Stres na poslu

Stres je samo pogresno tumacenje realnosti i naravno nekoriscenje svojih potencijala.Djokovic prvi kaze da stres gleda kao nesto pozitivno,a kada stres gledate kao nesto dobro i pozitivno vas mozak odma drugacije impulse salje na vasa tkiva i misice i cijelo tijelo je opustenije i produktivnije.Djokovic koristi tehnike disanja zbog fokusa veceg nevezano za stres al ga gleda kao nesto jako pozitivno,nikada necete imati probleme zbog stresa u zivotu ako ga gledate super pozitivno ,kao nesto sto je jako dobro i sto cuva od maloudsnosti i letargije

Stres je samo pogresno tumacenje realnosti i naravno nekoriscenje svojih potencijala.Djokovic prvi kaze da stres gleda kao nesto pozitivno,a kada stres gledate kao nesto dobro i pozitivno vas mozak odma drugacije impulse salje na vasa tkiva i misice i cijelo tijelo je opustenije i produktivnije.Djokovic koristi tehnike disanja zbog fokusa veceg nevezano za stres al ga gleda kao nesto jako pozitivno,nikada necete imati probleme zbog stresa u zivotu ako ga gledate super pozitivno ,kao nesto sto je jako dobro i sto cuva od maloudsnosti i letargije
Ali Đoković se stresira za velike pare, ne 600e sa kojima treba da preživi mesec - da li je ta dva moguće porediti?

Ali Đoković se stresira za velike pare, ne 600e sa kojima treba da preživi mesec - da li je ta dva moguće porediti?

Ok, naravno ali nema razlike, problem vecine ljudi nije sami stres vec njegovo predubijedjenje o njemu koje stvara kataklizmicne slike propasti,neuspjeha itd.Ljudi ne integrisu u sebe stres kao prirodni i dobri dio svoje prirode zato imaju mentalni lom itd.Ne zbog stresa vec zbog nacina na koji ga gledaju.Stres je tvoj prijatelj kao i strah al moras da naucis da ga cijenis, postujes, volis i da ga kontrolises i onda ce ti od zivota napraviti cudo.Svaki ce ti ljekar reci da imas ljude koji imaju stres, ali nece ti reci da imas ljude kojima taj stres utice bolje na zdravlje,imaju vecu motivaciju,fokus itd.Jer ono sto unistava covjeka su pogresne slike u glavi i plus letargija,dosada i pogresno ubijedjene da je zivot bez stresa zdraviji smisleniji itd, sto je glupo.

Ne mozes biti ni Milos Obilic ni Tesla ni Djokovic itd niti bilo koji velikan u bilo cemu bez stresa i u zoni komfora.Ali razlika Izmedju obicnih ljudi je u tome sto oni stres gledaju kao nesto uzasno nezdravo i zato se razbole ne zbog stresa,jer misao steze misice i tkiva ne sami stres.Misao proizvodi pozitivan stres kao snagu ali i takodje i negativan stres kao bolest.Milos Obilic nije razmisljao o stresu ili Tesla nije imao vremena za to ili Djokovic on to gleda kao pokretac super energija ima Motiv, razlog da postoji.Uzmi bilo kog lika koji ima djelo iza sebe nebitno sada oni, bilo kojeg

Nisam siguran da li stresa ima nikad više ili smo prosto prebombardovani u toku dana svim i svačim, sa hiljadu zvukova, slika, boja, zahteva, poziva i svega pa nam stres teže padne.
Tacno. Sa ubrzanjem priliva informacija ubrzao se i zivot a stres je nikad veci u mirnodobskim uslovima. Imate stres koji vas pokrece ili blokira. Na zalost ovog drugog je sve vise.

Moguće je, jer što i sam kažeš on se nervira za velike pare, njemu od njegovog tela, koncentracije, godina i same sreće, na koju ne može da utiče, zavisi to da li će taj dan inkasirati tri miliona evra ili neće.

To je mnogo veći stres od 600 evra mesečno.

Moguće je, jer što i sam kažeš on se nervira za velike pare, njemu od njegovog tela, koncentracije, godina i same sreće, na koju ne može da utiče, zavisi to da li će taj dan inkasirati tri miliona evra ili neće.

To je mnogo veći stres od 600 evra mesečno.
Mislim da mu sada to nije toliki stres kao nekada jer kontam da ima neku solidnu ušteđevinu za razliku od ovih sa 600e

Mislim da mu sada to nije toliki stres kao nekada jer kontam da ima neku solidnu ušteđevinu za razliku od ovih sa 600e

Tačno, ali taj od 600 evra nema pritisak sebe, okoline, ne gleda ga 20.000 ljudi koji su platili kartu preko 10.000 evra samo da bi sedeli tu. Niko mu ne meri svaku izjavu, niko ne trči za njim na svakom koraku.

Zamisli ti sad Novaka, koji je planetarno popularni sportista, gde on može da ode da ga ne zaustavi 500 ljudi dnevno? Pa, samo to je stres. Zamisli ti jedeš i u pola zalogaja ti dođe neki bilmez i kao Nole, brate, može slika?! Mislim...

Tačno, ali taj od 600 evra nema pritisak sebe, okoline, ne gleda ga 20.000 ljudi koji su platili kartu preko 10.000 evra samo da bi sedeli tu. Niko mu ne meri svaku izjavu, niko ne trči za njim na svakom koraku.

Zamisli ti sad Novaka, koji je planetarno popularni sportista, gde on može da ode da ga ne zaustavi 500 ljudi dnevno? Pa, samo to je stres. Zamisli ti jedeš i u pola zalogaja ti dođe neki bilmez i kao Nole, brate, može slika?! Mislim...
Postoje različiti pritisci pogotovu usled problema sa novcem. Lično se ne slažem sa ovim za Novaka i stress iz razloga što se te dve situacije po meni ne mogu porediti.
Otvorio sam i temu za stres usled plate do 600e pa možemo videti kako bi stvari izgledale iz perspektive drugih

Postoje različiti pritisci pogotovu usled problema sa novcem. Lično se ne slažem sa ovim za Novaka i stress iz razloga što se te dve situacije po meni ne mogu porediti.
Otvorio sam i temu za stres usled plate do 600e pa možemo videti kako bi stvari izgledale iz perspektive drugih

Suština je - svakome njegova muka najgora.

Ti da pitaš milijardera koju on muku ima, on će ti reći da je svuda bio, sve video i najnoviji Rolex ili Patek može da mu stigne tek za dve nedelje.

Oni su ubeđeni da su njegove muke najgore.

Opet i taj sa 600 evra ima stres neviđen, ali zamisli sad prema onom ko ima 600 evra i bori se sa kancerom? Zamisli tek njegov stres, u odnosu na to ovaj sa 600 evra je lagan kao kesa.

Sve ima svoje.

Lakse ti je imati slike pobjednicke u glavi kada zivis u vili nego u spajzu i kada ti je kuca obojena u plavo u a ne u sivo i kada imas mjesecna primanja 100 puta veca,same slike su pred tobom kada imas novca.Novac uslovljava ali ne odredjuje koliko ljudi misle,jer ga mozes stvoriti vise nego sto on tebe moze usloviti.E sada te slike prave moras da imas i treniras u glavi cak i iako su u Sahari bez iceg tu bi ti slika bila da dodjes u civilizaciju i pijes vodu pa bi hodao i trazio beduina dok te vodi ta slika.Djokovic je sa 4 godine zamisljao da dize trofej Wimbldona na central court iako je tada bio na sirotinjskom terenu ali ta mu slika nije izlazila iz glave dok nije uspio u zivotu.Zivot je uvijek pravedan cak i kada mislis da nije,jedino covjek nije pravedan prema sebi a posebno je nepravedan prema Bogu i univerzumu

Djokovic uvijek zahvaljuje Bogu koji mu daje sve,on sam kaze da u glavi cijelog zivota sve je zivo vizuelizovao i to je postao sto je zamislio

Da bi Da Vinci naslikao Monalizu prvo je morao da ima sliku u glavi kao i Tesla otkrica tako funkcionisu i genijalci,ako ti u glavi imas slike gladi,nesrece,bolnica pa to prizivas,logicno da ce prije ili kasnije to doci logicno.Sta mene briga sta pisu na Tv i koje slike gledamo svaki dan,ja biram svoje slike pa iako se zanosim,ako godinama imam slike dobre ja sam mijenjam kao osoba i to zauvijek

Zasto se kaze da masta moze svasta,jer ti mislis da je taj citat sala.Pa to je najveca istina svih vremena, najveca moguca.A sta je masta bez slike u glavi sve moguce koje zamisljas a koje su van zakona logike i fizike,tako i Djokovic i Tesla funkcionisu i ti samo ako hoces

Poslednja izmena:
Recimo trenutna 2 stresa na poslu:
Loše planirano radno vreme od strane rukovodstva/firme - rešenje za to: ne žurim više za bilo šta što traže od mene
Ponavljanje istih problema iznova i iznova bez da se reše, a za rešavanje treba max sat vremena. Zbog tih problema koji se ponavljaju radim neke stvari i po 3 puta na dnevnom nivou više puta nedeljno - rešenje copy/paste pa neka se drugi stresiraju zbog toga

Recimo trenutna 2 stresa na poslu:
Loše planirano radno vreme od strane rukovodstva/firme - rešenje za to: ne žurim više za bilo šta što traže od mene
Ponavljanje istih problema iznova i iznova bez da se reše, a za rešavanje treba max sat vremena. Zbog tih problema koji se ponavljaju radim neke stvari i po 3 puta na dnevnom nivou više puta nedeljno - rešenje copy/paste pa neka se drugi stresiraju zbog toga

Treniras li fizicki sta ?
Regenerises li tijelo sokovima prirodnim ?
Meditaciju radis li ?
Uzivas li u prirodi ?

Uzivanje u prirodi i zahvalnost prema njoj nije samo da odes negdje gdje je klima koja tebi odgovara

Ja znam ljeti kada su najvece vrucine 40 stepeni da izadjem u 4 popodne odem u prirodu i uzivam u vrucinama i mozak mi radi ovako.Hvala ti boze sto si mi podario ove vrucine i sto se ovako znojim,sve si genijalno kreirao, prirodu,covjeka sve.Znoj mi oslobadaja sve lose iz organizma.Sunce me grije i daje mi vitamin D.Bicu mladolik zahvaljujjuci tebi i pozitivan itd.I znas kako mi tijelo reaguje na + 40 kao da je 20 stepeni manje.Onda idem polako put kuce i polako se okupam pun motiva.A sta treba da mi kazu mediji i ateisti ljudi malih potencijala i strahova da je jako Sunce lose da ce me suncanica udariti da se plasim.Bog da je htio da naudi covjeku stvorio bi temperature 100 stepeni kao u sporetu.Ako umjesto Boga u glavi imam sliku ateiste iz neke sive i hladne bolnice kako mi kaze, pazi se ovoga i onoga tih 40 bi mi bilo kao 100 sve su slike.Puni ateisticka civilizacija ljude stahovima i pogresnim malim i ogranicenim uvjerenjima

Zivot je prelijep podji do rijeke sume,jedi bozju hranu iz zemlje i sa drveta,treniraj,citaj sanjaj veliki zivot

Poslednja izmena:
Za nekoga vera, za nekoga nešto deseto... Šta god koga veseli, samo mislim da poroci nikad nisu rešenje.

Porok licno meni uvijek je djelovao kao produkt nezahvalnosti covjeka prema Bogu i univerzumu koji sve su mu dali

Tvoje tijelo je tvoj hram,koji si dobio besplatno od Boga sa svim potencijalima da zivis jedan veliki i caroban zivot koji nazalost vecina ljudi ne zivi.Ti sve u ovom zivotu platis kucu,auto,plac,apartman,hranu,vodu,pa sve moguce poreze.Jedino sto sve vise vrijedi od toga je tvoje tijelo koje ti Bog daje a to si dobio besplatno.I sta sad ti radis sa svojim tijelom ako imas poroke,sta ti radis sa svojim hramom koji ti je Bog dao ako koristis alkohol itd.Pa ti onda iz nezahvalnosti prema Bogu i bahatosti rusis taj hram gadjas ga kamenjem,crtas grafitima po njemu,cinis najgore stvari u njemu.A nezahvalnost je po meni najgori grijeh.Nezahvalnost je najgore prokletstvo 100 puta gore od lijenosti.Ja cu da radim sa svojim tijelom sta hocu reci je nezahvalno prema Bogu ali to je opet i necije pravo.

Porok licno meni uvijek je djelovao kao produkt nezahvalnosti covjeka prema Bogu i univerzumu koji sve su mu dali

Tvoje tijelo je tvoj hram,koji si dobio besplatno od Boga sa svim potencijalima da zivis jedan veliki i caroban zivot koji nazalost vecina ljudi ne zivi.Ti sve u ovom zivotu platis kucu,auto,plac,apartman,hranu,vodu,pa sve moguce poreze.Jedino sto sve vise vrijedi od toga je tvoje tijelo koje ti Bog daje a to si dobio besplatno.I sta sad ti radis sa svojim tijelom ako imas poroke,sta ti radis sa svojim hramom koji ti je Bog dao ako koristis alkohol itd.Pa ti onda iz nezahvalnosti prema Bogu i bahatosti rusis taj hram gadjas ga kamenjem,crtas grafitima po njemu,cinis najgore stvari u njemu.A nezahvalnost je po meni najgori grijeh.Nezahvalnost je najgore prokletstvo 100 puta gore od lijenosti.Ja cu da radim sa svojim tijelom sta hocu reci je nezahvalno prema Bogu ali to je opet i necije pravo.

Ne treba ni mnogo oštro prema ljudima koji i ovako žive neki život sa slabim karakterom ili problemima psihičkim koji prevazilaze njihove mogućnosti.

Relgigija i razgovor je najbolji nacin za sprecavanje stresa. Ako se stres vec pojavio onda alkhol, lekovi itd
Fizicika aktivnost je precenjena i nece puno pomoci ni u otklanjanju ni u sprecavanju stresa na kratke staze, dugotrajno mozda pomaze.

Back