Stres i pritisak usled plate do 600e

Pa ne osecam pritisak uopste.
Radim trenutno odlican i zabavan posao ali losse placcen.
Ako uspem na crno nesto sa strane OK ako ne jbg.
trosim koliko imam i kad moram...
Sreccom ponekad me firma posalje na neki sluzbeni put pa malo i vidim sveta.
Tu smo negde, ja generalno preferiram da radim više kraćih poslova i privatno koliko je to moguće jer nekada ume nešto kvalitetno da uleti. Sada ću neko vreme raditi nešto za firmu, plata nije neka ali kontam da će mi neki od komtakata koje sam ovde stekao biti od pomoći za neke privatne poslove, a i da nadoknadim tugu od plate koju ovi daju.

Vec smo rekli ko nije u situaciji glupo da se streca...

Mi srbi radimo samo ono sto moramo kad moramo..
Znaci kad se nadjemo u situaciji , onda cemo da pisemo o njoj....

Bio jedan tako momak, ne naročito bistar pa još i ćutljiv ono klještima da mu izvučeš kraj započete misli...
I radio on ne pitaj - sve stizao, ništa mu nije bilo teško, obarao normu, gazda zadovoljan počeo i druge radnike da timari "kako se može kad se hoće"
Ispalo je naravno to srpsko "kako se može kad se MORA"
Muta mutavi naglupi bio razlupao kola u udesu i morao da plati kako opravku tako i odštetu vlasniku drugog auta.
Čim je otplatio bez najave nije došao na posao a telefon je zvonio unedogled

Znas bile su 90 pa 00 pa 10 , to je 30 godina su nas trosili kao najgoru marvu , i potrosili se ljudi....retko ko se sacuvao ...a mladi pametni videli a plus kovid oborio ostale , pa znaju da nema ko i nece...
mlad momak peca na to sto je glup i ako ga naucis nece moci nista drugo da nauci pa ce ti ostati veran 40 godina...

Ti se primis na to pa ga primis na posao , on pokupi posao , cake kontakte i ode, ali zvaka ostaje, dolazi sledeci i isto mlad , neces valjda da zaposlis matorog, kad ce ovaj da ti radi sledecih 40 godina...i tako...

Posto se u Srbiji sve vozi na pricu , nista na pamet , nista na referencu i nista na logiku , onda te price prolaze..

Ja znam tipa koji hoce posteno da plati da mu neko radi obican posao jeste fizicki ali ne preterano , punjenja linije, to zvuci zaebano, koja dalje radi obradu .....u sustini je dosadan posao, ali fora je sto ima previse zabranjenih reci u opisu posla i on kad daje oglas..

Sve zvuci kao da trazi nekog konja koga ce da jase od jutra do sutra i niko i ne zovne da pita za posao , jednom ga zvala neka zena, ima 120kg, pa ono moze da podigne...ali magicna rec puniti liniju je uzasavajuca...moze da bude ...

A to je u Srbiji zato sto je poremecen sistem vrednosti , suvise negativne selekcije..
Znam kad sam bio na nekom kao testiranju za posao...
E sad, testiranje je bilo za ja bih rekao call service, tj customer service najtacnije...

Ja ljubazan, i u nekom oglasu sto mi izasao na infostudu samo napisao imam strpljenja sa problematicnim korisnicima kao konj...sto je pored ostalog tacno , ali ima tu mnogo vise nego mi se neda objasnjavati , rugaju mi se HM, pa i ne pisem..
I kad je bilo to testiranje, ajd testiranje, nego slucajno postave pitanje ko zna oko racunara, ja kazem ja znam, osnovne stvari i da pravim racunare od komponenti , i te instalacije i tako neke fore oko podesavanja, ali nisam msce...
i naravno svi znaju to sto ja rekoh da znam...i klasika usb 2 usb3 nekompatibilnost i ne moze testerka, sefica da ocita test...koji je na usb...
Naravno pustis mladje da trckaraju, sta ima da se trpas...
I kad ispade da niko ne moze da natera da usb proradi , i sefica kaze moracemo da odlozimo , ja kazem ej nemoj , nemam ja vremena da se opet zezamo sa testiranjem, nego daj da ja probam da ti ocitam taj usb, mozda uspem..
Ali da se ne bunis....

Zasto ovo poslednje, pa zato sto ako nije noviji racunar, onda usb 3 su samo na odredjenim mestima ...i to zna onaj ko pravi racunare, sto bi znacilo svi u prostoriji...
Ubodem ja u zabranjeno mesto i naravno proradi...ona srecna ali kaze, a nemojte tako vise uboli ste u zabranjeno mesto....

Jesam ali sam upozorio na vreme...

Tako ti je u Srbiji kad je dugo negativna selekcija, onda svi znaju sve i onda ti ne vredi znanje ni kad ga imas...verujte mi , a plus ga gubis jer ga ne koristis....budjavis...

Zato je pravo resenje Srbija na vodi , svi znaju da mesaju koktele i da sipaju pica , ali i tu je tesko naci radnika koji ne skuplja ostatke i rusi renome kafica....

U okolini Beograda malo je onih koji hoće da rade fizičke poslove.
Konkretno, imam problem da nađem nekog ko bi mi radio i održavao vrt, baštu...
To bi mogao za nekog da bude vikendaški posao, plaćen kao dnevnica + hrana...
Znas sta bih ja mogao , da cuvam nekom kucu ili stan ko je u inostranstvu, naravno za besplatno stanovanje....
Nisam problematican ali nisam ni napadan, i otud sam slobodan....da sam bio napadniji do sad bi verovatno bio sa vezama za takvu vrstu stanovanja...
Kao najvecu prednost bih naveo to sto me uopste ne interesuje sta je u kuci , sta je po sobama, sta je u pismu , sta osoba radi , mene u sustini ne interesuju cimeri , kad ih imam, nikad im nisam gledao nista ni na stolu ni nigde, , najmanje po fijokama...
Totalno sam operisan od toga...
A ovako napolju , uuuu , rekao bi da cu da ti pregledam kucu u detalje i uzimam otiske prstiju , a ustvari me ne interesuje osoba nego gde pipne tu ukljucim analizu...

i sta cemo ako taj posao propadne?
Нађеш други.

Ако радиш два посла, онда немаш времена ни за себе, ни за друге. То је лоше за здравље.

Која је сврха тих зарађених пара, ако немаш времена да се одмориш или да урадиш нешто друго, осим да будеш на радном месту?

Ако човек не може да се издржава од једног посла, онда не треба да га ради.

Нађеш други.

Ако радиш два посла, онда немаш времена ни за себе, ни за друге. То је лоше за здравље.

Која је сврха тих зарађених пара, ако немаш времена да се одмориш или да урадиш нешто друго, осим да будеш на радном месту?

Ако човек не може да се издржава од једног посла, онда не треба да га ради.
Zasto podrazumevas da oba posla budu full time?
pa nista, ako mu nije dovoljna ta plata neka da otkaz pa nema nista😂

600 evra plata u srbiji KO KUĆA! Nema veze što u prodavnici za dve kesice hrane ostaviš 50 evra :rotf:
I to da nas 4oro ne pojedemo ni 1kg mesa za rucak, koliko bi bilo realno 250 gr po porciji, nego ja kupim za 2 dana po 400, 500 gr, pa sve mesto smuljam da ima za sve :D na kraju treći dan popizdim i poručim lepo roštilj, jer mi isto dodje , a vise se najedemo :D

Back