Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej, Cicak, mislila sam da je rano za vadjenje bete, ne za ET.
Cini mi se da sam ranije procitala da beta moze da se vadi ranije, ako su prilikom ET vracene blaste, sto je i logicno, brze se razvijaju... Meni su vraceni 8-celijski embrioncici, pa moram da cekam na betu 15 dana... ako me ne preduhitri onaj uzas od vestice...:dash:

Mrvinice, jako mi je zao! Ja krecem za nedelju dana, i ne verujem ni ja bas nikome.

Nije me bilo nekoliko dana zbog posla, pa zimnica, jedva sam stigla da spavam. Sad udjem i vidim vesti... Nemoj odmah negativne misli! Ako si zamrzla, pokusaj kod njih opet. A treci put menjaj kliniku. Nije lose da odes u Narodnog fronta kod Biljane Arsic, ona je cetvrtkom u savetovalistu. Znam nekoliko zena kojima je pomogla, ona je u NF najbolja za sterilitet. Pa vidi i tamo sta ce ti ona reci sa tvojim rezultatima, ali pokupi SVE svoje papire iz Jovanove, da imas kod sebe. Kopiraj ako ne daju original.

I zaboravi na plakanje, ako mozes otputuj s muzem negde kratko, bilo gde. Zaboravi na sve, mozda se bas sad desi "cudo". U svakom slucaju, sad budi pozitivna, mozda da okrecis stan? Veruj mi, ni na sta drugo neces misliti kad se budes saplitala o cetke i metle.

MRVINICE,

Napisah nesto i ocigledno sam opet bila glupa pa nisam dobro poslala. Pre onog pitanja, ide podrska MRVINICI nasoj. Jako mi je krivo, ali nemoj odmah negativno. Iskuliraj, odi sa muzem negde, makar na Avalu, bilo gde i zaboravi na sve. Pa tek posle sagledaj situaciju.
A sta ako uspe iz drugog puta sa zamrznutim? Pa zato i zamrzavamo valjda, da nas ne oderu 2 puta, svesne smo sve toga da ne ide uvek iz prvog puta. Da je tako lako, mi bismo sve bile majke i pricale o dojenju. Zato glavu gore, sta ako sad uradite posao prirodno?? Ne zna se to. POZITIVNO!!!!

Cini mi se da sam ranije procitala da beta moze da se vadi ranije, ako su prilikom ET vracene blaste, sto je i logicno, brze se razvijaju... Meni su vraceni 8-celijski embrioncici, pa moram da cekam na betu 15 dana... ako me ne preduhitri onaj uzas od vestice...:dash:

sami, meni su vracene blaste tj.jedna... Znaci 5-i dan a beta mi je vadjena 11-og dana, to je najranije! ;-)

Ako nekog zanima koliko brzo sad rade komisije kad nema privatnih klinika, evo ja danas prosla drugostepenu u Frontu. Rekose da stizem na red krajem januara.
Nije strasno, toliko sam cekala i u Jevremovoj da mm ispije terapiju.
Znaci sad se ceka oko 2-3 meseca.

draga, meni su vraćena 2 4-oroćelijska embriona i 2 6-ćelijska embriona, a betu sam vadila 12. dpt i bila je 327,5!

sami, meni su vracene blaste tj.jedna... Znaci 5-i dan a beta mi je vadjena 11-og dana, to je najranije! ;-)

Hvala, duso, ljubi ga teta Samma i jedva ceka da nam se rodi mali dasa!

Ako nekog zanima koliko brzo sad rade komisije kad nema privatnih klinika, evo ja danas prosla drugostepenu u Frontu. Rekose da stizem na red krajem januara.
Nije strasno, toliko sam cekala i u Jevremovoj da mm ispije terapiju.
Znaci sad se ceka oko 2-3 meseca.

Ipak se duze ceka, ali vreme ce proleteti! Ako urodi plodom smanjenje nikotina, mozda vam nece ni trebati... Navijamo za prirodne radove u medjuvremenu!

Nazalost danas stigla vestica, ni ovaj put nista beta manja od 1

Sta god da napisem, nece biti lakse... Grlim te najjace i znam da ces kad tad uspeti!

Jel znate mozda sa kojim doktorom iz grčke saradjuje dr. Ljubić?

draga moja, nemam pojma, pa ne znam ni zasto post pisem:rumenko:
ali me zivo interesuje koji je to lekar, i sta jos od analiza moze da se uradi posle nekoliko neuspelih VTO?
ima li nesto sto nisam cula...

nesto sam razmisljala, mozda ima neka klinika negde koja se specijalizovala za veteranke:hahaha::hahaha:
npr. da uvedu pravilo bez tri neuspesne VTO iza sebe da im se ne pojavljujes!

a ne ovako, ovi nasi ili biraju pacijente ili igraju po sistemu beskonacnih pokusaja!
pa kom opanci, kom obojci (valjda se tako kaze;))

necu vise da mracim, a heart tebi svaka cast jos jednom, snaga je tvoje drugo ime!:heart:

Draga Mijaki cim saznam sta je, javljam, posto sam ja isto pomislila da ne postoji vise nista od analiza sto bi mogli da mi daju, a da nisam uradila, ali ipak postoji i jedva cekam da cujem sta je to.Nesto mi je dr. Milica Ilic rekla da je vezano za endometrijum,radi se valjda biopsija endometrijuma, ali nije u pitanju histeroskopija. Vezano je nesto i za genetiku, to radi taj grk.

MRVINICE,

Napisah nesto i ocigledno sam opet bila glupa pa nisam dobro poslala. Pre onog pitanja, ide podrska MRVINICI nasoj. Jako mi je krivo, ali nemoj odmah negativno. Iskuliraj, odi sa muzem negde, makar na Avalu, bilo gde i zaboravi na sve. Pa tek posle sagledaj situaciju.
A sta ako uspe iz drugog puta sa zamrznutim? Pa zato i zamrzavamo valjda, da nas ne oderu 2 puta, svesne smo sve toga da ne ide uvek iz prvog puta. Da je tako lako, mi bismo sve bile majke i pricale o dojenju. Zato glavu gore, sta ako sad uradite posao prirodno?? Ne zna se to. POZITIVNO!!!!

Ja nisam htela to zamrzavanje. I, iskreno, to jedino dobro sto sam uradila. Ima resenja, za uspesnost, u to nesumnjam.

Poslednja izmena:
Samma meni su vraćeni osmoćelijski embrioni i i išla sam 12 dan da vadim betu.Dr mi je tako rekla.

I ja cu verovatno tako uraditi. Sva hrabrost je odjednom nestala, potpuno sam bezvoljna, imam napade vrucine i smrzavanja, a umesto onog belog iscedka pojavljuje se zuckasto-braonkasti, kao pred menzis... Raspolozenje, koje je do juce bilo fantasticno je prilicno slinavo, kao u pmsu.
Pisite mi, please, da li se uvek pojavljuje to odvratno curkanje... Da se ne isprepadam ako do toga dodje...

Ivka, samo guraj, neka ti menopur bude batli!

Srculence jako mi je zao....
Ja sam imala klasican pms znaci grudi rasturaju krsta bole ja nervozna ubedjena da nije uspelo, i nisam izdrzala 13 dan od et uradim test kad ono dve blede crte a 14 dan izvadim betu i bila je 213

Srculence jako mi je zao....
Ja sam imala klasican pms znaci grudi rasturaju krsta bole ja nervozna ubedjena da nije uspelo, i nisam izdrzala 13 dan od et uradim test kad ono dve blede crte a 14 dan izvadim betu i bila je 213

A da li si imala curkanje? Toga se plasim kao sto sam se plasila kako cu reagovati na injekcije. Samo se bre nesto plasim, prava sam kmeza... He, he, malo sutra, mi smo ovde najhrabrije... Kao u nekoj decjoj igri... ustanes, padnes, skocis, pa opet padnes, pa opet skocis...
Ala lupetam od rane zore...
To se zove histericna promena raspolozenja iz minuta u minut...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back