Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hi hi ja sam probala skracivanje vremena po radnjama, proslog vikenda ali mi se cini da sam se vratila nekako tuznija nego kada sam otisla. Guzva, cene, galama, vrucina, pa hladno i tako. . . nemoj da ti to nedostaje :zper::zper::zper:

dobar je lek gledanje namestaja po sajtovima simpo, eurosalon union drvo, ktitor, natuzzi, domitalia i tako . . .:heart::heart::heart:

navijam za vas dvoje ili troje :zper::zper::zper:

meni su povecali dozu menopura na cetiri ampule, a suprefakt je i dalje 0.2 - dan4
imam 3 i 5 folikula, valjda ce od jednog biti vajda :D:D:D

Nikad nije dosta izloga! Nego, sta vredi da kupujem krpice, kad ce mi biti tesne uskoro...
Mislim da sam i ja imala 3 i 5 folikula. Bilo mi je krivo sto ih nema vise, ali su zato bili kvalitetni, lepo narastali, aspiracija prosla bez problema, ma sve skolski... Lepo se oplodile i sad polazu ovaj najgori test zvani opstanak... Cini mi se da i kod tebe ide sve kako treba, da cuknem...
Kako se osecas? Ja sam bila bas doooobro raspolozena, pitala sam se cime su napunili te injekcije, he, he...

Hvala, devojke na odgovorima!
Draga Ivka, sta da ti pisem ... Nema curkanja, hvala bogu, bilo je samo nesto smesno, pa sam opet lepo raspolozena... Napolju rominja kisa, a ja sva kao u oblacima... Sve mi je lepo...
Nisam uopste skoncentrisana na posao, samo citam ovaj forum i nista drugo mi ne moze zadrzati paznju. Mada, ako bih bacila pogled na neke izloge, to bi sigurno odvuklo misli...
Kako god, cekamooooo:p:p:p
Samma,nemoj da te brine to cukanje,moze i te kako da bude dobar znak... Imala sam ga i ja ,pa evo mamin djecak vec uveliko ide u vrtic..... Kada treba da vadis betu? Sretno !!!!!

Nikad nije dosta izloga! Nego, sta vredi da kupujem krpice, kad ce mi biti tesne uskoro...
Mislim da sam i ja imala 3 i 5 folikula. Bilo mi je krivo sto ih nema vise, ali su zato bili kvalitetni, lepo narastali, aspiracija prosla bez problema, ma sve skolski... Lepo se oplodile i sad polazu ovaj najgori test zvani opstanak... Cini mi se da i kod tebe ide sve kako treba, da cuknem...
Kako se osecas? Ja sam bila bas doooobro raspolozena, pitala sam se cime su napunili te injekcije, he, he...

Hi hi pa tako je i meni :p:p:p stvarno se odlicno osecam, jedino sam se pre par dana nesto rastuzila ono kao jadna jaaaa sto bas meniii i to vec poznato :rumenko::rumenko:
nekako su mi se oduzile inekcije i nesto ih mnogo ima obe ruke su mi pune modrica :(
a onda procitam kako tebi ide super pa je to i meni dobar znak pa se bas obradujem :zag::zag::zag:

Hi hi pa tako je i meni :p:p:p stvarno se odlicno osecam, jedino sam se pre par dana nesto rastuzila ono kao jadna jaaaa sto bas meniii i to vec poznato :rumenko::rumenko:
nekako su mi se oduzile inekcije i nesto ih mnogo ima obe ruke su mi pune modrica :(
a onda procitam kako tebi ide super pa je to i meni dobar znak pa se bas obradujem :zag::zag::zag:
Ivka, sve smo imale te faze samosazaljevanja i plakanja nad sopstvenom sudbinom, i to je sve normalno. Pa kako da se ne sazaljevas kad vidis sta se oko tebe desava, koliko zena ide na abortuse, ima decu koju ne zeli, a mi se patimo kao lude...Ali sve to prodje. Moja mama je plakala kao luda kad me je videla kako sebi zabijam injekciju suprefacta u stomak koji je bio sav modar, na kraju sam morala ja nju da tesim :)
Ali kad se jednom stigne do cilja, sve ce se zaboraviti. Veliki vam poljubac saljem!

draga moja..da li mi nekako mozes pomoci oko ovih komisija mi nesto nije jasno.Ja i suprug smo predali u nemanjinoj sve analize za vto..to znaci da smo prosli prvostepenu komisuju, i prijavili se za Narodni front. e..sada mi nije jasno...da li oni zelefonskim putem obavestavaju kada se dolazi na komisiju u frontu ili postom?? Predali smo pre deset dana i niko nas ne zove.Da li treba da pozovem onaj br sto pise na onom papiru koji smo dobili u Nemanjinoj i raspitam se sta se desava..kada da ocekujem poziv...i koja su opet dokumenta potrebna kada oni budu pozvali na komisiju u Frontu..da li opet nesto treba da se overava..ili se nose samo oni uputi ???? pozzzz...pomoziiiii

Samma,nemoj da te brine to cukanje,moze i te kako da bude dobar znak... Imala sam ga i ja ,pa evo mamin djecak vec uveliko ide u vrtic..... Kada treba da vadis betu? Sretno !!!!!

Joj, kako si divna, a kako i neces biti kad si mama jednog velikog decaka!

Sutra mi je 11. dan od et. Ne znam kad cu da je vadim, imam zid ispred nosa:dash: i dalje ne vidim. Lepo mi je ovako, valjda se nesvesno plasim istine. E, kad rodim ovu moju decurliju, odmah cu da ih naslepetam po guzi sto sam se plasila...
Super, evo, gotovo da sam se rasknjezila pri pomisli na te guze...

IvkicIvkic, samo nek je svaki bob boc propracen osmehom!
Ja sam se bola u stomak, moje salce je sve stoicki podnelo. Cak sam i Ovitrelle (stop injekciju) dala sama sebi u stomak.

Devojke drage, pa gde steeeee! :bye::bye::bye:

joooj samma, skroz te razumem... meni su rekli da betu izvadim 12dpt, a kada je došao taj dan, ja sam bila u fazonu da ni ne odem da vadim krv, jer sam se sve vreme nadala da će sve biti ok i nisam želela da se razočaram! ti možeš izvaditi betu u ponedeljak, to će ti biti 14dpt, i to je skroz ok! do tada uživaj, a posle ćemo zajedno da se radujemo tvojoj veeelikooj beti!!!!:heart:

Joj, kako si divna, a kako i neces biti kad si mama jednog velikog decaka!

Sutra mi je 11. dan od et. Ne znam kad cu da je vadim, imam zid ispred nosa:dash: i dalje ne vidim. Lepo mi je ovako, valjda se nesvesno plasim istine. E, kad rodim ovu moju decurliju, odmah cu da ih naslepetam po guzi sto sam se plasila...
Super, evo, gotovo da sam se rasknjezila pri pomisli na te guze...

IvkicIvkic, samo nek je svaki bob boc propracen osmehom!
Ja sam se bola u stomak, moje salce je sve stoicki podnelo. Cak sam i Ovitrelle (stop injekciju) dala sama sebi u stomak.

Devojke drage, pa gde steeeee! :bye::bye::bye:

Samma, samo se ti opusti, sve ce biti kako treba. Jedva cekam da slavimooooooooooooo.

Hi hi BAS VOLIM :heart::heart::heart: OVAJ FORUM I SVE VAS :heart::heart::heart:

mhhhmmm... nije od hormana... vec je danas neki dobar dan za vas i mene, jedva cekam da vidim koja ce danas da nas raduje :heart::heart::heart: mrvice i bebice...:heart::heart::heart:

he, he:rotf::rotf::rotf::rotf:, u pravu si Ivkaivka, danas lep dan, i samim tim bice i lepih vesti. A i uskoro , ma kad god to bilo sve cemo mi postati presrecne majke. razlika je samo u tome, sto neko prodje bes trnovit put prepun borbe i neizvesnosti. Ali, resenje uvek postoji. Svakako, bilo kako bilo terba da verujemo u sebe i trudimoo se da od sebe damo maksimum. :heart::heart::heart::heart:

Podstakla si me na razmisljanje.:think::think::think:Da uvek postoje samo dva puta.... Ja sam recimo samo u uvoj godini, napravila dva pogresna koraka, odabrala uvek onu drugu mogucnost, i nazalost gadno pogresila. He, he, pa nisam znala da cu pogresiti. Ali, naucena svojim iskustivima, dosta je gresaka za ovu godinu.:rotf::rotf::rotf: idemo u nove ispravne pobede! Drzacu se one stare poslovice, Prvo ispeci pa reci.............

evo ja da vas radujem! Udadoh se ja juče zavnično ahahahhahah! Vrtiguz, dragi i ja smo sada konačno i zvanično porodica. :heart:
Veliki finiš tek sledi u subotu...crkva, svadbaaaa, svadbaaaa :zcepanje: tako da sam sad u superspidu, hoću sve danas da završim, pa sutra samo da se ulepšavam i uživam.
Biće i slikica, naravno!
sve vas čjubim, ne stižem ni da vas čitam, samo svaki dan preletim :rumenko:
ali nadoknadiće se to!!!!

ljubac veliki :heart::heart::heart:

draga moja..da li mi nekako mozes pomoci oko ovih komisija mi nesto nije jasno.Ja i suprug smo predali u nemanjinoj sve analize za vto..to znaci da smo prosli prvostepenu komisuju, i prijavili se za Narodni front. e..sada mi nije jasno...da li oni zelefonskim putem obavestavaju kada se dolazi na komisiju u frontu ili postom?? Predali smo pre deset dana i niko nas ne zove.Da li treba da pozovem onaj br sto pise na onom papiru koji smo dobili u Nemanjinoj i raspitam se sta se desava..kada da ocekujem poziv...i koja su opet dokumenta potrebna kada oni budu pozvali na komisiju u Frontu..da li opet nesto treba da se overava..ili se nose samo oni uputi ???? pozzzz...pomoziiiii

Ti moras da zoves Front i sama zakazes a broj telefona ti je na resenju koji ti je dala prvostepena. Zove se svakog utorka.Oni ce ti reci sta da poneses.

Poslednja izmena:
evo ja da vas radujem! Udadoh se ja juče zavnično ahahahhahah! Vrtiguz, dragi i ja smo sada konačno i zvanično porodica. :heart:
Veliki finiš tek sledi u subotu...crkva, svadbaaaa, svadbaaaa :zcepanje: tako da sam sad u superspidu, hoću sve danas da završim, pa sutra samo da se ulepšavam i uživam.
Biće i slikica, naravno!

Cestitam Zsuki!!!
Lepo se provedi :)

Cranberry hvala ti puuno, tako se i ja hrabrim devojkama kao ti, to je odlican motiv za guranje dalje uz stvarne osmehe :D:D:D jos kada budes okacila slikice bebca ima samo da se smejuljimo :heart::heart::heart:

Mrvinice ja nekako mislim da su sve stavi dobro lose i lose dobre, i da se radost u zivotu kompenzuje, kao i uzivanje i smeh i trosenje ovih kredita za radost. racunam da svakim naporom kupujemo dopunu za ove slatke kredite ;););) tako nas ovde sigurno cekaju neki milioni na loto-u mozda da pocnemo da uplacujemo ili na kladionici :lol::lol::lol: ili stomacici sa punooo beba i takooo :heart::heart::heart:
tako cemo i mi kao ove nase trudnice hrabriti nove trudilice :super::super::super:

Sukice pa cestitam!!! cekamo slicice, ja obozavam vencanja :heart::heart::heart:

Samma? cekamo da nas obradujes!!!:zag::zag::zag:

Devojke, pravimo li mi tu virtuelnu svadbu zajedno sa Suki?
Sutra uvece da ste mi se sve nacrtale u restoranu Forum, pa da proslavimo! Nece biti alkohola zbog potencijalnih trudnoca, ali bar moze

opsa sa:per::per::per:

i ju ju:klap::klap::klap:

obori:whistling::whistling::whistling:

Sve vas ljuuuuubimmmmmm!:heart:

Biće i slikica, naravno!

Cestitam Sukice !!!! Sve najbolje u zivotu !!!! :heart:

Biće i slikica, naravno!

Cao svima,ja sam nova,yanima me sta je kod tebe bio problem pa je posle toliko pokusaja uspelo prirodnim putem?
Ja imam cerku od 7 ipo godina i imam abortus koji je bio pre 7.godina(morao je da bude)I od tada pakao....
Probijen grlic,materica,tanko,debelo crevo,yeludac.U medju vremenu 8.operacija,sto debelog creva,sto laparoskopije,sto histeroskopije,hsg i sve ostalo.Na kraju mi je Radunovic uradio okluziju oba jajovoda......
Iako nisam 6 ipo god.ostajala trudna,ipak sam se nadala.Tom okluzijom mi je ubio svaku nadu i isla sam kod njega na VTO u bisintermedikus i nisam odreagovala na stimulaciju.
Planiram opet ali ne znam gde.
Upomoc!

Cao svima! Evo mog iskustva:41 god a iza sebe 15 godina lecenja steriliteta zbog neprohodnih jajovoda, 5 HSG,jedna operacija otklanjanja priraslica(neznam strucan naziv),jedna vanmatericna-odstranjen desni jajovod,4 IVF od toga dva kod Dr.Radulovica i dva u Jevremovoj kod Dr.Ljubica i sva cetiri bezuspesna.A sad dolazi ono najlepse sto od srca zelim svima vama. Peti pokusaj u junu prosle godine-uspesan i sad sam majka predivnog decaka od 3,5 meseci. Zadnji 5-i pokusaj je radjen u Turskoj-Istanbul.To je nemacka bolnica sa veoma velikom procentom uspeha.Krece se oko 60% Pacijenti im dolaze iz celog sveta bukvalno(Evropa,Amerika...) Primer od 32 para koji su bili kad i mi samo dvoje njih nisu imali uspeha.Svedok sam da svakodnevno, ljudi koji su nas pitali gde smo bili i kako smo uspeli,nakon dobijenih informacija odlaze i oni i vracaju se sa uspehom.Samo su iz mog mesta, posle nas, otisli 10-tak parova i svi ali bas svi su se vratili sa uspehom.Jedno poredjenje: U BG za sve 4IVF nikad nisam imala vise od 4-6 jajnih celija.Sad sam imala 15 od kojih su oplodjene 8 a od tih 8 nakon 5 dana u stadijumu blasta "prizevela" su i transferisana tri embriona.Naime kod njih se ceka 4,5,6 dana pa se tek onda radi transfer jer po objasnjenju lekara ako embrioni prezive tih 5,6 dana i dodju u fazu blasta onda 90% prezivljavaju i u telu zene. Zamrzavanje je besplatno i embrioni se cuvaju do 2 god.nakon toga vas kontaktiraju da vide sta zelite dalje. Nakon dve godine se pocinje sa placanjem cuvanja zamrznutih embriona. Da vas nebi duze gnjavila mogu reci da su sjajno organizovani za pacijente sa strane,od zena koje vam sluze kao vodic po pitanju jezika , nabavljanja terapije, cekanja na aerodromu, obezbedjivanja hotela itd. Ako je neko zainterosovan mogu mu dati web site i sve ostale detalje gde mozete i sami da saznate nesto vise. Jos da napomenem da sam se porodila 05.03 07 u N.Frontu i lekar koji radi u N. frontu (inace sam isla privatno kod njega) i koji me je porodio je veoma dobro upoznat sa radom te bolnice i ne samo on nego vecina lekara iz Fronta i sami kazu za tu bolnicu da je stvarno cudo kako postizu toliki uspeh i da su imali puno pacijenata kojima je IVF uspela tamo.Zato ko zeli neka me kontaktira za vise detalja.Znam kako se osecate jer sam se i ja tako osecala zadnjih 15 godina. Ko god vidi moju otpusnu listu hvata se za glavu.Ja u sali kazem da sam studirala ginekologiju na sebi ali da sam sad konacno i diplomirala.Ne gubite nadu a najvise vreme jer je ono najveci neprijatelj za ovaj problem.Potrazite pomoc i van okvira BG necete se pokajati.Inace cena se ne razlikuje mnogo od cene u BG.Za svu vrstu informacija i pomoci tu sam. Kontaktirajte me slobodno. Zelim vam svu
srecu od srca.!

Jel mogu da vas zamolim za br telefona osobe za kontakt i klinike

Ja sam radila VTO u Grckoj u Embryolabu i sve sam papire dobila i o tome koliko ih je zamrznuto i sve lepo potpisano. Skopi se ugovor, i ako budem htela da dodjem i po drugu bebu, prosto zatrazim svoje oplodjene jajne celije, bez da idem opet na stimulaciju, aspiraciju i sve ostalo.....

Zamolila bih vas da mi date neke informacije o klinici u Grckoj. Kako se do njih dolazi, sta je potrebno od rezultatz, jel ima neka osoba za kontakt, kako se sporzumevate, koliko se ostaje u Grckoj. Ja sam vec tri puta radila VTO u Beogradu, naravno bezuspesno. Citajuci kometnare drugih vrlo sam razocarana i tuzna zbog svega sto sam dozivela i imala. Sada bih da krenem dalje, sta je bilo bilo je. Zbog toga nastojim da prikupim sto vise informacija o klinikama van zemlje da bih donela konacnu odluku. Unapred vam hvala na svemu

Zelela bih pitati da li neko ima iskustva za VTO u Grckoj, u Solunu. Kako se do njih dolazi, kako se stupa u kontakt, kako se kontaktira zbog jezika i sl. ja sam VTO radila tri puta u Beogradu i sada bih da krenem dalje. Vrlo sam razocarana odnosom i profesionalnim stavom. Stekla sam utisak da struka nista ne kaze, samo je vazan novac koji se uzima. Sve je komercijalizovano. Citajuci poruke na forumu i sumnje koji drugi daju, dotukli su me. Gde ima dima ima i vatre, tako kaze nas narod. Sve je moguce.

Naravno da od kukanja nema nista, iza mene je tezak put, kao i iza mnogih od vas. Teska je ova borba. Zbog toga se mora dalje, sa nadom i verom u sebe i u uspeh. Danas je medicina toliko uznapredovala, da uvek postoji nada.

Zbog svega toga molim svakog ko ima iskustva sa klinikom u Solunu i u Istambulu da mi da neku informaciju.

Unapred svima koji mi se jave.

Zelim uspeh svima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back