Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mrvinica meni su NS oba puta nako VTO vratili sve papire tj nalaze koje su mi tražili. A svaki put kad bih bila na UZ davali su mi sliku. Nakon embriotransfera sam dobila otpusnu listu na kojoj je pisalo sve detaljno od terapije koju sam primala do toga koliko je bilo jajnih ćelija, koliko je embriona vraćeno! Nakon prve neuspele VTO odnela sam nalaz bete dr i tad nisam ništa dobila.

Poslednja izmena:
Mrvinica meni su NS oba puta nako VTO vratili sve papire tj nalaze koje su mi tražili. A svaki put kad bih bila na UZ davali su mi sliku. Nakon embriotransfera sam dobila otpusnu listu na kojoj je pisalo sve detaljno od terapije koju sam primala do toga koliko je bilo jajnih ćelija, koliko je embriona vraćeno! Nakon prve neuspele VTO odnela sam nalaz bete dr i tad nisam ništa dobila.

Na mojoj otpusnoj listi koja mi je data nakon ET, pise lecena od 17.09.2011 do 24.09.2011. Ufffff, kakva greska. Pa ja sa Suprefaktom pocela 05.09.2011, i dobijem 10.09 i tad pocnem sa menopurom. Ne razumem, zar to nije neka mucka? Au, ova klinika ce mi ocigledno postati neprijatelj. Ovo moram da proverim, Ako na otpusnoj pise lecena od 17 do 24. Pa, sta je onda bilo od 5 sept???? Koja je to muvaza, jer oni predaju fondu naku svoju racunicu. Definitno idem u fond, ovo vec nema smislaaaaaaaaaaaa. Kakva slika, pa ja to nikada nisam dobila. Auuuuuuuuuu, uzasa nad amnom!

Cicak, jezik pregrizla...

Ha, ha, mozda cemo imati decu svuda po svetu, a necemo ni znati... Ako, bar ce da budu lepaaaaaa...
Pa razmisli malo bolje... stvarno misliš da ih bacaju?;)

Što se mene tiče, samo nek su živa i zdrava... kome god da su otišla...:D
Podstaklo me ovo pisanje, jer i ja sam istog misljenja. Uzas, ako nam to rade. Ali ko ce ga znati!
Pa logično je ljudi...
Koliko samo žena nema jajnih ćelija, jednostavno ne proizvode ili i ono što proizvedu su nekvalitetne...
I treba im pomoći, samo ne na ovakav način...

Ja sam jednom i napisala, da od mojih 30 jajnih ćelija, ja bih vrlo rado poklonila sve što je ostalo ženama kojima su potrebne... ali tu su 'oni' da umesto mene 'poklone' to za dobru lovu...;)

Pa ljudi, ja sam imala 30 jajnih ćelija(tako oni kažu), možda je bilo i 50, kako ja to da saznam? i od njih 30, 'samo' 18 se oplodilo, a od 18 'samo' 7 dočekalo blastociste...
Mislim, jesam ja mlada, ali nisam baš sisala vesla... mogu da se kladim da je bar njih 15 došlo do blasti... ali otišle su nekom...

Pa tu se obrće toliko velika lova, pogotovo sa našim lošim zakonima i niskim moralom ljudi koji o tim stvarima vode računa... da ne imenujem dotične...

Al opet kažem, nek su živa i zdrava i ta deca gde god bila...:D
Elem, bilo je tako. Sto ne znaci da nece iscureti jos neka slicna prica na povrsinu, i zaintrigirati upravo nekog ko ima moc to i da proveri. Kazu, strpljen spesen! Pa i najvece ptice su upale u zamku, ni ne sluteci na to. Pravda je veoma spora, ali je dostizna!
Bojim se da je u ovom slučaju slabo dostižna...
Toliko je lako prodati j.ć. i embrione... da je prosto nemoguće uhvatiti ih...;)
Meni u Jevremovoj isto sve izgledalo mutno na kraju iako mi je uspelo.Prvo zovu kazu imam 6 jajnih celija i to je tacno bilo,nisam vise imala folikula.Onda kazu 5 se oplodilo kako treba.Ok.Onda kazu svih 5 cemo do blastociste .Ok.Na dan ET kazu svih 5 blasti su odlicne 2 vam ubacujemo a 3 za zamrzavanje.Ubace 2,obe su tu kod mene.Za ova 3 embriona za zamrzavanje traze 50 000 dinitutkaju pod nos papire da potpisemo pristanak.Brzopleto potpisujemo i ja i suprug.Nismo im platili jos uvek.Oni koji jesu kazu da ne dobijate nikakav papir na kome bi pisalo da su vasi embrioni u tom i tom broju i pod tom oznakom zamrznuti,nego platite u vetar i odete kuci.E sad,dal su oni bili za zamrzavanje ili nisu,dal ce ih nekom drugom ubaciti,zasto ne daju potvrdu da ste zamrzli i platili sve.:think:
Kakav papir?
Ja se ne sećam da smo mi išta potpisivali... :think: možda i jesmo... ne sećam se...:think:

Pa moramo im uvek tražiti papir, i meni je bzvz da se plaća bez ikakvog papira i UZ i pregled i sve... mislim to ne rade ni najveći kriminalci... :rtfm:
Prvo što su oni oslobođeni PDV-a, drugo ne izdaju nikakav račun, pa ni fiskalni... :eek: onda vam je jasno o kom nivou kriminala i moći se ovde radi?;)

Meni samo nije jasno, zašto traju samo 5 godina?:dontunderstand:
Da li ima neka od devojaka koja bi mi rekla sta sve treba od papira da mi vrete. Naime, dobila sam samo papir od bete, i nista vise. A, da li bi trebalo mozda da mi daju i one rezultate, hormone , Uz, itd. Pa da se vidi kakvi su oni uopste bili. A, receno je da ce oni javiti fondu, kakav je ishod bio. Mozda i do fonda da svratim, i pitam sta je javljeno i kakvi su im rezultati prijavljeni. Pa ako se ne poklopi, nije dobro. Javicu vam u ponedeljak, sta su mi rekli.

Kad radiš privatno, svaki papir koji oni imaju je kopija, ti poseduješ sve originale. Bar je kod mene tako.

Dok sam iz Višegradske dobila samo POGREŠNO ispisanu otpusnu listu i ništa više, nijedan nalaz, ništa ama baš ništa. Sve je ostalo u kartonu. Ali planiram da sl.godine, kad budem imala vremena odem do Višegradske, tražim svoj karton sa svim nalazima, kopiram ih za sebe i vratim.

Ipak, to je naše pravo.

Ne daj Bože desi ti se nešto, a ti kod sebe nemaš ništa od toga šta si pila, koristila, šta su ti davali, dijagnoze... po meni je to užas...

Npr. u Italiji je to praksa, oni sve svoje papire drže kod sebe a u bolnicama, kod lekara, kopije...

Ja sam radila VTO u Grckoj u Embryolabu i sve sam papire dobila i o tome koliko ih je zamrznuto i sve lepo potpisano. Skopi se ugovor, i ako budem htela da dodjem i po drugu bebu, prosto zatrazim svoje oplodjene jajne celije, bez da idem opet na stimulaciju, aspiraciju i sve ostalo.....

Ja sam radila VTO u Grckoj u Embryolabu i sve sam papire dobila i o tome koliko ih je zamrznuto i sve lepo potpisano. Skopi se ugovor, i ako budem htela da dodjem i po drugu bebu, prosto zatrazim svoje oplodjene jajne celije, bez da idem opet na stimulaciju, aspiraciju i sve ostalo.....

I koliko dugo oni mogu da budu zamrznuti tamo?

Ovde kažu rok trajanja 5 godina?:dontunderstand:

Pa razmisli malo bolje... stvarno misliš da ih bacaju?;)

Što se mene tiče, samo nek su živa i zdrava... kome god da su otišla...:D

Pa logično je ljudi...
Koliko samo žena nema jajnih ćelija, jednostavno ne proizvode ili i ono što proizvedu su nekvalitetne...
I treba im pomoći, samo ne na ovakav način...

Ja sam jednom i napisala, da od mojih 30 jajnih ćelija, ja bih vrlo rado poklonila sve što je ostalo ženama kojima su potrebne... ali tu su 'oni' da umesto mene 'poklone' to za dobru lovu...;)

Pa ljudi, ja sam imala 30 jajnih ćelija(tako oni kažu), možda je bilo i 50, kako ja to da saznam? i od njih 30, 'samo' 18 se oplodilo, a od 18 'samo' 7 dočekalo blastociste...
Mislim, jesam ja mlada, ali nisam baš sisala vesla... mogu da se kladim da je bar njih 15 došlo do blasti... ali otišle su nekom...

Pa tu se obrće toliko velika lova, pogotovo sa našim lošim zakonima i niskim moralom ljudi koji o tim stvarima vode računa... da ne imenujem dotične...

Al opet kažem, nek su živa i zdrava i ta deca gde god bila...:D

Bojim se da je u ovom slučaju slabo dostižna...
Toliko je lako prodati j.ć. i embrione... da je prosto nemoguće uhvatiti ih...;)

Kakav papir?
Ja se ne sećam da smo mi išta potpisivali... :think: možda i jesmo... ne sećam se...:think:

Pa moramo im uvek tražiti papir, i meni je bzvz da se plaća bez ikakvog papira i UZ i pregled i sve... mislim to ne rade ni najveći kriminalci... :rtfm:
Prvo što su oni oslobođeni PDV-a, drugo ne izdaju nikakav račun, pa ni fiskalni... :eek: onda vam je jasno o kom nivou kriminala i moći se ovde radi?;)

Meni samo nije jasno, zašto traju samo 5 godina?:dontunderstand:

Kad radiš privatno, svaki papir koji oni imaju je kopija, ti poseduješ sve originale. Bar je kod mene tako.

Dok sam iz Višegradske dobila samo POGREŠNO ispisanu otpusnu listu i ništa više, nijedan nalaz, ništa ama baš ništa. Sve je ostalo u kartonu. Ali planiram da sl.godine, kad budem imala vremena odem do Višegradske, tražim svoj karton sa svim nalazima, kopiram ih za sebe i vratim.

Ipak, to je naše pravo.

Ne daj Bože desi ti se nešto, a ti kod sebe nemaš ništa od toga šta si pila, koristila, šta su ti davali, dijagnoze... po meni je to užas...

Npr. u Italiji je to praksa, oni sve svoje papire drže kod sebe a u bolnicama, kod lekara, kopije...
Чичак је у праву Ј.Ћ. се тргује и колико знам Украјина је највећи снабдевач Ј.Ћ. Европе и делом Америке, али нажалост оне се користе у истраживањима у генетици, медицини, чак и у козметичкој индустрији.
Управо зато би ово требало законски регулисати, а и омогућити да свака клиника за ВТО има могућност складиштења и замрзавања бласти на одговарајући рок како би сте избегле нова малтретирања са стимулацијом ако се одлучите за још деце.

Cicak,pa dali su nam da potpisemo papire da pristajemo na zamrzavanje embriona.A da smo platili ne bi nam dali nikakvu potvrdu da su isti i pod kojom oznakom zamrznuti.Samo potpises da pristajes na zamrzavanje i das lovu i to je to.Nemas nikakvu potvrdu da je to zaista i uuradjeno.
Ja cu cim se porodim da platim DNK analize za oba deteta na sudskoj medicini u sklopu Klinickog centra.To se radi tamo gde i obdukcije.A nije ni skupo oko 9 000 din.je jedna analiza,znaci 18 000 za oba bebirona.Ja im nista ne verujem.Ni jednoj klinici.A sa zamrznuta 3 cemo videti sta cemo?Cuvaju ih do 2016.do aprila.Videcemo sta su sa njima odradili.Rekli su nam da treba da dodjemo da potpisemo novi papir posto nismo platili zamrzavanje.Mi smo se predomislili oko zamrzavanja onog trena kad smo izasli sa klinike poslepotpisivanja tog papira i cim smo stigli kuci zvali smo ih i rekli da odustajemo a oni su pokusali da nas zaplae time sto smo potpisali sa izjavom da ce pitati direktora nklinike da li je to mogiuce.E onda kao onje odobrio pa da dodjemo da potpisemo da se uniste.Nismo otisli niti smo platili,a oni niti zovu a kao zamrzli su ih.Mozda se pojavim za 2-3 godine da vidim sta je sa bebironima.:confused:

Sada sam dobro,bebani su dobro,ovo drugo bebance se ne da videti,ja se nadam da je mamina devojcica.Jedno je decak.Lepo napreduju.Sada ulazim u 28.nedelju.Pocinjem malo da se plasim da se ne porodim ranije.Pratim vas redovno,ali necu da dosadjujem sa komentarima,vidim da ima puno novih zenica,drago mi je da se zenice podrzavaju i hrabre.Sve vas puno pozdravljam i samo napred.:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Чичак је у праву Ј.Ћ. се тргује и колико знам Украјина је највећи снабдевач Ј.Ћ. Европе и делом Америке, али нажалост оне се користе у истраживањима у генетици, медицини, чак и у козметичкој индустрији.
Управо зато би ово требало законски регулисати, а и омогућити да свака клиника за ВТО има могућност складиштења и замрзавања бласти на одговарајући рок како би сте избегле нова малтретирања са стимулацијом ако се одлучите за још деце.

Da li je moguce da tako vazne stvari zakonom nisu regulisane? Ja sam zatecena? Kako je moguce, da se celokupnom zdravstvu, niko nije zapitao o oviim pitanjima. Mi mu onda zapravo tu dodjemo kao zamorcici. Imam licni utisak, sada kad vratim malo vremena unazad, pitam se da li je meni uopste i izvrsen ET. Jer, kako je moguce da neko vec nekon aspiracije, zna da ce mi ET biti za dva dana???? Koliko znam u drugim klinikama vas ovavestavaju, da li je uopste doslo do oplodnje, kako napreduju, i kada planiraju i kog dana ET? A, ja sam u mom slucaju vec nakon budjenja iz anestezije, imala papiric u ruci na kom je pisao dan ET. Uzasssssssssss. sumnjivo je meni istog momenta bilo, ali sam sebe ubedila da oni valjda znaju sta rade. I nisam postavljala suvisna pitanja. mada, sad iz ovog ugla, uvidjam da sam u mnogome pogresila. Dr je video moju nezaiteresovanost, i protumacio to kao moje veliko neznanje, sto zapravo nije tako!!! I savseno iskoristio mene, i dobio potencijalnu zrtvu. Mozda sam se, da kazem kasno aktivirala, ali znam da ce doci momenat razotkrivanja celog slucaja. I veoma bih volele istinu na videlo!! Znam da necu odustati, jer sam uverena da ce postojati neko ko ce sagledati celokupnu stvar.

drage moje,idem na treci ivf,hocete molim vas da mi kazete dali bi bilo dobro da pijem caj vrkuta i marulja se zovu,imam zamrznute js,pa mislim da bih smjela da to pijem,dali ima koja cura sa tim iskustva,hvala...brine me endometrij,zuto tjelo,ne inplatira mi se,ne zeli da se druzimo jako dugo,brzo me mrvice napuste....

Da li je moguce da tako vazne stvari zakonom nisu regulisane? Ja sam zatecena? Kako je moguce, da se celokupnom zdravstvu, niko nije zapitao o oviim pitanjima. Mi mu onda zapravo tu dodjemo kao zamorcici. Imam licni utisak, sada kad vratim malo vremena unazad, pitam se da li je meni uopste i izvrsen ET. Jer, kako je moguce da neko vec nekon aspiracije, zna da ce mi ET biti za dva dana???? Koliko znam u drugim klinikama vas ovavestavaju, da li je uopste doslo do oplodnje, kako napreduju, i kada planiraju i kog dana ET? A, ja sam u mom slucaju vec nakon budjenja iz anestezije, imala papiric u ruci na kom je pisao dan ET. Uzasssssssssss. sumnjivo je meni istog momenta bilo, ali sam sebe ubedila da oni valjda znaju sta rade. I nisam postavljala suvisna pitanja. mada, sad iz ovog ugla, uvidjam da sam u mnogome pogresila. Dr je video moju nezaiteresovanost, i protumacio to kao moje veliko neznanje, sto zapravo nije tako!!! I savseno iskoristio mene, i dobio potencijalnu zrtvu. Mozda sam se, da kazem kasno aktivirala, ali znam da ce doci momenat razotkrivanja celog slucaja. I veoma bih volele istinu na videlo!! Znam da necu odustati, jer sam uverena da ce postojati neko ko ce sagledati celokupnu stvar.

Meni su nakon aspiracije rekli da će za 3dana da bude transfer, niko me nije zvao da me obaveštava o stanju embriona.Kada sam došla na transfer rečeno mi je da su svih 10 jajni ćelija oplođene i pitala me embriolog dali se slažem da mi se vrate 4 embriona. Bila je devojka kojoj se nije ni jedna j.ćelija oplodila isto je niko nije zvao telefonom da joj kaže, već joj je rečeno kad je došla na kliniku na transfer.

Meni su nakon aspiracije rekli da će za 3dana da bude transfer, niko me nije zvao da me obaveštava o stanju embriona.Kada sam došla na transfer rečeno mi je da su svih 10 jajni ćelija oplođene i pitala me embriolog dali se slažem da mi se vrate 4 embriona. Bila je devojka kojoj se nije ni jedna j.ćelija oplodila isto je niko nije zvao telefonom da joj kaže, već joj je rečeno kad je došla na kliniku na transfer.

Hmmm. Ali je vecina, o danu ET bila naknadno obavestena. Sto je nekako i ispravno. Prati se situacija, pa potom blagovremeno obavestavaju.

Meni je aspiracija bila u ponedeljak, a zvali su me tek u petak, da mi jave da dodjem u subotu na transfer.

Inace kod mene je i dalje cupavo, jos uvek imam ono mrljanje uglavnom samo ujutru, pa ceo dan nista i tako vec 6. dan. Juce sam bila u Jevremovoj da primim progesteron depo od 250. Sutra najverovatnije idem da vadim betu, da konacno prekinem ovu agoniju.

Cicak,pa dali su nam da potpisemo papire da pristajemo na zamrzavanje embriona.A da smo platili ne bi nam dali nikakvu potvrdu da su isti i pod kojom oznakom zamrznuti.Samo potpises da pristajes na zamrzavanje i das lovu i to je to.Nemas nikakvu potvrdu da je to zaista i uuradjeno.
Ja cu cim se porodim da platim DNK analize za oba deteta na sudskoj medicini u sklopu Klinickog centra.To se radi tamo gde i obdukcije.A nije ni skupo oko 9 000 din.je jedna analiza,znaci 18 000 za oba bebirona.Ja im nista ne verujem.Ni jednoj klinici.A sa zamrznuta 3 cemo videti sta cemo?Cuvaju ih do 2016.do aprila.Videcemo sta su sa njima odradili.Rekli su nam da treba da dodjemo da potpisemo novi papir posto nismo platili zamrzavanje.Mi smo se predomislili oko zamrzavanja onog trena kad smo izasli sa klinike poslepotpisivanja tog papira i cim smo stigli kuci zvali smo ih i rekli da odustajemo a oni su pokusali da nas zaplae time sto smo potpisali sa izjavom da ce pitati direktora nklinike da li je to mogiuce.E onda kao onje odobrio pa da dodjemo da potpisemo da se uniste.Nismo otisli niti smo platili,a oni niti zovu a kao zamrzli su ih.Mozda se pojavim za 2-3 godine da vidim sta je sa bebironima.:confused:
E padar,
verovatno si u pravu, ali sumnjam da bi ja to ikad ispitivala. Jedino da rodim crnca ili kineza, i tad mozda.:lol:

jedan dan sam se zezala sa svekrom, svekrvom i muzem, kazem im Garant nosim malog crnca, a oni svi Ajde cuti, ne mlati... Ja kazem Sta fali, volecemo ga kao da je nase! :lol:

Meni je aspiracija bila u ponedeljak, a zvali su me tek u petak, da mi jave da dodjem u subotu na transfer.

Inace kod mene je i dalje cupavo, jos uvek imam ono mrljanje uglavnom samo ujutru, pa ceo dan nista i tako vec 6. dan. Juce sam bila u Jevremovoj da primim progesteron depo od 250. Sutra najverovatnije idem da vadim betu, da konacno prekinem ovu agoniju.
Pa ok ti je ET.
Ako su ti vratili u subotu, to ti je 5-i dan, znaci bile su blastociste, a od toga ne moze bolje.
Samo se opusti, bice tu bebica.

Mojoj drugarici su vratili zamrznute i pre neki dan je otkrila da je trudna!!! I to pretpostavljam da su se obe zalepile, zbog velike bete.

Heart, navijamo svi za tebe, i cekamo sutra veliku betu.:heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Padar, a sta ces da radis sa informacijama koje dobijes posle DNK analize? Tako je isto i mm krenuo da vrti filmove, pa sam ga uspela urazumiti.
Sta radimo ako saznamo da dete nije nase? Odnesemo u Zvecansku i ostavimo? A ako saznamo da je nase, onda odlucimo da ga ipak volimo?
Ja, vala, ne ispitujem nista i gotova prica. Sad je moje, pa makar i Kinescic mali ispao.:zper:

Pozdrav svima,nije nas bilo dugo na forumu,ali evo nas ponovo sa slicnim problemom ali ovaj put mnogo opustenije jer nas svaki put sa povratka iz Segedina ceka Djordje koji ima 2 godine i 4 meseca.Necu duziti jer sam ja Nadin muz a ona ce se malo vise obratiti u ponedeljak kad bude dosla kuci.Mi smo u postupku VTO kod Zadorija(Nada se vec bocka) i imam pitanje za Zuki,koliko kosta embriotransfer kod Zadorija sa zamrznutim embrionima?
I Zuki tek smo sad videli privatnu poruku,javi cu Nadi,izvini!!!:confused:

e drage moje....mrvinice, ovo je tebi prva VTO jel?
zbog tvog daljeg "lečenja" moraš tražiti od njih otpusnu listu sa detaljnim podacima o toku stimulacije, šema primanja inekcija, rezultati ultrazvukova, E2, broj folikula, broj aspiriranih jć, br oplođenih jć, kvalitet embriona koji su ti vraćeni. Ja sam iz Genesisa dobila sve papire koje sam im davala tokom postupka. Za šemu sam morala da se svađam ali su mi je na kraju fotokopirali....Zahtevaj!! To je tvoje pravo. I trebaće ti kad budeš otišla u neku drugu kliniku.
U Segedinu ne daju automatski detaljan opis stimulacije, ali imaš svoju šemu. Ako ti je potrebno za eventualnu promenu klinike ili šta već, onda ti izdaju, detaljan nalaz ili otpusnu listu bez problema.

Inače mi smo isto navodno zamrznuli 3 vrlo kvalitetna embriona...neki poseban ugovor, papir, broj epruvete u kojoj su jć...ništa. I mene su nakon ET, na brzaka, kao imate pola sata da odlučite, posle već ne mogu da se zamrznu...pre transfera meni su u Genesisu pokazali na mikroskopu embrione. tada su mi rekli da su tri prve klase. a ostala tri su "onako". Zato su mi vratili tri. A kada smo razgovarali o zamrzavanju, kažem ja biologu, pa zar niste rekli da ta tri nisu baš prvoklasna, kaže ona pa neeeee nisu tako loša, evo sad ću još jednom da proverim da li su za zamrzavanje. naravno bila su...ja sam ih pitala za papir, neku identifikaciju, kako će unati da su moja i sl. odgovoreno mi je ne brinite. i ja nisam brinula. sve dok nije trebalo da imam et sa zamrzlićima. e onda je sve bilo čudno. u to vreme sam pisala o tome. ja došla na ET, a klinika zaključana. zvc, zvonce, sestrica izlazi, izvolite? ja sva u čudu, došla sam na ET. ne nema danas ni jedan transfer upisan!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja u plač, dragi u dreku. zovite vlasnika klinike, Kopitovićku, boga oca. ostavljeni smo na ulici, dok se sestrica raspitivala. ispostavilo se da moji embrioni nisu preživeli odmrzavanje. kopitovićka hitno otišla na betaniju. Crnogorac nije tamo. Embriolog se ne javlja na tel. onda je sestrica Kopitovićkina pomoćnica primila nas u osrdinaciji, sestra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jadna onako sva skučena, bilo joj neprijatno. nije znala ni na jedno mije pitanje da odgovori...ni jedan papirić o neuspelom odmrzavanju, otpusna lista, ništa. od tada zaobilazim Genesis. do tad su bili ok, ali ovo me stvarno razočaralo. oni su znali dan ranije da neće biti transfera, i niko nije našao za shodno da mi javi. zamislite šok pred kapijom, puna nade, a onda kofa govana po glavi, da prostite. ja sam posle sve iskamčila od njih. rekla sam da idem na drugu kliniku jer nisam zadovoljna sa njima i da mi daju sve papire koji su mi dužni. na jedvite jade, sve dobila. o neuspešnom ET sa zamrznutim, dva reda. ja sam bukvalno diktirala sestri šta da napiše.
i prilikom plaćanja, tada su uvedene fiskalne kase za zdravstvo, kažu nam. ako želite račun cena ja 500 evra, ako ne odna umanjeno za PDV. moj dragi popizdeo. nisu hteli da prime dinare!!!!!! na kraju je rekao da PDV ne plaćamo mi nego klinika i da ga ne zanima, i da će zvati inspekciju i drvje kamenje, pa su na kraju dali račun i uzeli dinare!!!!! i nismo platili pdv. bezobrazluk.
ja sam tad isto razmišljala o svemu što je mrvinica navela, prodaja, eksperimenti....ali mislim da je to sve do toga što sam bila ogorčena, pa sam tražila žrtvu, ja i dalje naivno verujem, da valjda nismo do toga dogorali da se na crnom tržištu neko bogati na našoj muci....
ja bih pristala da se moji embrioni daju nekom ili čak se eksperimentiše na njima, ako to vodi do razvoja nauke. ali onda da mi otvoreno kažu. a ne da još platim za to!
ljubim vas. juče imala devojačko veče...ala ne namučiše ove moje lujke ajhahahahahahahhahaha

Mrvinice iskreno mi je zao sto nije uspelo!
Ja sam takodje dobila otpusnu listu opsirnu i sve papire sto je dr pisao posle svakog uzv i nalaze ks, hormona bas sve imam crno na belo i jos uvek cuvam.
Meni nikad ne bi palo napamet d aradim dnk analizu ja sam ga rodila i moje je.
Nano/Nadin muzu pa kako ste? Mali Djordje ima dve godine a NAda kao da se juce porodila, drzim vam fige da vam uspe ovaj put i da Djordje dobije batu ili seku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back