Vecni Zivot, kada?

Nimalo neprotivrječni Kur'an:

"Reci: “Klanjanje moje, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova, koji nema saučesnika; to mi je narađeno i ja sam prvi musliman. (wa ana awwalul muslimeen)" (El-Enam 162-163).

"Ibrahim nije bio ni jevrej ni kršćanin, već pravi vjernik (musliman), vjerovao je u Boga jednoga i nije bio idolopoklonik." (Ali Imran 67).

I ko je onda prvi musliman?

Od kojih se ni jedan ne slaže sa prevodom "Novi svet". Stari zavet je još dobro preveden, ali u Novom zavetu ima dokazanog falsifikovanja. Zato najbolje još čitati stare prevode poput Septuaginte, staroslovenskog, Daničića i Vuka, KJV i sl.
Ево доказа манипулација Јеховиних сведока са новозаветним текстом. Свети јеванђеље по Луки, прва глава.
Јеховини сведоци, који Господа Исуса Христа не признају за Бога већ само Сина Божијег, су у старијем српском издању из 2006. потпуно избацили Логоса:
1 Многи су се трудили да саставе извештај о догађајима у које смо се уверили — 2 онако како су нам их пренели они који су од почетка били очевици тих догађаја и објавитељи поруке.

У најновијој редакцији на српском језику ("најсавршенијег превода") из 2019. су ставили "Божју реч". Опет избацују Логоса, али не у потпуности као у претходној редакцији, већ прикривено:
1 Многи су се трудили да саставе запис о догађајима у чију смо се истинитост уверили, 2 онако како су нам их пренели они који су од почетка били очевици тих догађаја и који су објављивали Божју реч*.
* По свему судећи, мисли се на добру вест.

Back