Vecni Zivot, kada?

Ma daaaaaaaaaaaaj molim te nemoj ici glavom kroz zid,daj se odluci dali je neko mrtav ili ziv ne moze biti zivomrtav ili mrtvoziv !!!

Naravcno,hvala Bogu ziv sam stoga mogu funkcionisati kao zivo bice,udovoljavati svoje telesne,fizioloske potrebe i svakako imati emocije,ljubiti,radovati se i t.d.
Kada covek umre onda NISTA ODO OVCOG mu nije moguce sto je potpuno razumljivo jer je mrtav !!!

To je klsicna sotonbsk tvrdnja s kojom zeli demantirati Stvoritelja jer upravo On jasno kaze da nije dobro za ljude da umiru vec im porucuje da budu zivi !!!

Ma daaaaaaaaaaaaj molim te nemoj ici glavom kroz zid,daj se odluci dali je neko mrtav ili ziv ne moze biti zivomrtav ili mrtvoziv !!!

tijelo je mrtvo, ali ne dusa, dusa nikad ne umire....dusa nema gasenja svijesti pa da se to okarakterise kao smrt duse.

kada tvoja smrt nastup, i tvoja dusa izadje iz tvog tijela, i onako dok gledas svoje nepomicno tijelo, koje je mrtvo.....sta si ti onda dok se mozda osjecas nikad bolje, slobodan, neogranicen tijelom, cak vidis 360 stepeni, pojacana su ti cula.....o kakvoj to onda smrti da govorimo onda?

Kada covek umre onda NISTA ODO OVCOG mu nije moguce sto je potpuno razumljivo jer je mrtav !!!

ima, ti kad umres, prebacena ti je dusa u drugi parelelni svijet, gdje i dalje vidis, cuje, mozes govoriti, osjecas emocije, pa cak da u tom svijetu buducem imas drugo tijelo , koje je tvoja dusa inkarnirala, mozda kopiju tvog tijela koje si ostavio na zemlji da istruhne u grobu.

To je klsicna sotonbsk tvrdnja s kojom zeli demantirati Stvoritelja jer upravo On jasno kaze da nije dobro za ljude da umiru vec im porucuje da budu zivi !!!

pobrkao si loncice.

naravno da ti Bog kaze da si ziv, da odradis zivotni test, pa neces ga kao mrtav odradjivati....a isto tako STvoritelj kaze da ce covjek biti ziv , dusa je ziva poslije smrti, da ne pomisljamo da umire i dusa, ako vec tijelo umire.

tijelo je mrtvo, ali ne dusa, dusa nikad ne umire....
Sto znaci da je dusa BOG !???
Zar je moguce da toliko vredjas Alaha ???????
dusa nema gasenja svijesti pa da se to okarakterise kao smrt duse.
Svesnost je produkt ljudskog mozga stoga kad god taj mozak umre - nestaje i svesnost !!!
...a da ti ipak osvezis malo znanje iz biologije kad ti vec teologija toliko slabo ide ?
kada tvoja smrt nastup, i tvoja dusa izadje iz tvog tijela,
Zapravo izlazi zivotni duh koji je Bog dao i to je potpuno razlicita stvar !
i onako dok gledas svoje nepomicno tijelo, koje je mrtvo.....
...cini se da si pod uticajem nekog negodnog horora...pazi molim te da u buduce vise gledas neke komedije,bolje su za raspolozenje. :D
sta si ti onda dok se mozda osjecas nikad bolje, slobodan, neogranicen tijelom, cak vidis 360 stepeni, pojacana su ti cula.....o kakvoj to onda smrti da govorimo onda?

ima, ti kad umres, prebacena ti je dusa u drugi parelelni svijet, gdje i dalje vidis, cuje, mozes govoriti, osjecas emocije, pa cak da u tom svijetu buducem imas drugo tijelo , koje je tvoja dusa inkarnirala, mozda kopiju tvog tijela koje si ostavio na zemlji da istruhne u grobu.
...a neki kazu da su ih kidnopovali marsovci..
..sta ces,ima vas svakojakih... :kafa::zcepanje:
pobrkao si loncice.
..bice da si u pravu,tesko mi je pratiti te,narocito kad nismo gledali isti film. :zcepanje:
naravno da ti Bog kaze da si ziv, da odradis zivotni test, pa neces ga kao mrtav odradjivati....
...a sto ne bi,ukoliko si svesn onda ces biti svescu poslusan,imaces priliku da se pokajes i eto ti spasenja...:D
a isto tako STvoritelj kaze da ce covjek biti ziv ,
Tko je,bice jednom kada bude vaskrsao kada nbam Isus bude opet dosao da da platu svkome po delima njegovim.
dusa je ziva poslije smrti,
..rece o djavo i vi mu poverovaste.
da ne pomisljamo da umire i dusa,
...pa kako ce kada je po tebi ta dusha Bog...!?
A zsto ?
Pa zato sto JEDINO BOG IMA BEZSMRTNOST I NIKO DRUGI !!!!
ako vec tijelo umire.
:roll:

Ne, Sin nije stvoren nego rodjen. Po vašem shvatanju Sin je neki mali Bog, Bogić. Isus nije posebne vrste nego iste vrste sa Ocem. Zato se Isusu klanja i nebo i zemlja.
Isus jeste podložan Ocu ali je iste biti sa Ocem.
Citat koji često citirate da pokažete da Isus nije Bog:

[TR]
[td]1. Korincanima 11,3[/td][td]Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.[/td]

[/TR]
Ako je Bog(Otac)glava Hristu, znači li da Isus nije Bog? Ne! Analogno tome, ako je muž glava ženi, da li je žena ljudsko biće kao i muž ili nije?
kakvo bre nase shvatanje jos pises netacno
ja iznosim kako je prema Bibliji - Bozansku istinu

Da ISUS JE RODJEN - ZNACI STVOREN
kako to mislis da je neko rodjen a pre toga da nije stvorren to je nemoguce

NEKO DA BI BIO RODJEN MORA DA JE PRVO STVOREN

Sam dajes citat gde se vidi da Isus nije Bog
Bog JHVH je poglavar Hristu znaci iznad njega.
nema manjih i vecih Bogova Bog je jedan iznad svih JHVH Jehova

samo je Bog JHVH iznad svega, jedini besmrtan i oduvek i zauvek

Poslednja izmena:

Svesnost je produkt ljudskog mozga stoga kad god taj mozak umre - nestaje i svesnost !!!
...a da ti ipak osvezis malo znanje iz biologije kad ti vec teologija toliko slabo ide ?

...cini se da si pod uticajem nekog negodnog horora...pazi molim te da u buduce vise gledas neke komedije,bolje su za raspolozenje. :D

...a neki kazu da su ih kidnopovali marsovci..
..sta ces,ima vas svakojakih... :kafa::zcepanje:

..bice da si u pravu,tesko mi je pratiti te,narocito kad nismo gledali isti film. :zcepanje:

...a sto ne bi,ukoliko si svesn onda ces biti svescu poslusan,imaces priliku da se pokajes i eto ti spasenja...:D

Tko je,bice jednom kada bude vaskrsao kada nbam Isus bude opet dosao da da platu svkome po delima njegovim.

..rece o djavo i vi mu poverovaste.

...pa kako ce kada je po tebi ta dusha Bog...!?
A zsto ?

:roll:

sad vec pametujes. ne znaci da je Bog jer nije oduvijek, stvorena je od Boga za vjecnost.,,,cim ima pocetak , ne moze biti Bog.

vidi se da nisi upucen u najmodernija naucna istrazivanjam gdje umiranjem mozga se ne nestaje svijest.

opet pametujes, duh i dusa su sinonimi, jedne te iste stvari.

mi nismo besmrtni, jer nasa smrti je prelazak iz ovog svijeta u buduci, to je smrti, kao kad otvoris vrata i udjes u jednu prostoriju nakon sto si izasao iz prve.

mi smo besmrtni tek u Raju nakon sto nam Bog omoguci besmrtnost.

Poslednja izmena:

kako to mislis

Ne, ti iznosiš "istinu" svoje organizacije za koju vjeruješ da je istina!
kako to mislis da je neko rodjen a pre toga da nije stvorren to je nemoguce
Ne znači!
Da li su te tvoji roditelji stvorili ili rodili? Naravno da te ne mogu stvoriti, mogu te samo roditi, tj. rodjena si iz njih a Bog te stvorio.
Isusa Otac nije morao da stvara, jer iz Otaca koji je nestvoren se izrodio nestvoreni. Isus nije stvoren, nego rodjen.
Ne! Ako taj citat kaže da Isus nije Bog, onda taj citat isto govoti da žena nije ljudsko biće!
Ovdje ili ne vidiš poentu ili se praviš da je ne vidiš!?
Dakle ako je muž glava ženi, znači li to da žena nije ljudsko biće? Analogno tome, ako je Otac glava Sinu, znači li to da sin nije Bog!?

samo je Bog JHVH iznad svega, jedini besmrtan i oduvek i zauvek
Šta znači JHVH, kako se to čita? Ako je Bog samo jedan šta će mu Ime?

Ne, ti iznosiš "istinu" svoje organizacije za koju vjeruješ da je istina!

Ne znači!
Da li su te tvoji roditelji stvorili ili rodili? Naravno da te ne mogu stvoriti, mogu te samo roditi, tj. rodjena si iz njih a Bog te stvorio.
Isusa Otac nije morao da stvara, jer iz Otaca koji je nestvoren se izrodio nestvoreni. Isus nije stvoren, nego rodjen.

Ne! Ako taj citat kaže da Isus nije Bog, onda taj citat isto govoti da žena nije ljudsko biće!
Ovdje ili ne vidiš poentu ili se praviš da je ne vidiš!?
Dakle ako je muž glava ženi, znači li to da žena nije ljudsko biće? Analogno tome, ako je Otac glava Sinu, znači li to da sin nije Bog!?

Šta znači JHVH, kako se to čita? Ako je Bog samo jedan šta će mu Ime?
Ne nego iznosim kako pise u Bibliji
Bibliju ne mozes prekrajati
jasno pise da je Isus Bozji Sin a da je jedan jedini pravi Bog JHVH Jehova

Dakle argumenti govore da ti izmisljas da ne kazem dalazes ili slepo sledis ljudske izvore i laznu filozofiju

ne znas osnovne pojmove stvaranja
Samo Bog stvata a isus nije Bog

kao sto je mene Bog stvorio Tako je Stvorio i Isusa odlicno si to sam zakljucio da samo Bog stvara
Tako je i isus prvo morao biti stvoren da bi bio rodjen

Ti ne vidis i pogresno rezonujes.

Opet navodis dokaz da je Isusu Bog Jehova Bog i time on ne moze biti Bog jer ima Boga.

Jasno pise isuis da je Sin a ne Bog.
Dakle ti si slep kod ociju

mada to je vise problem nedostatka duhovnosti jer se ne oslanjas na Svetyo pismo nego na laznu filozofiju

Ti ces Bogu da prigovaras da kazes sta ce mu ime? Dakle vise je ovo tuzno nego smesno
Tvoje ne prihvatanje Bozje rec

Bog obznanjuje svoje ime.

Bog JHVH je obznanio svoje ime
Izlazak 3:15

Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj

DARBY Izlazak 6:2-4
2 And God spoke to Moses, and said to him, I am Jehovah.
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, as the Almighty God; but by my name Jehovah I was not made known to them.

Poslednja izmena:
evo da vidimo sta pise u Bibliji ko je Bog

Bozja rec Biblija nam otkriva istinu o tome ko je pravi Bog,
I postoje dokazi da je jedini pravi zivi Bog JHVH Jehova Bog
jedini koji je Stvoritelj univerzuma
jedini koji je " oduvek i zauvek"
besmrtan i koj izivi u vecnosti

Znacenje Bozjeg Imena JEHOVA
a znaci "postacu sto god pozelim da postanem" - znaci da Bog moze da postane sta zeli da bi izvrsio svoju nameru.
2. Moj 3:14 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become

Bog Stvoritelj univerzuma je ljudima obznanio svoje ime kao JHVH Jehova.
Dakle on je sam sebi dao ime i obznanio ga ljudima.
Takodje On je dao Ime Isusu Hristu Bozjem Sinu...

Isusovo ime Jehoshua sadrzi JHVH Bozje ime i ono znaci
"Jehova je spasenje"

Dok Bozje ime JHVH Jehova znaci On prouzrokuje da postaje sve sto je potrebno da bi ispunio svoju nameru..
Ili " Postacu sto god zelim da postanem"

Bog JHVH je obznanio svoje ime
Izlazak 3:15

Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj

DARBY
And God said moreover to Moses, Thus shalt thou say unto the children of Israel: Jehovah, the God of your fathers, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob, hath sent me unto you. This is my name for ever, and this is my memorial unto all generations.

Otkrivenje 4:11

11 Jehova*, Bože naš, dostojan si primiti slavu,a častb i moć jer ti si sve stvorio i tvojom je voljom sve postalo i stvoreno je.”

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Dakle JHVh Jehova ili Jahve je Stvoritelj svega, univerzuma i jedini svevisnji svemoguci Bog.

Psalms 83:18

That men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

- King James Bible "Authorized Version", Cambridge Edition

Exodus 6:3
And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them.

Isaiah 26:4
Trust ye in the LORD for ever: for in the LORD JEHOVAH is everlasting strength:

http://www.kingjamesbibleonline.org/Psalms-83-18/

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm 83:17-18&version=KJV

Ne nego iznosim kako pise u Bibliji
Bibliju ne mozes prekrajati
jasno pise da je Isus Bozji Sin a da je jedan jedini pravi Bog JHVH Jehova

Dakle argumenti govore da ti izmisljas da ne kazem dalazes ili slepo sledis ljudske izvore i laznu filozofiju
Argumeni govore da ti ne slijediš Riječ nego organizaciju koja je nastala 1917. Ta organizacija je toliko puta promjenila svoja vjerovanja kroz stotinjak godina, da bi čestit čovjek slušajuć ih mogao da da dobije šizofreniju.
ne znas osnovne pojmove stvaranja
Samo Bog stvata a isus nije Bog
Ako samo Bog stvara onda je Isus Bog jer Isus stvara, po Pismu.
kao sto je mene Bog stvorio Tako je Stvorio i Isusa odlicno si to sam zakljucio da samo Bog stvara
Tako je i isus prvo morao biti stvoren da bi bio rodjen
Sada ponovo svjesno izvćeš moje riječi tj. vadiš ih iz konteksta cijele misli. To je inače praksa JS kada "tumači" Pismo, sve van konteksta.
Isus nije stvoren nego rodjen u vječnosti(ne mislim na njegovo rodjenje na zemlji kao sina čovječijeg).
Ti ne vidis i pogresno rezonujes.

Opet navodis dokaz da je Isusu Bog Jehova Bog i time on ne moze biti Bog jer ima Boga.
Dakle žena po tebi ipak nije ljudsko biće jer joj je glava muž?
Jasno pise isuis da je Sin a ne Bog.
Dakle ti si slep kod ociju
Piše da je sin Božiji, jedinorodni. Jedini koji prebiva u krilu Očevu. Prvorodjenac, od koga, kroz koga i za koga je sve stvoreno.
mada to je vise problem nedostatka duhovnosti jer se ne oslanjas na Svetyo pismo nego na laznu filozofiju
jA se oslanjam na pismo, apostole i Crkvu.
Ti se oslanjaš na organizaciju koja je mnogo puta mijenjala svoja tumačenja, anekoliko puta je lažno navjestila Hristov povratak( odlika lažnih proroka i učitelja).

Ti ces Bogu da prigovaras da kazes sta ce mu ime? Dakle vise je ovo tuzno nego smesno
Tvoje ne prihvatanje Bozje rec
Ne prigovaram Bogu, nego tebe pitam! Ja znam šta će mu ime i šta ono znači.
Bog obznanjuje svoje ime.
Bog obznanjuje svoju slavu, svoj karakter, kroz svoja imena!

nemam sta sa tobom da razgovaram kada pises lazi
Ne znam na koje "laži" misliš,. Tvoja slovodna volja sa kim ćeš da razgovaraš.
I ne poznajes me i ne znas ko sam lepo sam ti rekla iznosim samo kako pise u Bibliji
Ne moram da te poznajem. U Bibliji piše svašta, zavisi kroz koje naočale gledaš
A znam je jer je ceo zivot izucavam
Naočalama sedmorice muškaraca iz New Yorka, samo ne vidiš da se žaba već skuvala u loncu.
navela sam nepobitne dokaze iz Biblije
MIsliš iz Biblije čiji je kanon sastavljen u 4. vijeku, a sastavila ga je "otpala" crkva.
a ti verujes u lazi
Ja vjerujem u ono što vjeruje crkva već 2000 godina. Necu valjda da vjerujem Raselu i ostalim prodavcima "istine" na pijaci zabluda 19. vijeka?!

nemam sta sa tobom da razgovaram kada pises lazi

I ne poznajes me i ne znas ko sam lepo sam ti rekla iznosim samo kako pise u Bibliji

A znam je jer je ceo zivot izucavam

navela sam nepobitne dokaze iz Biblije

a ti verujes u lazi
Ti i dalje vrtiš istih par rečenica koje bukvalno godinama papagajišeš ovde, neverovatno. I to sa već ko zna kog naloga po redu.

U životu nisam sreo osobu puniju sebe. Neviđeni ego, možda veći čak i od Trampovog. Ti si sušta suprotnost hrišćanima. Tužno je kako nisi sposobna da vidiš to.

U životu nisam sreo osobu puniju sebe. Neviđeni ego, možda veći čak i od Trampovog. Ti si sušta suprotnost hrišćanima. Tužno je kako nisi sposobna da vidiš to.
U Svetom pismu negdje stoji da "znanje nadima a ljubav izgradjuje". U njenom slučaju je to kvazi znanje, tj. reprodukcija Kule stražare. Za njih je duhovnost razbacivanje biblijskim stihovima i tim "znanjem". U Novom zavjetu su ti ljudi nazvani "pismoznancima" u negativnom kontekstu.
Tome su skloni protestanti, protestantske derivacije i razni kultovi.

Svi koji govore "samo pismo" , u suštini su neiskreni prema sebi i drugima. Biblija ne može da stoji bez tumača. Nekome su to crkveni oci (rani i kasni), nekome pape, nekome reformatori a nekome sedmorica ljudi iz New Yorka.

U Svetom pismu negdje stoji da "znanje nadima a ljubav izgradjuje". U njenom slučaju je to kvazi znanje, tj. reprodukcija Kule stražare. Za njih je duhovnost razbacivanje biblijskim stihovima i tim "znanjem". U Novom zavjetu su ti ljudi nazvani "pismoznancima" u negativnom kontekstu.
Tome su skloni protestanti, protestantske derivacije i razni kultovi.

Svi koji govore "samo pismo" , u suštini su neiskreni prema sebi i drugima. Biblija ne može da stoji bez tumača. Nekome su to crkveni oci (rani i kasni), nekome pape, nekome reformatori a nekome sedmorica ljudi iz New Yorka.
Nije to ni najveći greh što čini. Noviji si (pretpostavljam) pa ne znaš kako vatreno brani pedofile i silovatelje dece samo zato što su svedoci, a "oni ne mogu da budu nemoralni", što znači automatski da je sve laž, iako svi uredno osuđeni pravosnažno. Bolest ispranih mozgova od strane kulta.

Nije to ni najveći greh što čini. Noviji si (pretpostavljam) pa ne znaš kako vatreno brani pedofile i silovatelje dece samo zato što su svedoci, a "oni ne mogu da budu nemoralni", što znači automatski da je sve laž, iako svi uredno osuđeni pravosnažno. Bolest ispranih mozgova od strane kulta.
Znam za te slučajeve pedofilije, koje prikrivaju pred državom da bi sačuvali obraz organizacije.

Ako je neko Božiji jedinorodni Sin, šta je on onda po svojoj prirodi? Čovjek, andjeo ili Bog?
Od čovjeka se radja čovjek, od konja konj, od goluba golub, od Boga Bog.
Pozdrav Alexpro. Ne mogu skužiti kojoj crkvi pripadaš, prvo pišeš na hrvatski, onda koristiš srpske riječi, Hrist, Hrišćanstvo. Veliš negdje spominješ 2000 godina crkva je tu, onda pretpostvljam da si katolik. E sada što se tiče ovog tvog citata. Od čovjeka se rađa čovjek itd. Čovjek kad se rodi onda ima početak, čovjek nije vječan. Ako ti tvrdiš da je Isus rođen iz/od Oca, grčka riječ ek, onda Isus mora imati početak. Ako vjeruješ da je to neko vječno rađanje, ono Isus se rađa, ali nije još rođen, onda je to veća fantazija od trojstva.

sad vec pametujes. ne znaci da je Bog jer nije oduvijek, stvorena je od Boga za vjecnost.,,,cim ima pocetak , ne moze biti Bog.
U redu,sa ovim se slzem ali onda kazes ovo:
vidi se da nisi upucen u najmodernija naucna istrazivanjam gdje umiranjem mozga se ne nestaje svijest.
Aha,sada ti treba nauka da potkrepis ta tvoja SF verska ubedjenja ???
opet pametujes, duh i dusa su sinonimi, jedne te iste stvari.
Kako bre sinonimi kada nam sve vreme tvrdis d je TAJ duh zivotni svesan dok u Pismu jasno vidimo da TAKAV duh nije svesn jer takvog istog duha imaju i zivotinje ???
Jesu li i zivotinje svesne kad su mrtvi ???
...ma sta kad su mrtvi, JESU LI BRE SVESNI DOK SU ZIVI ONAKO KAKO JE SVESAN COVEK ??????
mi nismo besmrtni, jer nasa smrti je prelazak iz ovog svijeta u buduci, to je smrti, kao kad otvoris vrata i udjes u jednu prostoriju nakon sto si izasao iz prve.

mi smo besmrtni tek u Raju nakon sto nam Bog omoguci besmrtnost.
Ne prijatelju, stvorenja NISU NIKADA BEZSMRTNA, bili oni ljudi sa ove planeta ili mozda cak i nebeski andjeli - stvorenja mogu samo imati pravo na vecni zivot i to je drasticno razlicito !!!
Adam i Eva su trebali ziveti vecno ali su tog prava izgubili kada su sagresili sto znaci da imati vecni zivot i biti bezgresan nisu jedno te isto a sve to iz prostog razloga sto jedino Bog ima bezsmrtnost i niko drugi !!
Evo Biblijskog dokaza u prilog:

Tim.6,14-16:
"...Da držiš zapovijest čistu i nezazornu do dolaska Gospoda našega Isusa Hrista,
Koji će u svoje vrijeme pokazati blaženi i jedini silni car nad carevima i gospodar nad gospodarima,
Koji sam ima besmrtnost, i živi u svjetlosti kojoj se ne može pristupiti, kojega niko od ljudi nije vidio, niti može vidjeti, kojemu čast i država vječna. Amin..."

Pozdrav Alexpro. Ne mogu skužiti kojoj crkvi pripadaš, prvo pišeš na hrvatski, onda koristiš srpske riječi, Hrist, Hrišćanstvo. Veliš negdje spominješ 2000 godina crkva je tu, onda pretpostvljam da si katolik. E sada što se tiče ovog tvog citata. Od čovjeka se rađa čovjek itd. Čovjek kad se rodi onda ima početak, čovjek nije vječan. Ako ti tvrdiš da je Isus rođen iz/od Oca, grčka riječ ek, onda Isus mora imati početak. Ako vjeruješ da je to neko vječno rađanje, ono Isus se rađa, ali nije još rođen, onda je to veća fantazija od trojstva.
Rađanje Sina od Oca je VANVREMENSKI DOGAĐAJ tako da je nemoguće to pojmiti u kontekstu vremena.
"Gospod me je imao u početku puta svojega, prije djela svojih, prije svakoga vremena. Prije vijekova postavljena sam, prije početka, prije postanja zemlje." (Priče 8:22-23).

Zdravo i tebi, sjećam te se sa foruma od prije 10-15 godina. Govorim srpskim jezikom na bosanskom dijalektu, ali rekao bih defakto srpsko-hrvatski koji sam i učio u školi. Ja sam Hrišćanin, reformacijdke tradicije. Ispovjedam Nikejsko vjerovanje, tj. simbol vjere.

U redu,sa ovim se slzem ali onda kazes ovo:

Kako bre sinonimi kada nam sve vreme tvrdis d je TAJ duh zivotni svesan dok u Pismu jasno vidimo da TAKAV duh nije svesn jer takvog istog duha imaju i zivotinje ???
...ma sta kad su mrtvi, JESU LI BRE SVESNI DOK SU ZIVI ONAKO KAKO JE SVESAN COVEK ??????

Ne prijatelju, stvorenja NISU NIKADA BEZSMRTNA, bili oni ljudi sa ove planeta ili mozda cak i nebeski andjeli - stvorenja mogu samo imati pravo na vecni zivot i to je drasticno razlicito !!!
Adam i Eva su trebali ziveti vecno ali su tog prava izgubili kada su sagresili sto znaci da imati vecni zivot i biti bezgresan nisu jedno te isto a sve to iz prostog razloga sto jedino Bog ima bezsmrtnost i niko drugi !!
Evo Biblijskog dokaza u prilog:

Tim.6,14-16:
"...Da držiš zapovijest čistu i nezazornu do dolaska Gospoda našega Isusa Hrista,
Koji će u svoje vrijeme pokazati blaženi i jedini silni car nad carevima i gospodar nad gospodarima,
Koji sam ima besmrtnost, i živi u svjetlosti kojoj se ne može pristupiti, kojega niko od ljudi nije vidio, niti može vidjeti, kojemu čast i država vječna. Amin..."

evo

da i zivotinje imaju dusu=duh,,,,ali nemaju svijest kao ljudi.

Ako te Bog obeca da ces imati vecni zivot u Raju, automatski te ucinio besmrtnim.

da i zivotinje imaju dusu=duh,,,,ali nemaju svijest kao ljudi.
A sto sad mesas svest i duh zivotni ?
Biblija nam kaze da TAKAV ZIVOTNI DUH
Ako te Bog obeca da ces imati vecni zivot u Raju,

automatski te ucinio besmrtnim.
Odkud ti sad ovo,jesam li ti rekao da Adam i Eva nisu trebali umirati sto ce reci da su trebali imati zivot vecni pa mi daj pojasni dali su oni bili bezsmrtni ?
Pa naravno da nisu bili - kada su sagresili poceli su umirati !!!
Imati vecni zivot od Boga ne znaci da si bezsmrtan jer je takav SMO BOG !!!!!!

Biblija nam kaze da TAKAV ZIVOTNI DUH

Odkud ti sad ovo,jesam li ti rekao da Adam i Eva nisu trebali umirati sto ce reci da su trebali imati zivot vecni pa mi daj pojasni dali su oni bili bezsmrtni ?
Pa naravno da nisu bili - kada su sagresili poceli su umirati !!!
Imati vecni zivot od Boga ne znaci da si bezsmrtan jer je takav SMO BOG !!!!!!

ne mesam, nego je upravo duh/dusa ta koja nosi svijest u sebi, a ne mozak, mozak je samo konektor za svijest u materijalnom svijetu, dusa kad izadje iz tijela, svjesna je sebe da je izasla, i svjesna je sebe u potpunosti kao persone, a ne da se pitas a ko sam to ja sad kada smrt nastupi, ne , niposto.

pazi jednu stvar, ti uopste ne znas sta je smrt u sustini...ti mislis da je smrt , da ti se ugasi svijest, i prestaje tjelesna aktivnost, da odes u nepostojanje i totalno nesvijest, da nisisvjestan sebe ni da si umro , jednostavno da te nema......

dok po vjerskim izvorima, smrt je samo ostavljanje tijela a mi smo dusa koja bistvuje u tijelu , koja koristi tijelo kao prevozno sredstvo u materijalnom svijetu....pa kad smrt dodje to znaci nasa svijest napusta tijelo, i prelazi zgrobni svijet dusa, Berzah.....da se izcekuje SUdnji dan, kada ce biti prozivljenje a to znaci da ce duse se vratiti u novosvorena tijela nakon sto su istruhla u zemlji.

Poslednja izmena:
ne mesam, nego je upravo duh/dusa ta koja nosi svijest u sebi,
Onda i zivotinje imaju svest jer evo sta nam kaze Pismo:

Prop.3,19;
"...Jer što biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovjek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština..."

a ne mozak, mozak je samo konektor za svijest u materijalnom svijetu,

dusa kad izadje iz tijela, svjesna je sebe da je izasla, i svjesna je sebe u potpunosti kao persone, a ne da se pitas a ko sam to ja sad kada smrt nastupi, ne , niposto.
Biblijski ili mozda relevantan naucni dokaz u prilog ?
...molim te preskoci one u kategoriju "...mene marsovci kidnapoivali...".
pazi jednu stvar, ti uopste ne znas sta je smrt u sustini...
U redu,mozda ne znam,hajde me prosvetli:
ti mislis da je smrt , da ti se ugasi svijest, i prestaje tjelesna aktivnost, da odes u nepostojanje i totalno nesvijest, da nisisvjestan sebe ni da si umro , jednostavno da te nema...
Odlicno si pogodio,ovo je ono sto zaista znam jer sam to procitao u Svetom Pismu i ujedno sam to isto skontao u toku mog obrazovanja...
...dok po vjerskim izvorima, smrt je samo ostavljanje tijela a mi smo dusa koja bistvuje u tijelu , koja koristi tijelo kao prevozno sredstvo u materijalnom svijetu....
...izvini,daj me potseti jos jednom koji si to SF film gledao koji ti ostavio tako jak utisak !?? :D
pa kad smrt dodje to znaci nasa svijest napusta tijelo, i prelazi zgrobni svijet dusa, Berzah.....da se izcekuje SUdnji dan, kada ce biti prozivljenje a to znaci da ce duse se vratiti u novosvorena tijela nakon sto su istruhla u zemlji.
..eeeeeh bre sta vam radi taj Holivud... :zcepanje:

Onda i zivotinje imaju svest jer evo sta nam kaze Pismo:

Prop.3,19;
"...Jer što biva sinovima ljudskim to biva i stoci, jednako im biva; kako gine ona tako ginu i oni, i svi imaju isti duh; i čovjek ništa nije bolji od stoke, jer je sve taština..."

Biblijski ili mozda relevantan naucni dokaz u prilog ?
...molim te preskoci one u kategoriju "...mene marsovci kidnapoivali...".

U redu,mozda ne znam,hajde me prosvetli:

Odlicno si pogodio,ovo je ono sto zaista znam jer sam to procitao u Svetom Pismu i ujedno sam to isto skontao u toku mog obrazovanja...

...izvini,daj me potseti jos jednom koji si to SF film gledao koji ti ostavio tako jak utisak !?? :D

..eeeeeh bre sta vam radi taj Holivud... :zcepanje:

znasli ti sta je meni ovdje perverzluk nevidjeni???

pazi ovo, ti kazes:

ti kazes da kad se umre nestaje svesnost, znaci idemo u nistavilo.....dok ujedno se oslanjas sta ti biblija kaze, a Biblija kaze , ili bolje reci Isus kaze da postoji Raj i postoji Pakao poslije smrti, pacovjek ili uziva ili pati....a ako bi potpuno nestali to znaci Isus ne zna sta prica po tebi.....

neshvatiljvo kud guras, nema logike nikako....

znasli ti sta je meni ovdje perverzluk nevidjeni???
Pojma nemam,hajde da vidim sta ces mi reci:
ti kazes da kad se umre nestaje svesnost, znaci idemo u nistavilo.....dok ujedno se oslanjas sta ti biblija kaze, a Biblija kaze , ili bolje reci Isus kaze da postoji Raj i postoji Pakao poslije smrti, pacovjek ili uziva ili pati....a ako bi potpuno nestali to znaci Isus ne zna sta prica po tebi.....
Ne postoji to za ljude POSLE SMRTI vec NAKON VASKRSENJA,koji deo od ovog ne kontas ?
Tako su verovali ljudi u vreme SZ-ta,tako je govorio Isus a tako su verovali i propovedali apostoli stoga i svi hriscanii do dana danasnjeg.
Koji deo od ovog ne kontas ?
neshvatiljvo kud guras, nema logike nikako....
...a da se ti ipak MALO bolje fokusiras na raspravu,cini se da si odleteo u obliznje livsde stoga bi bilo dobro da se vratis i koncentrises na temu i dokze koje se ovde iznose...
...znam ja da tije to tesko i jako stresno ali sta da ti radim.Isus je rekao ".. Teško ti je protivu bodila praćati se..." !!!

Back