Verenička i Partner viza - Australija

Samo polako Ivana, fokusiraj se na dokaze koje imas i organizuj ih fino, ako negde zapne ti nas naravno pitaj sve sto ti ne bude jasno, svi cemo pomoci koliko mozemo.
A nerve cuvaj, trebace ti. Kad vidis da skreces s uma zbog vize (ili bilo cega u zivotu), nadji ventil, udovolji sebi, daj oduska na bilo koji nacin. Muzikom, kreativnoscu, vinom ili kriglom dobrog muljavog psenicnog piva. :D Salim se ja malo, sta god te radi.
Hajd, srecno!

@Ramone, stvarno si pravi drug hvala ti puno...upravo sam zavrsila mailove 2015 i napravila listing sms-ova preko aplikacije smsbackup (mada samo mi je prikazano od 30.08 sta cu, bilo ih dosta, to cu staviti pod onu stavku sto je Vlado rekao isto pod evidence neki kontinuiteta..), dogovorili smo se muz i ja da nam je ovaj vikend radni sastanci preko skype, idemo dalje, a bicu slobodna opet pitati cim opet zapne, akobogda predajemo ipak prije 10.decembra i mog odlaska tamo kako zasad stvari stoje...
Javljam sve, svakako sam zarazena forumom sad skroz :-) ljudi vi bi mogli pare uzeti za Consulting and psychological support al' zaista !! Veliki pozdrav i @Ramone sto prije da vidis odobrenje, drzim ti fige od sveg srca!

- - - - - - - - - -

ps i rado bih uzvratila svima vama na pomoci, ali jedino iskustvo imam zasad od turistickih viza, ali cim predamo partner akobogda napisacu detaljno sta smo sve prilozili, na koji nacin uradjeno, napisano i sl. ako ikome dalje moze pomoci....

Verujem da ce vam odobriti,bas dugo i cekate bilo bi lepo da bude pozitivan odgovor. Mi cemo poslati ponovo pa se nadamo ovaj put pozitivnom odgovoru. Obavezno obavestavaj sta se desava :) drzim pesnice

Jutros sam dobila mail odbijena nam je turisticka viza. Apsolutno mi nije logican razlog. Naveli su da imam supruga u Australiji i da cekamo odluku za partner vizu, ali je odbijena moja turisticka jer nemam ovoljno dobar razlog da se vratim kuci. Nije mi jasno kakav razlog mi treba da navedem?

Ne mogu da verujem :( to je isto bio i razlog zasto su mene odbili zato sto nemamo razlog da se vratimo kuci. Nemamo posao nijedan jak razlog,ali zar to sto smo dali toliko para nije dovoljan razlog da se vratimo. Stvarno ne mogu da verujem :(

Ni ja isto, strasno sam razocarana u njihov sistem. Shvatam ja da dosta ljudi iskoristava tj sistem danas, ali ako smo u procesu partner vize, kako nije dovoljno dobar razlog da zelim da budem sa svojjim suprugom, ne znam sta moze biti bolji rzalog od toga.
Razmisljamo da se zalimo na odluku, ali da li iko ima iskustva sa tim? Koliko to dugo traje?

@seka1988 i @beba1510 Ne ocajavajte zbog tih odbijenica,i meni se isto desilo dok smo zena i ja cekali odluku o partner vizi,iste razloge su naveli,valjda se plase da je neko glup i da ce da ostane tamo ili sta znam,da im neko ne ukrade lopatu-dve zemlje pa ponese nazad. Uglavnom fokusirajte se na to da vam aplikacije za partner/verenicku budu kako treba i cekajte (nadam se i zelim vam sto krace cekanje)

@Ivanaaav To sto nisi prijavila supruga muriji i njegov boravak nije toliko strasno,ni ja se nisam setio da prijavljujem zenin boravak.Umesto te prijave sam iscimao par komsija da napisu izjave i tako potvrde u kojim periodima je boravila kod mene.Moja preporuka je da izjave sastavis sama sa datumima boravka,itd...i samo im das da oni prepisu svojim rukopisom i prevedes ih kod sudskog tumaca kao i sve ostale izjave koje nisu na engleskom i to ti je to.

Madaaa......bez obzira na nasa iskustva i ono sto ti mi savetujemo ovde ponekad,uvek je najbolje da proveris sa svojim CO da li je ok nesto ili ne,ali ja opet mislim da je bolje imati izjave za sve sto nemas drugi dokaz,od viska glava nece da ih boli,a i oni vole da imaju sve zvanicno i napismeno kako bi im samim tim bilo lakse da podrze svoju odluku pred sefovima .

Toliko u ovoj epizodi od mene,
pozdrav svima.

Zao mi je Seko puno,napisala sam ti i gore u private sta sve mislim ali stvarno kako god kontam mislim da nazoves ih i pitas da li utice duzina boravka koju ste trazili da umjesto godine dana trazis manje, sto bi se onda moglo poklopiti da ti budes ovde za cca 6 mjeseci kad ti je akobogda odobrena partner (ja bih mozda trazila na 3,4 mjeseca eventualno..)....pa da ponovo aplicirate, vjerujem da bi krace sad trajalo, mozes u izjavi napisati isto iskreno da vam je stalo zaista da budete skupa neko vrijeme dok ne odobre partner, da ne mozete se pomiriti da budete razdvojeni toliko dugo i da cete rado napraviti modifikaciju boravka na krace ako im to znaci..ne znam eto, mozda i dodati iskreno isto sto se tice posla da bi bilo neodgovorno sa tvoje strane da sad trazis posao kad se nadas preseljenju i vec ti je u toku obrada vize, te su ti ruke oko posla prilicno svezane...ma sve iskreno kako i jeste, ne lazes, ali kako su mene okurazila raja sa foruma da ne odustanem sad nemoj ni ti ni oko turisticke..veliki pozdrav!

@Ja011 Hvala samo je steta sto misle da smo svi mi dali toliki novac da bi otisli turisticki i ostali. Verujem da niko nema novca za bacanje,ali upravu si najvaznija je partner viza koju cekamo,a i verujem da oni imaju sada mnogo ljudi koji zeli da ide da bude sa porodicom za praznike.

@seka1988 Nemoj da odustajes pokusaj ponovo da posaljes kako si mi rekla ti imas jak razlog da se vratis.

Taj dio ni meni nije jasan, dali smo svi tolike pare za partner vizu, kao da bi mi to sve tek tako odbacili i otisli turisticki i ostali... ja sam uvijek smatrala da je cinjenica sto cekamo na odluku za partner vizu dovoljan dokaz da ne planiramo ista da uradimo sto nije dozvoljeno sa tom turistickom vizom. I bas razlog vise svih nas je da budemo sa svojim muzem za vrijeme praznika.
Ne znam samo da li je to za njih dovoljno dobar razlog da se vratim :/

Jedno malo pitanje. Mojoj verenici na online aplikaciju za njenu sponzor vizu smenio joj se status od processing na finalised-please wait for the department to contact you. Može li mi neko kazati šta to znači. Prošle nedjelje imao sam intervju i potražili su mi novi policijski jer mi je stari istekao. Poslao sam odmah taj dan i početkom ove nedjelje stigao je u beograd. Moja aplikacija još stoji processing

Seko, prije nego ulozis zalbu, pogledaj odluke Tribunala vezane za turisticku vizu, pa ces vidjeti da prodje barem 6 mjeseci dok oni donesu odluku, a kosta preko 1000 dolara zalba. I mozda je ne uvaze... Mozda je bolje predati novi zahtjev za turisticku, za krace vremena, i mozda sa planiranim itinerary-jem kako cete provesti odmor, gdje cete putovati, da tvoj put u Australiju izgleda kao holiday a ne samo pokusaj da budete zajedno dok ne stigne viza... Pa ti razmisli...

Ja koliko znam to znaci da je odluka donesena, samo sada moate sacekati mail da vas obavijeste o odluci. Cudi me da nije vec stigao, provjeri jos jednom junk mail da nije tamo.

@radbje bas sam pogledala i vidjela da je oko 1700 dolara zalba, tako da to otpada...ili cemo se prijaviti ponovo za turisticku ili ce on doci ovdje na kratko... vidjecemo jos... samo me zanimaju iskustva ovih koji su dobili turisticku na godinu dana, sta su prilozili kao dokaz da imaju razlog da se vrate kuci?

Sto se tice turisticke vize, ne mogu mnogo pomoci jer i sama tek prvi put apliciram sledece nedelje.
Ja sam gledala da pokrijem sve uglove, razloge i za odlazak i za povratak, trazicu 3 meseca, imam potvrde sa posla o odobrenom placenom odmoru na dva meseca, potvrdu o proseku plate zadnja 3 meseca, potvrdu da sam stalno zaposlena i da imam posao nakon sto se vratim, onda sam napisala jedan kratki cover letter sa razlozima za odlazak i povratak, pomenula da imam nekretninu na svoje ime (ne moraju da znaju da sa tim papirom mogu nesto da obrisem), da roditelji zive sa mnom ( mnogo bolje zvuci da oni zive sa mnom nego ja sa njima :D ) i da prilazem dokaze o svetu tome.
Muz ce isto tako da napise izjavu da ce platiti sve troskove mog boravka, popunice sponsor form (ici cemo na Sponsored Family stream jer je njegovo financijsko stanje svakako daleko bolje od mog), bank statement o kolicini novca na racunu (jedino se tu plasim da nas ne zeznu jer ne znam koliko im je "dovoljno"), payslips (poslednja 3) i nesto kao dokaz o njegovoj residential address (ugovor o iznajmljivanju recimo) gde cemo boraviti. Frka mi je da nam ne traze bond jer tu smo ga ugasili onda. Apliciram sledece nedelje kad prikupim sve potvrde pa cemo videti.

A sto se tice promene statusa u "finalised-please wait for the department to contact you" pretpostavljam da znaci upravo to: please wait for the department to contact you. :D Odlicna vest Kas&Sal! Raduj se jer je sve konacno pri kraju :) Ja sam tek na pocetku cekanja Godoa tako da ti bas zavidim :)

Sto se tice turisticke vize, ne mogu mnogo pomoci jer i sama tek prvi put apliciram sledece nedelje.
Ja sam gledala da pokrijem sve uglove, razloge i za odlazak i za povratak, trazicu 3 meseca, imam potvrde sa posla o odobrenom placenom odmoru na dva meseca, potvrdu o proseku plate zadnja 3 meseca, potvrdu da sam stalno zaposlena i da imam posao nakon sto se vratim, onda sam napisala jedan kratki cover letter sa razlozima za odlazak i povratak, pomenula da imam nekretninu na svoje ime (ne moraju da znaju da sa tim papirom mogu nesto da obrisem), da roditelji zive sa mnom ( mnogo bolje zvuci da oni zive sa mnom nego ja sa njima :D ) i da prilazem dokaze o svetu tome.
Muz ce isto tako da napise izjavu da ce platiti sve troskove mog boravka, popunice sponsor form (ici cemo na Sponsored Family stream jer je njegovo financijsko stanje svakako daleko bolje od mog), bank statement o kolicini novca na racunu (jedino se tu plasim da nas ne zeznu jer ne znam koliko im je "dovoljno"), payslips (poslednja 3) i nesto kao dokaz o njegovoj residential address (ugovor o iznajmljivanju recimo) gde cemo boraviti. Frka mi je da nam ne traze bond jer tu smo ga ugasili onda. Apliciram sledece nedelje kad prikupim sve potvrde pa cemo videti.

A sto se tice promene statusa u "finalised-please wait for the department to contact you" pretpostavljam da znaci upravo to: please wait for the department to contact you. :D Odlicna vest Kas&Sal! Raduj se jer je sve konacno pri kraju :) Ja sam tek na pocetku cekanja Godoa tako da ti bas zavidim :)

:worth:
Propisno uradjena prijava za turisticku vizu izgleda bas tako. Sto se tice novca na racunu, cini mi se da ljudi stavljaju oko 10k, zavisno od duzine trajanja vize.

Zao mi je ako nekom stanem na zulj,ali je nerealno ocekivati da je dovoljan razlog za povratak to sto ste aplicirali za partner vizu. Jeste razlog za odlazak, da se vidite sa partnerom, ali ne i za povratak. Valjani razlozi su posao, porodica, nekretnine, finansije, obaveze, prethodna putovanja... Zalba na odluku je bacanje para.

Vlado u pravo Si al stvarno Je tako Kako Je radi puno ljudi u minatoj godine pred nas da znamo gde Je australiju Su bile sifty I manipulaciski prema sve I puno toga radili I prekrsili Su pravilA I sad Naravno mnogo treba za da oni imaju verbu I zakone, I Ja da Sam nanjiho mesto uradila bi sve tako, Ali nekad Moras biti I lukav I realan I pred Svemu istinit, Ja 2 put Sam odbijena Od turistickoj prva radi moju menagerku koju me zakopala kad Su oni javili iz ambasade I to Je bio za posetu moja sestra Koja vec zivi u australiju a moi roditelji Su ih pustili. Okazala sam posao verila upoznala pokusala turistickoj odbijena zbog nezaposlenosti, vencali smo Se pominilo je 11 meseca I nedelju aplicirali turistickoj jos Nema odgovorA , moj sada muz I Ja smo bili kroz sve ovo I jos smo jer Se volimo Se puno Ja ne mogu bez njega ni on, guramo teze Je al sta Je vistinu ivek nadje svoji put I uspeha, imamo aus advokata puno toga para Je proslo al to Je to sad I ja Sam nezaposlena moj muz kupio kucu za nas na dan ulazak hocu najvise biti snjim u kucu I za oba nasa rodzendana I bar da smo zajedno za bozik I uz tih dana da spodelim momenta vi budem uz njega u delim osecaja, Ja neznam sta cu da bude Ali videcemo.

- - - - - - - - - -

Izvinjavam Se za moj los jezik Ja Sam makedonka al bolje znati pricati srpskoj nego pisati :)

Ja sam Aplicirao za turisticku vizu ,i odbijen sam,bukvalno sam sve to izvadio sto se tice posla,para na racuunu,izvadio putno osgiruanje,da me ceka posao kad se vratim,i prosecna plata ,sve sve..i moj rodjak je stavio da ce me prihvatiti za smestaj i hranu on ce sve finansirati,i da dolazim da docekam novu godinu nesto najelepse u australiji,ali njihov odgovor je bio '' nisi me ubedio da ces se vratiti nazad za Srbiju ''

Back