hehe,Cairne,da li je to neko naredjene?

ja ne mogu da dodjem samo da pozdravim drustvance?
ali evo..samo za tebe,pricica od proslog leta...
bila sam sa mojima na moru (isto mesto,gde je bila devojka sa jagodama,isto doba godine,samo par godina kasnije),i ne daleko od plaze,bila je jedna staara napustena kuca,i godinama sam kao mala izbegavala taj deo mestasceta,jer se pricalo kako je kuca ukleta,kako je tu neke covek pobio svoju porodicu(zenu i dvoje male dece,jedno je bila beba)...i upoznala sam neke lude crnogorce,i oni su pricali kako su to price za malu decu,kako je to koliba nekog ribolovca...ja sam ispricala neke svoje dogadjaje,ali su se samo slatko nasmejali...i resili oni da mene i drugaricu vode u obilazak "kolibe" (drvena kuca,gradjena kao crkva...bas je bila cudna).
usli mi unutra,oni poceli da stvaraju kao neke zvukove,da nas golicaju,ne bili smo se nas dve uplasile,i shatile da tu nema nicega...i stvarno,niceg nije bilo,mi seli,poceli da pricamo "strasne price",i od jednom jedan od ta dva lika kaze da cuje bebu kako place,sav se isprepada,i kaze drugu da prekine da pusta melodije sa telefona...ovaj tvrdio da nije on i mi se dogovorili da svi iskljucimo mobilno...svi smo izvadili telefone,i svi su se u isto vreme ugasili,a niko nije pritisnuo dogmice za gasenje...tu se mi pogledali,ali ono kao,"ma nije to nista",i ae krenusmo da obilazimo kucu,i usput sam pitala njih dvojicu na koji nacin je legenda pricala da su oni ubijeni...."preseceni grkljani,i spaljeni,jedino bebi nije bio presecen grkljan",rekao je jedan...nije proslo 2 sekunde,svi smo zaculi deciji plac,onaj pravi bebeci,onaj histericni,od bola...
kuca jeste bila kao nagorela,ali niko nije verovao u legendu...vriska je postala ne podnosljiva,sve glasnija..krenuli smo napolje,i onda su se zaculi i vrisci nesto starijeg deteta,i uzasan zenski vrisak...istrcali smo napolje,ko da nas zaracem teraju,i stali ispred kuce...napolju se nista nije culo,ni videlo...ali se culo pucketanje drveta kao prilikom pozara,ali nista nije gorelo...
posle par minuta je sve utihnulo...opet smo usli,ali nista...kao da se nista nije desilo...
otisli smo i njih dvojica su shvatila da to ipak nisu price za malu decu...
u mestu se to proculo,svstenik je opet osvetio grobove majke i dece,kucu su spalili,i ostala je samo ta prica...