zalosna_sova
Obećava
- Poruka
- 83
Lele bre losted ima tu necega.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Taknula me tvoja pricaevo i mene ovde,nesto da podelim sa vama...
ja sam kao mala ostala bez roditelja,i zivim sa bakom,i deka mi je sad vec pokojni...ali ima nesto interesantno sto se desilo...
pre par godina,sedim sminkam se,spremam se za skolu,sva srecna,treba da se prijavim za exkurziju,matursku,i spremam se ja tako,i zavrsim sa sminkanjem,vratim ogledalo na mesto,i tako je bas stajalo da se video odraz sobe,a ne mene,i nesto sam bez vezze pogledala u ogledala,i videla sam lik moje majke u ogledalu,kako me tuzno gleda,i samo je pognula glavu...ja gledam,ne verujem....ledam i ne trepcem...u tom trenutku u sobu je usla moja baka(oceva mama)i sama je sebi prekinula misao...kad je videla slabasan oblak dima u sobi...
ceo dan sam bila izgubljena...i u skoli saznam da,da bih dobila vizu,trebaju mi umrlice roditelja...nemam pojma sto je to trebalo...uglavnom,dobila sam ja te umrlice,i tek sam onda saznala da su moji roditelji bili razvedeni...
onda sam obavila par razgovora sa mojim bliznjima,i svi su rekli isto,da se moja majka jako pokajala posle razvoda...
ima jos stvai,ali o tome drugi put...
E, da!
Zamislite ovo!
Secam se da je bila zima i da me mrzelo da izadjem iz kuce. Uglavnom sestru i mene pozove drugarica da se vidimo sve tri i nas dve odemo. Ona je zivela sa dedom i roditeljima koji su uglavnom radili uvek...
Sedimo, pricamo, sve ok i uhvatimo se neke price kad smo bile male. Ta drugarica se seti nekih slika na kojima su mene roditelji slikali golu na plazi, a moja sestra iako bliznakinja je nosila kupaci, pa kao te slike su na potkrovlju i ajde da ih nadjemo. Odmah nisam htela da se smaram trazeci slike i nih dve odu, a mene ostave samu sa njenim dedom koji, btw, za sebe covek ne zna, sve zaboravlja, a nekad bio sjajan sahista.
I pazite, sad ovaj uzas! Ja sedim u sobi , i cujem ove dve kako lupaju na potkrovlju, pogledam na vrata od sobe, kad eto ti njenog dede koji vec dve godine pisa u pelene, zaboravio da govori, seta se besciljno po kuci, bezopasan, zivi kao biljka, ma tuga! Covek ide ka meni, gleda me u oci i nosi sah! Verujete, gleda me pravo u oci i kaze tecno, bez ikakvih problema u artikulaciji (a rekla sam, covek je zaboravio da govori):"Gospodjice, hajdemo vi i ja jednu, pa ko pobedi!" Gleda me pravo u oci. I to vise nije deda moje drugarice, nego neki decko u njegovim ocima, neko mlad, mladji od mene, uzasno nenormalana osecanja u tom trenutku. Deda seda za sto, postavlja figure, okrece se ka meni koja ne znam za sebe i jos jednom sasvim razgovetno kaze:"Hajde, sedite, bice mi zadovoljstvo!"
E tada vec sasvim sigurna da nisu cista posla, izletim iz sobe sa utiskom da me nesto juri i isteruje i potrcim kod ove dve deruci se kao magarac.
Kada su me videle onako uspanicenu, a nemam sta da im kazem, izvredjale su me sto vicem i plasim ih, a ja sam im tada rekla da sidju dole da vide sta radi deda, pa meni da drze predavanje.
E, to je bio lep prizor!
Mi sisle, deda sedi, igra sah, gleda u protvnika, figure se NE pomeraju, ali on razgovetno prica sa nekim i odgovara mu na pitanja. Vidimo da se cak i udvara. Pogledamo u protivnnika sa kojim razgovara, nigde nikog, a on prica!!:shock::shock::shock: E, to je bila kulminacija!
Ali, cim nas je spazio, sve je prestalo i moglo se osetiti necije nepustanje, necije rasipanje, neko oprastanje. Deda se smirio, pokunjio, ucutao, opet bio onaj stari, bolesni dekica.
Nas tri nismo imale objasnje za nagli priliv njegove energije i zelju da igra sah bas sa mnom, a ne sa mojom sestrom. (Mene niko nikad od drustva nije pobedio u sahu, nisam profi, ali uzivam i volim tu vrstu izazova).
Tuzno...to popodne cim smo usle u kucu nakon druzenja sa drugaricom i neobicnog, jezivog dogadjaja,pozvala nas je drugarica telefonom i rekla kratko:"...deda mi je upravo umro."
Kate Dave, ja verujem da se to desilo tvom ocu, sve sto prica. Ali, sta je to- ne znam. I znam da niko nikad nece saznati o cemu se radi i sta je zapravo sve to cega se plasimo.
Znam da mi je baba umrla kada sam imala 2 godine. Sestra i ja je se ne secamo. Ali ljudi kazu da je bila mnogo dobra, mada je moj deda varao. I kazu da je bila ljubomorna. Pa, kako i ne bi kad je ovaj magarci!
I tako, umre meni baba, a deda dovede drugu sa kojom je bio u vezi jos za babinog zivota. A ova nova zena, nje se secam, pocela da se seta po kuci, kao sve je to njeno, nosi cak i babine stvari i koristi nejene parfeme, ma sve babino, cak i sa dedom u njenom krevetu spava, ma uzas!
I sve tako do jednog dana, mi deca dosli kod njih, tata nas doveo, a dedina nova zena izlece iz kuce i vristi, kaze "Ugrize me Danka" (Danka je nasa baba). Navodno, u kucu dok je kuvala rucak, a sestri i meni jije davala da se jurimo po dvoristu, nego nas je bukvalno sikanirala, kaze da jos je priletelo nesto crno i ujelo je za butinu. Ja sam tada imala 9 godina. I jasno se secam kada je zadigla babinu haljinu da je na butini imala otisak zuba i crvenilo. Nikada vise nije tu prenocila. Ja znam da je to crno bila moja baba ili neka druga pravda koja je dosla da se obracuna i naplati joj sve sto zasluzuje. Jer, bilo je previse ruzno gledati zenu koja je drugoj, umrloj zeni preotela sve i muza, i garderobu, i domacinstvo i pritom malytrtirati unuke...
ljudi , a shta ako je onaj dekica bio malo fitj-firitj ???
mislim .... stari ljudi su obichno senilni , zaboravni , umishljati ... mozhda je umislio neki tibicu???
ja i dalje tvrdim da ne mslimo vec da jeste paranormalno... WHO'S KNOWS?