Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beeta 14,8 ...rekli da ponovim za 7 dana, smrc ...izgleda nista ali nema odustajanja.Za koliko mogu ponovo u postupak.?:(

Zao mi je, iskreno. Glavu gore, I kao da nisi ni bila. Sledeci ciklus je jako plodan, pa ga svi preskacu za vto. A savetuju od 3-6 meseci pa ponovo. Pitaj svog dr... ja sam isla u roku od godinu dana, zbog porodicnih obaveza. Inace bi ranije. Doživljavala sam kao avanturu, I sve sam pripremila pre ovog drugog postupka. Uradila sistematski pregled celog tela, proverila hormone, resila na poslu zamenu, I otisla kod dr dan pred ciklus. On bio odusevljen I kaze prekosutra krecemo sa terapijom.

Ako su ti dali da biras, verovatno imaju ista dejstva. Ono sto deluje na jednu osobu ne mora da znaci da deluje isto I kid tebe. Moj savet he da ih pozoveš I pitas da ti pomognu u izboru, jer oni imaju vise iskustva. Ja sam radila u Segedinu, I nista nisam birala. Sve mi je bilo rečeno I tacno odredjeno. Samo mi nije jasno kako oni znaju kada ce biti punkcija, jer to zavisi od razvoja folikula... I tesko je predvidivo.

Sto se tice tsh, ukoliko ti nisu nista rekli, verovatno ne treba nista da radis po tom pitanju. Bitan je I t3 I t4. Meni je endokrinolog rekao samo ishranu da korigujem da bi mi zlezda ostala sto duze u super stanju (jer je meni rezultat bio super). A u trudnoci se zna pogorsati. Sada sam usla u 5ti m, ali mi nisu kontrolisali stitnu uopste. Verovatno jer je krvna slika ok.

Mi možemo samo da delimo iskustvo sa tobom, ali su doktori gde ces raditi najbolji savetnici. Slobodno ih zovi za bilo koju nedoumicu. Ja sam imala razlicite terapije u 2 postupka, a sve je bilo isto:I dr, I moji hormoni, I moje raspolozenje... Ja sam mog udavila sa pitanjima, mada smo mi vecinom komunicirali mailom pa mi je bilo lakse. Kad ne odgovori, ja telefon u ruke.Sada nosim blizance, zahvaljujuci pitanjima, I odgovorima na vreme...
Zelim ti mnogo mnogo srece pre svega.

T3 je 1,8 (1,3-3,1)
T4 je 102 (66-181)
Prolaktin je 322 (102-496)
Estradiol je 30,26 (12,5-166)- odnosi se na folikularnu fazu, a valjda je 5.dan ciklusa ta folikularna faza :)
Što bi značilo da je sve ostalo OK. Pitaću ih šta da radim kada se približi datum za početak stimulacije. Pored Gonala i Menopura naveli su mi još i "Cetrotide" (i pored svih njih cijene u apotekama u Sloveniji, i taj je izgleda najskuplji), a nisam vidjela da je iko pisao da je uzimao taj Cerotide. Sada mi ostaje da se bacim na potragu za antibebi pilulama, a napisali su mi i da počnem uzimati Femibion, Prenatal ili Elevit.
Uglavnom, doktor Ilić je rekao da su nam izgledi dobri jer ja nisam imala nikakvih problema osim zavaljene materice, a na VTO smo se odlučili jer mm ima oligoastenospermiju.
Tebi želim puno sreće sa blizancima i zahvajuljem na odgovoru i savjetu :) Veliki pozdrav :)

Devojke,pomagajte,zakazan mi proces bio za sad odlozila sam za sseptembar,jer su mi ustanovili da sam anksiozna....Pa sad se pitam jel ima neka zena na ovom forumu da je anksiozna??Molim vas pomozite ako je neka bila u slicnoj situaciji,dali su mi neki ljek ali ne bih ga pila a citala sam ovde od clanice SUNSHINE 12 da je na pola procesa postala anksiozna...sad ne znam dal da pijem sta jel neko imao neko iskustvo...hvala unapred

Hvala Drage na podrsci.Milice 44 jako si me utesila za drugi put kad krenem kako cu i sta cu.od ove bete se bas i ne nadam no ponovicu.Nikog od lekara ne mogu da dobijem na tel ,mnogo su zauzeti tako da nzm sta bih bez vas...I dalje vestica nije stigla,temp je35,5 a ,sta reci nzm da li je biohemiska il sta wtf.Da li znate da li se te oval rezerve brzo trose jel meni je to dijagnoza smanjene oval.rezerve amh0,59 fsh 8.57mi lh 1.69 i 35 god ostalo sve ok i mom muzu.Stalno me strah da li ce i sl put uspeti da izvuku takva dva dobra embiona inace po kratkoj semi .Sve je bilo extra do bete ...cak je i trajalo sve sa terapijom i trasferom ni dve nedelje ali eto beta mala.Ljubim vas puno ..pisite mi sta znate jel ste vi moja enciklopedija.Sarita nzm nista o anksioznosti od cega to nastaje, no bolje da ojacas pa u postupak vitalna i zdrava..veruj nije nista strasno osim cekanja bete, po meni zbog psihe ali nismo svi isti..probaj da se sa prirodnim medikamenima ojacas:Q enzim,matini mlec,folna ....Zeljavelika cekamo lepe vesti cuvaj mi se i bice sve ok.Milice,JaZZ i otale mnogo ste mi pomogle.Pisemo se

Sarita,tesko je sama da se izboris sa tim. Ali ja ti govorim ovo iz iskustva,ako sama sebi ne pomognes nece ti ni lekovi pomoci. Veruj u sebe,veruj u sutra,veruj u dobre ljude. Tesko je,znam. Moja drugarica je imala napade panike i pila lekove pa zaradila neku bakteriju od koje telo propada(ne znam kako se zove)ali smrsala je 15kila. Tuga dvoje dece nije mogla da nahrani presvuce okupa itd.... a izlecila se tako sto je svaki put kada je imala napad otisla u kupatilo osamari se dva puta umije hladnom vodom i nastavi dan. Ruzno zvuci ali ona je sama sebi pomogla.
LIBRA,nedaj se bre!!!! Nista nije nedostizno!! Ja verujem u tebe sebe i svaku od nas i znam da MORA biti! Nema odustajanja! :heart:

Pre svega, volela bih svojoj vrsnjakinji libri (i u isto vreme smo u postupku) da kazem da niska beta ne mora nuzno da znaci da nije uspelo (mogucnost kasne implantacije), mada su to retki slucajevi (bar koliko sam ja procesljala internet). Ali i da nije uspelo, tvoji rezultati uopste nisu tako losi da bi se nervirala oko toga. Moj je amh 0.13 i fsh oko 12, pa vec tri puta imam dve dobre celije i dva odlicna embriona, sto je sasvim dovoljno (pa ionako vracaju 2-3). U svakom slucaju, kao sto je svima ovde u najneverovatnijim momentima na najneverovatnije nacine uspelo, tako ce i tebi jednom (ako vec nije ;) ).

@zelja, kako si ti, kako ti prolazi vreme?
mr2014, prvi put cujem da neko sam sebi treba da bira terapiju.
Inace, meni je ovo 4. ivf (doduse 3. transfer) i beta je pozitivna, ali krvaruckam vec 6 dana, a zbog moje istorije vanmatericnih, ziva nisam.

Drage moje,

I ja sam nova u celoj priči, pa bih vas zamolila da mi kažete koliko ste čekale na poziv ili pismo od RZZO nakon što vam je komisija II odobrila učešće i naravno koliko ste čekale do ulaska u postupak.

Ja sam pre dve nedelje prošla komisiju u Narodnom Frontu i sad čekamo :)

Želim vam svima puno sreće!

Pozdrav

Drage moje,

I ja sam nova u celoj priči, pa bih vas zamolila da mi kažete koliko ste čekale na poziv ili pismo od RZZO nakon što vam je komisija II odobrila učešće i naravno koliko ste čekale do ulaska u postupak.

Ja sam pre dve nedelje prošla komisiju u Narodnom Frontu i sad čekamo :)

Želim vam svima puno sreće!

Pozdrav

Žuta orhideja,
ja npr. nisam uopšte išla na komisiju, već sam na preporuku prijateljice koja je prezadovoljna doktorima u MB i koja je dobila bebu nakon par godina pokušavanja VTO svukuda po svijetu, uzela br. telefona, nazvala (to je bilo početkom aprila ove godine), ostavila podatke i poslali su mi mail da dođemo 9.maja. To je sve, naravno, o našem trošku. Ali da smo išli na komisiju, morali bismo na postupak u Banjaluci (gdje procenat uspješnosti nije baš veliki), a mi smo htjeli baš Maribor.. Tada su nam već rekli da će postupak biti u avgustu/septembru i evo za koji dan počinjem piti Logest i Prenatal, a 1.9. idem u MB na prvu injekciju hormona. Eto, pa vidjećemo šta će da bude..... :)

Oko 7 dnt, sve je oskudno i braonkasto (tamno crveno). To mi se desavalo samo samo u vanm. Oni kazu da je to ok, normalno, ali to su rekli i prosli put, pa je bila eu u ostatku jajovoda (nisam ni znala da ga imam, navodno oba odstranjena). A radila hsg koji nije pokazao nikakve ostatke, doduse godinu dana ranije. Ma, ja sam cudo, na betaniji kazu da to nikada nisu videli.

Devojke ajde dajte mi vaše mišljenje... Radila sam transfer zamrznute blastociste i 10 dan nakon transfera beta HCG je 39,4... Znam da je to mala vrednost i da moram da ponovim rezultat za 2 dana... tako mi je rečeno... Ima li nade za uspeh, sličnih iskustava... Da li je moguća kasnija implantacija...

Evo kopirano sa rode:
Vracena 3 embrija stara 3 dana.
10 dan pt.beta 26,95
12 dan pt.beta 49
16 dan pt.beta 298,2
20 tj.trudna 1 beba

10 dan jedva pozitivan test, jedva vidljiva druga crtica
11 dan beta 31.5, 13 dan 68, 15 dan 247.... i jedna brbica
vraćene dvije blastociste

Milice, pocelo je 7 dnt, oskudno je i tamno, a traje i sad 14 dnt. Oni kazu da je to ok, normalno, sve ce biti dobro, ali to su rekli i prosli put pa je bila eu u OSTATKU jajovoda:eek:

Meni je pocelo krvarenje 8 dan od et. I trajalo 2 dana. A onda samo 10 dana kasnije haos. Crveno krvarenje, par dana, pa onda jos 2 nedelje braon oskudno. I u eli mi fraxiparin I sve stalo. Ovo je moje iskustvo... samo zelim da znas da ne mora biti negativno. Sada sam 18ta nedelja sa blizancima :)

Ako vam niko nije nista rekao da treba da radite sa matericom, I ori tom prihvatio da vam radi vto, predlazem vam da pustite doktore da se igraju terminima. Opustite se, uradite sve sto vam dr kaze, drzite svoju zelju za sebe, I razmisljajte pozitivno.
Ja nista nisam istrazivala jer sam bas verovala doktoru. Ni jedan rezultat hormona niti polozaj materice,... nista. Na kraju, posle bete mi je rekao da sam imala blagu hiperstimulaciju I da ce mi jajnici biti aktivni jos neko vreme, ako primetim blagi bol... U bolnici mi rekli da mi je materica zavaljena, ali ni to nisam ispitivala dalje, jer ni oni nisu dalje pricali o tome. Podrazumevam da je to bila samo konstatacija. Jer sve ostalo sto je bilo problematicno objasnili su mi I bez mog pitanja I dali do znanja sta treba da radim.

Ako vam niko nije nista rekao da treba da radite sa matericom, I pri tom prihvatio da vam radi vto, predlazem vam da pustite doktore da se igraju terminima. Opustite se, uradite sve sto vam dr kaze, drzite svoju zelju za sebe, I razmisljajte pozitivno.
Ja nista nisam istrazivala jer sam bas verovala doktoru. Ni jedan rezultat hormona niti polozaj materice,... nista. Na kraju, posle bete mi je rekao da sam imala blagu hiperstimulaciju I da ce mi jajnici biti aktivni jos neko vreme, ako primetim blagi bol... U bolnici mi rekli da mi je materica zavaljena, ali ni to nisam ispitivala dalje, jer ni oni nisu dalje pricali o tome. Podrazumevam da je to bila samo konstatacija. Jer sve ostalo sto je bilo problematicno objasnili su mi I bez mog pitanja I dali do znanja sta treba da radim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back