Sto se tice turisticke vize, ne mogu mnogo pomoci jer i sama tek prvi put apliciram sledece nedelje.
Ja sam gledala da pokrijem sve uglove, razloge i za odlazak i za povratak, trazicu 3 meseca, imam potvrde sa posla o odobrenom placenom odmoru na dva meseca, potvrdu o proseku plate zadnja 3 meseca, potvrdu da sam stalno zaposlena i da imam posao nakon sto se vratim, onda sam napisala jedan kratki cover letter sa razlozima za odlazak i povratak, pomenula da imam nekretninu na svoje ime (ne moraju da znaju da sa tim papirom mogu nesto da obrisem), da roditelji zive sa mnom ( mnogo bolje zvuci da oni zive sa mnom nego ja sa njima

) i da prilazem dokaze o svetu tome.
Muz ce isto tako da napise izjavu da ce platiti sve troskove mog boravka, popunice sponsor form (ici cemo na Sponsored Family stream jer je njegovo financijsko stanje svakako daleko bolje od mog), bank statement o kolicini novca na racunu (jedino se tu plasim da nas ne zeznu jer ne znam koliko im je "dovoljno"), payslips (poslednja 3) i nesto kao dokaz o njegovoj residential address (ugovor o iznajmljivanju recimo) gde cemo boraviti. Frka mi je da nam ne traze bond jer tu smo ga ugasili onda. Apliciram sledece nedelje kad prikupim sve potvrde pa cemo videti.
A sto se tice promene statusa u "finalised-please wait for the department to contact you" pretpostavljam da znaci upravo to: please wait for the department to contact you.

Odlicna vest Kas&Sal! Raduj se jer je sve konacno pri kraju

Ja sam tek na pocetku cekanja Godoa tako da ti bas zavidim