Krishna
Elita
- Poruka
- 24.084
Ti se sprdaš sa srpskim žrtvama u NDH, ide prijava.Ma pobila vas je 10 milijuna, najmanje.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti se sprdaš sa srpskim žrtvama u NDH, ide prijava.Ma pobila vas je 10 milijuna, najmanje.![]()
Velikosrpska ideologija nije bila pokretač ratova, tj. krize.Dobro, ali nemojte se praviti ludi. Samo se pravite da je sve to bila neka borba za prava i autonomiju, a zapravo ste od početka znali što želite, i vaša politička i vojna akcija nije bila ništa drugo nego pokušaj stvaranja Velike Srbije, makar preko leđa Hrvatske.
Ne neko, nego većina Srba u HR. Pogledaj mapu, to su sve tradicionalno partizanski krajevi sa srpskom većinom. Srbi u HR, ne računajući severnu Dalmaciju, su generalno bili skloniji levim poltiičkim opcijama za razliku od BH Srba koji su uvek bili desničarski nastorjeni.Možda je netko od vas na početku glasao za SDP, ali to ne mijenja činjenicu da je većina na terenu htjela samo jedno, što veće teritorije i što više prostora za srpsku dominaciju. Šešelj i njegova VKK granica nisu pali s Marsa, već su bili odraz stvarnih ambicija koje ste imali.
Ne govorim o posledicama nego o uzrocima. Uopšte ne pravdam zločince sa srpske i JNA strane, pogotovo ne Vukovar.I na kraju, vi ste ti koji ste započeli razaranje teritorija Hrvatske i pokušali odcjepljenje, što god pokušavali opravdavati, činjenice su jasne. Ne možete sada glumiti nevine žrtve kad je cijela ta ideja nastala na rušenju naše države.
Jesu li Srbi u kraljevini Jugoslaviji otvarali logore u kojima su ubijali/klali Hrvate uključujući i hrvatsku djecu? Koliko ja znam toga nije bilo. Ali znam da su Hrvati kao austrougarski vojnici počinili masovne zločine po Srbiji u WW1. Domobranska vražja divizija sastavljena od Hrvata čiji pripadnik je bio Tito je izvršila jezive zločine nad srpskim civilima u Mačvi i Podrinju 1915/16. Već tada ste pokazali ko ste i šta ste.A velika Hrvatska je odgovor na srpsku represiju.
To je samo izgovor za genocid nad Srbima u tzv.NDH.A velika Hrvatska je odgovor na srpsku represiju.
A ti si toliko pametan da ne znaš što je ironija.Ti se sprdaš sa srpskim žrtvama u NDH, ide prijava.
Nije to nikakav izgovor, to je činjenica.To je samo izgovor za genocid nad Srbima u tzv.NDH.
Kako te nije bar malo sramota ? On se sprda...a što ti radiš...radiš sprdačinu, jer kao "opravdanje" za vaše postupke 1991 god. tražiš u događajima iz 1941 do 45 god.Ti se sprdaš sa srpskim žrtvama u NDH, ide prijava.
Kao što je NDH i vama..izgovorTo je samo izgovor za genocid nad Srbima u tzv.NDH.
Opet priča kako su Srbi bili natjerani na sve što su napravili, jer eto, Tuđman je bio grozan, Račan bi bio bolji, pa možda ne bi bilo pobune, pa možda bi bilo autonomije, možda... uvijek neki možda koji pokušava zamagliti činjenicu da je pobuna protiv legalno izabrane vlasti počela prije bilo kakvih ozbiljnih Tuđmanovih odluka.Velikosrpska ideologija nije bila pokretač ratova, tj. krize.
Hipotetički da je pobedio Račan 1990. ne bi došlo do srpske pobune. Verovatno ne bi ni autonomiju dobili ali bi se desio neki drugi kompromis sa Srbima. Tuđmana nikakav dogovor nije zanimao sa Srbima. Njegova politika je bila ultra-nacionalistička, apsolutistička i po svaku cenu separatistička. Svaka njegova sledeća odluka izazivala je novu bes među Srbima, pa su se u tome između ostalog javile i velikosrpske ideje.
Ma daj, nemoj me sad uvjeravati da je glasanje za SDP 1990. neka sveta potvrda miroljubivosti. U redu, Srbi u nekim krajevima Hrvatske možda jesu tradicionalno bili naklonjeni ljevici, ali to nije spriječilo ogroman broj njih da vrlo brzo prešaltaju na Šešelja, Martića i ostale lokalne "oslobodioce" čim je krenula frka.Ne neko, nego većina Srba u HR. Pogledaj mapu, to su sve tradicionalno partizanski krajevi sa srpskom većinom. Srbi u HR, ne računajući severnu Dalmaciju, su generalno bili skloniji levim poltiičkim opcijama za razliku od BH Srba koji su uvek bili desničarski nastorjeni.
Pogledajte prilog 1750254
Tuđmanova politika je od njih napravila nacionaliste...
Ne govorim o posledicama nego o uzrocima. Uopšte ne pravdam zločince sa srpske i JNA strane, pogotovo ne Vukovar.
Ozbiljno pokušavaš pravdati srpsku agresiju iz 90-ih zločinima iz 1915., počinjenima u ime Austro-Ugarske, dok su Srbi ginuli za kralja i otadžbinu? Stvarno? Sljedeće ćeš valjda vaditi Karađorđa jer je ljutito pogledao prema Zagrebu.Jesu li Srbi u kraljevini Jugoslaviji otvarali logore u kojima su ubijali/klali Hrvate uključujući i hrvatsku djecu? Koliko ja znam toga nije bilo. Ali znam da su Hrvati kao austrougarski vojnici počinili masovne zločine po Srbiji u WW1. Domobranska vražja divizija sastavljena od Hrvata čiji pripadnik je bio Tito je izvršila jezive zločine nad srpskim civilima u Mačvi i Podrinju 1915/16. Već tada ste pokazali ko ste i šta ste.
Ti si preselio van granica velike Srbije u sijeverozapadnu Hrvatsku.Pametna odluka.Kao što je NDH i vama..izgovor
Što su počinili u Mačvi i Podrinju...odlično..a ko je bio u tim jedinicama AU vojske... HrvatiJesu li Srbi u kraljevini Jugoslaviji otvarali logore u kojima su ubijali/klali Hrvate uključujući i hrvatsku djecu? Koliko ja znam toga nije bilo. Ali znam da su Hrvati kao austrougarski vojnici počinili masovne zločine po Srbiji u WW1. Domobranska vražja divizija sastavljena od Hrvata čiji pripadnik je bio Tito je izvršila jezive zločine nad srpskim civilima u Mačvi i Podrinju 1915/16. Već tada ste pokazali ko ste i šta ste.
Svoje valjda. Na svom imanju i na svojoj zemlji. Ne vidim zašto bi se zamarao ovima što zvrndaju okolo.Pitao sam te..što tražiš onda u toj i takvoj HR.
Uz ovakve stavove..on traži...svoje. Odlično..neka traži..traži, traži pa ćeš naći..Svoje valjda.
A to imanje i njegova zemlja je nekakva....."terra incognita " ili zvrda okoloNa svom imanju i na svojoj zemlji. Ne vidim zašto bi se zamarao ovima što zvrndaju okolo.
I ti si donio pametnu odluku...napustio si iste granice.Ti si preselio van granica velike Srbije u sijeverozapadnu Hrvatsku.Pametna odluka.
Još da ga je i ogorčenost napustila..I ti si donio pametnu odluku...napustio si iste granice.
Ako je upusana katastarski na njega onda je samo njegova. Ne vidim problem.Uz ovakve stavove..on traži...svoje. Odlično..neka traži..traži, traži pa ćeš naći..
A to imanje i njegova zemlja je nekakva....."terra incognita " ili zvrda okolo
Vidiš...ali se praviš...TošaAko je upusana katastarski na njega onda je samo njegova. Ne vidim problem.
Ne.Vidiš...ali se praviš...Toša![]()
Ja sam u granicama vrbaske Banovine.I ti si donio pametnu odluku...napustio si iste granice.
Ne tražim ja Hrvate po hrvatskim forumima,nego ti Srbe po srpskim.Još da ga je i ogorčenost napustila..![]()
Vataš se za moje greške u koracima jer istina da nam u 19. stoljeću ti planovi nisu našteteli, al već u prvotnom planu koji je predan kralju Aleksandru jasno se dalo do znanja koji su velikosrpski planovi s Hrvatima i to je bit svega. A na tim planovima su onda nastali i oni iz 90ih ili ti zbilja misliš da ovo dole možeš odvojit od dogđaja iz 20.st.?
Garašanin je, na osnovu Zahovog Plana, tokom 1844. sačinio svoje Načertanije, „program spoljašne i nacionalne politike Srbije“, sa oko 90% jednostavno preuzetog teksta. U nekim delovima prerađujući Zahov nacrt, Garašanin je zamislima o jugoslovenskoj državi, pretpostavio ujedinjenje „svih naroda srpskih“:
-Garašaninovo Načertanije
"Dviženije i talasanje među Slavenima počelo je već i zaista nikad prestati neće. Srbija mora ovo dviženije a i rolu ili zadatak, koji će ona u tom dviženiju za izvršenje imati, vrlo dobro upoznati. Ako Srbija dobro projesapi šta je ona sad? u kakvom se položeniju nalazi? i kakvi nju narodi okružavaju? to se ona mora uveriti o tome, da je ona još tako mala, da u ovom stanju ostati ne sme, i da ona samo u sojuzu sa ostalim okružavajućim je narodima za postići svoju budućnost svoj zadatak imati mora. Iz ovog poznavanja proističe čerta i temelj srpske politike, da se na ne ograničava na sadašnje njene granice, no da teži sebi priljubiti sve narode srpske koji ju okružavaju."
Ma jasno, meni je eto samo zabavno rušit vašu mitomaniju, a i to što si napisao ne mijenja ono što sam ja ranije napisao.Ne tražim ja Hrvate po hrvatskim forumima,nego ti Srbe po srpskim.![]()
Ne budi ogorčen.Ma jasno, meni je eto samo zabavno rušit vašu mitomaniju, a i to što si napisao ne mijenja ono što sam ja ranije napisao.![]()
Tješi seNe budi ogorčen.