Stres na poslu

Pa , na prošlom poslu nisam.imala nikakav stres iskreno, jer je stvarno bio laganica, za ok pare, medjutim posto se firma prodala, nismo dobili nove ugovore , e sad radim posao sa dosta boljim uslovima, finom platom, imamo i klopu I kafu i sve, stvarno meni sve to super, ali je bas stresno. Iskreno , kad izadjem izbrojim do 10 i prošetam.peske jednu stanicu , jer se ukocim od sedenja.i lagano prelazim iz radnog moda u home mode. Trudim se dq ne pričam kod kuce o poslu, deca me.nasmeju , razvesle, muž me izvede na večeru ili na pice , skupim malo dobre energije za sutra, pa sve ispocetka

Nisam siguran da li stresa ima nikad više ili smo prosto prebombardovani u toku dana svim i svačim, sa hiljadu zvukova, slika, boja, zahteva, poziva i svega pa nam stres teže padne.

To je smisljeno da skrene paznju,ne bas sve sto si naveo al vecina,ali to je i fora.Logicno gledaj zasto se u medijima forsiraju crne vijesti nesrece,sta obicni ljudi dobijaju time da cuju to,hoce li biti pametniji,pozitivniji posle tih vijesti naravno da nece.E sada neko moze da kaze da na njega to ne utice jak je mentalno ok vjerovatno,ali utice na drugi nacin jer mu ide u podsvjest a ona vremenom stvara gubitinicki,osrednji mentalitet,na nekoga ce te negativne vijesti uticati na psihu itd.Al poenta medija je da unisti ljudske potencijale i da ih puni strahom negativom da gledaju vremensku prognozu,hroniku, politiku ali nije kljucno sta neko kaze jer to zaboravis al ono sto je njima jeste bitno je slike i reportaze to ostaje u glavi ,ne rijec ne tekst,samo

Jer mislis da ti zasluzujes da ti neko puni glavu time ili bilo ko.A to nisi birao ni ti niti bilo ko,al analiziraj i vidjeces da je uvijek cilj isti strah i ogranicenje potencijala ljudskih

To je smisljeno da skrene paznju,ne bas sve sto si naveo al vecina,ali to je i fora.Logicno gledaj zasto se u medijima forsiraju crne vijesti nesrece,sta obicni ljudi dobijaju time da cuju to,hoce li biti pametniji,pozitivniji posle tih vijesti naravno da nece.E sada neko moze da kaze da na njega to ne utice jak je mentalno ok vjerovatno,ali utice na drugi nacin jer mu ide u podsvjest a ona vremenom stvara gubitinicki,osrednji mentalitet,na nekoga ce te negativne vijesti uticati na psihu itd.Al poenta medija je da unisti ljudske potencijale i da ih puni strahom negativom da gledaju vremensku prognozu,hroniku, politiku ali nije kljucno sta neko kaze jer to zaboravis al ono sto je njima jeste bitno je slike i reportaze to ostaje u glavi ,ne rijec ne tekst,samo

Jer mislis da ti zasluzujes da ti neko puni glavu time ili bilo ko.A to nisi birao ni ti niti bilo ko,al analiziraj i vidjeces da je uvijek cilj isti strah i ogranicenje potencijala ljudskih

Znam ja to sve, kao što su počeli da nas plaše vremenskom prognozom.

Dolazi toplotni talas sa imenom "Lucifer", dolazi superćelijska oluja, ide ludilo čupa zemlju... Idioti.

Znam ja to sve, kao što su počeli da nas plaše vremenskom prognozom.

Dolazi toplotni talas sa imenom "Lucifer", dolazi superćelijska oluja, ide ludilo čupa zemlju... Idioti.

Mediji i tv sami kada su nastajali bili su produzena ruka naucne i industrijalake elite.Posebno pohlepni naucnici u svijetu anglosaksonski su medije gledali kao naucni eksperiment i vrsili su analize kako koja celija mozga reaguje na odredjenu vijest na odredjenu boju, sliku kako reaguje na odredjenu jacinu zvuka,kako pod kojom slikom,kojim uglom ce neka vijestnajlakse uci u svijest ljudi i kako ce zaokupirati paznju a idealno je ako ode u podsvjest,jer ono sto bez emocija prihvatas dok gledas Tv vec ti je u podsvjesti ne u svijesti a ono gdje se nerviras i zestis to ti ide u svijest i tu te obradjuju kao budale,sve u cilju manipulacije ljudskim mozgom to su ameri i englezi uvijek radili.Npr rijaliti programi prije nego sto su tv i medijski poceli da se emitujju,oni su se testirali po raznim medicinskim institutima,gdje su taj model uvjezbavali.Rijaliti nije nastao na Tv nego u naucnim prostorijama.On kada ga je Tv emitovala imao je jasne standarde i pravila koje tv nije postavila logicno

Kada ucis da vozis auto ti svjesno to ne prihvatas, tijelo se buni jer tvoj mozak odnosno tvoja podsvjest ne prepoznaje vjestinu voznje auta kada nakon mnogo odradjenih voznji ti to naucis ta vjestina ti ide u podsvjest i to se arhivira kao programski nauceno u tvojoj glavi.Ne mislis o tome dok vozis auto a dobro ga vozis,zmureci cak.Tako funkcionise i vijest na Tv.Kao i mjesecarenje,zasto mjesecar uvijek pogodi put dok kuce dok spavajuci hoda zato sto on spava njegova svijest ne radi,al njegova podsvjest ima zapamcen u arhivi put do kuce na osnovu slika i to je million puta sablonski ponovljen put.Jer npr ti si u zivotu od kuce do neke prodavnice sigurno isao u zivotu minimum hiljadu puta.Sve i da neko izgubi pamcenje kao u seriji,ne moze zaboravit put do kuce dok mjesecari jer je imao naucenu kao voznju auta

Najiooasnija vijest po podsvjest covjeka je ona na kojoj najmanje vremena posveti koju cita par minuta i predje na narednu stranu ali ako je slika lijepa u rubrici koja njega ne zanima on ce ostati na toj strani nebitno sto ga rubrika ne zanima itd.Vidis onda drugu vijest i odma krecu emocije i tu se podsvjesni um bori da ne primi tu vijest u podsvjest a svijest oce na silu da je ugura,to su one teme kada se ljudi svadjaju na forumima itd pljuju se oko tema

Poslednja izmena:
Kako se nosite sa stresnim situacijama na poslu/koje su vezane za posao?
Kako one izgledaju i kako utiču na vas, kako neke od njih rešavate?
Има га доста али се трудим да се што боље носим са њим. Некада успем некада не.
Много ме нервирају поједини људи које срећем у послу, хтео ја то или не, они су ми главни проблем.

Има га доста али се трудим да се што боље носим са њим. Некада успем некада не.
Много ме нервирају поједини људи које срећем у послу, хтео ја то или не, они су ми главни проблем.

Da li postoji mogućnost da ih ignorišeš, ukoliko ne rade direktno sa tobom?

Redovan posao držim čisto zbog staža. Ume da me iznervira ali površno jer mu je sama suština polu bitna
I to zavisi koliko ozbiljno shvatas posao. Ja, recimo, imam problem sa poslodavcima kad kazem da nemam nikakve velike ambicije , niti želju da trošim svu svoju energiju na posao. Kad sam bila mladja bilo mi je bitno da napredujem, da se dokažem, da radim što bolje, sad mi posao služi sami da zaradim i zbog tog staza. A poslodavac svaki očekuje da grizes , kidas za njegovu firmu kao da je tvoja. Kako da nou, evo krenula sam vec

I to zavisi koliko ozbiljno shvatas posao. Ja, recimo, imam problem sa poslodavcima kad kazem da nemam nikakve velike ambicije , niti želju da trošim svu svoju energiju na posao. Kad sam bila mladja bilo mi je bitno da napredujem, da se dokažem, da radim što bolje, sad mi posao služi sami da zaradim i zbog tog staza. A poslodavac svaki očekuje da grizes , kidas za njegovu firmu kao da je tvoja. Kako da nou, evo krenula sam vec
Tako nekako je i kod mene. Suštinski shvatam posao ozbiljno u smislu da znam šta trebam da radim i tako to, međutim kada krene neko da me dribla samo se ubacim u BMK mod i sav stres nestane. Pored toga da ne bih došao u situaciju da zavisim samo od jednog prihoda i da me neko od poslodavaca ucenjuje time radim dosta toga part time i tu imam nekada i bolji prihod nego na samom poslu.

Ne znam da li si primetila ali kad im čovek da do znanja da može bez tog posla, više te cene

Ne znam da li si primetila ali kad im čovek da do znanja da može bez tog posla, više te cene

Nije pitanje za mene, ali mogu da dam neki odgovor.

Moja sestra radi u lancu zdrave hrane, zamenik je šefa jedne radnje i rekla je šefu da obožava da radi. Veoma je cene, i povremeno moja sestričina radi kod njih, prijavljena je kod njih, i ima nekad bonus na platu ako prodaju najviše robe na akciji.
I moja sestra ima taj bonus.

Ali, sve njene koleginice su takve. Sve vole svoj posao. Jednom u par meseci, zajedno sa šefom i direktorkom te kompanije-firme, idu na večeru ili na ručak i na muziku.

Mislim da je ta firma i odnos zaposlenih i šefova retkost kod nas.

Naravno . Kao što smo mi zameniljivi i oni su, njihova jedna firma , naših je 100. A i to da svi mogu lako da se zamene nije baš istina. Mnoge od nas su zvali i molili da se vratimo na neki posao nekad u zivotu , jer nisu svi bas tako lako zamenljivi

Постоје два начина да се реши сваки проблем:

1. Отворена конфронтација са људима који праве неусловно окружење и изазивају стрес;

2. Напуштање окружења.

Најгоре је када не може да се напусти окружење, а људи не могу да се доведу у ред.

Постоје два начина да се реши сваки проблем:

1. Отворена конфронтација са људима који праве неусловно окружење и изазивају стрес;

2. Напуштање окружења.

Најгоре је када не може да се напусти окружење, а људи не могу да се доведу у ред.
Ja mislim da u mnogim firmama u današnje vreme rukovodstvo zahteva od menadžmenta da podižu tenziju na odredjeni nivo, misleći da se tako dostiže bolja produktivnost. Bas zato na svakom drugom oglasu stoji ono čuveno:RAD POD PRIRISKOM.Da ti odmah naglase da postoji neko ko će da stvara pritisak, a moje mišljenje je da nijedan posao, pa čak ni u kuhinjama kada je haos, ne mora da bude pod pritiskom i tenzijom i da će zadovoljno osoblje dovoljno brzo izvršiti sve radne obaveze i bez pritiska .

Ja mislim da u mnogim firmama u današnje vreme rukovodstvo zahteva od menadžmenta da podižu tenziju na odredjeni nivo, misleći da se tako dostiže bolja produktivnost. Bas zato na svakom drugom oglasu stoji ono čuveno:RAD POD PRIRISKOM.Da ti odmah naglase da postoji neko ko će da stvara pritisak, a moje mišljenje je da nijedan posao, pa čak ni u kuhinjama kada je haos, ne mora da bude pod pritiskom i tenzijom i da će zadovoljno osoblje dovoljno brzo izvršiti sve radne obaveze i bez pritiska .
Iz nekog mog iskustva bih rekao da neke firme imaju očajan menadžment i nesposobne rukovodioce koji su ko zna kako stigli su gde su stigli pa kada izgube živce zbog sopstvene nesposobnosti izbacuju frustracije i dižu tenziju kod radnika.
Pritisak i tenzije su ono što je najmanje potrebno na nekom radnom mestu, npr juče je par momaka u firmi gde radim dalo otkaz usled pritiska da se manjkom ljudi obavi neki posao vezam za logistiku/magacin. Nekoliko preostalih kolega je isti dan najavilo otkaz tako da će da rade do 20og jer ne žele da sledeći nivo pritisaka pređe na njih.

Заборавила си да додаш и "динамично окружење".

Заборавила си да додаш и "динамично окружење".
Da , da :D mlad tim i dinamicno okruženje :D ne znam sta meni znaci mlad tim kad sam matora :D

A moram vam priznati da mi je ovaj novi posao nerealno težak i trebalo bi da ga radi najmanje 10 ljudi, a radimo nas 4oro..plata je ok, imamo klopu , privatno osiguranje zdravstveno, tako neke ok stavke , ali toliko je teško da ne znam da li cu uspeti :D

Back