Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo da vas sve pozdravim, hvala sto bodrite u ovim trenucima mnogo znaci :D
Transfer je bio u subotu, sve je proslo kako treba vracene dve blaste :D:D Posle ET doktor mi je rekao da 10 min. lezim na ledjima, a posle kako hocu i da sto se nekog striktnog mirovanja tice nema potrebe, da mogu u lagane setnje samo bez fizickih aktivnosti. Lezala sam tamo oko 40 min. i posle otisla kuci. Inace u subotu u razgovoru sa biologom ukupno je bilo 10 bebica, 2 su vratili, a juce su mi javili da od preostalih osam nije ostalo nista za zamrzavanje, sto me je malo rastuzilo i iznenadilo jer su mi rekli da bas lepo napreduju i da ce biti jos 4 komada verovatno za zamrzavanje :eek: i nije mi jajsno kako idu do 6 dana, zar nije do 5. ali bilo kako bilo, ja verujem u ove dve bebice sto su kod mene, tako da mi smrzlici nece ni trebati :)

Samma bice tu lepih bebica, kad je embiotransfer
Analanac draga cestitam uzivaj u trudnoci

Izvini, možda nisam obratila pažnju, ali zanima me na kojoj klinici si radila?

drage moje nova sam na vasem forumu,pitala bih vas ,dali je lose da pijem caj marulja i vrkuta a idem na tranfer odmrznutih,ovo mi je 3 ivf,dali bi mi to pomoglo,ima li koja iskustva sa tim cajevima,cula sam sve najbolje o njima,hvala

draga zelimbebu, ja tebi zelim dobrodoslicu na forum.... trenutno je guzvanjac na forumu pa niko ne odgovara, samo polako, sad ce se devojke oglasiti...
ja jesam imala krioET ali nisam nikada pila cajeve...
na zalost ne znam nista o njima, ali mozda ce se javiti neka od devojaka koja zna nesto o tome...
ja ti zelim uspesan transfer i veeeliku betu!;)

Podstaklo me ovo pisanje, jer i ja sam istog misljenja. Uzas, ako nam to rade. Ali ko ce ga znati!

Meni je ovo strašnoooo, ali ništa nije nemoguće!!!Ušas je i to što zaista ne postoji zakon kojim bi to do tančina bilo regulisano, ali nama jedino ostaje da se nadamo da će sve biti u redu. Evo, na primer, moji prijatelji su radili VTO u Mađarskoj - to je bila prva, i neuspešna :(. Ista priča kao sa Mrvinicom - nisu mogli ništa da vide, nije bilo UZ, a navodno uspelo 8 JC. Kažu oni, verovatno naša deca sada šetaju po Evropi...A druga je urađena uspešno u Jevremovoj, i, hvala Bogu, sada imaju dečaka i devojčicu, sve je ok, ali su isto prošli sa zamrznutim - bez ikakve potvrde, čak im je u aprilu isteklo 5 godina, . .

Izvini :), videla sam čim sam poslala pitanjce, ali nema veze. I ja sam radila u Jevremovoj, ista ekipa, mada, moram da priznam, doktora nikad nisam videla tamo!!! Ne znam kako si ti prošla, ja ne mogu da se požali. Jedino sam se malo zabrinula kada sam pročitala sve ove priče o mogućoj prodaji...Ali mi tu zasad ne možemo ništa - nažalost! Na svu sreću, zasad je sve ok, beta mi je 806 na 14. dan, što i tebi želim, od srca - javi odmah!!!Vratili su mi tri, od četiri oplođene, odnosno od 6 izvađenih. Ostaje još UZ u sledeći ponedeljak, pa da vidimo na čemu smo.
Javi se čim saznaš rezultat!!!

Labradorka, dragi mora da ima nalaz spermograma i bris uretre za prvu komisiju, jer se sećam da su vraćali ljude da dopune ono što nedostaje. Iako nije pisalo na sajtu RZZO, znam da su ljude vratili jer im je trebala spermokultura na prvoj komisiji, a na drugoj, u Zavodu, nas su vratili jer nismo imali bris uretre. Zaključak: najbolje da odmah ima spermogram, spermokulturu i bris uretre, da vas ne bi cimali, i, naravno, ostalo što je na spisku.
Srećno!!!

Meni je aspiracija bila u ponedeljak, a zvali su me tek u petak, da mi jave da dodjem u subotu na transfer.

Inace kod mene je i dalje cupavo, jos uvek imam ono mrljanje uglavnom samo ujutru, pa ceo dan nista i tako vec 6. dan. Juce sam bila u Jevremovoj da primim progesteron depo od 250. Sutra najverovatnije idem da vadim betu, da konacno prekinem ovu agoniju.

Hej, Srculence, ides tako rano jer su bile blaste? Ne moras da cekas 15 dana kao ja? Gde ces da vadis betu?

Devojke, lude ste sa tim crncima i Kinezima... Mozda su samo izmesali nase embrione, radile smo vto u slicno vreme... a to znaci da sve ostaje u krugu forumske porodice, ne brinite...

Draga Zelimbebu, dobro dosla! Sto se tice cajeva, ne znam da li mogu pomoci, ali se nadam da ce ti ovog puta uspeti!

Da li je neko radio urodjene trombofilije privatno i gde, koja je cena?
Meni su na KCS uradili stecene i rekli da je sve ok, da ne mogu nit na VMA da radim urodjene jer imam samo jednu neuspelu vto iza sebe i da se placa.
Ne mogu se vise mlatiti sa drzavnim bolnicama pa me zanima gde mogu da uradim na svoju ruku. Treba mi hitno jer sutra najverovatnije prolazim drugostepenu u Frontu a cula sam da i dalje ide poprilicno brzo.

Meni su na KCS uradili stecene i rekli da je sve ok, da ne mogu nit na VMA da radim urodjene jer imam samo jednu neuspelu vto iza sebe i da se placa.
Ne mogu se vise mlatiti sa drzavnim bolnicama pa me zanima gde mogu da uradim na svoju ruku. Treba mi hitno jer sutra najverovatnije prolazim drugostepenu u Frontu a cula sam da i dalje ide poprilicno brzo.

Pozovi Konzilijum 3449912 pa pitaj.Moguće da oni rade,pošto ja sve radim kod njih,ali za trombofiliju Institut za transfuziju u Svetog Save rade na uput.Mada se i kod njih nešto plaća,ali ne puna cena ako imaš uput.Možeš i njih da pozoveš i proveriš.

Hej, Srculence, ides tako rano jer su bile blaste? Ne moras da cekas 15 dana kao ja? Gde ces da vadis betu?
!
Ipak sam se predomislila i nisam otisla danas da vadim betu, nesto me je strah, sutra idem opet da primim progesteron depo. Betu vadim u Beolabu to mi je najbliza laboratorija.
Draga kako se ti osecas, kad vadis betu, jel sledece nedelje ili krajem ove.

urodjene trombofilije sam ja radila u Helixlab-u, u Beogradu, Skerliceva 12 (koliko se secam rezultat se ceka 7 dana). Rade i u GenMedic-u u Misarskoj ulici, kosta po cenovniku RSD 9200 (imaju i jedni i drugi sajt)
Ne znam za cenu u Konzilijumu, ali iskustveno, uvek su bili skuplji od GenMedica, za kariotipe na primer, razlika u ceni je bila dupla, u GenMedicu 7.000 a u Konzilijumu mi rekli da kosta 14.000!!!
pozzzzz

urodjene trombofilije sam ja radila u Helixlab-u, u Beogradu, Skerliceva 12 (koliko se secam rezultat se ceka 7 dana). Rade i u GenMedic-u u Misarskoj ulici, kosta po cenovniku RSD 9200 (imaju i jedni i drugi sajt)
Ne znam za cenu u Konzilijumu, ali iskustveno, uvek su bili skuplji od GenMedica, za kariotipe na primer, razlika u ceni je bila dupla, u GenMedicu 7.000 a u Konzilijumu mi rekli da kosta 14.000!!!
pozzzzz

Hvala puno!

Ipak sam se predomislila i nisam otisla danas da vadim betu, nesto me je strah, sutra idem opet da primim progesteron depo. Betu vadim u Beolabu to mi je najbliza laboratorija.

Trebalo bi 18.10. To je 15 dana od ET. Cini mi se kao vecnost, ali nisam nestrpljiva jos uvek. Zato mi je i cudno da ti hoces sad da je vadis, zar nije rano? Na otpusnoj listi mi pise "petnaestak dana od et".

Nadooooooooooooo stara drugarice! pa ćaos! super što ste ponovo u igri! želim vam svu sreću ovog sveta! nažalost ne znam koliko sad košta ET sa zamrzlićima, ja još uvek imam neki stari ceovnik od pre godinu dana, možda i više....
javljajte se kako napredujete!

Devojke, lude ste sa tim crncima i Kinezima... Mozda su samo izmesali nase embrione, radile smo vto u slicno vreme... a to znaci da sve ostaje u krugu forumske porodice, ne brinite...

Draga Zelimbebu, dobro dosla! Sto se tice cajeva, ne znam da li mogu pomoci, ali se nadam da ce ti ovog puta uspeti!
Miko, najkasnije se vraća 5-i dan, i tad su najkvalitetnije. Ne može posle toga, može samo ranije. ;)
Jel to ono kariotip, anti beta, tako nešto?
Pošto sam morala kod hemostazeologa, ona mi je žena sve to prepisala, radila sam na KCV, čeka se 3 nedelje... tj. taj neki lupus sam dobila danas, i negativan je... što je ok... a ovo drugo čekam...

Ovo mi je prva VTO... ;)
Pokušaj u državnoj, da ne bacaš pare ako ne mora...
Ja ovo nisam ni znala, ona mi je sama prepisala, usled moje cele situacije...
Biće tu beta kao kuća...
:super::super::super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back