Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sprmogram mog supruga je sledeci

Likvefakcija 50 min
Viskoznost produzena
Ph 8,5
Broj spermatozoida 25,0 x 10 na 6/ml
Pokretnih posle 30 min. 50%
Progresivno pokretnih 15%
Nepokretnih 50%
Normalni oblici 70 %
Patoloski oblici 30%
Leukociti 1-2
Epitelne celije 1-3
Fruktoza 1
Volumen 3,7 cm3.

Mnogo se plasim jer je pokretljivost sada bolja a cini mi se da i moji hormoni nisu losi ,da me ne odbiju.Jedina nada mi je dokumentacija iz Maribora gde sam imala samo jednu jajnu celiju posle stimulacije.Valjda ce me primiti.Bas ludim.U ponedeljak odoh do rzzo da overim upute i da vidim sta ce ovi iz Fronta da kazu.Valjda ce da mi prime dokumentaciju.Ako je neko skoro bio neka javi kako ide kod njih?Hvala pozdrav!Ikice75,ja se nadam da ces sad biti trudna,nesto sam pocela da verujem da je to dobar znak kad jajnici prorade dobro da posle bude i trudnoca!Heart,ne brini bice dobro!Jednom ce da uspe!Mora!

evo opet mene pesimiste,jednog trenuka sam se bas obradovala grudi su pocele da me bole ,ne bas mnogo ali bolele su oko dva do tri dana, i onda juce propast,prestale,i sad ne znam sta da mislim ,a na kontrolu idem tek 10. decembra.Jos sam i procitala na netu da u ako malim trudnocama ako grudi prestanu da bole plod se ne razvija.Da li je neko imao slicno iskustvo?

Padar,

Nisam bas strucna da ti kazem za rezultate da li su ok i kako se prolazi sa njma ali mogu samo da ti kazem da sam ove nedelje prosla drugostepenu bas u Frontu.
Njih ces zvati tek kad prodjes prvostepenu i to na broj tel koji ce ti dati u resenju. Sigurno ce ti se neko javiti. Meni su se uvek javljali i onda ce ti zakazati kad da dodjes na drugostepenu pa ih i usput mozes pitati sta sve da doneses od prethodnih rezultata tj sa prethodne VTO. Verovatno ces morati uzeti neka dokumeta iz Visegradske.

Ja sam radila histero i laparoskopiju na Betaniji, nije nista strasno i ne boli jako.Ja sam dosla u bolnicu u utorak uvece, u sredu su me operisali, a u petak sam isla kuci. Za par dana bices kao nova. Malo bole rane, ali brzo prodje. Posle 7 dana skidaju konce, ja sam par dana imala malo i temperaturu. Drzim ti fige i nemoj se plasiti!Cmok

Drugarice drage, ja sam juce zaboravila da se zahvalim na odgovorima ,bas sam smor! Grlo me je proslo, izlecila sam ga propolisom i cajem od zalfije! Hvala vam puno! Uh, al jajnici me bas bole, a imam samo 5 folikula. Prosli put me nisu tako boleli, al vajda tako treba! Jedva cekam da privedem kraju ovo bockanje i da ljuljuskam moje mrvice! Optimista sam ovog puta, a ako bude bilo lepih embriona, mozda neki i zamrznem! Sve vas ljubim!
Bravo za folikule.... 5 folikula uopste nije malo,draga..... Ja imala dva,pa tu je moja srecica,prica do iznemoglosti i sve se vrti oko njega..... A,toliko sam bila razocarana kad su mi rekli da imam dva folikula.....Dovoljan je samo jedan ako je sudjeno da bude..... Ljubim te i samo pozitivno,zamisli samo jos malo,pa ces ljuljuskati svoje mrvice a ako Bog da,iduce godine si mozda i mamica...... SRETNO !!!!!!!

Crna ovcice,hvala ti puno!Bas si mi pomogla!U Visegradskoj su mi ostali samo rezultati spermograma mog supruga a ovo ostalo imam kod sebe.Najverovatnije da cu podici ,opet razmisljam da je bolje da imam sto vise rezultata,da me ne odbiju!

Padar nam u Visegradskoj su rekli da dostavljamo samo fotokopije a originale zadrzimo za sebe, tako da ja jos uvek cuvam sve analize koje sam radila (zlu ne trebalo)
Zbunjena pocni da uzivas u trudnoci i prestani da se bedacis i trazis dijagnoze od dr Gugla, ako si toliko uznemirena idi odradi betu jos jednom da vidis da li se dupla i bices mirna do 10.12.

evo opet mene pesimiste,jednog trenuka sam se bas obradovala grudi su pocele da me bole ,ne bas mnogo ali bolele su oko dva do tri dana, i onda juce propast,prestale,i sad ne znam sta da mislim ,a na kontrolu idem tek 10. decembra.Jos sam i procitala na netu da u ako malim trudnocama ako grudi prestanu da bole plod se ne razvija.Da li je neko imao slicno iskustvo?

Zbunjena,molim te opusti se,to sto ti drugi pricaju nema veze s vezom.Ja sam tako bila ubedjena da cu prepoznati svaki simptom trudnoce.Kad ono,ja docekah 10 dan kasnjenja i betu od 5000,a veruj da ni sumnjala nisam na trudnocu.Grudi me pocele boleti malcice tek posle petnaest dana kasnjenja,a moja snajka koja je radila VTO evo je treci mesec,blizanci,grudi je jos nisu zabolele.Nas dve nijedan zajednicki simptom nemamo.Kao sto ti Milica rece odradi betu ako ce ti lakse biti.:bye:

Joj Milice pusti nas na miru majke ti,uopste nismo ovde da bi apriori uradile sve sto ti smislis.Ovde smo da se jadamo,kukumavcimo,da ubijamo nervozu i cekanje,dajemo jedna drugoj podrsku,hrabrimo se.Zeni je tesko,sta je s tobom?Zbunjena draga,drzi se,nadaj se da je sve ok,a zasto ne bi bilo,saljem ti svu pozitivnu energiju,drzi se mila.
Bice sve u redu,ne brini!LJubim te puno!

Pozdrav devojke,nije me bilo nekoliko dana...
Ikice,srećno sutra na aspiraciji,sve će biti uredu,navijamo za to!!
Padar,koliko vidim,nalazi su oboma lepi :) ...nema razloga da razmišljaš o odbijanju kad imaš iza sebe postupak .Dakle,da ste mogli prirodno,već biste odradili to.
Rezerve su ti dobre,iako imaš-čini mi se 1 jajnik,ili 1 jajovod? Samim tim to otežava prirodno začeće,ne isključuje,ali otežava,tako da ćeš sigurno biti primljena,tj. bićete prihvaćeni.Kao što su ti rekli,posle Nemanjine se najavi u Frontu,jer kad oni dobiju papire iz Nemanjine,bićeš pozvana,mislim da ne traje to dugo.
Tamo će muž svakako raditi spermogram,iako im donesete taj nalaz,a tebe izmeriti-visinu,težinu,i pogledati na UZ bez obzira na dan ciklusa.
Nek ste skupili sve papire,sad lagano.
Zbunjena,još koji dan,i bićeš "svoj na svome",izdrži,mila,nikom nije to čekanje lagano prošlo,pa ga tako prihvati...ti bolovi sve može i ne mora...ma znaš i sama.
Devojke,pozz!

Cao cure, nisam se dugo javljala. Vidim sve ste tu lepe i nasmejane. Padar strati druze, kako mi se drzis?Mi smo prosli komisiju za VTO i dobili smo kliniku koju smo hteli.Kada sam tako otisla pitali su me kako smo prosli komisiju jer mm ima samo 1 spermatozoid!!!!!!Dobio je profertil da pije a ja 12. pocinjem sa suprefaktom.
Prikupljanje papira je smaranje ali videcemo sta ce biti.Moramo popraviti spermije malcice.

Prosla sam danas prvostepenu komisiju,nadam se da cu brzo i na drugostepenu.E da,Mali pariz hvala na komentaru i da znas da u iduci ponedeljak radimo ja i muz kariotip.I to cu jos da odradim da me u Frontu ne vracaju.Melania cekamo svi tvoju betuuuuuuuu!Ikice javi se posle aspiracije i zbunjena kad si uplasena slobodno pisi da se rasteretis,ja obozavam da pisem kad god imam vremena.LJubim vas sve punoooooo!Milice izvini ako sam bila gruba,ali ***.zeni je stvarno tesko.Ja je razumem!

Ikice75,opredelila sam se za Jevremovu.Pa opet ,cini mi se da su najbolji.
Crna ovcice,mnogo ti hvala,sve je bilo kako si mi rekla,necu ici za stare rezultate u Visegradsku i prezalicu stare spermograme i izvestaj urologa supruga jer to jedino nemam.A Milica mislila da ne znamo da se kopije daju i da su se davale,ona ne zna da je taj deo papira trebao da fotokopira moj muz pa je napravio propust i dao mi originale,pa sam ja zato bila uplasena da li bi ipak trebala da ih uzmem..Pozdrav Milice i slobodno komentarisi!
Melania,samo napred!
Zvezdice,javi se !
Zvoncice gde si!Sta se desava?
Zsuki javi se!
Zbunjena pisi!
Oficiruso draga,veliki pozdrav,mogu da ti kazem da cink i vit.c uvek muzic moze da pije.Profertil bi trebalo da pomogne,znam i da je skup,ali sta da se radi.Kljukajte se vitaminima.Mogu ti reci da sam ja poslusala Mali pariz za suve smokve,bas sam ih jela,ali bez maslinovog ulja i hormoni nikad bolji.Mozda su smokvice pomogle!Pozz:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back