Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je i pre postopka dat magnezijum da ga pijem 3xdnevno. Ali onaj u prahu sto se sipa na jezim. On stvarno regulise sve. U tvom slucaju, najbolje je da pitas dr, jer si vec u postupku...

Hvala na odgovoru milice44. Na svoju ruku sam već počela piti Magnezijum 300 Direkt, to je taj u kesicama što se samo istoopi u ustima i proguta. Međutim, ne znam da li je dobro da ga pijem 3 puta dnevno jer sam počela sa Prenatalom koji već sadrži Mg pa ne znam kolika je optimalna dnevna količina. U svakom slučaju pitaću doktora.
Inače, ako neko traži dobar Prenatal- toplo preporučujem Solgar Prenatal- odličan je, željezo je posebno obrađeno tako da ne izaziva mučnine (a ja imam problema sa želucem, tako da mi je odličan), a ne sadrži ni vitamin A kojeg valjda nije dobro piti na početku trudnoće. Eto, i od mene jedna preporuka ;)

Gde je najbolje raditi VTO sa niskim AMH? Imam 30 god i AMH mi je 0,34 ng ref vred (0,19-9,14),sve ostalo je u redu i kod supruga i kod mene.Moja dr mi kaze da nije nista strasno i da sacekam jos godinu dana ali ja sam insistirala VTO.Dace mi uput prvo za inseminaciju a mene interesuje da li ce mi raditi inseminaciju sa ovakvim AMH ili odmah VTO?I da li ce mi odobriti komisija u Visegradskoj VTO zbog niskog amh?

Hvala :* Sad ide opet strah... da ne padne, u ordinaciji kazu da je to odlicna vrednost.

Moras se opustiti jer ces izazvati vece komplikacije strahom i nervozom. Beta je sasvim visoka, i sada se fokusiraj na savete dr i pre svega slusaj svoje telo. Meni je receno da mogu normalno da zivim i da vozim i radim, a ja sam legla u krevet i nisam ih slusala. Samo sam se malo kretala da bi se sto bolje prikacilo za matericu, jer je to proces koji traje nekoliko meseci. Mada, meni se materica strasno grcila i pored magnezijuma, jer su 2 bebe a ja slabasna...

Ja sve normalno radim. Ne dizem nista sto je teze od 2-3kile. Ali inace sve obavljam. Kuvam spremam setam... juce sam i potrcala da pobegnem od kise. Jedino sto odnose nemamo vec dve nedelje to me malo kopka kad mogu i to da obavim :rumenko: pa sacekacu jos koji dan. Pa cu pitati dr. Inace sve mi je ok. Progesteron primam svaki 5dan. Utrogestan na 8sati. I feminion ujutru jednu. Neradujem se previse. U svakom slucaju bice nesto nadam se. Milice kolika je tebi beta i koji dan si vadila?

Ja sve normalno radim. Ne dizem nista sto je teze od 2-3kile. Ali inace sve obavljam. Kuvam spremam setam... juce sam i potrcala da pobegnem od kise. Jedino sto odnose nemamo vec dve nedelje to me malo kopka kad mogu i to da obavim :rumenko: pa sacekacu jos koji dan. Pa cu pitati dr. Inace sve mi je ok. Progesteron primam svaki 5dan. Utrogestan na 8sati. I feminion ujutru jednu. Neradujem se previse. U svakom slucaju bice nesto nadam se. Milice kolika je tebi beta i koji dan si vadila?

Cestitke!!!! Mozda si vec napisala, ali da se ne bih vraćala, gde si radila Vto?

libra35 ja sam iz unutrasnjosti i moram 3h da putujem do BG.Moja dr pominje inseminaciju u septembru,mada meni nije jasno kada u mom gradu overim uput,da li zovem Visegradsku da zakazem? Ne znam ni gde zakazujem ni kod koga,ne znam nijednog dr u BG.I ne znam da li se tada odlucuje da li cu raditi inseminaciju ili VTO?

Cestitke za betu:heart:,MICAUBICA 83,ja imam 31 i nizak amh,htela sa genesis jer su za to najbolji nisu bili u ponudi kad sam predala tj,privatnici...Otisla sa sam u Valjevo,videcemo,odlozlozila sam za septembar jer su mi rekli da sam anksiozna pa da se malo opustim jer sam imala stresa puno..Nas amh nije nista posebno jer nista ne znaci mozes da imas zdravih jajnih celija i da ubacis dva ili tri embriona a moze i jedan.Pij kuenzim ku 10 ...

- - - - - - - - - -

Hoce odobrice ti meni su cak u narodnom frontu odobrili..ne sekiraj se nista...

sarita22 hvala ti puno na odgovoru,utesila si me :),Anksioznost mozes sama da kontrolises,kad dobijes napad panike udahni duboko kroz nos i izdahni polako na usta i tako 10 puta.Procice, nemoj to da te brine,to ti je od stresova.Koje klinike su u ponudi za VTO u BG o trosku drzave?Od koliko mg pijes koenzim q 10?

Jazz35 u mom gradu ne postoji privatnik za sterilitet

Micoubico, ni u mom gradu ne postoji privatnik za to, ali idem u Maribor, a to mi je oko 4 sata vožnje autom od mog mjesta. Svi kažu da su tamo najbolji stručnjaci.... Vjerujem da se isplati i putovanje i sav trošak koji ide uz to... naravno, svakako da ima onih koji su zbog finansijske situacije ograničeni na postupak o trošku fonda zdravstva, nažalost..

Micoubico
Ja mislim da ides kod svog ginekologa u drzavnu da ti da uput za naj blizu drzavnu gde ima specijalista za sterilitat a ipak bi najb bilo u Beogradu.Garantujem da kad dodjes do nekog ko ce da predlozi vto u drzavnoj neces ici na inseminaciju zbog manjeg amh preskacu jer se smatra manjkom oval.rezervi i sa inseminacijom te samo gnjave.

Drage, Beta juče 14 dan skočila na 331...
Sutra ponavljanje i kontrola... i valjda uključivynje fraxiparina.
Nadam se daće sve biti ok...
Ljubim Vas
Divne vesti coko! I dosta vise vadjenja bete, postaces malokrvna nacisto! :p

Mico, ne brini za amh, potpuno je nebitan (vec su ti rekli drugi), a q10 pijes za poboljsanje kvaliteta jc. Ja sam pila 3x100g, mislim da ne moze da skodi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back