aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 26.232
da li umete da citate tema nije Ime Boga nego vecni zivot
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Obrnuto. Pretpostavka je da je Jahve. Ali nema potpunog konsenzusa među naučnicima. A vaš centralni komitet u Americi je daleko od nauke.ti se i dalje pitas a u 20 veku je dokazano Bozje ime JHVH Jehova
Rabini ga znaju
tako je gedo, samo pretpostavka jer su masoreti dodavali samoglasnike a u 16 veku katolički red monaha ubacuju jehovaPretpostavka je da je Jahve
Ти то тумачиш мало по општим чињеницама, мало по своме. Буди добар човек, како каже патријарх Павле: "Будимо људи". Не можеш постати верник без Божије позивнице.tako je gedo, samo pretpostavka jer su masoreti dodavali samoglasnike a u 16 veku katolički red monaha ubacuju jehova
obe grupe su izostavile drugo h
smuti pa prospi.
bog ako je jedan ne treba mu ime, ljudi mu daju epitete. žbun je rekao mojsiju jhvh a mi kontamo da to znači "ja jesam" misleći da je jedinstven "on je bio jeste i biće" večno biće.
Isus se ne zamlaćuje ljudskom filozofijom i jednostavno ga naziva ocem ne zato što je njemu otac već preko molitve kaže da je to otac naš "oče naš"
Nije tacno rabini su bas objasnili da se JHVH cita JehovaObrnuto. Pretpostavka je da je Jahve. Ali nema potpunog konsenzusa među naučnicima. A vaš centralni komitet u Americi je daleko od nauke.
svako ima svoju devizuТи то тумачиш мало по општим чињеницама, мало по своме. Буди добар човек, како каже патријарх Павле: "Будимо људи". Не можеш постати верник без Божије позивнице.
Цинизмом тешко да ћеш добити наведену позивницу.
"Budimo ljudi" znači ne činiti zlo drugome, ne radovati se tuđoj nesreći, ne gledati ljude po veri i naciji, u svakom čoveku videti Božije dete, pomoći potrebitom. To je ono što i Bog očekuje od nas.svako ima svoju devizu
ako hoćeš da istražuješ otkud jahva i šta znači niko ti ne brani. za mene to apsolutno ništa ne znači.
postoji zlatno pravilo koje je i Isus ponovio a potiče još pre Kineza ali prvi su ga zapisali.
i tako je, u jevrejskoj praksi nema boga ako te lično ne dovede do Hrista (imaš u bibliji).
i šta ti to znači "dobar čovek" , ne možeš biti dobar i ljudima i bogu. ako si dobar prema bogu ljudi će te mrzeti i obrnuto (i to imaš u bibliji).
ako činiš dobro delo da bi sačuvao dušu izgubićeš je, u prevodu licemerstvo.
namera može biti iz čiste dobrote ali taj put je popločan do pakla jer ti ne znaš šta onom zaista treba da bi mu pomogao. jedino šta možeš je da se moliš bogu za nju/ njega i time ne činiš loše delo jer bog zna šta i da li mu treba.
sve to u teoriji lepo zvuči ali u praksi je malo drugačije. hoće neko da ti otme dete pa budi dobar prema njemu jer je i on božije dete"Budimo ljudi" znači ne činiti zlo drugome, ne radovati se tuđoj nesreći, ne gledati ljude po veri i naciji, u svakom čoveku videti Božije dete, pomoći potrebitom. To je ono što i Bog očekuje od nas.
Свако има Божији закон записан у срцу и савест дару од Бога па зна шта је зло а шта није.sve to u teoriji lepo zvuči ali u praksi je malo drugačije. hoće neko da ti otme dete pa budi dobar prema njemu jer je i on božije dete
šta bog očekuje od nas pojma nemamo jer da znamo prvo što ne bi svi bili egoistični licemeri pa redom dalje.
i što je onda eva kriva i adam? oni nisu znali šta je dobro šta je zlo.Свако има Божији закон записан у срцу и савест дару од Бога па зна шта је зло а шта није.
Znali su.i što je onda eva kriva i adam? oni nisu znali šta je dobro šta je zlo.
baš kao beba, instiktivno se ponaša, a kasnije je oblikuje društvene norme i zakoni.
vidiš li nelogičnost?
pa nisu, ne bi rekao bog evo čovek posta kao i mi znajući šta je dobro šta je zloZnali su.
15 godina zapinjes u edenu
izvlacis iz konteksta kako tebi odgovara a neces da prihvatis kada Bog jasno kaze Adamu i Evi da ne diraju taj plodpa nisu, ne bi rekao bog evo čovek posta kao i mi znajući šta je dobro šta je zlo
a kontekst je da to bog nije rekao?izvlacis iz konteksta kako tebi odgovara a neces da prihvatis kada Bog jasno kaze Adamu i Evi da ne diraju taj plod
ti pripisujes bogu zlo a Sotoni dobro.
Njih je prevario Sotona a Bog im je dao zakon.
dakle ne pada mi na pamet da ti 15 godina objasnjavam osnovne stvari jer ne zelis da naucis nista
procitaj kada sam ti pre objasnjavala ako te zanimaa kontekst je da to bog nije rekao?![]()
Ne, Sin nije stvoren nego rodjen. Po vašem shvatanju Sin je neki mali Bog, Bogić. Isus nije posebne vrste nego iste vrste sa Ocem. Zato se Isusu klanja i nebo i zemlja.Bozji Sin je po svojoj prirodi duhovno bice kao i njegov Otac Bog JHVH Jehova,
Nij ni Bog niti covek niti andjeo vec Bozji Sin kako i pise u Bibliji
Posebne je vrste iznad svih stvorenja a ispod Oca Boga JHVH
Los ti rezon Bog se jedini ne radja, Bog je oduvek i zauivek
samo je Bog JHVh Stvoritelj sve ostalo je stvoreno i ne moze biti Bog
ne znate osnovnu definiciju Boga - onoga koji stvara - sve ostalo je stvoreno
Bog je samo jedan.
jasno u Bibliji pise da Isus Hrist ima Oca Boga JHVH
Isto što i sa crkvenim parama, crkve se bore za iste stvari.No kaži mi, šta je sa parama od stotonističkog sistema za koje se "Jehovini Svjedoci" bore da dobiju od država
Odkud ti sad ovo ?Свако има Божији закон записан у срцу и савест дару од Бога па зна шта је зло а шта није.
Kojeg li paradoksalno-glupog naslova - mrtvi su zivi u svojim grobovima ???!!!
Kako vidim jedini "deklarisni" sljedbenik neke babe si uprvo ti,ovde si je bato toliko cesto reklamirao da je realno pitati se dali ti zapravo odradjujes njenu afirmaciju..!?Epska borba je pred nama. Sljedbenici američke babe protiv sljedbenika arapskog babe.
Kojeg li paradoksalno-glupog naslova - mrtvi su zivi u svojim grobovima ???!!!
...da nije ovo neki bliazk rodjak onog cuvenog Minhauzena !?![]()
Ma daaaaaaaaaaaaj molim te nemoj ici glavom kroz zid,daj se odluci dali je neko mrtav ili ziv ne moze biti zivomrtav ili mrtvoziv !!!Tijelo je mrtvo, ali dusa je prebacen u paralelni svijet, i ziva je
Naravcno,hvala Bogu ziv sam stoga mogu funkcionisati kao zivo bice,udovoljavati svoje telesne,fizioloske potrebe i svakako imati emocije,ljubiti,radovati se i t.d.kao sto si ti sad ziv....
To je klsicna sotonbsk tvrdnja s kojom zeli demantirati Stvoritelja jer upravo On jasno kaze da nije dobro za ljude da umiru vec im porucuje da budu zivi !!!svjesna je sebe, svog stanja.