Vecni Zivot, kada?

Jovan 17:3

A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

A to mozemo uciniti tako sto upoznajemo Bozju rec Bibliju
NE, to možemo učiniti tako što upoznamo Kulu koju servira "Vodeće tijelo". Da li si ti čitala Bibliju pa došla do takvih vjerovanja ili ti je neko od JS došao na vrata, pa te kasnije proveo kroz kurs organizacije, koji je trajao minimalno pola godine? Dakle čitala si Bibliju kroz naočale Kule stražare.

Opet, upoznati Boga ne možemo kroz puko čitanje, nego kroz susret sa živim Bogom.

Bakotićev prevod:
Rimljanima, glava 10:9 Ako ispovedaš ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svome da ga Bog uskrsnu od mrtvih, bićeš spasen.
+++
Ispovedati da je Isus Gospod znači sam Bog, JHVH. E, to Jehovini svedoci ne ispovedaju, zato ih čeka jedno veliko mesto gde nema Boga. Evo svedočanstvo jednog ruskog rok muzičara koji je doživio kliničku smrt i posle se obratio, čak postao i pravoslavni sveštenik: Умро сам током операције. Моја душа је напустила моје тело и појурила увис. Видео сам споља операциону салу, своје тело и лекаре који су покушавали да ме врате у живот.

Међутим, душа – моја суштина, са свим својим мислима, уздигла се и напустила простор кроз таваницу.

Постепено се удаљавајући, споља сам видео нашу планету, а са њом и живот који сам живео.

У том тренутку сам схватио да сам живео потпуно погрешно и да сам радио погрешне ствари.

Стварно сам желео да се поново вратим на земљу да све поправим. Само то је било немогуће. Нисам имао тело. Односно, осећај себе сам остао исти, све сам разумео и осетио, али физичког тела није било.

Онда је почело да се дешава нешто страшно – завршио сам у паклу. Из неког разлога Господ је одлучио да ми то покаже. Био је то празан простор. Огроман простор и ужасан депресиван осећај усамљености, помешан са болом и необјашњивим ужасом, пун очаја. Тада се чинило да сам овде читаву вечност.

Тек касније сам сазнао да је једно од значења речи пакао „сам“. То јест, пакао је место где нема Господа. Изненада се окренувши, неочекивано угледах великог сребрног Анђела са мачем у рукама. Пришао је ближе и пружио ми руку, као да је хтео да ме извуче са овог страшног места.

Враћен сам на интензивну негу. Из неког разлога Бог је одлучио да ме врати у живот. Најчудније је да сам непосредно пре трагичне ситуације у којој сам смртно рањен, самоуверено покушао да докажем свом пријатељу да Бог не постоји.

Више сам веровао у науку него у религију. Иако ми је Бог послао упозорења, покушао је да допре до мог срца.

Тек када сам се нашао на оном свету, схватио сам да сам живео погрешно.

Вратио сам се одатле и сада сам постао дубоко религиозан човек.

Bakotićev prevod:
Rimljanima, glava 10:9 Ako ispovedaš ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svome da ga Bog uskrsnu od mrtvih, bićeš spasen.
+++
Ispovedati da je Isus Gospod znači sam Bog, JHVH. E, to Jehovini svedoci ne ispovedaju, zato ih čeka jedno veliko mesto gde nema Boga. Evo svedočanstvo jednog ruskog rok muzičara koji je doživio kliničku smrt i posle se obratio, čak postao i pravoslavni sveštenik: Умро сам током операције. Моја душа је напустила моје тело и појурила увис. Видео сам споља операциону салу, своје тело и лекаре који су покушавали да ме врате у живот.

Међутим, душа – моја суштина, са свим својим мислима, уздигла се и напустила простор кроз таваницу.

Постепено се удаљавајући, споља сам видео нашу планету, а са њом и живот који сам живео.

У том тренутку сам схватио да сам живео потпуно погрешно и да сам радио погрешне ствари.

Стварно сам желео да се поново вратим на земљу да све поправим. Само то је било немогуће. Нисам имао тело. Односно, осећај себе сам остао исти, све сам разумео и осетио, али физичког тела није било.

Онда је почело да се дешава нешто страшно – завршио сам у паклу. Из неког разлога Господ је одлучио да ми то покаже. Био је то празан простор. Огроман простор и ужасан депресиван осећај усамљености, помешан са болом и необјашњивим ужасом, пун очаја. Тада се чинило да сам овде читаву вечност.

Тек касније сам сазнао да је једно од значења речи пакао „сам“. То јест, пакао је место где нема Господа. Изненада се окренувши, неочекивано угледах великог сребрног Анђела са мачем у рукама. Пришао је ближе и пружио ми руку, као да је хтео да ме извуче са овог страшног места.

Враћен сам на интензивну негу. Из неког разлога Бог је одлучио да ме врати у живот. Најчудније је да сам непосредно пре трагичне ситуације у којој сам смртно рањен, самоуверено покушао да докажем свом пријатељу да Бог не постоји.

Више сам веровао у науку него у религију. Иако ми је Бог послао упозорења, покушао је да допре до мог срца.

Тек када сам се нашао на оном свету, схватио сам да сам живео погрешно.

Вратио сам се одатле и сада сам постао дубоко религиозан човек.
izvini ali ti si taj koji ne veruje u Bozju rec i ne ispoveda istinu o Isusu koji je prema Bibliji Bozji Sin
a zna se da je Bog JHVH Jehova

i nece ti pomoci zatrpavanje istine dugackim tekstom koji je netacan

dalje drzi se teme

izvini ali ti si taj koji ne veruje u Bozju rec i ne ispoveda istinu o Isusu koji je prema Bibliji Bozji Sin
a zna se da je Bog JHVH Jehova

i nece ti pomoci zatrpavanje istine dugackim tekstom koji je netacan

dalje drzi se teme
Bakotićev prevod:
+++
Ispovedati da je Isus Gospod znači da je On sam Bog, JHVH, Jehova, Jahve.

Bakotićev prevod:
+++
problem je u tvom pogresnom razumevanju

jasno pise da ga je Bog vaskrsnuo ON Mu je Bog JHVH
ne moze sam sebi biti Bog i ne moze sam sebe vaskrsnuti

Dakle ti ne verujes u Bozju rec
Dakle treba verovati u to da je Isusa vaskrsao Bog JHVH Jehova

Poslednja izmena:
Bakotićev prevod:
+++
Jer nema drugog imena kojim bi se mogli spasiti! Ko god prizove to ime Gospodnje biće spasen! Koje je to ime? To je ime Isus!
Šta znači da je Isus Gospod?
Ako je Jahve spasitelj, zašto je u novom zavjetu Isus spasitelj?

Ako je neko Božiji jedinorodni Sin, šta je on onda po svojoj prirodi? Čovjek, andjeo ili Bog?
Od čovjeka se radja čovjek, od konja konj, od goluba golub, od Boga Bog.
Bozji Sin je po svojoj prirodi duhovno bice kao i njegov Otac Bog JHVH Jehova,
Nij ni Bog niti covek niti andjeo vec Bozji Sin kako i pise u Bibliji
Posebne je vrste iznad svih stvorenja a ispod Oca Boga JHVH

Los ti rezon Bog se jedini ne radja, Bog je oduvek i zauivek

samo je Bog JHVh Stvoritelj sve ostalo je stvoreno i ne moze biti Bog

ne znate osnovnu definiciju Boga - onoga koji stvara - sve ostalo je stvoreno
Bog je samo jedan.

jasno u Bibliji pise da Isus Hrist ima Oca Boga JHVH

Jer nema drugog imena kojim bi se mogli spasiti! Ko god prizove to ime Gospodnje biće spasen! Koje je to ime? To je ime Isus!
Isus Hristos je utelovljeni Sin Božji i sam Bog kroz koga je sve postalo što je postalo (vidi prvu glavu Jevanđelja po Jovanu). Zato i piše u 28. glavi Jevanđelja po sv. Mateju (Bakotićev prevod):

18 Približivši se k njima reče im Isus: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

19 Idite dakle i naučite sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,

20 i učite ih da izvrše sve zapovesti što sam vama dao, - i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka sveta.
+++
Više nego jasno je da je Bog jedan u Trojici. I nema starozavetnog imena za Boga - Jehova u Novom zavetu, ni u jednom spisu. Već Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti - jedan jedini Bog kojemu neka je slava u vekove vekova!

Isus Hristos je utelovljeni Sin Božji i sam Bog (vidi prvu glavu Jevanđelja po Jovanu). Zato i piše u 28. glavi po jevanđelja po sv. Mateju:

18 Približivši se k njima reče im Isus: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

19 Idite dakle i naučite sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,

20 i učite ih da izvrše sve zapovesti što sam vama dao, - i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka sveta.
+++
Više nego jasno je da je Bog jedan u Trojici. I nema nikakvog Jehove u Novom zavetu. Već Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti - jedan jedini Bog kojemu neka je slava u vekove vekova!
izvini nigde ne pise da je Isus utelovljeni Bog to je tvoja izxmisljotina ili tih koje slepo sledis

Bolje uzmi u ruke sam Bibliju pa da shvatis da je Bog jedan jedini JHVH Jehova

a isus je Bozji Sin

dakle trojstvo je pagansko ucenje koje je car Konstantin uveo Nikejskim Koncilom 325 godtek znaci tek u 4 veku
a biblija ga i ne spominje

tako da toliko o tome
i molila bih te da se drzis teme
imas tema o Isusus pa tamo pise o tome

ja sam imala cele teme o tim dokazima i ne bih se ponavljala
da je Bog jedan JHVH Jehova a Isus Hrist njegov Sin Bozji

a evo sta je potrebno za spasenje

Rimljanima 10:13 citira se Joil 2:32
gde postoji Bozje ime kao tetragramaton יהוה

Joel 2:32
https://biblehub.com/text/joel/2-32.htm

„Svako ko prizove Jehovino ime biće spasen (Rimljanima 10:13

takodje samo ime isusovo - Jehoshua nam govori ko je spasitelj

Jehoshua znaci Spasenje je od Jehove ili Jehova spasava
Nema u Novom zavetu iliti grčkim spisima Svetog pisma - kako vi Jehovini svedoci kažete - nigde starozavetnog imena Božjeg Jehova.

nema jahve/jehove već adonaj (gospod) i u starom zavetu.
neko je mnogo kasnije poturio jahvu (u II veku n.e.) a to je bio bliskoistočni božiji ratnik. biblija ga tretira kao sina svevišnjeg koji je dobio na upravljanje jevrejima. šifra jhvh navodno samo rabini mogu da dešifruju al neće da nam kažu :D zato smo "mi" smislili da se izgovara "ja sam koji jesam" što opet konkretno ništa ne znači jer svi smo mi to što jesmo.

JHVH znači VEČNO ŽIVI, "Ja sam koji jesam i biću". A Jevreji ih poštovanja JHVH nisu ni izgovarali, već koriste izraz Adonaj - Gospod. Jehova i Jahve su pretpostavke izgovora jer hebrejski jezik ne zapisuje samoglasnike. Blaženi Jeronim Dalmatinac kaže da se izgovaralo Jahu, da je to čuo od jednog rabina.
+++
A velni život je za onoga koji obožava Bogu i drži se Njegovih zapovesti. Za te u raju, a za druge koji ne poštuju Boga u paklu. A koliko će tamo biti to je u Božijoj vlasti.

JHVH znači VEČNO ŽIVI, "Ja sam koji jesam i biću". A Jevreji ih poštovanja JHVH nisu ni izgovarali, već koriste izraz Adonaj - Gospod. Jehova i Jahve su pretpostavke izgovora jer hebrejski jezik ne zapisuje samoglasnike. Blaženi Jeronim Dalmatinac kaže da se izgovaralo Jahu, da je to čuo od jednog rabina.
+++
A velni život je za onoga koji obožava Bogu i drži se Njegovih zapovesti. Za te u raju, a za druge koji ne poštuju Boga u paklu. A koliko će tamo biti to je u Božijoj vlasti.
kako ti znaš šta je jhvh kada rabini u tajnosti izgovaraju božije ime koje ne postoji :D

+++
ne znaci to

Zna se sta znaci Bozje ime JHVH Jehova

"postacu sto god pozelim da postanem" - znaci da Bog moze da postane sta zeli da bi izvrsio svoju nameru.
2. Moj 3:14 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become

to je znacenje Bozjeg Imena

a dokazano je da se Bozje ime JHVH izgovara Jehova

Back