Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke, imam jedno pitanje. Jeste li kontrolisale hormone posle neuspesne VTO? Ja sad prikupljam papire za drugu VTO i ustanovila sam da imam policisticne jajnike a nisam ih imala pre prve VTO koja je bila u junu. Pored toga, FSH mi je sa 3 skocio na 7,5 sto me je jako uplasilo jer znam da je on pokazatelj ovarijalne rezerve. Zar je moguce da je toliko skocio zbog stimulacije? Jako sam dobro reagovala i imala 18 celija, ali bas zbog toga mi nije jasan ovaj FSH?

Jel moze neko da mi razjasni ovo?

Devojke, imam jedno pitanje. Jeste li kontrolisale hormone posle neuspesne VTO? Ja sad prikupljam papire za drugu VTO i ustanovila sam da imam policisticne jajnike a nisam ih imala pre prve VTO koja je bila u junu. Pored toga, FSH mi je sa 3 skocio na 7,5 sto me je jako uplasilo jer znam da je on pokazatelj ovarijalne rezerve. Zar je moguce da je toliko skocio zbog stimulacije? Jako sam dobro reagovala i imala 18 celija, ali bas zbog toga mi nije jasan ovaj FSH?

Jel moze neko da mi razjasni ovo?

Posle svake VTO se smanjuju rezerve jajnih ćelija i samim tim se povećava fsh.Rađamo se sa određenim brojem jć.i on se sa godinama od kad dobijemo menstr.smanjuje.Baš zbog velikog br.jć.koje se dobijaju kod naših dr.ja ih zaobilazim,pošto ako vto nije uspešna oni ih bacaju ili ko zna šta rade.Posle svake VTO naš životni vek se smanjuje za oko dve nedelje,tj.toliko budemo starije.Uradi AMH,ako nisi radila to će ti najbolje pokazati kakve su ti rezerve jć.Srediće ti fsh za vreme stimulacije i on ti je ok.

Zdravo, drage mame i buduće mame!
Pratim vas već neko vreme, a sada sam rešila i da vam se pridružim, jer ste super!!!!Ovo je idealan način da mi brže prođu dani do prvog UZ posle prve bete koja je bila 806 na 14. dan od ET, a to je bilo tačno 3.10. :D. Nadam se da će sve biti ok. Zanimalo me je šta se dešava kada se razviju sve 3 bebice, pa sam ovde pronašla neke odgovore. Meni su u Jevremovoj (tamo smo radili VTO) posle ET rekli da se u tom slučaju preporučuje embrioredukcija...Naravno, videćemo kako se stvari budu razvijale - zasad je sve ok!
Jako mi je žao što je tako ispalo kod Mrvinice, ali - GLAVU GORE!!!Biće sve u redu, samo ne gledaj nazad!!

Hvala svima na podrsci. Tesko je prevazici neuspeh, tesko je zanemariti cinjenicu da je sa nama sve u savrsenom redu. Ali ipak, nezalost nije bilo uspeha. Evo da vam ispricam moj poslednji odlezak u Specijalnu bolnicu Beograd. :think::think: Ja tamo odem oko 11h, i sestra spustene glave jedva kaze Dobar dan. Ja sokirana, pa znate i same kakvo je moje misljenje bilo o njima. Pisala sam o tome. Pita ona mene, recite? A, ja kazem trebalo bih da popricam sa DR, ili vec da mi daju tu betu od 1,1. Kaze ona tiho, i dalje spustenog pogleda. Pa, sedite malo. Ode ona dod druge sestre, po se pojavi neka druga, uzmuvase se one, kao da mi na celu pise ko zna sta...:eek::eek::eek: Ja, sva sokirana gledam sebe, reko da nisam zaboravila majicu, ne daj boze pantalone. Vidim ja samnom sve ok, pacim ti ja pogled na TV, aj reko da ih negledem. Vidim one uzmuvane mojim doladkom...:eek::eek::eek:Nista, cekam ja, i iz prikrajka i dalje snimam situaciju. Prodje tako dobrih pola sata, i pridje meni sestra i kaze, koji je vas br kartona? Ja joj kazem, kad ona meni znate Dr vas moze primiti tek oko 14h. Ja, naravno uctiva i uvek veoma fina, kazem nikakav problem. Zakaze ona meni, i ja odem. Setam tako gradom, i po glavi mi bezbroj pitanja. Posle izvesnog vremena vracem se ja ponovo u kliniku na razgovor. Ulazim na vrata, prepun hol parova, ja do saltera predstavim se i kazem imam zakazano kod DR.

Kaze ona sednite. Tako ja cekam dobrih 45 min, i na kraju primi mene doktor. Spustena glava, kao gleda moje papire ispred sebe. Ja kazem dobar dan, i sednem. Tajaccccccccccc, neki minut nista. Mozda je mislio da cu ja prva krenuti sa pitanjima. A, ja mudra cutim i cekam,da prvo on krene. Da bi, videvsi on da ja nista. Pocne on, pa znate nama je mnogo zao, mi ne znamo razlog zasto se to desava. Vi ste bili savrsen primer osobe kojoj je trebalo da uspe. Cela terapija vam je prosla odlicno, sve pa cak i JC, 13 kom, pa to je fantastican broj Da su se sve lepo razvile i sve uspele da se oplode, samo jedan ako nije....A, ja pocinjem polako da sirim pogled i da zapanjeno gledem u njega sa neveericom:eek::eek::eek::eek: Shvatim ja da le UPRAVO SLAGAO, da je mislio da sam ja nepazljiva, i da ga ne pazumem. Inace meni je na nekim od prvih UZ pokazalo samo 3-4 folikula, i dve ciste. Da bi na dan Aspiracije bilo 13JC. A, na dan ET samo 6 E. Ja u tom momentu kada me je poceo lagati, momentalno ga prekinem, i kazem. Da li vi po Vasem misljenju, meni mozete da skrenete paznju na nesto. Da li postoji nesto sto bih ja trebalo da proverim, ipak sve savrseno, a neuspelo. On meni kaze nemam. Kod vas je sve dobro.Ustanem ja i nism imala smisla da ostajem vise ti, i da se zracim. Dovidjenja , dovidjenja i odem ja.

Da nastavim pricu. Od momenta kada sam izasla iz te OBOJENE klinike, PREPUNE TAJNI I OBMANA. Evo sve do danas, mislim se mislju da iznesem moj slucaj pred komisiju, Mada, idalje mislim da se nesto opasno MUTI TAMO.Ja sam imala pravo preko fonda, i bila im na neki nacin savrsena zrtva. Mozda gresim. Ali znam da je velika sumnja u meni. Pitam se da li su mi i ubacili te male embrione? Jer ja nista nisam videla, UZ nije bilo. Posavetovau se sa velikim strucnjacima, iz razlicitih oblasti. pa cemo videti, sta je i kako. Kako god uradila, vazno je da nisam zanemarila slucaj, i da bi mozda trebalo takve sumnjive price ipak neko da proveri. Kakvo je vase licno misljenje? Pisite mi. Verujem da dosta vas na neki nacim deli moje misljenje. I to za nazovimo zamrznute, i nazovimo bacene embrione. veliki je to novac u igri, uverena sam da se to prodaje, Ali je to veliki greh, ako se neko poigrava sa nasim genima.

Mrvinice, ne vredi ti da razbijas glavu, mozes samo sumnjom da mucis sebe...
Problem svih nasih klinika a posebno Jovanove jeste netransparentnost....
ljubim

Stvarno je tokom celog postupka bilo sve na veoma visokom nivou. I poverenje je bilo na sve strane. Mada ja nikada negazim po svojim izgovorenim recima, I dalje mislim da je ceo tim, veoma ljubazan bio, i profesionalan. Ali, drugo lice je izbilo na povrsinu onog trenutka kada je kod mene pokazana neuspesna VTO. Sta se tu zaprovo zbilo sa njima, ne znam. I otkud tako malo ljubaznosti i profesionalnosti na kraju. Cudno! Totalna promena u sklopu celokupnog krajnjeg ishoda. Mozda odgovor lezi u tome, da se zapravo privatnici tako panasaju. Ne znam, ja sam po prvi put u svom zivotu imala priliku da koristim privatne usluge. I veoma je porazavajuce. poneli se na kraju kao clanovi neke bande, i jedva cekali da mi ugledaju ledja, i moj odlazak bez povratka.

Poslednja izmena:
Elem, bilo je tako. Sto ne znaci da nece iscureti jos neka slicna prica na povrsinu, i zaintrigirati upravo nekog ko ima moc to i da proveri. Kazu, strpljen spesen! Pa i najvece ptice su upale u zamku, ni ne sluteci na to. Pravda je veoma spora, ali je dostizna!

Meni u Jevremovoj isto sve izgledalo mutno na kraju iako mi je uspelo.Prvo zovu kazu imam 6 jajnih celija i to je tacno bilo,nisam vise imala folikula.Onda kazu 5 se oplodilo kako treba.Ok.Onda kazu svih 5 cemo do blastociste .Ok.Na dan ET kazu svih 5 blasti su odlicne 2 vam ubacujemo a 3 za zamrzavanje.Ubace 2,obe su tu kod mene.Za ova 3 embriona za zamrzavanje traze 50 000 dinitutkaju pod nos papire da potpisemo pristanak.Brzopleto potpisujemo i ja i suprug.Nismo im platili jos uvek.Oni koji jesu kazu da ne dobijate nikakav papir na kome bi pisalo da su vasi embrioni u tom i tom broju i pod tom oznakom zamrznuti,nego platite u vetar i odete kuci.E sad,dal su oni bili za zamrzavanje ili nisu,dal ce ih nekom drugom ubaciti,zasto ne daju potvrdu da ste zamrzli i platili sve.:think:

Meni u Jevremovoj isto sve izgledalo mutno na kraju iako mi je uspelo.Prvo zovu kazu imam 6 jajnih celija i to je tacno bilo,nisam vise imala folikula.Onda kazu 5 se oplodilo kako treba.Ok.Onda kazu svih 5 cemo do blastociste .Ok.Na dan ET kazu svih 5 blasti su odlicne 2 vam ubacujemo a 3 za zamrzavanje.Ubace 2,obe su tu kod mene.Za ova 3 embriona za zamrzavanje traze 50 000 dinitutkaju pod nos papire da potpisemo pristanak.Brzopleto potpisujemo i ja i suprug.Nismo im platili jos uvek.Oni koji jesu kazu da ne dobijate nikakav papir na kome bi pisalo da su vasi embrioni u tom i tom broju i pod tom oznakom zamrznuti,nego platite u vetar i odete kuci.E sad,dal su oni bili za zamrzavanje ili nisu,dal ce ih nekom drugom ubaciti,zasto ne daju potvrdu da ste zamrzli i platili sve.:think:

Cudno draga, znam i ja. Ko nama uopste garantije da su oni uopste negde zamrznuti? Da li to neka inspekcija proverava, pa lepo kontaktira one koji su zamrznuli itd. nemoguce da se za tako ozbijne stvari niko nije zapitao. Elem, istina ce izaci na videlo kad tad. Uzival ti nama sa bebironima, a za ova pitanja nacice se vec neko!!!!!!

Da li ima neka od devojaka koja bi mi rekla sta sve treba od papira da mi vrete. Naime, dobila sam samo papir od bete, i nista vise. A, da li bi trebalo mozda da mi daju i one rezultate, hormone , Uz, itd. Pa da se vidi kakvi su oni uopste bili. A, receno je da ce oni javiti fondu, kakav je ishod bio. Mozda i do fonda da svratim, i pitam sta je javljeno i kakvi su im rezultati prijavljeni. Pa ako se ne poklopi, nije dobro. Javicu vam u ponedeljak, sta su mi rekli.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back