Verenička i Partner viza - Australija

Vlado prijatelju, dodaj i nas na listu, aplicirali smo online u junu 2015 u Beogradu za Partner 309/100 :) I CESTITAM od srca i tebi i Destiny86 i Tratincici i Korisnik75 svima ostalima na odobrenju vize :heart::vatromet::srecna:

Pogledajte prilog 360684

Moze li mi neko reci nakon koliko vremena od predaje aplikacije ste dobili obavestenje o razgovoru i HAP br. za pregled?[/QUOTE]

Cestitamo i mi vama,neka vam je uspesno u vasm daljem zajednickom zivotu.Sve najbolje !!!:zper::zper::zper::zper:

Hvala ti puno na odgovoru :aha2: Jesu te zvali na fiksni ili na mobilni? I ,ako ti nije problem, reci mi kako obavestavaju o lekarskom i kada se dobija HAP ID?

Ja sam napisala da me mogu kontaktirati na mail i tako sam dobila obaveštenje da idem da uradim ljekarski , na tom obaveštenju ti piše HAP broj i adresa gdje možeš da provjeriš kod koga da zakazes ljekarski, http://www.border.gov.au/Lega/Lega/Help/immigration-panel-physicians, na primjer ja sam u Beogradu i ovdje sam odradila ljekarski , kad pozoveš da zakažeš kažu ti šta treba da poneseš , uglavnom HAP broj , pasoš i novac , ne trebaju nikakve slike isl jer te oni tamo uslikaju , i pitaju te pri zakazivanju da li boluješ od nečeg .Uglavnom ništa strašno , sve bude gotovo za 15 min , samo što se snimak pluća radi na Institutu za reumatologiju , i to ti oni( doktori u Skenderbegovoj ) daju uput i odmah si na redu ne ceka se .

Zvali su me na mobilni telefon .

Zdravo svima, nova sam na ovom forumu. sa verenikom sam u vezi 4 god, on je drzavljanin australije i morao je pre 11 meseci da ode u Australiju da radi i zivi. Vraca se uskoro u Srbiju da se vencamo i da se prijavim za partner vizu. Posto se ta viza dosta dugo ceka, da li postoji mogucnost da ja odem u australiju preko turisticke vize, dok cekam partner vizu? Jer se nismo videli vec 10 meseci , ne bih mogla da izdrzim bez njega jos tih 9 meseci dok mi odobre vizu.

Ja sam napisala da me mogu kontaktirati na mail i tako sam dobila obaveštenje da idem da uradim ljekarski , na tom obaveštenju ti piše HAP broj i adresa gdje možeš da provjeriš kod koga da zakazes ljekarski, http://www.border.gov.au/Lega/Lega/Help/immigration-panel-physicians, na primjer ja sam u Beogradu i ovdje sam odradila ljekarski , kad pozoveš da zakažeš kažu ti šta treba da poneseš , uglavnom HAP broj , pasoš i novac , ne trebaju nikakve slike isl jer te oni tamo uslikaju , i pitaju te pri zakazivanju da li boluješ od nečeg .Uglavnom ništa strašno , sve bude gotovo za 15 min , samo što se snimak pluća radi na Institutu za reumatologiju , i to ti oni( doktori u Skenderbegovoj ) daju uput i odmah si na redu ne ceka se .

Zvali su me na mobilni telefon .

Hvala ti puno na tako detaljnim informacijama, srce si :) Znaci , pregled posle nekih 4 meseca od predaje a razgovor ti je bio tek u septembru, ako sam dobro razumela?

Poslednja izmena:
PinkCupcake , da dobro si razumela , meni su i rekli u ambasadi da ne ocekujem da ce me neko kontaktirati u prva 3-4 meseca i tako je i bilo , vidim nekog ranije zovu na razgovor , nekog uopšte ne zovu . Ali meni je značilo što su se javili , bar su mi rekli da mi je sve ok sa aplikacijom , da je kompletna , i da samo cekam sad obaveštenje , pošto kad smo jednom zvali da provjerimo sta se desava , rekli su ko i svima , aplikacija je u procesu , čeka se 10-14 mjeseci .

- - - - - - - - - -

Zdravo svima, nova sam na ovom forumu. sa verenikom sam u vezi 4 god, on je drzavljanin australije i morao je pre 11 meseci da ode u Australiju da radi i zivi. Vraca se uskoro u Srbiju da se vencamo i da se prijavim za partner vizu. Posto se ta viza dosta dugo ceka, da li postoji mogucnost da ja odem u australiju preko turisticke vize, dok cekam partner vizu? Jer se nismo videli vec 10 meseci , ne bih mogla da izdrzim bez njega jos tih 9 meseci dok mi odobre vizu.

Brisi , naravno da možeš ići na turističku vizu , pročitaj malo još na ovom forumu , skoro svi su isli , neko na 3 , neko 6 a neki i na 12 mjeseci , i koja su iskustva ,

Caos ljudi, mene nije bilo posteno i izvinjavam se eto, nisam vas zaboravio. U par navrata sam i usao na forum, ali zena me prekide zbog neceg uvek jakoooo bitnog (moz' misliti :) ) , vratio sam se u Srbiju pre nedelju dana, stigao 29/9. Zvali su nas tamo tek septembra, a otisao sam 2. Aprila, da postave par pitanja, ne znajuci da sam ja tamo. Nisam im slao nikakve mejlove, kapirao sam ne treba, znaju jer su mi odobrili turisticku vizu, a i napominjali smo u stotinu onih dokumenata da cu doci posle lekarskog. Nebitno, rekose samo da im se javim kad udjem u zemlju i sad nakon sto su saznali da sam tamo, trazise dodatne slike, opet proveru iz policije i onu izjavu da nisam nigde ziveo van Srbije duze od 12 meseci. To su trazili 10-og Septembra,kad sam stigao bukvalno isti dan su me zvali da pitaju mogu li to poslati, kao nisu dobili nikakvu povratnu informaciju, ja rekoh Nisam shvatio da treba da im odgovaram u fazonu, Da poslacu vam. Jednostavno cekao sam kad stignem pa da im posaljem. Bili su skroz ok, kao nije problem samo smo hteli da proverimo, vi posaljite sto pre to bolje, jer se sad resavaju ti slucajevi iz perioda kad ste aplicirali, ponavljam 7. Oktobar, pa kao ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Eto, znaci nama juce bese puna godina od aplikacije :). Nadam se da ce biti uskoro, ovih dana, pa makar i krajem oktobra nije frka. Vidim da razlicito rade, ima ljudi koji su i posle nas aplicirali pa im odobrise, jos jednom cestitke, mislim da videh Vlado80 i Korisnik 75 su poslednji. Svaka cast uzivajte! Poz svima!

PinkCupcake , da dobro si razumela , meni su i rekli u ambasadi da ne ocekujem da ce me neko kontaktirati u prva 3-4 meseca i tako je i bilo , vidim nekog ranije zovu na razgovor , nekog uopšte ne zovu . Ali meni je značilo što su se javili , bar su mi rekli da mi je sve ok sa aplikacijom , da je kompletna , i da samo cekam sad obaveštenje , pošto kad smo jednom zvali da provjerimo sta se desava , rekli su ko i svima , aplikacija je u procesu , čeka se 10-14 mjeseci .

- - - - - - - - - -

Hvala ti tratincice jos jednom, stvarno si super :worth: :)

Pozdrav mojim soborcima. Ja sam nov ovde an ovom forumu ali smo ja i mora verenica aktivni na drugom forumu, na engleskom. Kako i da je moje kratke generalije. Aplicirali smo za PMV na 3 novembra 2014. Tada smo podneli sve potrebne dokumente čak i policijski i ljekarski koji sam uradio nekoliko dana pre podnesak zahtjeva. Nadali smo se da če sve završiti za manje od godinu dana. Puste želje. Kako i da je uradio sam novi policijski i spremam prevod i ovjeru pa nebi li gubili vreme kad potraže nov. Pokraj dokaza od veridbe, koju smo uradili ovde u skoplje, naše izjave, form 888 od rođaka moje verenice i njenog brata pa čak i form 80, račune, hotelske rezervacije za nas dvoje, puno slika i dokaza za prethodne komunikacije, mi smo podnijeli još dokaza jer mi je verenica došla opet posle dva mjeseca i ostala mjesec dana sa svojim dvoje djece koje ima iz prethodnog braka. Tad smo podneli i pisma od djece, mojih roditelja, još slika, računi, hotelske rezervacije sa našeg roadshowa po balkanu itd.
Negde sredinom marta potražili su nam od ambasade original policijski sa prevodom, moj izvod i kopije od naših pasoša. Mi smo išli online pa sve to smo podneli i kolor sken i sve. Al ipak poslao sam im to DHL-OM odavde. Od tada ništa.
Posavjetujte me il podjelite iskustva sa mnom. Hočemo da pošaljemo im još dokaza da smo u redovnoj komunikaciji preko whatsapp poruke, skajp, viber, kik sa djecom. Onda djeca mi pustili karticu za fathers day. Verenica kupila novi namještaj za našu kuču i faktura glasi na oboje imena. Policijski neču dok ne potraže. Dali da učinimo to sad il da sačekamo da ne bude Onda puno dokaza.
Isto tako iskustva o razgovorima. Dal oboje dobijemo intervju? Jel to je nekako standard u ambasadi u Beč. Koja su pitanja jer čujemo različite verzije od ljudi koji su prošli ovo. Bilo koja informacija je korisna. Ovo čekanje je stvarno teško. Mi se nismo vidjeli 9 mjeseci skoro jer moja verenica radi kao učiteljica i teško joj je doputovati na desetak dana. Nadamo se da če svima brzo proči ovaj period i dačemo ubrzo čuti za još hepi endove.
Iskreni pozdravi svima i držmo se ljudi.

Zdravo las&sal, mi smo isto aplicirali pmv na 3 Decembru a verili smo Se 10 oktombru, jas Sam cekala da potraze policiskoj bio Je 3 meseca Nakon aplikaciranja I medicinskoj Nakon 6 meseca, I sva dokumenata sta trazu, aplicirala Sam za turistickoj Ali mi nisu Dali zbog nezaposlenosti, nakon toga vencali smo Se u avgustu I sada Je 10 meseca I 8 dana cekanja , Ali smo Presli na marriage visa. Pa vidicemo sta Ce da bude!

I mene su odbili I zbog nezaposlenosti jer sam napustio posao pred veridbe. Onda smo planirali da podneseno opet i ovaj put da im podnesem moj bankarski račun na koji sam imao prilično novca a i ponudu za posao kada se vratim od tamo al tada bolja opcija nam se vidjela da verenica dođe sa djecom ovde. Znaš zbog dokaza i naravno da se upoznaju djeca sa mojim roditeljima jer do tad komunikacija je bila preko skajpa. Fala Bogu sve je bilo super a i sneg nam se pogodijo jer u životu čak i moja verenica nisu osjetili pravu zimsku idilu. Teško je čekanje al nema se šta raditi. Danas nam je godišnjica kako smo se verili. Nadam se da neču još dugo

I nam isto na 11 smo slavili da porodicom :) isto I on za prvi put Je video Sneg u ohridom hehe, on Je do sada 5 puta dosao video I zimi I letu hehe, pa Ja Mislim da pocekas jos malo da ne te odbiju pak, a Ako mozete da Se vjencati jos bolje a Ako ne tada
Mislim da Si blize jos mesecu dva nisu mnogu, brzo Cu da prodzu, novembru puniti jedno godinu tako Decemberu 13 meseca, Ako Je sve Kako treba da dokazima I dokumenata sacekaj jos malo !

Back