Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samma to curkanje moze da bude dobar znak, ovo sam nasla pa mozda ti pomogne
Implantacijsko krvarenje -uobičajeno je kod većine žena na početku trudnoće, i nije nikakva zabrinjavajuća pojava. Javlja se vrlo rano u trudnoći, već 6-12 dana nakon oplođenja, a posljedica je usađivanja ploda ili zametka (odnosno oplođene jajne stanice ) u stijenke maternice, usljed čega dolazi do laganog krvarenja. Moguće je da se krvarenje poklopi s danom kada treba doći očekivana menstruacija.
Implantacijsko krvarenje nije ni slično menstruaciji.Ono u pravilu traje kraće, samo 3-4 dana, manjeg je intenziteta, i obično je puno slabije od uobičajene menstruacije.
Ako je boja implantacijskog krvarenja svijetlije crvena, može značiti da se krv iz maternice jako brzo sljeva u vaginu, ili čak da se implantacija upravo toga trenutka i dogodila. Krvarenje može biti i tamnije, odnosne skoro pa smeđe boje, što znači da je to stara krv koja se neko vrijeme prije nego je izašla iz rodnice zadržala u maternici. U oba slučaja to je normalno.
Mogu se čak pojaviti i lagani grčevi, tipa menstruacijskih, do čega dolazi usljed usađivanja oplođene stanice u stijenke maternice, te dolazi do kontrakcije mišića maternice.

Hej C. ovcice od kada ne rade privatne klinike?
Pratim Vas redovno,dobro sam,stomak raste lepo.Do Nove Godine cu se poroditi.Sve je u redu!Front je super,bas mi deluju ok,profesionalno!Dopadaju mi se za razliku od bande u Visegradskoj!

Draga Cicak,

Bojim se da nisam razumela pitanje sa prethodne strane...
Zakazala sam Miljica za 25.10. pa ce valjda detaljnije da mi objasni sta jos da uradim.

ovcice, ja se ne razumem u te trombofilije, ali po recima lekara hemostazeologa(hematologa) mogu se raditi pre VTO, na Klinickom Centru, naravno besplatno.
Zato ti pisem, sto bi bacala novce... Cuvaj za bebicu...;)

Bila sam ja i kod Miljica, ok je, ali kod njega ti je pregled(konsultacija) 6.ooo dinara.

Ja sam prvo krenula u ns, u klinicki centar(drzavno), jer nisam ni cula za nijednog privatnog hematologa, pa sam se obratila njima. Tamo sam vrsila vadjenja krvi i analize. A kod Miljica sam otisla jer mi je ta dr. U ns bila na godisnjem. Inace ne bi, mnogo mi je blizi ns od bg.

P.S. Sam Miljic nam je rekao, da uradim analizu iz krvi, i da ne moram dolaziti ako je sve ok, ili da odnesem kod nekog blizeg jer kaze:''Ako mi budete donosili na kontrolu, opet 6.ooo a to vam moze pregledati bilo koji hematolog'' -i njemu samom koji zaradjuje od toga je bilo zao da bacamo tolike pare da bi nam samo pogledao papir i rekao Ok je.

Poslednja izmena:
Kako misliš dobro?:dontunderstand:

Kad jesnom prođeš hormonsku terapiju, bolje je zamrznuti šta ostane, pa posle pokušavati sa tim, bez hormona, nego svaki put se krkati hormonima...
Prosto mislim da je to cisto bacanje para. A, verovatnoca iste, ravna velikoj nuli. Bilo kako bilo sracom, sacuvah ja 600 evra. i odrzavanje jos svaki mesec 10evra. Fina cifra. He, he.

Poslednja izmena:
Prosto mislim da je to cisto bacanje para. A, verovatnoca iste, ravna velikoj nuli. Bilo kako bilo sracom, sacuvah ja 600 evra. i odrzavanje jos svaki mesec 10evra. Fina cifra. He, he.

nije bas tako. Moja drugarica je prosle nedelje ostala trudna sa zamrznutim i po beti, izgleda su blizanci.

Ja nisam rekla da je zamrzavanje prevara, vec ono sto ostane van zamrzavanja, a sigurno ostane...

P.S. Ako znate sta protiv zatvora, pomagajte, hocu da se ubijem!!! Ide mi se u wc a ne mogu da izbacim!!! A ne smem se napinjati. Jel se vama to desavalo? Sta ste radile?

nije bas tako. Moja drugarica je prosle nedelje ostala trudna sa zamrznutim i po beti, izgleda su blizanci.

Ja nisam rekla da je zamrzavanje prevara, vec ono sto ostane van zamrzavanja, a sigurno ostane...

P.S. Ako znate sta protiv zatvora, pomagajte, hocu da se ubijem!!! Ide mi se u wc a ne mogu da izbacim!!! A ne smem se napinjati. Jel se vama to desavalo? Sta ste radile?

Cicak, ne bih da istrcavam pre drugih devojaka, ali ja sam pred poslednju operaciju korisitila mikroklizme (ima ih u svakoj apoteci). Od njih ides odmah u wc bez velikih grceva. One funkcionisu tako sto prikupljaju vodu iz zida creva i olaksavaju izbacivanje sadrzaja. Meni su mnogo pomogle a nisam znala ni da postoje do poslednje intervencije. Ne sadrze nista sto je stetno i neuporedivo su bolje od laksativa. Nadam se da ce ti biti lakse i veliki pozdrav :super:

Samma draga pisi nesto da te zabavljamo do trocifrene bete :cmok2::zag::cmok2:

Cicak, ne bih da istrcavam pre drugih devojaka, ali ja sam pred poslednju operaciju korisitila mikroklizme (ima ih u svakoj apoteci). Od njih ides odmah u wc bez velikih grceva. One funkcionisu tako sto prikupljaju vodu iz zida creva i olaksavaju izbacivanje sadrzaja. Meni su mnogo pomogle a nisam znala ni da postoje do poslednje intervencije. Ne sadrze nista sto je stetno i neuporedivo su bolje od laksativa. Nadam se da ce ti biti lakse i veliki pozdrav :super:

Hvala ti ko bratu... sutra ujutru šaljem muža po tu mikroklizmu...:zag:
Kako se ona koristi?

Meni nisu bitni bolovi i grčevi, samo da izbacim, bez napinjanja(zbog bebe), da samo izađe... istrpim ja sve... ;)

ovcice, ja se ne razumem u te trombofilije, ali po recima lekara hemostazeologa(hematologa) mogu se raditi pre VTO, na Klinickom Centru, naravno besplatno.
Zato ti pisem, sto bi bacala novce... Cuvaj za bebicu...;)

Bila sam ja i kod Miljica, ok je, ali kod njega ti je pregled(konsultacija) 6.ooo dinara.

Ja sam prvo krenula u ns, u klinicki centar(drzavno), jer nisam ni cula za nijednog privatnog hematologa, pa sam se obratila njima. Tamo sam vrsila vadjenja krvi i analize. A kod Miljica sam otisla jer mi je ta dr. U ns bila na godisnjem. Inace ne bi, mnogo mi je blizi ns od bg.

P.S. Sam Miljic nam je rekao, da uradim analizu iz krvi, i da ne moram dolaziti ako je sve ok, ili da odnesem kod nekog blizeg jer kaze:''Ako mi budete donosili na kontrolu, opet 6.ooo a to vam moze pregledati bilo koji hematolog'' -i njemu samom koji zaradjuje od toga je bilo zao da bacamo tolike pare da bi nam samo pogledao papir i rekao Ok je.

Cicak,

Ja i jesam bila u drzavnoj bolnici besplatno. Prvo mi nisu da li da zakazujem kod Miljica.
Onda su mi uradili samo stecene trombofilije i rekli da ne mogu da rade urodjene jer je to skupa analiza i ne mogu tek tako da radim vec samo ako imam vise nespelih pokusaja,
a ja imam samo jedan! Gadovi, a sto od nasih doprinosa primaju platu to nikom nista. Analiza kosta 100evra a vantelesna 3000, ali ja ne mogu vise da se svadjam.
Para bas i nemam ali sam u stanju da se zaduzim na kreditnim karticama samo da izguram svoje.
Znaci u Jevremovoj su mi rekli da uradim obe trombofilije a u Klinickom centru kazu da su mi stecene ok i da nema potrebe da radim urodjene.
Posto nisam pametna ja sam zakazala kod Miljica privatno, znaci 6000din, pa ako moram i urodjene da uradim onda jos 10000din pa ponovo kod Miljica.
Inace, kad se setam po drzavnim bolnicama, a Boga mi vracali su me sa Klinickog xxx puta onda mi se sa plate skida dnevnica. Ja nemam fiksnu platu vec mi se placa po satu, tj. koliko sam provela u firmi.
Tako da mi dodje na isto, isla popodne i platila ili odsustvovala sa posla ma mi manj plata. Sa tim da je bolje popodne jer bar onda ne zapitkuju gde sam celo jutro.

Cicak nema veze napinjanje kad ides u wc sa bebom, beba je zasticena u materici i nista joj ne smeta, s obzirom da svaka druga trudnica ima problem sa zatvorom pola od njih bi imalo spontani od napinjanja, samo ti idu u wc i odradi posao :-D ja sam imala zatvor od ferum leka, sreca pa sam prestala da ga pijem.

Mrvinice kakvo odrzavanje od po 10 evra?

Pa, nakon 3 meseca bi da sam zamrzla, bila u obavezi da svaki mesec placam po 10 evra, odrzavanje zamrznutih embriona. Za moj ukus je to u tom treutku bilo, veoma neukusno i degutantno, Jer, sam misljenja bila, a i sada sam istog, da sam se nadala uspehu, i smatrala da ja to ne treba da radim. Jer, koja je stopa uspesnosti sa zamrznutim? Verovatna mala ili nikakva. A, vec kad dajes toliko para za nesto sto i nije sigurno, bolje je to sacuvati, i dodato jos , i opusteno posle nekog vremena ponovo otici u zeljenu kliniku po izboru. I sve lepo uraditi, ali sa svezim embrionima. Svezina znaci, zivot, zdravlje. A, na sta vas asocira nesto smrznuto? mene, ne nikako na uspeh.

Mali cicak, u biljnim apotekama imas da kupis potpuno biljni proizvod. Zove se SENA HELP, mali je kao kockica cokolade, lzgleda kao kolacic mali. Sastav ovog potpuno prirodnog proizvoda je : suva sljiva, suva smokva, list sene i oblizen oblandom. To je prirodni laksans, i koristi se kod hronicnog zatvora. Reakcija nastupa posle 6-8 casova od uzimanja sene help. Kontrolu vrsi Vma beograd, i rok trajanje ovog mini proizvoda je 90dana. A, kostao je pre godinu dana 40 dinara. Mozda je sada malo skuplji. Ovo ti je jedne dobra potpuno prirodna preporuka. Ali svakako posto si ti trudnica, raspitaj se da li bi smela da koristis ovaj proizvod. Verovatno da ces moci, ali ipak pitaj. Surer je , ja sam koristila.

Hvala, devojke na odgovorima!
Draga Ivka, sta da ti pisem ... Nema curkanja, hvala bogu, bilo je samo nesto smesno, pa sam opet lepo raspolozena... Napolju rominja kisa, a ja sva kao u oblacima... Sve mi je lepo...
Nisam uopste skoncentrisana na posao, samo citam ovaj forum i nista drugo mi ne moze zadrzati paznju. Mada, ako bih bacila pogled na neke izloge, to bi sigurno odvuklo misli...
Kako god, cekamooooo:p:p:p

Pa, nakon 3 meseca bi da sam zamrzla, bila u obavezi da svaki mesec placam po 10 evra, odrzavanje zamrznutih embriona. Za moj ukus je to u tom treutku bilo, veoma neukusno i degutantno, Jer, sam misljenja bila, a i sada sam istog, da sam se nadala uspehu, i smatrala da ja to ne treba da radim. Jer, koja je stopa uspesnosti sa zamrznutim? Verovatna mala ili nikakva. A, vec kad dajes toliko para za nesto sto i nije sigurno, bolje je to sacuvati, i dodato jos , i opusteno posle nekog vremena ponovo otici u zeljenu kliniku po izboru. I sve lepo uraditi, ali sa svezim embrionima. Svezina znaci, zivot, zdravlje. A, na sta vas asocira nesto smrznuto? mene, ne nikako na uspeh.

Ja sam platila 30000 + 9700 (cevcica sa 2 zametka) i to cuvaju narednih 5 godina. Nista drugo nisu pominjali da treba da platim. Naravno, nismo dobili nikakvu potvrdu ni fiskalni racun, al ajd.

Cicak,

Ja i jesam bila u drzavnoj bolnici besplatno. Prvo mi nisu da li da zakazujem kod Miljica.
Onda su mi uradili samo stecene trombofilije i rekli da ne mogu da rade urodjene jer je to skupa analiza i ne mogu tek tako da radim vec samo ako imam vise nespelih pokusaja,
a ja imam samo jedan! Gadovi, a sto od nasih doprinosa primaju platu to nikom nista. Analiza kosta 100evra a vantelesna 3000, ali ja ne mogu vise da se svadjam.
Para bas i nemam ali sam u stanju da se zaduzim na kreditnim karticama samo da izguram svoje.
Znaci u Jevremovoj su mi rekli da uradim obe trombofilije a u Klinickom centru kazu da su mi stecene ok i da nema potrebe da radim urodjene.
Posto nisam pametna ja sam zakazala kod Miljica privatno, znaci 6000din, pa ako moram i urodjene da uradim onda jos 10000din pa ponovo kod Miljica.
Inace, kad se setam po drzavnim bolnicama, a Boga mi vracali su me sa Klinickog xxx puta onda mi se sa plate skida dnevnica. Ja nemam fiksnu platu vec mi se placa po satu, tj. koliko sam provela u firmi.
Tako da mi dodje na isto, isla popodne i platila ili odsustvovala sa posla ma mi manj plata. Sa tim da je bolje popodne jer bar onda ne zapitkuju gde sam celo jutro.
To je onda do lekara, jer ako lekar napise, mora se uraditi. Al su bezobrazni.
Meni niko to nije trazio, doktorica je sama napisala, u fazonu Ajmo i to uraditi, cisto da smo mirni. Iako niko za VTO ni pre ni sad too nije pominjao.

Jedino da potrazis drugog lekara na drzavnoj.

Inace, znam kako je na drzavnim, toliko zivaca izgubis, suza i plakanja i cekanja. Uvek na kraju pomislim, bolje da platim, zivot mi skracuju... Meni je jedina prednost sad sto sam trudnica, pa ne cekam(tj.maximalno sat vremena) a inace ljudi sede satima...
Cicak nema veze napinjanje kad ides u wc sa bebom, beba je zasticena u materici i nista joj ne smeta, s obzirom da svaka druga trudnica ima problem sa zatvorom pola od njih bi imalo spontani od napinjanja, samo ti idu u wc i odradi posao :-D ja sam imala zatvor od ferum leka, sreca pa sam prestala da ga pijem.
Moja milice, ovo moje napinjanje nije normalno veruj mi, tu oci ispadaju, budem sva mokra, mama je jednom bila samnom, kaze lakse se na porodila nego ja izbacila stolicu. Uzasno veruj mi...
Postoji uspesnost i sa zamrznutim mrvi, nemoj da si na kraj srca.
Opasno je odmrzavanje za same embrione, ali posle se mogu primiti najnormalnije. Znam dosta zena kojima je uspelo.

Sto se tice svezi/zamrznuti, ako se primi beba je beba. Normalno da sve sveze bi trebalo biti bolje ali ne mora da znaci, usadjivanje embriona dosta zavisi od nas, ne od njih. Tj.nasih hormona.

Ono sto nikako nije preporucljivo, ali ko mora mora je ponavljanje VTO i ponovno primanje hormona.
Ljudi nemaju ideju koliko je to stetno za organizam zene.
Hormoni nisu za igranje i ja bi svakom preporucila da zammrzne ako moze i da tako svoj organizam postedi novog izlaganja vestackim hormonima.

Naravno, i ja bi volela da sam mogla prirodno da zatrudnim, ali nisam, pa sam morala VTO... Ali sad kad pricam sa lekarima, posle svega, verujte da nikad vise ne bih to radila.ovo nije tema za te price, samo hocu da kazem, da je bitno da same sebe cuvate koliko mozete, jer bebama smo potrebni zivi i zdravi... Da nam oni kidaju zivce a ne neki tamo lekari.
Jeste bzvz, ali svoje zdravlje i zivot mora da nam bude na mestu broj 1.pa tek onda beba!
Jer ovo nije igra!

Mali cicak, u biljnim apotekama imas da kupis potpuno biljni proizvod. Zove se SENA HELP, mali je kao kockica cokolade, lzgleda kao kolacic mali. Sastav ovog potpuno prirodnog proizvoda je : suva sljiva, suva smokva, list sene i oblizen oblandom. To je prirodni laksans, i koristi se kod hronicnog zatvora. Reakcija nastupa posle 6-8 casova od uzimanja sene help. Kontrolu vrsi Vma beograd, i rok trajanje ovog mini proizvoda je 90dana. A, kostao je pre godinu dana 40 dinara. Mozda je sada malo skuplji. Ovo ti je jedne dobra potpuno prirodna preporuka. Ali svakako posto si ti trudnica, raspitaj se da li bi smela da koristis ovaj proizvod. Verovatno da ces moci, ali ipak pitaj. Surer je , ja sam koristila.
Hvala na savetu, zapamticu.
;)

Cicak,

Neko me je vec ranije pitao za isti problem koji imas...
Da li si probala laneno seme?
Meni uvek pomogne, a trudnicama ne moze da skodi, vec naprotiv.
Obavezno mora biti samleveno, recimo dve supene kasike i natopi u mleko.
Posle pola sata pojedi a ako ti je gadno pomesaj sa nekim pahuljicama.
Ja kad to pojedem uvece, ujutro odmah idem u wc.

Hvala ti ko bratu... sutra ujutru šaljem muža po tu mikroklizmu...:zag:
Kako se ona koristi?

Meni nisu bitni bolovi i grčevi, samo da izbacim, bez napinjanja(zbog bebe), da samo izađe... istrpim ja sve... ;)

Meni su opstipacije veliki problem i skroz te razumem. Slazem se sa svim predlozima iz prodavnica zdrave hrane, ali uglavnom pomazu kod manjih problema i kada opstipacija ne traje duze od dva dana, takodje podrazumevaju i promenu ishrane i td. mikroklizma je u gelu i sadrzaj se preko aplikatora istisne u rektum. Preporuka je ponoviti nakon 6-8 sati. drugu klizmu koristiti pre spavanja (takodje ovo su saveti ginekologa i interniste, mada bi ja svakako pitala i svog dr ako ti je na raspolaganju) i od ujutru si nov covek :p:p:p
st asve covek podnosi :p a tek zena :heart::heart::heart:

Hvala, devojke na odgovorima!
Draga Ivka, sta da ti pisem ... Nema curkanja, hvala bogu, bilo je samo nesto smesno, pa sam opet lepo raspolozena... Napolju rominja kisa, a ja sva kao u oblacima... Sve mi je lepo...
Nisam uopste skoncentrisana na posao, samo citam ovaj forum i nista drugo mi ne moze zadrzati paznju. Mada, ako bih bacila pogled na neke izloge, to bi sigurno odvuklo misli...
Kako god, cekamooooo:p:p:p

hi hi ja sam probala skracivanje vremena po radnjama, proslog vikenda ali mi se cini da sam se vratila nekako tuznija nego kada sam otisla. Guzva, cene, galama, vrucina, pa hladno i tako. . . nemoj da ti to nedostaje :zper::zper::zper:

dobar je lek gledanje namestaja po sajtovima simpo, eurosalon union drvo, ktitor, natuzzi, domitalia i tako . . .:heart::heart::heart:

navijam za vas dvoje ili troje :zper::zper::zper:

meni su povecali dozu menopura na cetiri ampule, a suprefakt je i dalje 0.2 - dan4
imam 3 i 5 folikula, valjda ce od jednog biti vajda :D:D:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back