Vecni Zivot, kada?

aeternum

✿ forever and ever ✿
Poruka
25.713
Prvi ljudi su stvoreni kao savrsena bica.
Savrsenstvo podrazumeva savrsenstvo u svakom smislu, duhovnom ,psihickom i telesnom…
Ono je znacilo i njihovu mogucnost vecnog zivota.

Njihov vecni zivot bi zavisio od njihove poslusnosti Bogu.

1 Mojsijeva 2 : 15-17
15 I Jehova Bog uzeo je čovjeka i smjestio ga u vrt edenski da ga obrađuje i da se brine o njemu.
16 Tada je Jehova Bog zapovjedio čovjeku: “Sa svakoga drveta u vrtu slobodno jedi do sita.
17 Ali s drveta spoznaje dobra i zla ne smiješ jesti, jer u onaj dan u koji okusiš s njega, sigurno ćeš umrijeti.”
Zapovest je bila jasna I ispit njihove lojalnosti I vernosti Bogu…

Bog kaze “ u onaj dan u koji okusiš s njega, ćeš umrijeti.”
Sto znaci da njihov vecni zivot je bio uslovljen poslusnoscu...

Da su bili poslusni toj zapovesti ne bi okusili smrt i ziveli bi vecno…

Jer ZIVOT je sam po sebi vecan.

SMRT je uvedena kao KAZNA za greh.
Ako nema greha nema ni SMRTI.

U Rimljanima 6:23 pise “ Jer je plata za greh smrt… “

Zgresivsi, ljudi su izgubili pravo na vecni zivot I tu nesavrsenost su preneli na svo potomstvo…
Zato danas ljudi oboljevaju I umiru…
A sto je zapisano u Rimljanima 5:1212
Zato, kao što po jednom čoveku dođe na svet greh i po grehu smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi zgrešiše...

Medjutim BOG OBECAVA ljudima VECNI ZIVOT i u buducnosti ce to ostvariti, nakon Armagedona,
za vreme hiljadugodisnje vladavine Hrista.
Sto je i prvobitna namera za covecanstvo - da ljudi zive vecno na Zemlji.

Zamisli udaš se za nekoga sa 26 godina i onda jednog dana slavite 83.450-godišnjicu braka. Proslavi prisustvuje oko 20 miliona rodbine i svi gledate kako se oko vas igra mekih 60.000 sitne dečice. A vama drago.

Poslednja izmena:
Они који ишчекују Христово земаљско царство од 1000 година чекају антихриста.
To si ti nesto ili pomesao ili izmislio?
kakav antihrist te spopao????

Iznosim kako je u Bibliji

Svako ko veruje u Hrista zna da nam predstoji Hristova hiljadugodisnja vladavina Mira

То је једна од теорија. Христова владавина мира ће трајати бесконачно.
Ne teorija nego Biblijska istina.
Bozja vladavina ce trajati vecno kada Hrist preda Vlast Bogu JHVH nakon tih 1000 godina

Danilo 2:44
„U danima tih kraljeva Bog će nebeski podići kraljevstvo koje nikada neće propasti.
I to kraljevstvo neće preći na neki drugi narod.
Ono će smrviti i uništiti sva ona kraljevstva, a samo će stajati doveka,

a Isus vlada kao Kralj 1000 vgod

Otkrivenje 20

4 I video sam prestole. Onima koji su seli na njih data je vlast da sude. Video sam duše* onih koji su pogubljeni* zato što su svedočili o Isusu i zato što su govorili o Bogu, onih koji se nisu klanjali ni zveri ni njenom kipu niti su primili njen žig na čelo i na ruku.
Oni su oživeli i vladali su kao kraljevi sa Hristom 1 000 godina.

Poslednja izmena:
Свето писмо каже да ће други долазак Господа Исуса Христа бити истовремено са свеопштим васкрсењем и да ће непосредно претходити последњем суду, не остављајући никакав размак од хиљаду година. Сам Господ Исус Христос у својим речима не помиње никакву хиљадугодишњу владавину.

Свето писмо каже да ће други долазак Господа Исуса Христа бити истовремено са свеопштим васкрсењем и да ће непосредно претходити последњем суду, не остављајући никакав размак од хиљаду година. Сам Господ Исус Христос у својим речима не помиње никакву хиљадугодишњу владавину.
jasno pise hiljadu godina

Otkrivenje 20
Srećni su i sveti svi oni koji imaju udela u prvom uskrsenju.Nad njima druga smrt nema vlasti. Oni će biti Božji i Hristovi sveštenici i vladaće kao kraljevi sa Hristom 1 000 godina.

jasno pise hiljadu godina

Otkrivenje 20
Srećni su i sveti svi oni koji imaju udela u prvom uskrsenju.Nad njima druga smrt nema vlasti. Oni će biti Božji i Hristovi sveštenici i vladaće kao kraljevi sa Hristom 1 000 godina.
Prvo: postojaće samo jedno opšte vaskrsenje mrtvih u poslednji dan (Matej 13:37-50; Jovan 5:28); drugo: biće samo još jedan dolazak Gospoda, i to sa direktnom svrhom neposrednog suda nad svim ljudima bez izuzetka (Matej 25:31-33); i treće: da postoje samo dva carstva, sadašnje carstvo blagodati (1. Korinćanima 15:23-26) i buduće večno carstvo slave (Luka 1:33); Između tih carstava nema sredine, ni u vremenu ni u sadržaju. Zato je hilijazam ili milenarizam, doktrina hiljadugodišnjeng carstva, osudio Drugi vaseljenski sabor.
+++
Znači, to mesto se ne tumači bukvalno.

Osim toga, sam tekst 4. stiha, uzet sam po sebi, ne govori ništa o zemaljskom hiljadugodišnjem carstvu. Ovde čitamo: obezglavljeni (posečeni) su živeli - bili su zapravo živi pred očima sv. Jovana u viziji. Na zemlji su umrli, ali ovde na nebu, u viziji, sv. ap. Jovan ih vidi žive. Naime, za utehu svih gonjenih za veru Hristovu, kaže se da je njihova smrt ograničena samo na zemlju i telo, ali njihove duše žive, žive na nebu pred prestolom Božijim. Oni će carovati zajedno sa Isusom Hristom, odnosno mogu biti vođe i pomoćnici hrišćana koji se bore na zemlji i u tome naći za sebe novi izvor radosti i blaženstva. Ova njihova blagoslovena vladavina trajaće hiljadu godina. Hiljadu godina je hiljadu godina tokom kojih je Satana bio vezan u svom delu (Otkrivenje 20:3). Stoga će se blaženo carstvo završiti kada posle kratkotrajne vladavine Antihrista na zemlji nastupi dan drugog dolaska Gospodnjeg, dan opšteg vaskrsenja. Posle ovoga će doći novo večno carstvo, kada će se blaženstvo pravednika poboljšati time što će u njemu učestvovati i njihova proslavljena tela. Što se tiče toga zašto se koristi broj hiljadu, kao odgovor na ovo treba ukazati na druga mesta u Svetom pismu. Sveto pismo isti broj koristi za označavanje mnoštva i punoće (5. Mojs. 5:10; Jer. 32:18; Ps. 89:5; 2. Pet. 3:8). Ovo je pravoslavno tumačenje izneseno u Tumačenju Svetog pisma prof. Lopuhina, na ruskom jeziku.
+++
Otkrivenje je vizija sv. apostola Jovana koja se ne tumači skroz doslovno. U viziji ima dosta toga figurativnog u opisu.

Znam ja sta je doslovno a sta simbolicno pa mogao bi i ti shvatiti

Isus Hrist kao Kralj Bozja vladavine vladace 1000 god nakon cega predaje vlast Bogu JHVH.
Isus Hrist(os) je Bog. Ne samo Sin Božiji, nego sam Gospod Bog Jehova. Dok ne prihvatiš da je Isus Hrist(os) Bog, Duh Sveti ti ne može otvoriti oči da razumeš Sveto pismo. Ali za tebe ni Duh Sveti nije Bog!

Isus Hrist(os) je Bog. Ne samo Sin Božiji, nego sam Gospod Bog Jehova.
to ti osnovne greske
prema Bibliji Isus je Bozji Sin i to je Bozja istina
ne moze Isus da bude sam svoj Sin

jasno pise da Isus predaje vlast Bogu Jehovi

1 kroincaniam 15

20Ali činjenica je da je Hrist uskrsnuo iz mrtvih, on je prvi uskrsnuo* od onih koji su umrli.
21Pošto je smrt došla posredstvom čoveka, i uskrsenje mrtvih dolazi posredstvom čoveka.
22 Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Hristu svi oživeti.
23Ali svako po redu: prvo* Hrist,+ a zatim, za vreme njegove prisutnosti, oni koji su Hristovi.
24Na kraju će on, kad uništi svaku upravu i svaku vlast i silu, predati Kraljevstvo svom Bogu i Ocu.
25Jer on treba da vlada kao kralj sve dok Bog ne položi sve neprijatelje pod njegove noge.
26A poslednji neprijatelj koji će biti uništen jeste smrt.
27Jer Bog je „sve podložio pod njegove noge“. A kad kaže da je sve podloženo, jasno je da se to ne odnosi na onoga koji mu je sve podložio.28A nakon što mu sve bude podloženo, tada će se i sam Sin podložiti onome koji mu je sve podložio,+ da Bog bude sve svima.

Poslednja izmena:
Sveti apostoli u svojim spisima, smatrajući se slugama i propovednicima Hristovim (1. Korinćanima 4:1; 2. Korinćanima 4:5), pripisuju Gospodu Isusu Hristu sve što dolikuje jedinom pravom Bogu, naime:

a) Božanska imena. Nazivaju ga - Božijim Sinom (Rimljanima 8:32, Galatima 4:4), - Bogom (Jovan 1:1 i 14 stih), - utelovljenim Bogom (1. Timoteju 3:16), - pravim Bogom (1. Jovanova 5:20), - Bogom velikim i Spasiteljem (Titu 2:11-13), Bogom blagoslovenim (Rimljanima 9:5), - Gospodom (1. Korinćanima 8:6), - Gospodarem slave (1. Korinćanima 2:8);

b) Božanska narav i jednakost s Bogom Ocem (Kološanima 2:9; Filimonu 2:6);

v) Božanska svojstva, kao što su: večnost i nepromenjivost (Jevrejima 1:10-12, 13:8), sveznanje (Jovan 2:24,25), svemoć (Jevrejima 1:3);

g) Božanska delovanja, kao što su: stvaranje (Jovan 1:3), proviđenje (Kološanima 1:17), vlast (Dela sv. apostola 10:36);

d) Božansko poštovanje. Apostoli nas uče da verujemo u Gospoda (Dela sv. apostola 16:31, 20:21), da se uzdamo u Njega kao našu nadu (1. Timoteju 1:1), da Ga ljubimo (1. Korinćanima 16:22), da Ga obožavamo (Filimonu 2:9), da Ga ispovedamo (1. Jovanova 4:15), da Ga zazivamo u molitvi (Rimljanima 10:13).
+++
Prevod sa: https://azbyka.ru/otechnik/bogoslovie/dokazatelstva-bozhestvennosti-iisusa-hrista/#0_8

Back