večni život - Da li bi bio dosadan?

• Začetnik teme Začetnik teme čoli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Biblija je Bozja rec...

jel to moram hiljadu puta da ponovim...

a "Bozja rec je ISTINA "

bye
logikanemasta.jpg

MAKES PERFECT SENSE!

:eek:

Ne bi trebalo nista da se sledi slepo... ponajmanje ako su ti "dokazi" za tako nesto kao tvoji... u gasovitom agregatnom stanju.

ja nisam ni iznosila dokaze :eek:

dokaze nek svako sam nadje ...

znaci, ako zelis da se uveris da je Biblija Bozja rec, sam trazis dokaze za to...

imam neke knjige i enciklopedije koje sadrze dokaze

jel mislis da treba ovde da ih prepisujem :think: :aha:

Poslednja izmena:
Nekima je dosadan i jalov i ovaj mali život, meni nije. Osećam da bi mi trebalo barem 300 god. samo da bih naučio neke osnovne stvari koje me zanimaju, recimo hoću da pročitam bibliju na izvornim jezicima (aramejskom, grčkom i hebrejskom). Zanima me i mnogo drugih stvari iz istorije religije, kažu kad bi čitao svaki dan samo jednu knjigu o religiji (a sve su podebele) ne bi ih sve pročitao za 500 god. a u međuvremenu bi neko napisao nešto novo. Život je tok i on nikad nije isti i ne može ti biti dosadan, osim naravno ako ste vi sami sebi dosadni, e onda već......:whistling:
Niko ovde ne kaže da je ovaj život dosadan, nego ti i dalje ne shvataš razliku između 500 godina, 500 milijardi godina, 500 guglpleksa godina i beskonačnog broja godina. (prve tri mere vremena su nemerljivo manje od beskonačnog broja godina, iako su i milijarde za nas već neshvatljiv vremenski period)

Zaključak: koliko vidim, zaglavili smo na elementarnoj matematici, a ne na verovanju u religijske bajke...

Niko ovde ne kaže da je ovaj život dosadan, nego ti i dalje ne shvataš razliku između 500 godina, 500 milijardi godina, 500 guglpleksa godina i beskonačnog broja godina. (prve tri mere vremena su nemerljivo manje od beskonačnog broja godina, iako su i milijarde za nas već neshvatljiv vremenski period)

Zaključak: koliko vidim, zaglavili smo na elementarnoj matematici, a ne na verovanju u religijske bajke...

ALA SI SE NALUPETAO!!! :hahaha::hahaha::hahaha:

ALA SI SE NALUPETAO!!! :hahaha::hahaha::hahaha:
Iskreno se nadam da umeš nešto pametnije od toga da kažeš?

Primer: objasni zašto nisam u pravu, reci nešto o velikim brojevima iz tvoje perspektive. Pokaži da shvataš o kakvim magnitudama veličine vremena mi ovde govorimo! Shvataš li koliko je tvoj primer sa 500 godina čitanja svih knjiga koje su ikad napisane banalan u odnosu na trajanje večnosti? To je kao da te neko zamoli da svakom zrnu peska na plaži nadeneš drugačije ime, a ti znaš samo tri imena, i tvrdiš da će to najverovatnije biti dovoljno.

Uzgred, ako te ne mrzi, isključi "Caps Lock" - kažu ljudi da nije kulturno pisati ceo tekst velikim slovima.

@#PPP, hvala, preduhitrio si me... ;)

Ne želim večni život. Čak me i plaši pomisao na to. U poslednje vreme me više plaši to da ću večno biti sa nekim ljudima, nego da neću više biti živa. Volela bih da nema ničega posle smrti. Više bih volela da postoji reinkarnacija nego večni život posle smrti.

vechni zhivot ne mozhe da bude dosadan. dosada je apstinentska kriza koja se projavljuje kod ljudi koji su zavisni od zabave. a oni koji su zavisni od zabave necje icji u raj, tj. necje dobiti vechni zhivot.

Za nekoga je "zabava" citanje knjige.
Za nekoga je to blejanje pred dragstorom.
Za nekoga, pak, odlazak u bioskop.
Za odredjene grupacije to je, recimo, setanje gradom u tangama i grljenje sa istopolnim individuama sa ekstaticnim izrazom na licu.
Za mene je to basket. I baklave! :super: Za moju kevu sudoku.
A videh na Adi i neke kojima je to bandzi dzamping.
Mom maloletnom komsiji to je zvrljanje po liftu.
A njegovom zadriglom ocu je krkanje pljeskavica.
Za gooomilu nas to je koitus... :rumenko:
Za goooomilu nekih preksinoc to je bila Madonna.
Toliko razlicitih vidova "zabave" postoji.
Zabava, je, jednostavno, lepo provedeno vreme.

Dakle, svi mi koji trazimo malo hedonizma u zivotu, kroz zabavu, necemo zasluziti vecni zivot?
Vala, nek i necemo. Al' cemo se barem naziveti.

A ti, cim uletis u taj vecni zivot, lepo sedi, ekstazu na facu i gledaj kako je lepa bela svetlost oko Njega... i zakljuci "e, vala, nek sam se ratosiljao one 80-godisnje robije... sad mogu na miru da uzivam... u vecnosti."

Back