Ni jedna se knjiga ne ocenjuje samo za jednu njenu stranu vec z citvi paket,ako ti ovo jasno stvarno ne razumem tvoj pristup ?
Dakle procitas sve u celini dok se ujedno molis Bogu da ti otvori razum i srce da bi zaista shvatio zapisano i onda na krjau doneses konacnu odluku !
Da,poslao Ga je Otc nebeski a na NJEGOVU LICNU INICIJTIVU i ne da bi mene spasao od Njega vec da bi mi omogucio da budem u Njegovom carstvu kroz svu vecnost,jel primecujes konacno razlikiu !?
Tako je odredio Stvoritelj citavog kosmosa - PLATA ZA GREH JE SMRT sto ce reci da se za ucinjenog greha krv mora proliti...!!!
E sad Bog je ujedno nasao mehanizam za ociscenje od greha koje se u vreme SZ-ta sprovodio kroz krvne zrtve cistih i neduznih zivotinja i to na nacin da bi upravo gresnik,dakle onaj koji je ucinio greh,trebao da stavi svoju ruku na glavu recimo jagnjeta kako bi mu se ta scena rasprskivanja krvi i svi ti krici neduznog zivinceta zgadila u tolikoj meri da bi prosto pozeleo da vise ne gresi !!!
...ujedno,ta scena o smrti neduznog bica je trebala ukazivati na realnost na koju ce i sam biti podvrgnut ukoliko se ne bude pokajao i ostavio greh !
Ipak,najbitnije u tom SZ-om sistemu jeste elemenat simbolike tih obredi koji su ukazivali na buducu zrtvu Bozjeg Jagnjeta koji je trebao SEBE DATI za otkup citavog covecanstva i to se desilo kad je Isus dosao i bio razapet NJEGOVIM DOPUSTANJEM !!!
Zapravo zivim onako kako Bog zaista od mene trazi !
...ili bolje receno, trudim se da tako zivim a to je moj ideal !
Ovo se prihvaca verom u Boga a ne ljudskim razumom,pokusj si srecu na pdf Filozofija,mozda ti tamo racio bude od vece koristi !?