Cicak,
Ja i jesam bila u drzavnoj bolnici besplatno. Prvo mi nisu da li da zakazujem kod Miljica.
Onda su mi uradili samo stecene trombofilije i rekli da ne mogu da rade urodjene jer je to skupa analiza i ne mogu tek tako da radim vec samo ako imam vise nespelih pokusaja,
a ja imam samo jedan! Gadovi, a sto od nasih doprinosa primaju platu to nikom nista. Analiza kosta 100evra a vantelesna 3000, ali ja ne mogu vise da se svadjam.
Para bas i nemam ali sam u stanju da se zaduzim na kreditnim karticama samo da izguram svoje.
Znaci u Jevremovoj su mi rekli da uradim obe trombofilije a u Klinickom centru kazu da su mi stecene ok i da nema potrebe da radim urodjene.
Posto nisam pametna ja sam zakazala kod Miljica privatno, znaci 6000din, pa ako moram i urodjene da uradim onda jos 10000din pa ponovo kod Miljica.
Inace, kad se setam po drzavnim bolnicama, a Boga mi vracali su me sa Klinickog xxx puta onda mi se sa plate skida dnevnica. Ja nemam fiksnu platu vec mi se placa po satu, tj. koliko sam provela u firmi.
Tako da mi dodje na isto, isla popodne i platila ili odsustvovala sa posla ma mi manj plata. Sa tim da je bolje popodne jer bar onda ne zapitkuju gde sam celo jutro.
To je onda do lekara, jer ako lekar napise, mora se uraditi. Al su bezobrazni.
Meni niko to nije trazio, doktorica je sama napisala, u fazonu Ajmo i to uraditi, cisto da smo mirni. Iako niko za VTO ni pre ni sad too nije pominjao.
Jedino da potrazis drugog lekara na drzavnoj.
Inace, znam kako je na drzavnim, toliko zivaca izgubis, suza i plakanja i cekanja. Uvek na kraju pomislim, bolje da platim, zivot mi skracuju... Meni je jedina prednost sad sto sam trudnica, pa ne cekam(tj.maximalno sat vremena) a inace ljudi sede satima...
Cicak nema veze napinjanje kad ides u wc sa bebom, beba je zasticena u materici i nista joj ne smeta, s obzirom da svaka druga trudnica ima problem sa zatvorom pola od njih bi imalo spontani od napinjanja, samo ti idu u wc i odradi posao :-D ja sam imala zatvor od ferum leka, sreca pa sam prestala da ga pijem.
Moja milice, ovo moje napinjanje nije normalno veruj mi, tu oci ispadaju, budem sva mokra, mama je jednom bila samnom, kaze lakse se na porodila nego ja izbacila stolicu. Uzasno veruj mi...
Pa, nakon 3 meseca bi da sam zamrzla, bila u obavezi da svaki mesec placam po 10 evra, odrzavanje zamrznutih embriona. Za moj ukus je to u tom treutku bilo, veoma neukusno i degutantno, Jer, sam misljenja bila, a i sada sam istog, da sam se nadala uspehu, i smatrala da ja to ne treba da radim. Jer, koja je stopa uspesnosti sa zamrznutim? Verovatna mala ili nikakva. A, vec kad dajes toliko para za nesto sto i nije sigurno, bolje je to sacuvati, i dodato jos , i opusteno posle nekog vremena ponovo otici u zeljenu kliniku po izboru. I sve lepo uraditi, ali sa svezim embrionima. Svezina znaci, zivot, zdravlje. A, na sta vas asocira nesto smrznuto? mene, ne nikako na uspeh.
Postoji uspesnost i sa zamrznutim mrvi, nemoj da si na kraj srca.
Opasno je odmrzavanje za same embrione, ali posle se mogu primiti najnormalnije. Znam dosta zena kojima je uspelo.
Sto se tice svezi/zamrznuti, ako se primi beba je beba. Normalno da sve sveze bi trebalo biti bolje ali ne mora da znaci, usadjivanje embriona dosta zavisi od nas, ne od njih. Tj.nasih hormona.
Ono sto nikako nije preporucljivo, ali ko mora mora je ponavljanje VTO i ponovno primanje hormona.
Ljudi nemaju ideju koliko je to stetno za organizam zene.
Hormoni nisu za igranje i ja bi svakom preporucila da zammrzne ako moze i da tako svoj organizam postedi novog izlaganja vestackim hormonima.
Naravno, i ja bi volela da sam mogla prirodno da zatrudnim, ali nisam, pa sam morala VTO... Ali sad kad pricam sa lekarima, posle svega, verujte da nikad vise ne bih to radila.ovo nije tema za te price, samo hocu da kazem, da je bitno da same sebe cuvate koliko mozete, jer bebama smo potrebni zivi i zdravi... Da nam oni kidaju zivce a ne neki tamo lekari.
Jeste bzvz, ali svoje zdravlje i zivot mora da nam bude na mestu broj 1.pa tek onda beba!
Jer ovo nije igra!
Mali cicak, u biljnim apotekama imas da kupis potpuno biljni proizvod. Zove se SENA HELP, mali je kao kockica cokolade, lzgleda kao kolacic mali. Sastav ovog potpuno prirodnog proizvoda je : suva sljiva, suva smokva, list sene i oblizen oblandom. To je prirodni laksans, i koristi se kod hronicnog zatvora. Reakcija nastupa posle 6-8 casova od uzimanja sene help. Kontrolu vrsi Vma beograd, i rok trajanje ovog mini proizvoda je 90dana. A, kostao je pre godinu dana 40 dinara. Mozda je sada malo skuplji. Ovo ti je jedne dobra potpuno prirodna preporuka. Ali svakako posto si ti trudnica, raspitaj se da li bi smela da koristis ovaj proizvod. Verovatno da ces moci, ali ipak pitaj. Surer je , ja sam koristila.
Hvala na savetu, zapamticu.