Veliki stres zbog novog posla

То значи или да си или савестан или да си несигуран у себе. У оба случаја стрес је саставни део твог посла. Само ладолежи долазе да отаљају свој "посао", вероватно и не знају шта тачно значи реч "стрес" и забораве на посао истог секунда када оду са њега.

Ja sam prije nekoliko dana krenuo na probu, a jučer sam ja i potpisao za za početak mjesec dana posao koji bi mi mogao biti dobar.

Unatoč tome, ja sam upao u vrlo veliki stres, jer je važno raditi ovaj posao barem tri, četiri mjeseca zbog dugova.

Bojim se da me stres nerealno uhvatio.

Kako se opustiti i osvijestiti u ova dva slobodna dana, kako bi se od ponedjeljka krenuli zaozbiljno?
Srećno i samo jako. 🙂🍻

Pa sve je stvar percepcije i subjektivnog dozivljaja i kako to dozivljavas, ono jednostavno postavi se tako da ne dozvoljavas da postanes talac tog posla i da ti taj posao skroz diktira zivot, ono radi ga rastereceno, pruzi neki minimum u granicama nekih korektnosti cisto da te ne najure, pa u krajnjoj liniji i da te najure postavi sebi pitanje, da li je zaista najgora stvar koja moze da ti se desi to da ostanes bez posla koji ionako ne volis i gde se osecas lose i nelagodno.

Uostalom ako ti se bas toliko ne svidja posao probaj da nadjes nesto drugo (pa mozda i za malo manju platu ali gde ti vise odgovara i gde ces se osecati bolje i lagodnije).

@Maeeeestro
Biće sve ok, više slušaj i gledaj, manje pričaj.Ako se uklopiš s ljudima koji s tobom rade-umanjuješ šansu da te otpuste za više od polovine.
Ne misli na otkaz, ne ispovedaj svoje strahove nikom na poslu, fokusiraj se na "ovde i sada" i zapni.
(Biće bolje nego što prognoziraš, to te anksiozni um zavarava, nedaj mu) i
samo napred !!

💪💪

Poslednja izmena:
Novi posao moze biti izvor stresa.
Ali ako stres dolazi iz drugog izvora treba prvo to resiti.
Nije to bas lako.
Ali mozze se...a kad pocnes negde da radis...
ne moras biti prijatelj sa svima...ali moguce je biti korektan, pristojan i profesionalan.
Druzba je druzba, a sluzba je sluzba.
Kad pocnes da zaradjujes i steknes poziciju u firmi, dobro je.
Ali ne treba ocekivati 30 godina npr do penzije da sediss tamo.
Takva su vremena treba biti spreman na sve.
Samo bez preterane nervoze...niko nije imun nato ali moramo se prilagodjavati.

@Maeeeestro
Biće sve ok, više slušaj i gledaj, manje pričaj.Ako se uklopiš s ljudima koji s tobom rade-umanjuješ šansu da te otpuste za više od polovine.
Ne misli na otkaz, ne ispovedaj svoje strahove nikom na poslu, fokusiraj se na "ovde i sada" i zapni.
(Biće bolje nego što prognoziraš, to te anksiozni um zavarava, nedaj mu) i
samo napred !!

💪💪
Hvala, to i jest cilj. Ja sam jucer nakon dva slobodna dana radio i bilo je korektno

Novi posao moze biti izvor stresa.
Ali ako stres dolazi iz drugog izvora treba prvo to resiti.
Nije to bas lako.
Ali mozze se...a kad pocnes negde da radis...
ne moras biti prijatelj sa svima...ali moguce je biti korektan, pristojan i profesionalan.
Druzba je druzba, a sluzba je sluzba.
Kad pocnes da zaradjujes i steknes poziciju u firmi, dobro je.
Ali ne treba ocekivati 30 godina npr do penzije da sediss tamo.
Takva su vremena treba biti spreman na sve.
Samo bez preterane nervoze...niko nije imun nato ali moramo se prilagodjavati.
Dobro i jest sad okruženje, mirnjije

Back