večni život - Da li bi bio dosadan?

• Začetnik teme Začetnik teme čoli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja se izvinjavam.
Na onim vašim plakatima vidim neke gromove i požare, pa pomislih da je čovek krhko biće i da od toga može da pogine.
Gde se nalazi to zlo koje će bog uništiti?

Bog, kao sto moze da unisti, isto tako moze da zastiti i zastitice u Armagedonu sve koji zasluzuju da zive...

nece biti nekontrolisanih kataklizmi... vec nebeskih fenomena

od Boga poslatih kao znak Bozjeg delovanja

to zlo je na zemlji... koje ce unistiti Bog :)

Jel ti misliš na planetu Zemlju ili na zemlju?

Bog će uništiti ljude iako je zlo na zemlji ili Zemlji?
Bog će uništiti zle ljude, ali niko neće poginuti?

mislim na planetu Zemlju

ona ce biti sacuvana

a niko nece poginuti kao zrtva nesrece neke

jer ce Bog kontrolisati dogadjaje

bice unisteni zli ljudi na zemlji ....

takodje ce biti zemlja ociscena od sveg zla...

Ako sam dobro shvatio, osoba koja hoce da ide u Raj ne sme da uziva u svom zivotu.

Ne. Ono što ljudi smatraju hrišćanstvom velikim delom nije ono što je Hristos učio. Bog nije protiv uživanja. Onome ko je stupio u istinsko zajedništvo sa Hristom, to zajedništvo je najslađe i najmilije uživanje, koje ništa na ovoj Zemlji ne može zameniti.
Večni život se ne zadobija odricanjem od letovanja. Naravno da Bog nije protiv životnih zadovoljstava. U večni život će ući ljudi koji vole svog bližnjeg kao samog sebe. Onaj ko svoja uživanja stavi ispred potreba ljudi koji su oko njega pokazuje da ne voli svog bližnjeg kao samog sebe, i takvom čoveku bi bilo mučenje da večno boravi u Božijoj blizini. Zato neće ni biti tamo. Takav čovek nije ispunio smisao svog življenja. A smisao je ljubav.

nece ...

Bice unisteno samo zlo od strane Boga....

nego sto ne naucis sta je to PRAVDA

jer BOG je PRAVEDAN
hahahano.jpg

Vidis, cak se i isus ne slaze sa tom izjavom.

Ne. Ono što ljudi smatraju hrišćanstvom velikim delom nije ono što je Hristos učio. Bog nije protiv uživanja. Onome ko je stupio u istinsko zajedništvo sa Hristom, to zajedništvo je najslađe i najmilije uživanje, koje ništa na ovoj Zemlji ne može zameniti.
Večni život se ne zadobija odricanjem od letovanja. Naravno da Bog nije protiv životnih zadovoljstava. U večni život će ući ljudi koji vole svog bližnjeg kao samog sebe. Onaj ko svoja uživanja stavi ispred potreba ljudi koji su oko njega pokazuje da ne voli svog bližnjeg kao samog sebe, i takvom čoveku bi bilo mučenje da večno boravi u Božijoj blizini. Zato neće ni biti tamo. Takav čovek nije ispunio smisao svog življenja. A smisao je ljubav.

:lol::lol:
1.I opet ce bog da ispadne dobar, lukav je stari lisac.........zavodnik pravi.
2.A u paklu ne bi bilo mucenja? Cilj pakla je mucenje zar ne? Onda je svejedno da li je gresnik u paklu ili raju.:lol:
Ili je bogu tesko da gleda mucenje, zbog ljubavi koju oseca.........kao mi licemeri koji jedemo meso, a zivotinju ne bi zaklali.

mislim na planetu Zemlju

ona ce biti sacuvana

a niko nece poginuti kao zrtva nesrece neke

jer ce Bog kontrolisati dogadjaje

bice unisteni zli ljudi na zemlji ....

takodje ce biti zemlja ociscena od sveg zla...

Jel ovo znači da ih do sada nije kontrolisao?

Nije mogao, nije hteo...šta je sa "pravednicima" koji su otišli Bogu na istinu pre uništenja?

Generalna proba? :mrgreen:

Jel ovo znači da ih do sada nije kontrolisao?

Nije mogao, nije hteo...šta je sa "pravednicima" koji su otišli Bogu na istinu pre uništenja?

Generalna proba? :mrgreen:

Bog je dopustio jedno vreme zlo sa svrhom.. sto opet ne znaci da nije kontrolisao stvari

ali kad bude delovao potpuno ce sve biti u njegovim rukama...

pravednici koji su umrli ce vaskrsnuti na zemlji ociscenoj od zla :)

Back