Veliki pad cena nekretnina u Beogradu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
200000 stanova je jos 600.000 ljudi ... fali li nam toliko ljudi u Bg?

Pre bih rekao da u Bg ima vise ljudi nego sto postojeca infra struktura moze da podnese.

Beogradu fali veliki broj stanova kao i poslovnog prostora a sto se infrastrukture tice to je cinjenica da grad ..a posebno onaj deo BG sa desne obale Save nije konstruisan za ovaj broj stanovnika tako da ako se nastavi ovo preseljavanje ljudi iz centralne Srbije u BG za koju godinu u nekim delovima BG zivot ce biti nemoguc.

Te price koliko stanova nedostaje su besmislene.
To ne podize cenu kvadrata jer nema kupaca ni za ovih hiljadu koji se vec godinu dana vrte po oglasima.
Govorimo o .......ne smanjenoj........nego o potpuno obustavljenoj potraznji.....koja ce naravno uz sve ostale faktore dovesti do vrlo znacajnog pada cena nekretnina.

Te price koliko stanova nedostaje su besmislene.
To ne podize cenu kvadrata jer nema kupaca ni za ovih hiljadu koji se vec godinu dana vrte po oglasima.
Govorimo o .......ne smanjenoj........nego o potpuno obustavljenoj potraznji.....koja ce naravno uz sve ostale faktore dovesti do vrlo znacajnog pada cena nekretnina.

Tih hiljadu sto se vrte po oglasima i treba da se vrte jer su blagi ocaj.
Niste svesni šta sve ljudi prodaju..
Moja kupovina stana je počela da se pretvara u noćnu moru pre tri godine
jer sam upravo imao prilike ući u 50-tak stanova iz tih oglasa.
Od tih 50 2 ili 3 su zavređivala moju pažnju.
Od tih tri dva su imala nerešene međuljudske odnose.
Onda taj jedan je bio idealan ali neosvojiv.....
Zašto?
To treba da iskusite kad budete kupovali stan.
Meni je trebalo 9meseci da tražim i pronađem.
Na kraju nisam našao stan u oglasima već među agencijama kruže dobri stanovi.
Kaže se ispod žita.

Ma svaka prica i nada da ce pasti cene su samo bajke za malu decu.
Kao prvo ljudi treba da su svesni u kakvoj zemlji zive a to je zemlja gde rec "pad cena" ne postoji.Ovde ne vladaju nikakvi trzisni zakoni.Gde god se okrenete ima na milion primera koji to dokazuju.
Eto imamo situaciju da benzin pojeftinjuje vec duze vreme i nikad jeftiniji nije bio ali eto gradski prevoz poskupljuje za 30% umesto da pojeftini....cene kola u svetu su svuda pale i to cak i do 50%.....a kod nas stoje ....pa recimo za 6000 evra kod nas mozes da pazaris samo neki polovan auto golf klase star jedno 5-6 godina i vise zavisno od marke a za te pare u Rumuniji na primer( da ne idemo daleko ) kupis ganc nov FIAT Bravo.

A i ako uzmemo trzisnu logiku ....i po tom osnovu cena stanova u BG nema osnov da padne posto je i dalje broj pridoslica u isti veliki i ne smanjuje se cak naprotiv....samim tim nema pada ni cena stanova.Tek kada ljudi iz ostatka Srbije prestanu da trce u taj BGD e tada ce mozda doci do pada cena stanova u BG.Ovde jedino mozes da pazaris stan jeftinije ukoliko naletis na nekoga ko je u frci nekoj pa zbog toga spusti cenu i to je to.

Poslednja izmena:
Tih hiljadu sto se vrte po oglasima i treba da se vrte jer su blagi ocaj.
Niste svesni šta sve ljudi prodaju..
Moja kupovina stana je počela da se pretvara u noćnu moru pre tri godine
jer sam upravo imao prilike ući u 50-tak stanova iz tih oglasa.
Od tih 50 2 ili 3 su zavređivala moju pažnju.
Od tih tri dva su imala nerešene međuljudske odnose.
Onda taj jedan je bio idealan ali neosvojiv.....
Zašto?
To treba da iskusite kad budete kupovali stan.
Meni je trebalo 9meseci da tražim i pronađem.
Na kraju nisam našao stan u oglasima već među agencijama kruže dobri stanovi.
Kaže se ispod žita.

Тако је, оно што вреди одмах оде, а то што стоји по огласима по годину дана, или су ћумези, или је безвезна локација. За одличан стан на одличној локацији, се не штеди и може да се тражи (и добије) астрономска цена.

Ma svaka prica i nada da ce pasti cene su samo bajke za malu decu.
Kao prvo ljudi treba da su svesni u kakvoj zemlji zive a to je zemlja gde rec "pad cena" ne postoji.Ovde ne vladaju nikakvi trzisni zakoni.Gde god se okrenete ima na milion primera koji to dokazuju.
Eto imamo situaciju da benzin pojeftinjuje vec duze vreme i nikad jeftiniji nije bio ali eto gradski prevoz poskupljuje za 30% umesto da pojeftini....cene kola u svetu su svuda pale i to cak i do 50%.....a kod nas stoje ....pa recimo za 6000 evra kod nas mozes da pazaris samo neki polovan auto golf klase star jedno 5-6 godina i vise zavisno od marke a za te pare u Rumuniji na primer( da ne idemo daleko ) kupis ganc nov FIAT Bravo.

A i ako uzmemo trzisnu logiku ....i po tom osnovu cena stanova u BG nema osnov da padne posto je i dalje broj pridoslica u isti veliki i ne smanjuje se cak naprotiv....samim tim nema pada ni cena stanova.Tek kada ljudi iz ostatka Srbije prestanu da trce u taj BGD e tada ce mozda doci do pada cena stanova u BG.Ovde jedino mozes da pazaris stan jeftinije ukoliko naletis na nekoga ko je u frci nekoj pa zbog toga spusti cenu i to je to.

Kad prestanu trcati iz unutrasnjosti u Beograd mora da je taj isti Beograd dosao do njih
sa velicinom...

Људи сваким даном имају све мање новца. Као никада пре опрезни су где га инвестирају. Већина осећа кризу и не размишљају о задуживању по нереалним ценама. Ништа се ново не гради. У Београду зврји много празних и квалитетних станова које нико не жели јер су прецењени. До краја ове године цене ће им бити преполовљена јер више нема избеглица који ће да их потражују. Досељени из средње и јужне Србије нису толико богати да се разбацују новцем. Стамбене кредите нико више не узима. Рат је био добар посао за многе. За трговце некретнина највише. Рата више нема иако га прижељкују. Свако ко уме да размишља извући ће логичан закључак.

Pa vec su otisle min 20%, .......onda ti je bolje sacekati jos malo jer haos ce tek da krene.

Haosa posebnog nece biti,nego ce cene m2 spustiti se na realnu cenu.
Jedan od jako bitnih momenata ce biti kvalitet gradnje.Postojeci kvalitet nebitno o lokaciji je ispod svakog stndarda i ispod svih pravila struke.
Normalno,finansijski potencijal kupaca definisace strahovit pad.

Haosa posebnog nece biti,nego ce cene m2 spustiti se na realnu cenu.
Jedan od jako bitnih momenata ce biti kvalitet gradnje.Postojeci kvalitet nebitno o lokaciji je ispod svakog stndarda i ispod svih pravila struke.
Normalno,finansijski potencijal kupaca definisace strahovit pad.

Da, slazem se. Takodje mislim da ce kupci postati mnogo oprezniji prilikom kupovine jer nece kupovati kao do sada (glavom bez obzira na poverenje i bez provere papira........samo da kupe dok m2 ne skoci jos vise).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back