Partner viza - Australija

Ljudi opet sa zakasnjenjem VIZA ODOBRENA !!! :))))))))))))))))))))))))))))) nisam stigao da kupim vatromet :p predali smo 7. Oktobra prosle godine i odobrena prekjuce 13-og, znaci godinu i par dana. :D Mnogo srece zelim svima, uskoro ce to ne dajte se! Vidim neko napisa da se mahom odobrava izgleda u utorak, eto i meni u utorak odobrise hahaha.

Cestitamo Laki...,zelimo svima koji cekaju da im sto pre budu odobrene vize.
Pozdrav iz Melburna.

E92 cao:) Zelim da i ja potvrdim ono sto ti je rekao libreto da nije uslov da znas engleski za dobijanje Partner vize niti kasnije za dobijanje stalnog boravka,ali im je bitno da imas nameru da ucis engleski.Mene su u intervju-u pitali sta dam prefuzela po pitanju engleskog i trazili da opisem muzs na engleskom.Mozda su me to pitali jer sam udata za stranca.U svakom slucaju ziveced ovde i bice ti potreban engleski.Kada dodjes dobices 510 besplatnih casova,sto je super.Ja sam ovde u NSW evo vec 4,5mes i krenula sam da ucim po njihovom AMER programu.Ovo su ti 100%tacne informacije i ne brini i samo se naoruzaj strpljenjem.Pitaj me slobodno sve sto te interesuje:)

Super vlado ! Jao Ja mislila da shatten imao vec vizu valjda Sam pomesala. Sad sta Je Samo moja viza partner umesto verenickoj. Hvala ti seka 1988 znaci Je bolje Ta viza nego visitor ?! Hvala svima na podrsci I zelim svima koji cekaju da uspe u ovo patesestvie I biti da svog draga/dragog!

Mi smo se prijavili za Sponsored Family Stream, ja sad ne znam koja je bolja iskreno :) mi smo se prijavili za tu jer mislimo da je bolje jer nisam zaposlena, pa ovako on navodi da ce da me izdrzava finansijski. Javim kako smo mi prosli... za sad jos uvijek cekam odgovor za turisticku, 19 dana posle :)

E92 cao:) Zelim da i ja potvrdim ono sto ti je rekao libreto da nije uslov da znas engleski za dobijanje Partner vize niti kasnije za dobijanje stalnog boravka,ali im je bitno da imas nameru da ucis engleski.Mene su u intervju-u pitali sta dam prefuzela po pitanju engleskog i trazili da opisem muzs na engleskom.Mozda su me to pitali jer sam udata za stranca.U svakom slucaju ziveced ovde i bice ti potreban engleski.Kada dodjes dobices 510 besplatnih casova,sto je super.Ja sam ovde u NSW evo vec 4,5mes i krenula sam da ucim po njihovom AMER programu.Ovo su ti 100%tacne informacije i ne brini i samo se naoruzaj strpljenjem.Pitaj me slobodno sve sto te interesuje:)

Hvala vam i tebe i libreto...Jos jedno pitanje za tebe ako moze...koliko si cekala vizu?

Čestitke laki. Fino je znati da ovako brzo sve se dešava. I ja sam na 11 i pol mjeseca. Baš se radujem za vas. Brate da ne tražim nazad daj reči mi o kojoj vizi se radi: partner ili PMV? Hvala ti unaprjed i nadam se da ćemo ti se ubrzo pridružiti

Hvala, jeste meni bi verovatno i ranije jer su nas 10. Septembra zvali tamo, tj. suprugu i postavili joj osnovna pitanja tipa Gde zivimo? kao kuca ili stan, koji su nam planovi za dalje, ona rece naravno da nadjem posao pa da se osamostalimo jer i tasta zivi sa nama i naravno kasnije nekog strumpfa da dobijemo ili dva :D bukvalno ono sto se pisalo u aplikaciji. U pitanju je Partner (Partner Provisional) Visa. Kao sto rekoh zvali nas u Septembru ali ja sam kuci dolazio tek 29. Septembra pa im nisam mogao dati sto su trazili inace bi mozda jos tada odobrili. Elem, kada su culi da sam tamo, u Cairnsu, kao nisu znali trebalo je da ih obavestim, Boze moj, trazise opet proveru iz policije ali original i overenu prevedenu kopiju da posaljem ne emailom vec postom obicnom u koverti. Takodje jos nekoliko slika tamo sa zeninom familijom, da oni vide i opet me smarali za ono ako sam ziveo u nekoj drugoj zemlji van Srbije duze od jedne godine proveru odatle. Naravno nisam, i rekose samo da sastavim izjavu na engleskom, tipa Ja, taj i taj, nisam nikad ziveo van svoje rodne zemlje duze od godine i potpises i aj cao (ako budu trazili eto mali savet). Ja sam to poslao cim sam stigao tipa, 30. Septembar i eto 13. Oktobra pozitivan odgovor.

- - - - - - - - - -

Cestito ! All the best :) ... A kad Si imao intervju ? Pozdrav !

Hvala, pa intervju je bio 10. Septembra, tj vise su pitali jednostavna pitanja, ona koja smo i pisali u aplikaciji: Gde cemo ziveti, sta planiramo u blizoj buducnosti, pa cak i tipa jel zivimo u kuci ili stanu, mislim.... eto :)

Hvala, jeste meni bi verovatno i ranije jer su nas 10. Septembra zvali tamo, tj. suprugu i postavili joj osnovna pitanja tipa Gde zivimo? kao kuca ili stan, koji su nam planovi za dalje, ona rece naravno da nadjem posao pa da se osamostalimo jer i tasta zivi sa nama i naravno kasnije nekog strumpfa da dobijemo ili dva :D bukvalno ono sto se pisalo u aplikaciji. U pitanju je Partner (Partner Provisional) Visa. Kao sto rekoh zvali nas u Septembru ali ja sam kuci dolazio tek 29. Septembra pa im nisam mogao dati sto su trazili inace bi mozda jos tada odobrili. Elem, kada su culi da sam tamo, u Cairnsu, kao nisu znali trebalo je da ih obavestim, Boze moj, trazise opet proveru iz policije ali original i overenu prevedenu kopiju da posaljem ne emailom vec postom obicnom u koverti. Takodje jos nekoliko slika tamo sa zeninom familijom, da oni vide i opet me smarali za ono ako sam ziveo u nekoj drugoj zemlji van Srbije duze od jedne godine proveru odatle. Naravno nisam, i rekose samo da sastavim izjavu na engleskom, tipa Ja, taj i taj, nisam nikad ziveo van svoje rodne zemlje duze od godine i potpises i aj cao (ako budu trazili eto mali savet). Ja sam to poslao cim sam stigao tipa, 30. Septembar i eto 13. Oktobra pozitivan odgovor.

- - - - - - - - - -

Hvala, pa intervju je bio 10. Septembra, tj vise su pitali jednostavna pitanja, ona koja smo i pisali u aplikaciji: Gde cemo ziveti, sta planiramo u blizoj buducnosti, pa cak i tipa jel zivimo u kuci ili stanu, mislim.... eto :)

Hvala laki brate na info. Znači puno jer čekanje stvarno zamara. Al nema se drugo no čekati. Ima informacije na drugom forumu prošlje nedelje Berlin je bio aktivan. Al druge ambasade ne baš. A jedna osoba sa PMV imala intervju. Rekli su joj da očekiva grant do kraja decembra. Ako je to slučaj oni dobit na granici od 12 mjeseca

Pozdrav svima. U Australiji sam vec par mjeseci, dosla na PMV. Zelim samo da kazem da su prava nas na vjerenickoj , daleko manja nego na partner vizi, iako je ista cijena. Naravno mi na PMV placamo jos dodatno kad apliciramo za partner, kad se vjencamo. Da sam znala ovo sto sad znam, vjencali bi se prvo, pa onda predali za vizu ili bi u procesu (cekanja) obavili vjencanje i promjenili u partner .
Obecani casovi engleskog 510, tek mogu kad dobijem partner vizu, sto je stvarno strasno. Znaci trebam cekati jos godinu dana. Mediker takodje, uplacujemo privatno. Inace, sve se to zaboravi jer smo konacno zajedno ali opet...
Sretno svima!!

Danas smo dobili odgovor iz ambasade da Je viza promenili of verenickoj vo partner, I trazili Su neki dokaza ponovo sta vec bili su bili dostavenu, jel to ok ?! I odgovorili da vremena dobijenje viza Je 10-14 meseca, do sada Je bio 10 meseca I 14 dana, neznam sta bi bilo bolje jel da apliciramo Za turistickoj ili da cekamo jel stvarno hocemo da smo zajedno za bozik. Jel ima neko neki savet ?

Nece vam ta promjena uticati na duzinu cekanja. Strpljivo samo...blizu ste.
Sretno!!

Pozdrav svima. U Australiji sam vec par mjeseci, dosla na PMV. Zelim samo da kazem da su prava nas na vjerenickoj , daleko manja nego na partner vizi, iako je ista cijena. Naravno mi na PMV placamo jos dodatno kad apliciramo za partner, kad se vjencamo. Da sam znala ovo sto sad znam, vjencali bi se prvo, pa onda predali za vizu ili bi u procesu (cekanja) obavili vjencanje i promjenili u partner .
Obecani casovi engleskog 510, tek mogu kad dobijem partner vizu, sto je stvarno strasno. Znaci trebam cekati jos godinu dana. Mediker takodje, uplacujemo privatno. Inace, sve se to zaboravi jer smo konacno zajedno ali opet...
Sretno svima!!

Uz svo duzno postovanje, dajete neke pogresne informacije.

Kao prvo, ne mozete birati da li cete ici na prospective partner ili partner provisional vizu, vec to zavisi od toga koje uslove zadovoljavate prilikom podnosenja aplikacije.

Kao drugo, dokazi za provisional i partner vizu su drugaciji, dok je za provisional vizu dovoljno da date dokaze da nameravate da zivite zajedno, za partner vam trebaju dokazi da ste vec ziveli/zivite zajedno. Znam za slucajeve odbijanja partner vize ali ne i verenicke (sto ne znaci da ih nema)

Kao trece, vreme prelaska iz 300 -> 820 je mnogo krace od godinu dana, jedino ako tu ne racunate onih 9 meseci koji su u stvari maksimalno vreme za koje morate podneti zahtev za 820. Niko vas ne sprecava da se vec sutra uzmete, prekosutra podnesete zahtev za 820,i za neko dogledno vreme od par nedelja/par meseci (neki dobijaju i za 3 dana) dobijete 820 vizu. Cena za 820ku za one koji vec imaju 300ku je aud1145 sto je mnogo manje od 7000 koliko se placa za partner/verenicku na startu.

Sto se tice casova, po meni je pravilno da neko ko nema bar privremenu vizu ne dobija besplatne casove engleskog. Sto se tice medikera ili zdravstvenog po nasem, cim budete imali privremenu vizu imacete i pravo na zdravstvenu zastitu o trosku drzave.

Jos jednom vam dobronamerno skrecem paznju da pravo na casove i zdravstveno mozete steci mnogo ranije od onih gorepomenutih godinu dana.
pozdrav

Cao , hocu da kazem da mi smo pratili dodatnu dokaza I advokat Se javio u ambasadu Belgrade da pita jel Su oh dobili, Ko Se javio iz druge strane rekao da Se promjenili pravila I da mora kontaktira u londona! Advokat Je posaljio emailove u londona pa Ce da vidimo .... Inace Ja I moj muz ni smo zivili zajedno Ali smo bili zajedno svaki put kad Je dosao u makedoniju do sada od 2014 dosao 5 puta I bili smo italiju, grciju nemackoj, u makedoniju Ali on mora Natrag na posao sve odmore iskoristio, nadam Se da Nije to problem Kako Je bio.

@vlado80
Nas su druze odbili za verenicku,ne secam se da li sam pisao vec o tome.Uostalom nebitno sada ;)

@Lana011 Nemas nikakvih uslova na partner kad dodjes,jedino nemas pravo da glasas,a pravo na centrelink ces imati nakon 2 godine od datuma predavanja aplikacije,tj onog dana kad ustvari stices pravo na dobiijanje permanent residence .

Mozda nesto nisam napisao,ili sam nesto pogresio,ali verujem da su informacije tacne,proveri ipak.
Pozdrav svima

Jesi ti kupio zeni sesir za melbourne cup, pusti sad centrelink i ostalo :)
Rekoh nisam znao za odbijenice verenickih viza, sada znam :) Nego, nisi nikada napisao sta je pisalo u razlozima za odbijanje verenicke, meni bi bilo interesantno pa napisi ako te ne mrzi.

@silvija12 Imas sanse, al to zavisi od toga sta ste napisali u prijavi za turisticku vizu, sada je kasno da menjas bilo sta. Uglavnom ponavljam se al za turisticku je bitno da imas dobre razloge da odes i da se vratis.

@lana011 Imas pravo na to da zivis normalnim zivotom u jednoj manje vise normalnoj drzavi, a ne da te svaki dan preko tva, novina a bogami i kad odes u bilo koju drzavnu firmu napadaju iste face 20ak godina, mozda i duze...

Back