Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako vam niko nije nista rekao da treba da radite sa matericom, I pri tom prihvatio da vam radi vto, predlazem vam da pustite doktore da se igraju terminima. Opustite se, uradite sve sto vam dr kaze, drzite svoju zelju za sebe, I razmisljajte pozitivno.
Ja nista nisam istrazivala jer sam bas verovala doktoru. Ni jedan rezultat hormona niti polozaj materice,... nista. Na kraju, posle bete mi je rekao da sam imala blagu hiperstimulaciju I da ce mi jajnici biti aktivni jos neko vreme, ako primetim blagi bol... U bolnici mi rekli da mi je materica zavaljena, ali ni to nisam ispitivala dalje, jer ni oni nisu dalje pricali o tome. Podrazumevam da je to bila samo konstatacija. Jer sve ostalo sto je bilo problematicno objasnili su mi I bez mog pitanja I dali do znanja sta treba da radim.

Slažem se milice 44. neke informacije nije na odmet imati i nešto istražiti čisto da ne mislimo da je neka promjena koja nam se dešava nenormalna, ali za sve ostalo tu su doktori. od nalaza traže ono što ih interesuje i ako po tom pitanju ne pominju više ništa znači da to ne predstavlja problem. Ponekad je dobro znati manje :)

Fr33style samo da ti kazem da si me bas utesila i dala nadu za dalje,sto se tice ovih mojih ne bas sjajnih rezervi ...javljaj molim te sta se kod tebe desava...
Aneri77 meni rekla dr da prestanem sa utricima sad nzm probacu pa da vidim ako dobijem onda nista ,probacu da osluskujem svoje telo,nzm sta drugo.Kazi mi Aneri77 sta je bilo sa tobom pratila sam te ali onda od frke nisam shvatila da li si uspela.U svakom slucaju sretno svima.:heart:

Milice44 ja bih tek trebalo da uzmem uput za VTO.Ovog meseca sam radila u mom gradu kod privatnog dr folikulometriju (posto je nikada nisam radila,moja dr u DZ nije htela da mi radi) i primila sam pregnil a na izvestaju pise cavum uteri deluje razvuceno,tako da nemam pojma sta to znaci,bas sam zbunjena

Fr33style samo da ti kazem da si me bas utesila i dala nadu za dalje,sto se tice ovih mojih ne bas sjajnih rezervi ...javljaj molim te sta se kod tebe desava...
Aneri77 meni rekla dr da prestanem sa utricima sad nzm probacu pa da vidim ako dobijem onda nista ,probacu da osluskujem svoje telo,nzm sta drugo.Kazi mi Aneri77 sta je bilo sa tobom pratila sam te ali onda od frke nisam shvatila da li si uspela.U svakom slucaju sretno svima.:heart:

Nisam uspela, beta 4.58. Bila sam na odmoru, pa se sada polako psihicki spremam za novi pocetak.
Malo sam se razocarala u lekara, jer je odmah nakon VTO otisao na odmor (nema sa kom da se konsultujes, a drugi lekar ne zli da te primi),
a ja kod njega idem i privatno. Jos uvek razmisljam da li da i drugu VTO radim uNisu ili da promenim.

Hvala ti draga. To mi uliva nadu... A našla sam još par primera...Nadam se da je trudnoća u pitanju, ipak je BETA 40 10 dan transfera, nije 10,20. Danas 11 dan sam uradila i test Baby rapid... Blago je pozitivan, tj jedva vidljiva druga crta, ali ga nisam radila prvim jutarnjim urinom, već drugim pa se nadam da bi prvim crta bila izraženija.
Sutra ću ponoviti betu, pa ću znati.... .....

Evo kopirano sa rode:
Vracena 3 embrija stara 3 dana.
10 dan pt.beta 26,95
12 dan pt.beta 49
16 dan pt.beta 298,2
20 tj.trudna 1 beba

10 dan jedva pozitivan test, jedva vidljiva druga crtica
11 dan beta 31.5, 13 dan 68, 15 dan 247.... i jedna brbica
vraćene dvije blastociste
Hvala ti draga. To mi uliva nadu... A našla sam još par primera...Nadam se da je trudnoća u pitanju, ipak je BETA 40 10 dan transfera, nije 10,20. Danas 11 dan sam uradila i test Baby rapid... Blago je pozitivan, tj jedva vidljiva druga crta, ali ga nisam radila prvim jutarnjim urinom, već drugim pa se nadam da bi prvim crta bila izraženija.
Sutra ću ponoviti betu, pa ću znati.... ....

Žuta orhideja,
ja npr. nisam uopšte išla na komisiju, već sam na preporuku prijateljice koja je prezadovoljna doktorima u MB i koja je dobila bebu nakon par godina pokušavanja VTO svukuda po svijetu, uzela br. telefona, nazvala (to je bilo početkom aprila ove godine), ostavila podatke i poslali su mi mail da dođemo 9.maja. To je sve, naravno, o našem trošku. Ali da smo išli na komisiju, morali bismo na postupak u Banjaluci (gdje procenat uspješnosti nije baš veliki), a mi smo htjeli baš Maribor.. Tada su nam već rekli da će postupak biti u avgustu/septembru i evo za koji dan počinjem piti Logest i Prenatal, a 1.9. idem u MB na prvu injekciju hormona. Eto, pa vidjećemo šta će da bude..... :)

Hvala ti puno na odgovoru draga. Samo hrabro i optimistično :)

Ja sam se prijavila o trošku države i prvi mi je put pa ne znam koliko mi čekanja predstoji. Možda neka od devojaka ovde ima skorašnje iskustvo baš sa NF pa bih molila da ga podeli da skratimo muke neizvesnosti :)

Pozdrav svima!

Drage BETA 101, 12 dan od transfera blastociste... Skočila sa 39 na 100 za dva dana, valjda je to dobro.
Presrećna sam, radujem se ćuteći...
Ali rekli su mi da za dva dana ponovim BETU,i onda će mi uključiti fraxiparin ako sve bude ok, valjda nije premala....
Ljubim Vas...

Joj, librice, ja jos nesto verujem da tu moze biti nesto.
I ja cu kod Vlaisavljevica, ali u bg, ne u Mb, ja cula da on tamo nece vise raditi:confused:. Pocela sam sa Logestom, mada jos nisam sigurna da li cu u septembru. I sinoc zaboravim da popijem! I popila danas u 12. I sta sad da radim:besna:
Coko, cestitam, to je to:super:

Coko, mislim da je to to :)
Imam jedno pitanjce za one koje su već prošle kroz sav ovaj proces i već dobile svoje bebe, ali i za one koje su još u svemu tome :) Da li je neko imao problema sa usporenom probavom i neredovnom stolicom? Ja se borim s tim već dugo, pa ne znam kako ću dalje jer sam već u procesu (Maribor), a ostavila sam cigarete koje su mi inače pomagale pri regulisanju stolice :D Kako ste vi izlazile na kraj? Pozdrav veliki i čestitke drugaricama sa velikim betama ;)

Coko, mislim da je to to :)
Imam jedno pitanjce za one koje su već prošle kroz sav ovaj proces i već dobile svoje bebe, ali i za one koje su još u svemu tome :) Da li je neko imao problema sa usporenom probavom i neredovnom stolicom? Ja se borim s tim već dugo, pa ne znam kako ću dalje jer sam već u procesu (Maribor), a ostavila sam cigarete koje su mi inače pomagale pri regulisanju stolice :D Kako ste vi izlazile na kraj? Pozdrav veliki i čestitke drugaricama sa velikim betama ;)

Meni je i pre postopka dat magnezijum da ga pijem 3xdnevno. Ali onaj u prahu sto se sipa na jezim. On stvarno regulise sve. U tvom slucaju, najbolje je da pitas dr, jer si vec u postupku...

...libra dobila m...t sam i oekivala jel sam prestala sa utricima...idemo sad da se bacimo na kucnu radinost..ima li primera da je neko odmah posle ili uskoro uspeo hihihi:hahaha:
Jazz nzm za to sto si zaboravila mislim da ne moze bas da nesto puno da skodi ima za svaki lek uputstvo na netu...a cek ti ides tek septembru jel???? uh ja kad bi privatno videla bi bas u sloveniji jel sam cula extra strucnjaci e sad nzm...cak i jevremovu hvale sad nzm jel to privatna ...ja sam iz vojvodine....ja cu nekako posto mogu o drz:sad2:avnom trosku gledati da dobijem genezis...makar pisala molbe .Ovaj put nam u martu genezis nisu ponudili pa sam izabrala betaniju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back