Cairne
Aktivan član
- Poruka
- 1.178
E moja maka kad je bila mala pesacila po 10 km do skole, a precicama kroz sume i livade bilo joj je mnogo krace al je tuda isla samo danju.
I ne znam zasto jedne veceri krene ona pesicom, valjda se spremalo neko nevreme a ona pozurila da ne pokisne. Kilometar od kuce se oprosti sa drugaricom i krene kroz sumu. Kaze bio mrkli mrak, ni zvezde, ni meseca na nebu. Kad je bila negde na pola puta cuje neke korake iza sebe. Pomisli da je neko od seljana pa odluci da saceka posto nije videla ni kuda ide. Ali nema nikog, nastavi ona dalje a misli sigurno je samo od vetra. Ali oces, opet se nesto cuje.. saceka malo, povice, nista. Ide ona dalje i cuje kao da neko prica iza nje. Onda kaze da je cula kako je nesto palo i onda smeh na metar od nje...
Pozuri a koraci se i dalje cuju. Umalo nije zalutala u sumi, trcala ko luda do kuce-vise od pola sata lutala po sumi...
Kad je dosla kuci i ispricala otac joj rekao da su tuda vodili partizane na streljanje kad je on bio decak i da su ljudi posle toga nocu mogli da cuju korake ako su isli tom istom stazom.
Sutradan je dobila veliku crvenu lampu, ali je uvek isla okolo. Pre par godina je trazila stazu ali je sad nacisto zarasla i nije prohodna.
Sad, najverovatnije da je to samo vetar i ljudska uobrazilja ali da sam ja bila na njenom mestu, ne znam...
xm ...
chito sam jednom jedan chlanak u kojem kazhu
da postoji jedno polje u Ameritji ( blizu granitze TEXASA ) ... na tom polju se vodio gradjanski rat ... i dan danas se chuju priche o tom polju , kako se u kasne sate ( a i tokom belog dana ) chuju koraci trupa , udartzi bubnjara koji daje ritam hoda i chak kazhu da je grupa novinara videla ( providnog ) mrtvog vojnika koji putza iz pushke sav krvav !
Kad su pokushali da ga slikaju na slitzi se videla samo trava i GUUUUUUSTA magla sa jednom malom svetlom tachkitzom u centru na tom mestu de je vojnik !